Regisztráció Blogot indítok
Adatok
régi_vendég

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Haverok, buli, Balaton 2015.04.27 08:30:00
Ifjúsági filmben és sorozatban egykoron nagyon erősek voltunk, Keménykalap és krumpliorr, Utánam srácok!, Hahó, öcsi!, Tüskevár, sorolhatnám még a klasszikusokat, ugye, de minek, megvan a kép. Ha eltekintünk a gyermekbetegségeitől, a köztévé legfrissebb sorozata, az Egynyári…..
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
régi_vendég 2013.09.13 10:31:45
mint az előttem szólók már leírták néhányan, lázárt van miért lehányni, de szvsz ez most nem az. és gondolom jóm kippur miatt jelentette be most.

@Igazmondó47: nem kötözködésből, és még az is lehet, h az én figyelmemet kerülte el valami, de tudomásom szerint auschwitzba a vörös hadsereg érkezett felszabadítani 1945. január 27-én.
Az idei év sorozat felhozatalát tekintve talán a Hannibal körül van a legnagyobb “hype”. Ez  köszönhető annak, hogy egy ismert regény/film története került sorozat formájában feldolgozásra. Emellett köszönhető annak is, hogy Bryan Fullernek az évad során sikerült többször…..
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Hivatalosan is eltűntnek nyilvánították őket, ami azt jelenti, hogy már biztosan nincsenek életben. Itt hagyott minket a legsikeresebb magyar alpinista, aki úgy halt meg, ahogyan élt és ott alussza valahol örök álmát, ahol a…..
régi_vendég 2013.05.24 18:54:44
@Deloris Hunter: én ezt nem értem. minden blogon, egy valag kommentelő e.zs családja miatt, a gyerekei miatt sajnálkozik, majd még ugyanabban a mondatban el is veszik még az édesapjuk tisztességes emlékeket is az oly nagyon sajnált gyerekektől, mert az édesapjukat hülyézitek, szapuljátok. miért? mi szükség van erre? nem értitek meg őket? oké! ééés? akkor mi van? ha valaki más, más értékrenddel, más világnézettel, másként akar és tud is élni, és ehhez társat, társakat is talál az miért ilyen pária a szemetekben? nem kérte senki, hogy értsd, meg, hogy fogadd el, hogy utánozd, de azért tiszteljük meg őt/őket és a társaikat azzal, hogy legalább holtukban nem mondunk rájuk rosszat, pont a családjuk miatt, mert ők hogyan védekezhetnének ennyi rosszindulattal szemben. a nagyon sajnált feleséget/gyerekeket ne azzal "segítsétek", hogy a frissen elveszített élete párját/édesapjukat bántjátok. több tiszteletet már az Istenért!

elnézést mindenkitől, de már kicsit kiakatam erre.
Gyöngyszemek az itáliai művészetekből Építészet A Villa d'Este szökőkútjai Ha már a múlt héten elvetődtünk Tivoliba és virtuális kirándulásunk során meglátogattuk a Villa Adriana-t, ne hagyjuk ki a település másik méltán világhírű látnivalóját sem, a Villa…..
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
régi_vendég 2013.05.14 22:32:39
bár se kutyám, se macskám a.j. és még csak nem is kedvelem mint színészt, de ez a tömény arrogáns rosszindulat ami a kommentekből süt (tisztelet a kivételnek) az egészen elképesztő.

ha ezt most nem csináltatja meg és mondjuk 5 év múlva diagnosztizálják nála a betegséget akkor azt kommentelnétek, hogy "de hát tudta hogy milyen magas a rizikó és hát pont ő, - aki még szarja is a pénzt,- volt olyan fukar, hogy nem csináltatta meg, amit a christina applegate már évekkel ezelőtt. nem gondolt ez senkire, a kicsi gyerekeire, csak a nagy csöcseire, aztán azt hitte majd örökké élhet. haha ostoba amcsi picsa..."

