Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rikki Harcos

0 bejegyzést írt és 311 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasutaskritikus Csak úgy 2010.02.23 17:13:00
 Fotópályázatot hírdetett a Vasutas Magazin, amire többszáz kép érkezett be. Ezekből látható jónéhány, több kategóriában a www.mav.hu/fotopalyazat/ címen, melyből kiválasztottam a nekem legjobban tetszőket:..
Rikki Harcos 2016.02.02 15:06:59
Nyári berlini látogatásomkor feldúlva találtam kedvenc főpályaudvaromat: a Stadtbahn ketté volt vágva, az S-Bahnok csak Friedrichstrasséig jártak, a "rendes" vonatok pedig az Ostbahnhofig. Ez azt eredményezte, hogy odafent csak a (több-kevésbé) nyugatról jövő régiós vonatok…..
Rikki Harcos 2015.04.15 21:48:47
@Hamster: szia! én inkább fotózom, szeretem ha a vonatok és egyéb járművek este csíkot húznak. Amit szeretnék kérdezni, mennyire lehet videózni vagy fényképezni, állvánnyal vasúti területeken (csak az utasforgalom részére megnyitott területekre gondolok)? Annyira idegesek-e, mint a magyar vasútőrök?
Rikki Harcos 2015.04.16 07:31:21
A múltkor láthattuk, hol és hogyan sétáltuk körbe Rothenburg ob der Taubert, de még mindig maradt mutogatnivaló képem. Persze igazából az itt láthatónál is jóval többet fotóztam - ezen a helyen az ember könnyen telekattogtatja a memóriakártyáit :) Eddig volt bejárható a várfal, innentől kezdve a…..
Berlin - téboly föld alatt és felett, III. rész Előzmények: Berlin gyorsvasúti rendszere a Fal felépítése után A jelek szerint az NDK egykori vezetői az ideológiát könnyen félre tudták tenni, amikor pénzről volt szó: a Friedrichstrasse-i vasút-, U- és S-Bahn állomás esete…..
Rikki Harcos 2014.06.26 21:38:27
@v2peti: Azért kétkormányos, mert oktatóautó. A pedálokat könnyű megismételni, de a baloldali kormányhoz nem lehet az utastérben elhelyezett motorburkolat miatt odakapni, ezért a második kormány. Nálunk ezért az oktatóteherautók csak egy üléspadosok lehetnek.
Fotó: Róka László -MTI/Index Hajaj, nagy a baj. Már több, mint egy hónapot csúszik az indulás. A teszteredmények siralmasan pocsékok.  Gyakran lefagy a számítógépes kapcsolat, és olyan is előfordult, hogy PIN-kód és bármilyen adat nélkül, egyetlen érintésre kiadta a…..
Rikki Harcos 2014.06.07 10:59:03
@// Gery Greyhound: de ha bukik a rendszer, akkor a támogatást vissza kell fizetni... :-(
Ez a poszt nem a couchsurfingről fog szólni. Jancsó Mikló meghatározó szerepet töltött be az életemben, ez az írás megemlékezés egy régi barátomról. 2000-ben a Magyar Filmszemlén a Kongresszusi Központban odamentem hozzá, és remegő hangon közöltem vele, hogy a kedvenc filmem…..
Rikki Harcos 2014.02.06 17:11:55
@narmer: Úgy látom a hatvanas évekbeli jó szokását megtartotta...örvendetesen.

