Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ájszberg

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MJSZ honlapjára felkerült a Mol Liga előzetes programja. Eszerint a két újonc szeptember 11-én Budapestre utazik, a Brassó a Ferencváros, a Losonc pedig az Újpest vendége lesz. A másik két mérkőzésen a Bp. Stars Miskolcra, a Dab.Docler pedig Csíkszeredába látogat.A két erdélyi…..
Menesztették Bukta Andrást, a Kaposvári Sportiskola jégkorongsakosztályának vezetőjét. A fejleményről a Somogyi Hírlap online verziója számol be részletesen, a cikkből kiderül, hogy Bukta nem állt a helyzet magaslatán, szakmailag értékelhetetlen munkát végzett. Fejre állt a…..
Alan Letang személyében megvan a horvát EBEL-csapat 14. új igazolása is. A 33 éves kanadai védő éppen az EBEL-től visszalépett Innsbruckban játszott tavaly, de korábban a Dallas Stars, a Calgary Flames (itt a farmcsapatban, a Saint John Flamesnél Szuper Levente csapattársa is…..
Jelentős bravúr lenne megszorongatni az ausztrálokat, írtuk tegnap, és úgy látszik, kishitűek voltunk. Inline válogatottunk nemhogy megszorongatta esélyesebb ellenfelét, meg is verte 5-4-re. Az ausztrálok háromszor szereztek vezetést, a mieink háromszor egyenlítettek. Először a 43.…..
A magyar válogatott a péntek délelőtti edzésen próbálhatta ki a kloteni jégcsarnokot. A csapat az edzés után ebédelni ment, majd a szállásra buszozott. A program a mérkőzésre indulásig adott: mindenki a saját szobájában pihen. "Maximálisan elégedettek vagyunk a…..
Jó eredményt értünk el Oroszország ellen, sok dicséretes teljesítményt láttunk válogatottunkban, így kezdte szokásos értékelését Énekes Lajos, a válogatott edzője. Szerdán a magyar–orosszal befejeződött a felkészülési mérkőzések szakasza, a következő találkozó…..
A ma elhunyt Ocskay Gáborra emlékezik Magyarország. Este hatkor minden jégcsarnoknál gyertyagyújtással hajtanak fejet az emberek a magyar hoki egyik legnagyobb alakja előtt.Az Alba Volán Blue Brothers szurkolói csoportja a következő felhívást juttatta el hozzánk: "Tisztelt…..
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
Az ifjúsági bajnokság aranyérmeséről szóló cikkünk élesítése előtt kaptuk a hírt: az Alba Volán megóvja a döntő negyedik mérkőzését. A Dunaferr másodszor követte el ugyanazt az adminsztrációs hibát: olyan játékost játszatott, aki nem szerepelt a jegyzőkönyvben.…..
Kedden megkezdődtek a francia bajnokság negyeddöntői. Mind a négy felső ágról indult csapat magabiztosan nyert odahaza. A Briancon 4-1-re verte ellenfelét. Ladányi Balázs két gólt lőtt, Vas Márton egy gólig és két asszisztig jutott. A playoff első meccsén a történetének…..
Nem játszották le a Debreceni HK és a Dab.Docler-Jégtörők második mérkőzését a másodosztályú döntőben. A dunaújvárosi csapat sok hiányzójára tekintettel halasztást kért, ezt a versenybíróság elutasította. Első fokon a Debrecen javára igazolták a meccset, 2-0-ra vezetnek…..
Kővágó Kristóf tajvani kalandjairól többször írtunk. De arról még nem, hogy pénteken Tajvanban megkezdődött a divízió 3-as ifjúsági világbajnokság. A fiatal magyar kapitány csapata 17-0-ra verte Mongóliát, a kapura lövési arány 75-4 volt. Ezek után mindenki…..
Jégkorong Az első három nyert 2009.02.27 21:34:00
A negyeddöntők első mérkőzésein két sima és egy szoros győzelmet arattak a középdöntőben pályaelőnyt kiharcoló csapatok. Figyelemre méltó az újpesti Dubek és Sikorcin hét pontja, előbb öt gól és két assziszt formájában, utóbbi ugyanezt fordítva szerezte. A Dab az első…..
Magyar és brianconi szempontból jól végződött a francia bajnokság alapszakasza. A Briancon négy pont előnnyel végzett az első helyen, így pályaelőnnyel játszhatja le a playoffot. Mind a négy magyar játékos pontot szerzett a záró fordulóban. Huzamos ideje listavezető volt a…..
Fantasztikus közönségtől búcsúztunk fantasztikusan vasárnap, summázta a lényeget Énekes Lajos Alba Volán-edző. Az EBEL 2008/09-es szezonjától ponttal köszönt el a fehérvári csapat, de ennél is fontosabb, hogy remek formában játszott az utolsó héten. "Vártuk a…..
Jégkorong 2009. február 13. 2008.12.01 02:13:00
OB I.18.00 Miskolc–Dab.Docler19.00 Alba Volán–UTE20.00 FTC–NZ-StarsEBEL19.15 Red Bull Salzburg–Alba Volán (Kóger Dániel, RBS)19.15 Villach–Vienna Capitals19.15 Ljubljana–Linz19.15 Innsbruck–Jesenice19.15 Klagenfurt–GrazSzlovákia,…..
A magyar válogatott legnehezebb ellenfelével, Lettországgal kezdi az olimpiai selejtezőket. Nem kérdés, a hazaiak esélyesebbek, de ha nagyon jók leszünk, talán meglephetjük őket. A csütörtök délelőtti edzésen jól mozgott a csapat, át kell menteni a formát a mérkőzésre is. Az…..
Ájszberg 2009.02.05 21:55:42
Hosszú utazás után, fáradt lábakkal edzett a magyar válogatott a rigai mérkőzések helyszínén. A külső körülményekkel teljes mértékben elégedett a csapat. Ez a lényege Ladányi Balázs utazásnapot összefoglaló beszámolójának. "Három órakor keltünk, négy előtt…..
Nem kétséges, vannak játékosok a mostani keretben, akik nem tudják tartósan azt a szintet hozni, amit korábban, mondta Énekes Lajos. A válogatott edzője beszélt a kimaradó játékosokról, a csapat jövőjéről, megjegyezte, mindenki előtt nyitva áll az ajtó, és elárulta,…..
Ájszberg 2009.02.05 00:11:06
A Magyar Olimpiai Bizottság közleményt jelentetett meg Miniszteri kérést teljesít a MOB a téli olimpiai felkészülési keret felosztásánál címmel, amelyet most szó szerint közlünk:

„A Magyar Olimpiai Bizottság meglepetéssel értesült róla, hogy a jégkorong-szövetség keddi sajtótájékoztatóján külön hangsúlyt kapott: a MOB nem támogatja a válogatott felkészülését a rigai olimpiai selejtező-tornára. Mint az közismert, a sportért felelős miniszter, Gyenesei István sajtótájékoztatón kérte a MOB-ot arra, hogy a jégkorongozók számára ne javasoljon juttatást a téli játékokra elkülönített 118 milliós felkészülési keretösszegből. A miniszter úr mindezt azzal indokolta, hogy a jégkorongozóknak más csatornákon keresztül mindösszesen 440 milliós extra-támogatást folyósít a költségvetés. (Csupán a tisztánlátás végett: a MOB közvetlenül nem folyósít támogatást egyetlen szövetségnek sem, csak javaslatot tesz az állami költségvetés versenysportra szánt főösszegének felosztására.)

Ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság a szurkolókéhoz hasonló izgalommal várja, hogy az elmúlt évben egyszer már fantasztikus teljesítményt nyújtó hokiválogatott újabb bravúrt vigyen végbe, és 1964-et követően ismét részt vehessen a téli játékokon. Amennyiben a hétvégén sikerül az olimpiai kvóta megszerzése, a MOB a maga részéről garantálja, hogy a jégkorongozók hasonlóan magas szintű kiszolgálásban részesülnek, mint korábban akár a nyári, akár a téli játékokra készülő sportolók.”

Február 1-jétől a HC Felcsík utánpótláscsapatánál dolgozik a Zalaegerszegről távozó Kercsó Árpád. Az edző blogunknak elmondta, nem fegyelmi büntetése miatt tér vissza szülőföldjére, az csak az utolsó csepp volt a pohárban."Nagyon szerettem a zalaegerszegi feladatot,…..
A magyar bajnok még megszerezte a vezetést az EBEL-éllovas otthonában, Ocskay révén, több gólt azonban már nem tudott ütni, ezzel szemben négyet kapott, 4-1. A 9. helyet egyelőre tartjuk, mivel legfőbb riválisunk is bukott. A további eredmények: Jesenice–Ljubljana 5-3,…..
Fontos volt, hogy tényleg ki tudott egészülni a játékoskeretünk azokkal, akik betegek és sérültek voltak, mondta blogunknak Énekes Lajos Alba Volán-edző, aki az Innsbruck elleni csodát az orvosok tanácsára nem a helyszínen, hanem a városi televízióban tekintette meg. "Ha ez…..