szvsz ez az angelina vállalta azt, hogy kilépett a világ elé így is. vállalta azt, hogy megmutatja így is lehet valaki nő és ez igenis sok sorstársának, akik esetleg már megbetegedtek és azért csonkolták őket, pont nekik adhat erőt a továbblépésre. volt régen egy reklám, pont erről, hogy mi a fontosabb egy szupernő a családban x évig, vagy az anya aki felneveli a gyerekeit. lehet dönteni.
én, - sok kommentelővel ellentétben- nem ismerem a.j döntésének minden részletét (és nyilván nem is akarom, mindenkinek jár a magánélet), de nehezen tudom azt elképzelni, hogy ezt csak úgy a vasárnapi ebéd fölött megbeszélte a párjával, hogy "te brad, azt mondta a dr izé, hogy nagy az esély, levágatom hétfőn, aztán áprilisban meg berakják az új cickót, jó lesz így?" gondolom, hogy átrágta magát a témán rendesen és így döntött,más meg másképp döntene. nem hiszem, hogy a.j esete kapcsán őrjöngő nők mennek majd csonkíttatni magukat csak úgy hobbiból, azért ez nem egy olyan csip-csup ügy.
Kevés család DNS állományát jutalmazta meg tehetséggel oly bőkezűen a Sors, mint az Orbánokét. (Ne tessék nevetni, ez így igaz.) A politika világától mindig féltő gondossággal óvott családot nem illő cselekedet politikai mocsokkal dobálni - még akkor sem, ha a jelenlegi…..
régi_vendég 2013.05.02 14:19:26
@Hanno84: most leszámítva azt, hogy mennyire felel meg az ízlésemnek az orbán lányának fikázása, (semennyire, felőlem holnap az mta örökös tagja is lehet, ha arra érdemes) de annyit azért megjegyeznék, - csak, hogy ezt a hülyeséget ne szajkózzátok már tovább - olyan nincs, hogy a tudta nélkül indítják a dolgozatát egy pályázaton. kész szerencse, h arról értesült h nyert. aki ezt a baromságot nyilatkoztatta vele az nem ép.
Rengeteg panasz érkezik Fónagy János felé, hogy a Zemberek nem értik, hogy mi van a rezsiszámlán. Fónagy bevallotta, hogy maga sem érti a számlákat (ehhez külön gratulálunk!), Orbán pedig kerek-perec megmondta, hogy "a kormány érthető, átlátható közüzemi számlák…..
régi_vendég 2013.02.05 15:22:54
@Enrico72: :-))
ha már kívánságműsor, akkor nem lehetne, hogy én a szolgáltatónak megfizetem a tavalyi árat, de a kiba...t magas 27%-os áfából csippentem le a 10%-ot? miért nem az csökkent a villany és gáz szla.-ból? sokan még jobban is járnánk mint most és akkor a szolgáltató is boldogan nyomtatná a viktort minden számlára. jah, hogy az áfa az pont másra kell....
Készüljön fel arra is, hogy bármit hibáznak soha senki nem fogja elismeri, de még egy "elnézést kérek"-et sem fog kapni. És el is bagatellizálják. Tisztelt Praxis Blog!     Én pusztán figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ha esetleg bekerülne a Margit kórház…..
régi_vendég 2013.01.16 14:16:42
@VaTi: meggyőződésem, sőt az orvos ismerőseimtől konkrétan hallottam is már nem egyszer, hogy a magyar orvos elvándorlásnak nem az az elsődleges oka, hogy szarul fizetik őket, hanem pont ez a trükközés, az oep-el a záróval, a mit tom én kivel és erre iszonyú energiák mennek el, és hát lelkiismerete is van majd' mindenkinek.
régi_vendég 2013.01.16 15:06:02
@karcsibácsi: én ezt két éve hallottam. konkrét esetről, és konkrétan a zárót kiállítótól.(nagyon kiborulva) szeretnék neked hinni, de nem értem "ő" miért ferdített volna.
