Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annapeti

373 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnnaPeti Gyer(m)ekdigitalizáció 2024.03.10 09:09:48
     Vajon mennyire van szüksége a mai hétköznapokban egy gyer(m)eknek okoseszközre?..
AnnaPeti Egy lépéssel közelebb 2023.10.31 19:23:00
     Ez a bejegyzés kb. két hónappal ezelőtt íródott; tipikus az a fajta, amikor fejben összeáll a téma, amiről írna az ember, azután a lendület, ihlet, indíttatás magával ragadja és teljesen más lesz a vége. Utána pedig az a kérdés, hogy ha eltértünk a címben megjelölt témától, mi legyen az új…..
AnnaPeti Elkezdődött... 2023.09.19 18:13:00
Harsány suttogást hallok a háttérből: „NE ÉBRESSZÜK FEL, HANEM ÍRJUNK NEKI LEVELET! MARADJATOK CSÖNDBEN!” (Donát egyelőre még nem tanult meg halkan beszélni)…apró neszezés hallatszik, próbálom kinyitni a szemem. Harmadik kísérletre sikerül. Ott állnak felöltözve mind a hatan körülöttem,…..
Jankát NAGYON vártuk. Mert minél többen várjuk, annál jobban várjuk. Összeadódik a sok-sok várakozás, minél kisebb gyerekekről van szó, annál nehezebben telnek a napok. Pláne, ha anya kórházba kerül, hetekkel a kiírt időpont előtt - apa pedig tarja otthon a frontot a hét nagytesóval…..
Az én férjem 7 gyerekkel remekül helyt áll otthon egyedül, míg én már második hete kórházban lógatom a lábam, várva, hogy 8. gyermekünk születésének ideje elérkezzen végre… Az én férjem még a távolból is úgy vesz körül szeretetével, óvó gondoskodásával, törődésével, mint fagyos téli éjszakán egy…..
AnnaPeti Elveszett 2023.05.01 06:24:58
     Mindig bosszantó tud lenni, ha valami eltűnik, nem találjuk, nincs meg, fogalmunk sincs, hol lehet… főleg ha hetekre, hónapokra tűnik el, ami éppen kellene, vagy csak egyre több minden van, ami épp nem ott van, ahol illene lennie...
AnnaPeti 25 éve... 2023.01.22 08:39:40
     ... nagyon elegem lett. Mindenből és mindenkiből. Nem akartam én semmit - csak azt nem, ami addig volt. Nem érdekelt semmi és senki, sőt igazából magam sem. Útra keltem, és nem gondolkodtam semmin.....
AnnaPeti Káoszos karácsony 2022.12.25 09:07:22
     Szenteste van, már sötétedik, mire végre kibújok a pizsamámból és lezuhanyzok az egész napos hercehurcát követően. Reggel óta erre vágytam...! Hajmosás közben végigtekintek a rettenetes állapotú fürdőszobán... Peti egész napos (félig-meddig sikeres) mosógépszerelésének nyomait már nem lesz idő…..
AnnaPeti Tervezett babák 2022.11.26 22:43:46
... és ezt hogy hoztátok össze?  ... terveztétek????!!!????!!!??? ... már elegen vagytok így is, nem? ... hogy fértek el abban a kicsi házban ennyien??? ...vagy csak egy visszakérdezés és szemöldökfelhúzás.....
     Mindannyiunk életében vannak olyan dolgok, amikről tudjuk, hogy nem kellene megtennünk, mégis megtesszük... ..
AnnaPeti Sínen vagyunk 2022.10.15 08:15:19
Mit is tehetünk, ha nem érezzük jól magunkat a munkahelyünkön...?..
     Szinte napra pontosan egy éve hagytuk el a nagy lapos Alföldet és költöztünk ide a dombok közé a Balaton-felvidékre.....
AnnaPeti Munkaügy 2022.05.12 18:32:00
     Milyen szépen és jól hangzott, hogy megmászom a következő lépcsőfokot a cégnél...! De általában semmi sem az, aminek látszik.....
