Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.T.

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
G.T. 2012.11.05 14:11:02
Tetszik egyébként a pozitív leírás, a sajátos magyar klasszus "sajnálkozás" helyett!

Nem vagyok Orbán hívő, sőt tiltakozom, hogy Viktor bevezette a tandíjat, de sajnos ilyenek miatt vezette be, és csökkentették le a jogi, és közgazdasági képzések ingyenes állami keretét, mint amilyen te vagy!, köszönheti neked a sok itthonmaradott fiatal, hogy beszopattad őket, szóval beléjük is belé rúgtál egy jó nagyot!

"Még annyit, hogy 29 éves vagyok és Magyarországon jogi egyetemre jártam, most pedig elemzőként dolgozom pénzügyi területen."

Remélhetőleg ha ennyire bejött a külföldi élet, akkor visszafizeted Magyarországnak a képzésed árát (mivel ingyen tanultál), és még jónéhány értelmiségi ember képzésének az árát, akiknek most már fizetni kell!

...neked ha annyira bejött az élet odakint Londonban, biztosan tudod taníttatni a gyerekedet valami elit Londoni iskolában, és remélhetőleg nem lesz pofád ezek után hazajönni neked "óccsón" taníttatni a gyerekedet idehaza! ...legalábbis számon leszel kérve!

További sok sikert, és "jóslást", maradj is kint, idehaza is van elég pénzügyi jós, nem érdemes neked hazajönnöd, nincsen rád szükség!

Ha netán mégis hazajönnél, mert még sem jött be annyira Anglia, akkor "úgy illene", hogy kárpótlást fizetsz a még itt maradó (még kitartó), és dolgozó, Magyarországot jelenleg fenntartó magyaroknak, azaz hozzájárulás: mind adóban, mind oktatásban! Legalábbis jópár embert ismerek, akinek "nagyon bejött a külföld", és még mindig kintmaradtak, de fizetik a támogatásokat hazafelé, amiért pl. ingyen tanulhattak itt, és a sikerüket köszönhetik!

Van olyan, aki haza is jött és szintén támogat sok-sok nemes dolgot! És vannak a pofátlanok, akik vagy nem jöttek haza, vagy hazajöttek külföldről, verik a nyálukat, hogy "mennyire bejött nekik" a külföld, természetesen anyagilag megszedték magukat, és Magyarországon akarják folytatni az élősködésüket, közben elfelejtik, hogy minek köszönheti azt, hogy egyáltalán kiment külföldre, mert 25 éves koráig eltartotta az "állam"...
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
Hosszas betegség után szerda hajnalban, 67 éves korában elhunyt Komár László énekes. Komár 1962 és 1965 között a Scampolo tagja volt (majd 1967-től ismét), 1965 és 1967 között pedig a Dogs együttessel zenélt. A Scampolo volt az első magyar zenekar, amely rock and rollt…..
Zámbó Jimmy szülői háza eladó! - figyelmeztetett mrgeez és tényleg. A meglehetősen átlagos cinkotai családi ház állítólag a Király szüleié volt. Az ingatlanmagazin.com utánajárt a hirdetésnek. A cikkből az derül ki, hogy ingatlanos papírokkal tudja igazolni, hogy valóban a…..
Gyors a Tv2 sajtóosztálya, azt el kell ismerni, rögvest jött a reakció a mezőőrre. Na, majd kiderül, kinek van igaza, ha nagyon eldurvul a helyzet, a bíróságon. Hamis vád a TV2 ellen! Alaptalan, súlyosan sértő, a TV2 és a Napló című műsor hírnevét lejáratni szándékozó…..
Még mindig a "híres-hírhedt" gyöngyöspatai felvétel ... már a nyilvánosságra hozatala után többen megkérdezték, hogy egy térfigyelő kamera hogyhogy hangot is rögzít, ráadásul ilyen jó minőségben? Számtalan térfigyelő kamera által rögzített felvételt mutatott…..
Szekszárdi gyorsbuszokkal temetjük a vasútreformot Új, a vasútnál gyorsabb és kényelmesebb buszjáratok indulnak mától a fővárosból Szekszárdra, kihasználva az M6-os sztráda új szakaszát. A tolnai megyeszékhelyig meg sem álló, majd Pécs, Harkány, Mohács, Villány, Siklós,…..
G.T. 2010.04.11 02:58:13
Manapság oda jutottunk, hogy végre lesznek autópályáink a nagyobb városokba, és nem meglepő: ezzel pont párhuzamosak a vasúti vonalaink, amik leamortizálódtak, így vasúttal egyre jobban nem éri meg utazni. Ráadásul a vasútállomások sem mindig ott vannak, mint ahová a tömeget kellene szállítani. (Nem meglepő módon a buszállomások általában jó helyen vannak, nem megoldás, hogy minden buszállomást a rossz helyen levő vasútállomás mellé kell költöztetni!)