Jó kis egyszerű írás, tetszett.
Időhiány és lustaság miatt csak most jutottam el oda, hogy elkezdjem a nyaralásom megírását, melyet több részletben fogok megjeleníteni. Ez az út egészen másképp alakult, mint ahogy terveztem, az eleje sokkal rosszabb volt, de a vége sokkal jobb lett, mint szerettem volna. De végül…..
A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szeptember 24-én a helyszínen ellenőrizte a MAL Zrt. ajkai telephelyét. Én úgy tudtam, hogy az adóbevallásnak kellene egy söralátétre ráférni, nem egy ipari létesítmény és veszélyes anyagokat…..
Szeptember 1-én indult a tanítás, és hamar meg is lett az első tanuló, akinek meglett az 50 igazolatlan óra. Ami ugye nem is olyann sok, napi 6 tanítási órával számolva 8 és fél nap alatt megvan az az 50 óra ... Nézzük, hogyan is változott a folyamat: "Ha egy diáknak…..
Még egyszer köszönjük, hogy nem épült meg Budapesten a Miki-féle pontonhíd! Csak elképzelni lehet, mitől menekültünk meg. A 86-os főút Magyarország nyugati részén húzódó észak-déli irányú, óriási teherforgalmat bonyolító, siralmas állapotban lévő, sok lakott területet…..
Rikki Harcos 2010.08.30 15:41:19
@I. P. S.:
Svájcban megoldották a dolgot, igaz, nem tagjai az EU-nak, de több jogosultságuk van, mint nekünk. Minden kamiont vonatra raknak, az egész országot keresztülfúrták alagutakkal (Swissmetro). Egyharmad rész bevételből, egyharmad EU-támogatásból, a maradék saját zsebből finanszírozva, de ismerve a svájciakat, az utolsó harmadot is legombolják valakiről.
Vastagbőr Szarból VVárat 2010.08.30 13:01:00
Pár nap alatt 11 ezer magamutogató ember jelentkezett a Való Világ 4-be. Ekkor állampolgári aktivitás más esetben is jól jönne, de egy ValóVilág sokkal fontosabb mint egy szavazás, népszavazás vagy egy demonstráció. De hagyjuk is ezt most. A castingoló csapatba most valahogy nem…..
Logikus, utasbarát, maximálisan rugalmas intézkedés. "A MÁV-START Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt utasait, hogy augusztus 30-tól változik a vonatok menetrendje, véget ér a nyári menetrendi időszak. A személyszállító vonatok közlekedésében visszaáll a nyári…..
Rikki Harcos 2010.08.29 00:00:32
@esef:
ja, és ha a magasnyomású befecskendezőrendszer megadja magát, akkor jóval olcsóbb lett benzines autót venni, vagy az egymisis árból egy ideig el is lehet vonatozgatni.

A zsebemben a vasúti ingyenjegy, de sok utat csak autóval lehet megtenni. Sokszor már kényelemből is inkább autóval megyek.

A nyáron a Tátrába mentünk. Felmerült, hogy vonattal kellene menni, mert itt a városunkban az állomásig autóval kimegyünk, a tátrai kemping meg 300m-re van az állomástól. De akkor nem tudtunk volna nagysátrat vinni, sok kaját, sok ruhát, mikrosütőt(!) is.

De amíg nagy ritkán autóval kell felmenni Bp.-re, az egy nagy fáradság, autópályán is, pedig szeretek vezetni, vonattal meg megveszem a MN-et, mire kiolvasom, Bp.-en vagyok. Ja, és nem kell leparkolnom az IC-szerelvénnyel.
A holokauszt-tagadásról szóló törvény kapcsán, 2010 március:  "A büntetőjogi beavatkozás ellenzői egyszerűen nem vesznek tudomást a becsmérlő, gyűlölködő beszéd személyiségtorzító hatásáról és arról, hogy az emberszámba sem vett csoportok elleni…..
Kulturális programajánlókat olvashatjátok, csak hogy színesedjen a tartalom: Ritka szerencsés együttállása a csillagoknak, hogy egy valóban a csúcson lévő, ismert és elismert együttes fellépjen a Szigeten, bár tavaly a Faith No More megmutatta, hogy ez nem feltétlenül így…..
Linka Ágnes 1980 óta a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője, riportere, emellett előadóművész. Férje, Siposhegyi Péter 1957-ben született Kaposváron Erdős Péter néven. 1975-től a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult, majd 1978 és 1982 között az Eötvös…..
Rikki Harcos 2010.07.27 18:29:31
@greybull:
megfordítva: lehet valaki akármilyen jó, ha nincs kapcsolata
Kettő nappal a budapesti rendőrgyilkosság után, vasárnap, Heves megye. Heol.hu: "A rendőrök a polgárőrök kérésére érkeztek meg vasárnap este az adácsi búcsúba, miután bejelentést kaptak arról, hogy egy kisebb társaság megzavarta a szabadtéri rendezvényt. A kiérkező…..
Ők nem a Mandiner szerkesztői   Brékin Nyúz! A Mandiner szerkesztősége a hét második felére gyakorlatilag felszívódott. Na nem a becsomagolt bőröndjeinken kucorogva, egy szál fogkefével menekülünk a hideg napok elől - egyrészt a napok forrók, a rettegést pedig elvégzik a…..
Na, jól van, kezdődik ... Az új médiatörvénnyel és sajtótörvénnyel nem sokat szaroztak, megírták, beterjesztették, és még aznap meg is vitatták. "Kezdjük azzal, ahogyan benyújtották a csomagot a kormánypárti képviselők: pénteken délután 16.42 perckor.…..
Rikki Harcos 2010.06.25 09:39:49
@Joe.UK: igen, legyen szólásszabadság, de a szólásszabadság nem a névtelenül elmondott véleményt védi
Rikki Harcos 2010.06.25 11:39:56
@Joe.UK:
A határokat a Ptk. nagyjából jól szabja meg, a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkoztatva, az interneten is ugyanezek az emberi, ízlésbeli szabályok alkalmazhatók. Tehát jogszabály az van, csak itt most az azonosíthatóságon van a hangsúly.
Persze, külföldi blogoldallal ki lehet kerülni a szabályozást.

