Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pityubácsi

0 bejegyzést írt és 853 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég ismét valóra váltottam egy viszonylag régi vágyam, vettem egy Mazda 6-ot. 1.8-ast, benzinest. Az első generációból, ötajtóst, mert az a legszebb, ez már a beltérben is az, mert 2007-es, tehát a fészliftes változat. Nagyon megbízható. Japán összeszerelés. Nem túl modern, nincsenek benne…..
Miben van a Momentum ereje? Miért lett tele a kormánypárt gatyája? A Momentum Mozgalom leadott 266 ezer darab aláírást. Sok ez vagy kevés? A kormányoldalon máris megkezdődött a relativizálása. Ugyan, menjetek már a francba hazaáruló bitangok, majd megszervezünk egy békemenetet és kaptok a pofátokra.…..
A magyar családok jelentős részénél olyan nagy esemény az autók szervizelése, hogy külön felkészülést igényel anyagilag. Mivel erősen ár érzékenyek az emberek, nem kis feladatot…..
Pityubácsi 2015.08.06 12:50:18
@Szabi DMC: pont a veteránautóval nincs gond.
az akkori szabványokat a legszarabb teszkós (hunoil) olaj is bőven túlteljesíti.
bár inkább veszek a sarki kedvenc autósboltomból, mert náluk még olcsóbb is, de aki a tecsóban akar vásárolni, vásároljon.
A szerencsésebbek már tölthetik a Microsoft legújabb operációs rendszerét, az index pedig összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Windows 10-ről. Állítólag tényleg sikerült egész jól összekalapálni, még gamer szemmel is megállja a helyét és természetesen…..
Pityubácsi 2015.07.30 22:53:38
@atoszp: végigjártam a szamárlétrát, de a vista valami kegyetlen állat volt.
a 7-es sokkal gyorsabb, és kevesebbet zabál.

a favorit azonban a 2000.
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Sajnos azzal kell kezdenem, hogy azok a képek, amikre a beszámoló első részét építettem, eltűntek! Mivel ez az esemény több mint gyanús, felhívtam az "efbéhájt", a "cíjájétot", meg a 911-et, meg a 3,14-et, de ugyanúgy nem jelentkezett egyik vonalon sem senki sem, mint a Telenor…..
Rengeteg mítosz terjed a neten, hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani hétköznapi helyzeteket, hogyan spórolhatunk a legtöbbet. Például tanácsot adnak a haverok, mit csinálj azért, hogy ne robbanjon a képedbe a dobozos üdítő, amit egy perccel azelőtt leejtettél. Vagy azzal…..
Pityubácsi 2015.05.25 21:13:50
@bunkó: nem iszom pezsgőt, de itt egy cikk a kísérletről.
azért van külföldiül, hogy tudományosabb legyen :P
www.gotravel24.com/theme/feature-focus/spoon-or-not-spoon
Autóépítés Mi ez? Lamborghini? 2015.05.19 19:19:12
Kérdezte tőlem egy látogató a garázsban. Rögtön tudtam mire gondol, de itt sokkal jobb megoldás található, mint az említett "ócskaságon": Nekem az egész eleje felnyílik a járgánynak, nem csak az ajtaja. Több oka is volt ennek a megoldásnak: nem bírtam hova tenni, és egymagam…..
Autóépítés Autókeserkedők 2015.05.03 19:23:07
Népszerű műsorok az autóval kapcsolatos ismeretterjesztő filmek a különböző csatornákon, és én nagyon jól szórakozom rajtuk. Nem csak az vicces bennük, hogy egy alapos takarítást, és új ülések vételét restaurálásnak nevezik, de néha mondanak olyan balgaságot, hogyha a…..
Pityubácsi 2015.05.03 22:51:21
@Make Valamit: ez az MP5 odavert így este :)
Na, azon szoktam szélesen mosolyogni, amikor valaki, valamelyik fórumon veri a mellét, hogy ő állapotot vesz, nem kilométert, így ökörség nézni a kilométer számlálót. Egy vásárláskori rövid szemle alapján tűnhet azonos állapotúnak két autó, bár az egyikben mondjuk 100000…..
Sokszor írtunk már a testi egészségről, életmódról, lelki fejlődésről. Álljon most itt néhány egyszerű tanács, amik a szeretetben, szerelemben nyújtanak segítséget. Ápold, ha megkapod. Azt kapod, amit elfogadsz. Értsd meg, hogy a szerelem egy tükör. Ha engedjük,…..
Pityubácsi 2015.04.18 12:27:34
@Krisz11: ne játssz a pöcsöddel, talán? :))
Emlékszem, annak idején, amikor a tavalyi Golf-napok egyik válogató zsűritagjaként egy éjszaka alatt kellett kiválasztanom kb. 1900 autó közül azt a - ha jól emlékszem - százat, amelyek bekerülhetnek a szűkebb, kiállított keretbe, na azon az éjjelen kaptam életem legtöményebb…..
Pityubácsi 2015.04.15 21:27:00
@pobeda: volt a bogaramban momo kormány.
kényelmesebb fogása volt, mint a gyárinak.