A másik nagy baja a tömegközlekedésnek: 2 fő esetén már megéri autóval menni, olyan piszok drága a tömegközlekedés. Család esetében pedig csak a kocsi! Igy a vonatnak főleg nem a busz a konkurense, hanem az autó. Aki kocsit használ az fizeti az adókat, így akkor már érdemes használni a kocsiját, ha már van, és éves szinten fizeti a fix adót, függetlenül attól, hogy mennyit használta! Egy autósnak meg nem éri meg használni néha napján a tömegközlekedést, mert az meg jelenleg dupla ráfizetés, ha venne valamilyen tömegközlekedési bérletet is a kocsi adója mellé.

Budapest-Siófok 100km, ha 100-110km/h-val megy csak a gyorsvonat, és 1 óra alatt teljesítené a távot, az jelentene versenyképességet az autóval szemben, egyébként a kocsi, és a busz a nyerő, persze nyáron, amikor dugó van az autópályán, akkor gondolkodik el az autós, de még akkor is annyi idő alatt meg tudja tenni a távot, mint a vonat.

MÁVval a másik probléma: drága a jegy, és még nem létező extra szolgáltatásokért drága IC pótdíjat is kérnek. Pedig az, hogy egy vonaton télen legyen fűtés, és nyáron ne főljön meg mindenki(valami hűtés legyen), érdekes módon buszoknál, és autóknál teljesen természetes dolog, mint az, hogy ülőhelyed is van, ha kocsival mész.
Az nem IC extra szolgáltatás, hogy nyáron a klimát a nyakadba nyomják, és beteg leszel 1 hétig, mert megfáztál, miért nem veszel fel kabátot! Szintén ha egy vonat "100km/h" alatti átlagsebességgel megy, az már nem extra szolgáltatás, hiába nevezzük ezt a vonatot ICnek, ezt az autó és a busz is tudja, kevesebbért. A MÁV-nál bevett szokás, hogy ami vonat viszonylag gyorsan közlekedik, arról kinevezik, hogy az mármostan IC lesz, és fizessen mindenki rá több pénzt. A probléma az, hogy a 100km/h átlagot nem éri el, akkor az biztosan nem kellene, hogy IC legyen!

Szumma: a vonat csak akkor tud versenyezni, ha gyorsan nagy távolságot lehet vele megtenni, megbízható, és nem kerül jelentősen többe a jegy, mint az autó, vagy busz. Különben a busz vagy autó mindig is versenyképesebb lesz, ami háztól házig viszi az embereket, ami egy átlagos ember utazási szándéka, és nem pedig a vasútállomástól vastállomásig közlekedés a cél. Manapság már nem kellene, hogy divat legyen, hogy azért legyen egy Resti a vasútnál, mert sokat kell várni a vonatra, vagy az átszállásra, vagy a csatlakozó buszra.
Történetünk mind három főszereplője Király András. Az egyik Király András a Jobbik szóvivője volt, egészen addig még nem derült ki, hogy bizony „liberális” kilengései vannak. Szívott (mármint kábítószeres cigarettát fogyasztott- őrnagyúr) és bizony a meleg…..
Itt az ideje, hogy beismerjük: hiányozni fog az MSZP. Minden magyar politikai párt másképp tudja magát égetni, és erre a palettára bizony kell az a speciális tudás, amit az MSZP tud e téren nyújtani. Hogy miről is beszélünk? Hát erről. A hétvégi szocialista…..
Nem tétováztak sokat a bukott miniszterenök-pártelnök legfanatikusabb hívei. A Gyurcsány-blog kommentjei között kommunikáló rajongók már gyűjtik a tagságot és az aktivistákat. Én továbbra is olyan jól szeretnék szórakozni a magyar politikai életen, mint az elmúlt két…..
Na mi a közös az ellenőrökbe ütköző bliccelőkben, és az újságírót látó, a szabad választásokat mindenképpen elkerülni akaró szocialista politikusokban?Hát hogy mindkét gyáva embercsoport azt képzeli, a mobiltelefonba mélyedésnél nincs jobb, láthatatlanná tévő álca.…..
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
Senki sem vitatja, hogy a bankok sokszor nem túl fair szerződést kínálnak, és (talán) még az is érthető, hogy a szociálpszichológia alapján a válságos időkben a nép a pénzintézetekből csinál bűnbakot. A kulcsszó a fenti mondatban viszont ott van, hogy a bankok a szerződést…..
G.T. 2009.03.03 22:57:42
Annyira nem félteném a Providentet, nem lopják szét, inkább ő lopta szét a primitív állampolgárokat, de ugyan ezt csinálja a legtöbb magyar pénzintézet, mert megtehetik, nem hoztak megfelelő törvényeket, a PSZF egy kalap kaki..., így úgy szivatnak be bárkit, ahogy csak tudnak!!!
Sajnáljuk a Povidentet???

