Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annapeti

336 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnnaPeti Egy hét ajándék 2020.03.17 19:18:54
     Mi az, ami minden nap többször is szóba kerül hétköznapi teendőink során, és az esetek nagy részében panaszkodunk rá?..
AnnaPeti 2020 2020.01.22 15:57:11
     Minden új év kezdete új reményeket, új lehetőségeket tartogat mindenki számára. Szeretjük hinni, szeretünk bízni benne, hogy a következő év szebb, jobb, gazdagabb lesz; sok minden más lesz, és ideig-óráig próbálunk tenni azért, hogy valóban jobb legyen. A magunk eszére, erejére támaszkodunk…..
AnnaPeti Nem kell Isten 2019.12.13 12:40:55
     Milyen sokan vagyunk, akik úgy gondolkodunk, hogy nincs szükségünk Istenre… jól elvagyunk a bőrünkben, a kis életünkben egyedül, miközben a saját eszünkre, erőnkre támaszkodva próbáljuk túlélni a napokat, és haladunk, illetve szeretnénk haladni a kitűzött, megálmodott céljaink felé...
     Általában van némi elképzelésünk arról, hogy Isten milyen; hogyan cselekszik (vagy nem cselekszik): Ő majd ezt teszi, azt teszi, itt van, ott van, lehetnek kimondatlan elvárásaink Vele szemben, és sokszor elfelejtjük, hogy Ő nem emberként „működik”, hanem próbálunk a magunk eszével,…..
AnnaPeti CsakCsok - költözés 2019.08.06 07:01:09
     Mivel július 1-től élesben elindult a családvédelmi akcióterv, és sokan kérdezték tőlünk az utóbbi hetekben, hogy lesz-e költözés, így a mai bejegyzésben ezzel a kérdéssel foglalkozunk...
     Nagyon sokan hiszünk sok mindenben. És nagyon sokan hiszünk Istenben. De vajon mit is jelent pontosan ez az Istenbe vetett hit?..
AnnaPeti Isten humora 2019.03.18 20:46:43
     Mindenkiben él egy valamilyen kép Istenről, hogy Ő ilyen vagy olyan, időnként azonban valóságosan meghökkentő… ugyan ha magunkat ismerjük, meglepődnünk sem kellene, hiszen Isten az embert saját képmására teremtette, így elméletileg valamilyen szinten Őt tükrözzük. Mégis kikerekedik a szemünk,…..
AnnaPeti Megfogadtam 2019.01.17 18:06:00
Újabb év kezdődött. Így az év elején sokan sok mindent megfogadunk, hogy idén más lesz, jobb lesz, ügyesebbek, kitartóbbak leszünk az adott cél(ok) elérése érdekében. De még csak fél hónap telt el az évből, mégis már sokan vagyunk, akik feladták az újévi fogadalmat,…..
AnnaPeti Szülinapi meglepődések 2019.01.03 18:31:09
Éjszakai műszak közepe… Lassan ébredek. Hol is vagyok, ki is vagyok, miért is vagyok??? Kinyitom a szemem, ég a földgömb lámpa - eljut a tudatomig: ez a mi szobánk. Eszmélni kezdek. Valaki anyát hívja a szomszéd szobából. Már jó ideje - akkor ezek szerint nem álmodtam, és igen, eszembe jut, hogy…..
AnnaPeti Egy kismacska vége 2018.12.14 20:14:09
Még októberben Budakalászon voltam festeni. Kora délután érkeztem a forgalmas főút melletti helyszínre, és amint leegyeztettük a megrendelővel, pontosan mit és hogyan szeretne, mi az elképzelés, munkához is láttam...
AnnaPeti 2449 vonatkilométer 2018.11.03 16:10:32
Az elmúlt héten sokat vonatoztam (erről menet közben csepegtettem is néhány infót "A közösségin"), aztán végül olyan nagy érdeklődés övezte, hogy írok a hétről kicsit bővebben is...
AnnaPeti Velem. 2018.10.05 22:28:26
     Hálás a szívem Istennek, amiért Ő mindig magához szólít; megadja a lehetőséget számunkra arra, hogy Vele foglalkozzunk, Vele töltsünk egy kis időt, visszatérhetünk Hozzá… így íródik - hosszú idő után-ez a bejegyzés…      Legutóbbi bejegyzésünkkor még csak körvonalazódott valami; valami, amit…..
     Még valamikor késő ősszel történt, hogy kis városkánkban sikerült egy festhető falat szereznem: egy bontásra ítélt házikó utcafronti részét. Pontosabban az épület bontása már megkezdődött, mégis valahogyan abbamaradt, még éppen megfelelő méretű helyet biztosítva egy kisebb rajzhoz (mikor ezeket…..