régi_vendég 2013.01.16 15:16:51
@tcsan34: hát erre nincs mit mondani... nőgyógyász nincs a baráti körömben (sajnos :-)), de két szülés után, úgy látom, hogy ők az orvosok között is egy külön kaszt, gondolom a hálapénzes dolgok miatt.
gyermek anesztes, neonatológus, sebész ismerőseim vannak, már egyik sincs itthon, jó és lelkiismeretes szakembernek/embernek ismerem őket, és nem a pénz volt náluk a mozgató erő, hanem a körülmények amiben benne van az is amit te írsz, és az is hogy pl angliában műszak után időnként megiszik egy sört egy pub-ban a főorvossal és a kollégákkal, itt ez nagyjából elképzelhetetlen, és nem az időhiány miatt.:-)
Akkora siker volt a köztévé tavalyi dalversenye, amin gondos munkával megkeresték, melyik zenekar tudja legjobban leégetni saját magát és az országot a bakui hepajon (amit nem mellesleg értelmes ország NEM vesz komolyan) hogy idén is nekilátnak. Sőt, olyan nagyszabású versenyt…..
  Víztisztítóműből kialakított luxus villa Angliában- fotó Hatszögletű erőd a Wight-szigeteken, még a francia invázió ellen épült- fotó Klassz téglából rakott könyvespolc a Keleti Károly utcában- fotó Kígyó az ágyban? (15. kép)- fotó A vécé az…..
A múlt keddi epizód itt. Kedd van, Máté napja. Lassan egy hete tudjuk, hogy nemsokára új név kerül a naptárba erre a napra. Máté nincs többé. Dargay mégis hatalmas műgonddal vár valakit. Máris megvan az új keddi betegünk? Máté apja (Abonyi György) érkezik. Hogy rendszeres…..
régi_vendég 2012.12.12 15:56:25
@szepi79, első ezen a néven: szvsz fel sem merült benne, hogy erre olyan választ kap, hogy igen az volt. azt egyszerűen nem fogadta volna el. akkor arra kanyarította volna a dolgot, hogy a doki addig dumálta tele máté (apa tökéletes alkotásának) fejét, míg végül elhitette vele, hogy ő buzi és akkor ebbe halt bele. apának van egy képe emberekről ami azon a képen nincs rajta az nem lehet, kész, passz.
Előző hétfő reggel itt. Hétfő reggel van, gondolom elmúlt már 9 óra, mert Dargay egyedül ténfereg a szentélyben és nagyon nem találja a helyét. Laurát hívogatja, de csak az üzenetrögzítőig jut. Szemmel láthatólag nem érti a szitut, leveti magát a kanapéra. Fekete…..
régi_vendég 2012.12.12 12:33:44
@genevieve: hááát én nem hiszem, hogy az adott pillanat alkalmas lett volna a nyugodt megbeszélésre. bár habitus tekintetében a doki meg én egyáltalán nem hasonlítunk (másban sem :-)), de mikor az egyik exem közölte velem a nyílt utcán, hogy ő bizony félrekefélt 1x már vagy fél éve, de azóta is engem szeret ám, akkor az éppen kezem ügyében lévő tornacipőmet vágtam hozzá üvöltve mindezt a városi könyvtár bejárata előtt. velem ott és akkor semmit nem beszélt volna meg senki az fix. az nem úgy megy, hogy beléd rúgok aztán beszéljük meg... én judithoz a bőröndjét vágtam volna hozzá, ha ezt így nekem bejelenti. azok után, hogy még a lányom előtt is megaláz a viszonyával, a "figyelmetlenségével" az a minimum, hogy menjen. és szvsz judit kommunikációs szokásairól is sokat elmond, hogy a lánya láthatóan nem tudja, hogy éppen lakást keres és menni készül a családtól. és ezt nem andrásnak kell megbeszélnie a gyerekkel, hanem juditnak.