Egy intelligens ember is alig látja át az egész szerződést, és alig fogja fel, sőt később derülnek ki, hogy egyéb költségek is vannak, amit persze nem mondanak meg előre.. És ez nem csak egy hitelszerződésnél, hanem bankszámlanyitásnál, nyugdíj, vagy életbiztosításnál is akár... Persze aláirattaják veled, hogy mindenről felvilágosítottak, de ha fel lett volna véve diktafonnal, akkor kiderülne, hogy Pl. a mellékes költségekről nem világosítottak fel egyáltalán, és lehozták a csillagokat az égről is, de a lényegről nem meséltek...

Aki kevésbé intelligens, az meg nyílván nem próbálkozik meg a megértésével a szerződésnek, örül, ha olvasni tud... Kevés embert ismerek, aki az ÁSZF-et végigolvassa Pl. egy bankszámla nyitásánál, internetszerződés megkötésénél, mert akkor kb. 2-3 órát ott kellene ülnie az ügyfélszolgálatosnál, és olvasgatni, kérdezgetni, nameg persze fel is fogni... Szóval a legtöbb esetben van a rizsa, aztán kérem írja alá itt+itt+itt, és máris kész a szerződés! Ilyen gyorsan! Igenis felelősek a pénzintézetek, mert direkt elhalgatnak egy csomó információt!!! Jó, hogy kötelezővé tették a THM-et, de ez még nem túl sok, ennél drasztikusabban egyszerűbb információkat is kellene nyújtani az ügyfeleknek....

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a szerződésben az lenne, hogy:

felvett összeg: 1 milla,
visszafizetési idő: 20 év,
várható visszafizetendő összeg kamatokkal: 2,3-3 millió forint,
havi törlesztőrészlet: 20eFt.
összes egyéb várható kezelési költség: 250-300eFt. (számlavezetés, becslés, ügyintézés)
hitel bedőlése esetén: visszük a házadat, mivel azt áldozta be a hitelfelvevő