     Az „Így költöztünk el – 1. rész (Előzmények)” bejegyzés folytatása…..
     Akik régebb óta figyelemmel kísérik kis életünket, mindennapjainkat, azok tudhatják, hogy viszonylagosan régi nagy vágyunk, álmunk volt elköltözni az Alföldről. Egyre inkább nem éreztük ott a helyünket, a szolgálatunkat, a feladatunkat, és a jövőképünk is egyre inkább elkopott. Nem éreztük,…..
AnnaPeti Rumlis húsvét 2022.04.17 19:44:00
Az idei böjti időszakban is próbálkoztam a gyerekeink számára élvezetessé, megfoghatóvá tenni a készülődést. Húsvéthoz közeledve  gyakran elővettük a kis húsvéti feladatos füzetkéinket, tele rejtvényekkel, olvastuk a gyerekbibliából Jézus szenvedéstörténetét… most ez jött be, mivel nagyon szeretik a…..
AnnaPeti Megőrizve 2022.03.30 20:13:20
     Minden nap egy csoda, még ha nem is érezzük át sokszor a jelentőségét, értelmét…..
AnnaPeti Szösszenetek, életképek 2022.02.27 18:07:00
…hogy ne vesszenek el, amikor nincs hosszabban időm kifejteni, de hátha örömmel olvassák majd a gyerkőceink, esetleg mások is…:..
AnnaPeti Olaj és zsemlemorzsa 2022.02.20 19:25:00
Egyik kedvenc bibliai történetem, amikor Isten gondosodik az Ő szolgájáról, Illésről a sareptai özvegyasszonyon keresztül. A fáradt, éhes prófétának utolsó m arék lisztjéből és pár cseppnyi  olajából kenyeret sütő asszony, akinek azután az éhínség elmúltáig nem fogyott ki korsójából az olaj és…..
AnnaPeti (Nem) Viszlát Pécs…! 2022.01.06 11:58:56
     A mi életünk sosem egyszerű: mindig tele van kalanddal, lehetetlen helyzetekkel, gubancokkal, csavarokkal, nehézségekkel. Nemrég egy ilyen kacifántos időszak végére értünk…..
AnnaPeti Az első karácsony 2021.12.26 08:03:26
  Sok karácsony van már a hátunk mögött; a legutóbbi éppen most telik, most múlik el. De mi előzte meg ezt, és az összes többit…? Miért és hogyan lett a karácsony?..
Kedves Titkos Ajándékozó! Nagy meglepetést okoztál tegnapelőtt mindannyiunknak. Azóta is találgatjuk, ki lehetsz. Az írásod alapján valószínűleg nőnemű. A gyönyörű csomagolás és díszítés is erre vall… De hogy minden gyermekünknek névreszóló ajándékot küldtél, az adja fel a leckét leginkább! Mivel…..
  Mostanában nagyon sok áldást kapunk Istentől. Gyermekáldást is, igen, de emellett megáld bennünket barátokkal, hívő testvérekkel, segítséggel, anyagilag is és életünk minden területén. Ebben a posztban az anyagiakról szeretnék írni, legfőképp azért, hogy bátorítsak és az, hogy leírom a saját…..
AnnaPeti Berta, az öröm-baba 2021.11.22 20:58:46
Sokáig hittem, hogy lezárult már a babás korszak a mi családunkban és most az következik, hogy szépen felneveljük a hat gyerkőcünket. Augusztusban múlt két esztendeje, hogy elvesztettünk egy kilenc hetes kis magzatot, (a gyerekek máig számon tartják  és minden családrajzra rákerül ő is). Emiatt én…..
AnnaPeti A félelem lelke 2021.11.04 18:58:23
     Az utóbbi napokban a félelem foglalkoztat leginkább. Pontosabban a félelem lelke, amiről a Biblia tesz említést. Mert mindig van mitől félni, mindig van mitől rettegni, mindig van miért aggódni. De mit tudunk kezdeni ezekkel?..