Krisztike egy napig született, egyfolytában. Kisebb szünetekkel. Már a születése is egy bizonyság volt. Emlékszem, egész nyáron, ősszel mondogattam: nézzétek, minden gyerekünk novemberben születik, ez november 15-én fog. Így is lett, bár nagyon örültem volna már közel egy nap vajúdás után, ha…..
AnnaPeti Adok-kapok 2018.03.21 20:02:45
Reggel van. Készülődök a munkába, félig-meddig beletemetkezve a gondolataimba, aztán egyszer csak Anna nagy kiáltással jelzi, hogy a szomszédunk lapátolja a havat a házunk elől…..
AnnaPeti Egy jó Istentisztelet 2018.03.14 18:29:08
Milyen egy jó Istentisztelet…? –tette fel a kérdést vasárnap a lelkipásztorunk. Soroltuk, s közben azon gondolkodtam: igen, mitől is jó egy Istentisztelet?..
AnnaPeti Cirmoska 2018.02.12 10:47:30
Két hete ilyenkor még arra vágyott, hogy december közepe óta nem látott hat kis dédunokáját ölelhesse, a fotelból nézegesse zajos nyüzsgésüket…..
annapeti 2018.03.09 01:29:17
AnnaPeti Hóba csalogató 2018.03.05 08:35:16
Szombat délután… kint jókora hókupacok -  bent legalább akkora szennyes edény-és ruhahalmok itt-ott szétszórva a lakás válogatott pontjain. A benti kupacok okozói természetesen odakinn a hóban önfeledten csúszkálnak, szánkóznak, hógolyóznak, alagutat építenek. Donát babával az ablakból nézzük őket,…..
Több napi gondolkodás után, mikor végre eljutok ide, hogy összeszedjem gondolataimat, megint tűnődök, hogy írjak-e. Hol van Isten lelke bennem, belőlem? Az éjszaka csöndjében nincs türelmem nyugodtan, higgadtan visszafektetni az álmából felkelőt, ilyen állapotban kicsit furi lenne Istenről, az Ő…..
AnnaPeti 2018... 2018.01.04 15:11:00
Istentől gazdagon megáldott új esztendőt kívánunk mindenkinek...!..
 Nemrégiben beszélgettem kedves rokonommal (háromgyermekes anyuka), mesélte, hogy most olyan munkája van, ami miatt sok hétig csak hétvégenként van otthon, mert hétközben külföldön dolgozik. Első gondolatom volt erre, hogy bizony nem kell külföldre menni ahhoz, hogy az ember lánya távol legyen a…..
annapeti 2017.12.30 08:58:45
@Gitmargit: Köszönjük a látogatást! :) Hát, biztos nem lehet könnyű a félig iskolás-félig oo-s élet... próbálom én is tudatosítani mindig magamban, hogy le kell lassulni és néha nagyon nehezen megy. Jó, hogy Isten folyton szólongat, nem hagy magunkra és nem adja fel, bármilyen nehéz eset is vagyok. Anna
Mostanában többnyire olyan könyvek kerülnek a kezembe, amik egy élettörténetet írnak le,s mindig arra jutok, hogy mindig, mindenhonnan van visszaút, ha találkozunk Istennel. Talán nem is lehet elég mélyen lenni, ahonnan nincs visszaút, mert Isten szeretete mindenhova elér.....
AnnaPeti A Te akaratod 2017.10.15 22:16:40
"Legyen meg a Te akaratod"-mennyire ismerős lehet ez nekünk, milyen sokszor elimádkozzuk a Miatyánkat, de vajon mennyire is gondoljuk komolyan...? Megszokás vagy komoly Istennel való kapcsolat mondatja ki velünk ezt olykor?..
Amikor azon kesergünk, milyen rossz nekünk, vagy hogy olyan az életünk, amilyen; amikor rágódunk, hogy a gyerekkorunk sokkal jobb és szebb is lehetett volna, normális körülményekkel, rendes környezetben, akkor nem szabad(na) elfelejtenünk, hogy biztosan vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő,…..
AnnaPeti Minden összejött...? 2017.09.07 07:26:38
Amikor sikerül valakivel komolyabban beszélgetni, valóban érdeklődő a partner, és eljutunk odáig, hogy megbeszéljük, kivel mi van, bizony beszélni kell a problémákról, nehézségekről is-amikből azért alapesetben ugyanúgy akad, mint a pozitív dolgokból, csak éppen sokszor nem vagyunk elég őszinték…..