ezen kívül nekem kicsit ultimátumnak tűnik ez a "rajtad áll dolog". egyszer függetlenek akarunk lenni egyszer meg dönts a viszonyomról, rólam, az nem megy...
régi_vendég 2012.12.12 12:55:46
@karinn: hogy mi minden töri össze egy 16 éves lány lelkét abba nem mennék bele. sok minden.
szerintem abban a helyzetben amiben andrás most van ez a legtöbb amit tehetett a judit-réka kapcsolatért. azt, hogy anya miért hancúrozott párizsban, azt azért már ne a megcsalt félnek kelljen magyarázni... "jah igen lányom anyádnak viszonya van, de azért mert szerinte én soha nem hallgatom meg, jah és különben én is nagyon vonzódom már máshoz. nem anyád a hibás, ne haragudj rá." ez már a ló túlsó fele lenne. aki ezt így kimondja az vagy balek, vagy egy érzelmi fakír.
régi_vendég 2012.12.12 13:12:00
@genevieve:".továbbra is fenntartom, hogy a megcsalás nem csak a konkrét fizikai aktus lehet.. "

igen ezt én is így gondolom. maga a fizikai megcsalás az már a pont a mondat végén, ha az megtörtént onnantól visszavonhatatlanul megváltozik egy viszony szerintem. ha valaki ellamentál azon, hogy mi lenne ha... az még visszafordítható fázis, ha időben felismerik a felek magukban a másikban, és megbeszélik a kiváltó okokat.
azért réka látható alulinformáltsága (magáról a viszonyról, a családi helyzetről, judit távozási szándékáról) sokat elmond a házaspár és itt sajnálom, de igenis pont judit kommunikációs balfaszságáról is. vajon andrással is ilyen hatékonyan próbált beszélni korábban? a lányát ha lehet még durvábban avatta be a viszonyába, mint a férjét. mert azért az nehezen fér bele a fejembe, hogy miért skype-ol "véletlenül" a lányával miközben a pasija éppen tusol és bármikor bejöhet. ez nagyon durva volt és utána még meg sem magyarázza... elveszítheti a lányát. aki most láthatóan valóban szarik rá és a kioktatásaira. (telefonos beszélgetés alapján) teljesen normális reakció a gyerek részéről.
Múlt péntek itt. Péntek van. A heti események tükrében, Máté halála és a fűszálas hasonlattal meggyászolt házasság-végek után, a mai ülés hangulata enyhén szólva is megjósolható. Ezen előzmények után, ahogy meglátom András feketébe öltöztetve, egy szemernyi kétségem…..
régi_vendég 2012.12.10 16:12:55
@genevieve: szerintem jó helyen kapirgált andrás! ha valami nincs akkor azt mindjárt helyre lehet tenni, de itt volt valami és ágnes igenis sebzetten hallgatott eddig. nem az első alkalom piszkálódásaikor tette tisztába az ügyet, hanem a hatodik ülésig hagyta érlelődni és hát azért eléggé zaklatott állapotban nyílt meg. valahogy tényleg benne van az a pók-ság amivel vádolják. (csákányi zseniális egyébként!!!)
régi_vendég 2012.12.10 19:30:10
@genevieve: ez mindenkinél egyéni. én csak becsületből nem maradnék. ha elmúlik a szerelem meg a vágy, akkor a helyére lép valami más. bár szerintem a vágy az nem feltétlen múlik el. és itt most nem a testi vágyra gondolok elsősorban, hanem a vágyra hogy megbeszéljünk valamit, a vágyra, hogy elérjünk együtt valamit, hogy eljussunk valahova stb. a kérdés az, hogy kivel? ha a lángoló szerelmesed helyén megszületik az a valaki akire én nem tudok jó szót (barát, bajtárs, szeretett ember, a félszavakból értő, a megbízható, a sziklaszilárd, az aki mindig megnevettet, aki megvigasztal stb stb elegye és még sokkal-sokkal több) akkor szvsz az a világ legszerencsésebb embere lehetsz.
régi_vendég 2012.12.10 19:31:43
@genevieve: akkor ezt már az elején el kellett volna vágni, de nem tette. miért?