Itt most mindenki attól fél, hogy a Kormány így megtudhatja az ellene megszólalók személyazonosságát, de a névtelenséggel nem csak élni lehet, hanem visszaélni is. Teszem azt, a konkurencia kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a cégemet. Ilyenkor jogos igényem, hogy jogi úton léphessek fel ellene, és ne pedig már az azonosítás elvi nehézsége (pedig tudom ki volt az elkövető) miatt bukjam a pert.

A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy nincs cenzúra, mert van, csak nem előzetes a cenzúra, hanem utólagos, a már kinyomtatott/sugárzott anyagba utólag lehet belekötni jogi úton.

De ha tényleg arra használják az azonosítást, hogy a kormányellenes blogokat működtetőket az egyébként normális, a jóízlésbe és jogszabályokba nem ütköző módon elmondott véleményükért meghurcolnak, az ellen fel kell lépni (de ez inkább az elmúlt nyolc évre volt jellemző).
Kizárt dolog, hogy ez igaz legyen! Egy hivatalt nem lehet lefizetni egy engedélyért, és amúgy is, ki az a hülye, aki egy több milliárdos áruházat ártérre építene?! A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, Illés Zoltán kirúgta a  Országos…..
Rikki Harcos 2010.06.18 18:36:23
@gramercy: faszfej vagy
Egy egész sorozatot lehetne írni biszkubéláról és az utóbbi napok eseményeiről, amely mindenesetre elérte a célját: mindenki erről beszél. És ez jó. Mert erről beszélni kell. Mind biszkubéláról, mind az elmúlt napok eseményeiről. Hadd szögezzünk le valamit: a…..
Rikki Harcos 2010.06.16 13:34:13
@doberman:
bizony, ezt Sólyomnak elfelejtik sokan
Kissé különcnek számítottam, de egy percig sem bántam (meg), hogy nem oltattam be magam és a családot H1N1 ellen. Erőteljesen jelzett ugyanis a pánikkampány idején a kamumérőm, annak pedig jobban hittem, mint bármelyik öltönyös fazonnak a tévében. Jól tettem. Az Európa Tanács…..
Rikki Harcos 2010.06.11 17:23:17
@csernaja obca:

nekem megvolt...mármint a betegség

és amíg ültem az orvosnál, sorra érkeztek/érkeztetek a befosatott oltást kérők, tőlem megkaptátok a kórt, az orvostól az oltást, és két hét alatt fejlődik ki az immunitás...ki lehet számolni
Rikki Harcos 2010.06.11 17:25:15
@Kicsit Karcos:
szerinted?
Rikki Harcos 2010.06.11 19:45:52
@csernaja obca: nekem sokat segített, hogy busszal egyáltalán nem járok, csak biciklivel, és ha szükséges, akkor autóval

csak sok minden gyanús volt az ügyben:
- mert a szocik nagyon ajánlották (ez így önmagában már gyanúsnak kell, hogy legyen...)
- túl hamar kifejlesztették a vakcinát
- egy folyamatosan mutálódó vírusra kifejleszteni valamit lehetetlen
Police.hu: "Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság azon ügy kapcsán amelyre 2010.06.04-én derült fény.  A kérdéses napon 17 óra 50 perckor Lábod belterületén a…..
Rikki Harcos 2010.06.11 17:17:22