..és nem kellenének a kisbetűk, és a több órás olvasgatás, valamint gondolkodás.... persze ezzel nem tudják átbaszni a kedves ügyfelet...
Hiller István titkolná, az Index megszerezte és nyilvánosságra hozza a szerencsi biomassza-erőmű világörökségi szempontú hatástanulmányát.  ..
Szcientológus belső levelezőlista egyik mai üzenete:   Igen! Minden egy ötlettel kezdődik. Kezdődik??? Elkezdődik??? Elkezdődött??? Valami elkezdődött! De sajnos hogyha jobban megnézitek ezt a dolgot, azt hogy Clear bolygó, akkor láthatjátok, hogy ez egy lezáratlan folyamat.…..
Kövekezzen a sítáboros horror harmadik, egyben remélhetőleg befejező része. Úgy tűnik, a szervező Exit utazási iroda munkatársa átbeszélte a sítáborban résztvevő magyarokkal a problémákat, és miután kiderült, hogy a problémákat a franciák okozták, ezentúl igyekeznek…..
G.T. 2009.02.06 01:06:24
Ez a 3. poszt nem illik az összképbe, itt a megvesztegetés gyanúja is felmerül erőteljesen... G. alapvetően nem változhatott meg egyik napról a másikra, mint rendszerváltáskor az MSZMP-sek sem tudtak átváltozni, csak más néven futottak tovább... G.-nek máshol is vannak tartozásai. A franciák viszont nem hülyék, hogy agyonverjék a népet, és saját maguk alatt vágják a fát, ez csak Magyarországon szokás, hogy rendőrök/kidobók vernek/erőszakolnak/vesztegetnek meg egyes esetleg külföldi állampolgárokat.
Illetve főleg magyar mentalitás, hogy basszunk át mindenkit, de a NY-i kultúra ezen már régen túlhaladt, ott annyira nem hülyék, hogy egy síparadicsomban maguk alatt vágják a fát, mert akkor annak elmegy a rossz híre... Szóval én nem hiszem, hogy a franciák ekkora parasztok lennének, bár nem szimpatikusak nekem... Volt egy Trianon is, ott is ott voltak a franciák, akiknek fingjuk sem volt, hogy melyik területeken élnek magyarok, de alapvetően a magyarok qúrták el, hogy oda jelölték a határokat, ahol most van, és a kistrianon sem jött össze, hogy a nagyobb magyar lakta városok legalább ide tartozzanak, mert mit keresne Nagyvárad, Arad Romániában vagy Kassa Csehszlovákiában?

Szóval ez a Gábor naggyon gyanús, az utazási irodájával együtt! És nincsen szó francia magyarverésről, sem magyarok átbaszásáról, ott már 40-50 évvel előbbre járnak fejlettségben, turisztikai szempontból pedig főleg!

Sőt ami a posztban van "és mindezért az EUROGROUP-VACANCES a felelős, amely Franciaország egyik meghatározó turisztikai cége" ...na ők nem lennének azok, ha tényleg ekkora gennyládák lennének, és amit ígértek, nem tartanák be, szóval itt még a kedves G. "és a sícsapata is???" rágalmazza az egyik legnagyobb francia turisztikai irodát? Mi köze lenne bármelyik sítúra-résztvevőnek a francia nagy múltú, ám ezen posztban megrágalmazott "EUROGROUP-VACANCES" céghez? Csak az EXIT utazási irodához van közük, a többit meg beszéljék meg egymás között az utazási irodák! ..bemószerolni a balhéba a francia céget is, hát tippelni lehet, hogy mi a valóság, a "jókis magyar suttyom megoldás"-t alkalmazták a kedves EXIT toursos, feketén és minimálbéren dolgozó alkalmazottai...

Várom a 4. posztot, mert G. nagy jogász lehet, és simán fel kellene jelentenie az "EUROGROUP-VACANCES" francia nagy múltú utazási irodát, és egy csomó pénzt kellene kiverni belőlük, mert nem a megszabott feltételeket biztosították! ...de ezt a pert erősen kétlem, mert G. a busz szervezését is szándékosan elqrta, és a szállás lefoglalásánál is valószínűleg kevesebb emberre foglalt szállást, hogy nagyobb profitra tegyen szert... ha G. fasza gyerek, akkor idemásolja a szerződést a két utazási iroda között (magyar-francia verziót), amit biztosítania kellett volna a francia cégnek! ...de ez nem fog megtörténni, mert kevesebb helyre foglalt szállást, és ezzel átverte az utazás résztvevőit... Szóval a 4. posztban ki kellene derülnie, hogy tényleg a megvádolt francia utazási iroda a hibás, és pert nyertek ellenük!, de ezt erősen kétlem, mert itt egy "tipikus magyar" mentalitású, suttyó utazási irodáról beszélünk, a faparaszt dr. titulusú vezetőjével együtt! Várjuk a 4. posztot, hogy mi lett a végkifejlet! (aminek vagy lehet hinni, vagy nem:) Mindenesetre a story-nak ezzel a posszttal nem lehet vége!
A szerencsétlenül induló sítábor történetének második részét is megkaptuk, Ákos levelében megdöbbentő részleteket közöl: táborozókat felpofozó biztonsági őrök, mentőautóban aludni kényszerülő mentősök és sms-ben kapott finom fenyegetés a Homár poszt miatt. Mi még…..