Autóépítés Robotkasza 2015.04.09 20:36:09
Tudom, hogy már tökön ültetek, de ismét jelentkezem. Sok jelenteni valóm nincs, de ami van, mind megteszem. Na. így áll valahogy az amerikai Karmann. Mint egy kiborított doboz Lego. Tudom, hogy sokan, sok pénzt adnának ezért a kis kupac játékért, de már megvan a gazdája.   A…..
Pityubácsi 2015.04.10 00:10:22
@Car Mandiner: isszuk szavaidat mester! :)
(egyszer blogolhatnál pálinkát is, azt is innánk) :))
Pityubácsi 2015.04.10 09:08:43
@Car Mandiner: erre tibi atya biztos mondana valami szellemeset.
én nem szeretnélek megbántani :)
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
2015. március 10. napján a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB, a Bíróság) döntést hozott a Varga és mások kontra Magyarország ügyben. Az ügy súlyát jelzi, hogy a döntést a Bíróság pilot-eljárás keretében hozta meg, ami azt jelenti, hogy…..
Ez a dolog nem játék, nem olcsó, fillérekből beszerezhető vacak, küszöb alá csavarozható neon, hanem tisztességes minőségű, 73 ezer forintos termék. Nappali menetfény és kanyarfényszóró egyben. A tesztjét elolvashatod itt. Nem kell kendácsolni, nem kell blankolni vagy…..
Pityubácsi 2015.03.20 16:08:33
@nyelv-ész:
for-the-win = a győzelemért
de van egy másik jelentése is:
fuck-the-world (ezt inkább nem fordítom le) :)
Belsőség Ennyiből is látszik 2015.03.20 10:39:07
Érdemes lesz kimenni az AMTS-re, magyarul a tuningsóra. Csütörtök délután-este megnéztem, mi készül. Van mit nézni. Már az Albertirsai úti parkolóban is álltak az érdekes autók Sok ismerőssel összefutottam, így csak három pavilonba tudtam belesni, de tiszta lelkiismerettel…..
Pityubácsi 2015.03.20 16:04:07
@Kiskaresz: Fővárosi AutóPiac? :)
Autóépítés Vakulj Magyar! 2015.03.10 18:30:38
Megpróbálok jelenteni, de nehéz lesz, mert látássérült lettem. Az elmúlt 30 valahány évben - amióta köszörűvel szikrát hányok - mindösszesen háromszor voltam súlyosabb szemészeti állapotban, de abból kettőt az utóbbi két évben gyűjtöttem be. Ennek az az egyszerű…..
Most fázásról pofáznák. Valahogy nem voltam tudatában annak, hogy a Karmann-hoz facikkek is kellenek. Pedig jó előre készültem a lenyitható tető fa elemeinek megvalósítására, hiszen volt egy kész darabunk, de mivel azt be kellett építeni egy előző autóba, nem ártott lemásolni…..
Pityubácsi 2015.02.26 16:44:15
@Car Mandiner: a fát hogyan hegeszted össze a vaslemezzel?
Azt hiszem, most lett elegem a gecizésből. Köszönjük, megértettük, hogy Simicska Lajos egy paraszt és ezzel párhuzamosan rohadt mód be van most pipulva. Azt meg leszarom, hogy otthon, a szomszéd kerítésének bontásán morfondírozva betűrendben sorolja vagy tematizálja az…..
Egyszer volt már ilyen. Vagy valami nagyon hasonló. 1952- ben Örkény István a nyakkendőjét kötötte a parlamentbe indulva, amikor egy udvariassági telefonból kiderült számára, hogy mégsem ő kap Kossuth-díjat, Révai József lehúzta nevét a listáról. A Lila tinta szerinte a…..
A Noma-t az elmúlt 5 évben négyszer választották meg a világ legjobb éttermének. (2013-ban "csak" a második legjobb volt.) Az elismeréssel párhuzamosan a hírnevük is egyre nagyobb lett, mára René Redzepi gyakorlatilag a világ leghíresebb szakácsa.Az év elején voltak olyan…..
Pityubácsi 2015.02.16 21:09:45
Tunisz Moszkva tere a Passage, vagyis a Station République metróállomás. Tévedés ne essék, bár mindenki metrónak hívja, de a zöld kocsik alig néhány száz méteres szakaszokra buknak a föld alá, a hálózat jellegében inkább pesti villamoséhoz áll közelebb. Mivel az összes…..
Autóépítés Szívatópad 2015.02.05 20:35:13
Még most is a Volkswagen Karmann Ghia-val töltöm az időm. Egy hete volt megnézni a festő úriember. - Mindjárt kész. - jelentette ki, én meg csak bólogattam, és hozzátettem: - Hogy ha az Úr is úgy akarja. Persze nem akarta úgy. Pedig a kollégám még segített is... okoskodni.…..
Az első Arany Pedál Hat héten keresztül 8 sofőr küzdött egymással az ISDC (I-Cell Safe Drivers’ Competition) keretein belül az Arany Pedál-díjért. Nem kitalált szereplők, hanem valódi sofőrök, a legismertebb autós szakmák képviselői vettek részt, méghozzá saját…..