A múlt pénteki ülés itt. Péntek van, de mielőtt elmennénk Ágneshez, íme egy kis elmélet. Most, hogy elértünk a sorozat három-negyed részéhez felvetődik a kérdés, ki mit tanult a Terápiából? Én például azt, hogy minden ember azonosul az őt körülvevő emberekkel,…..
régi_vendég 2012.12.03 16:41:56
@mokamini: nekem ezzel a 70-30-al az a bajom, hogy a nő szinte kikéri magának az alárendelt helyzetét, holott ezt a felállást ő verte betonba (legalábbis nekem ez derült ki) mert úgy érezte, hogy annyira odavan ezért a pasasért, hogy érte bármit megtenne. eltelt sok év és rájött, hogy becsapta magát és ő nem az az ember akinek "hazudta" magát és most a férjén kéri számon azt, hogy már azt sem tudja kicsoda. nyilvánvaló, hogy a pasas is sokat vétett a nő ellen, "van rád x percem"; "fáradt vagyok" stb. nekem ezért szimpibb az egál.
régi_vendég 2012.12.04 01:36:28
@mézescsók: nem arról van szó, hogy ne értenék egyet veled, de a "hibásság" %-ait viszont fenntartom, mert:

szvsz a fickó felismerte a "gyulladást" ha későn is, de felismerte és kevésbé megosztó megoldást talált mint a felesége. az hogy judit vidám kiegyensúlyozott, erős stb volt mikor összejöttek az ok, viszont nem tudom már pontosan melyik volt az a fél mondat amiért nekem teljesen az jön le, hogy judit meg akarta ezt a pasit kapni anno és kvázi megszerezte. a választani szó többször is elhangzott mindkettőjük szájából ami nekem azt jelenti, hogy volt másik lehetőség is (el is hangzik, hogy volt). szóval jött a nő erős volt, független, vidám, akarta a pasit mert csodálta és megszerezte, de ő akkor is csak egy választott maradt és ez akarva akaratlan alárendelte. ő tett meg mindent a pasiért, ő tepert, kapart érte, ő versenyzett. a pasas meg mint egy "hercegnő" választott a kérők közül és ez fölérendelte, a fickó kezében volt minden kártya. ezt a helyzetet judit akarata teremtette elő, andrás meg kegyeskedett elfogadni. ilyen felütés után milyen kiegyensúlyozott kapcsolatot lehet kialakítani? ilyen felütés után hogy lehet az egyik vagy a másik felet inkább felelősebbnek kikiáltani?

a gyerekek téma. a kissrácot egyszer láttuk a szigorú apával, ebből sokat kihámozni szerintem nem lehetett. a lányával való kapcsolata azért érdekesebb. a lánya az elhangzottak alapján némileg idealizálja az apját, semmiképpen nem akar neki csalódást okozni, egy teljesen más "polcon" tartja mint az anyját. vajon honnan vette a lány ezt a viselkedésmintát? kitől láthatta ezt az idealizálást, ki volt az akitől azt láthatta, hogy önmagát feladja semmint csalódást okozzon?
szerintem az, hogy dargay nem rohant a gyerekhez, hogy te azt hallottam, hogy egy drogossal kefélsz, az nem feltétlenül a nemfigyelést jelenti, egy tininél sosem tudhatja az ember, mire mit reagál. és bár megdöbbent láthatóan mikor kiderült, hogy a lány miket csinál, de ott inkább az egója sérült. én nem tudom, hogy ti hol éltek, de bp-en az hogy egy ennyi idős lány fogamzásgátlót szed és elbök egy spanglit abban azért túl nagy húha nincs.
judittal mondjuk azért megbeszélhette volna apuka, hogy miket hallott, de a látottak alapján anyuka sem beszélt meg mindent. ezért írtam fentebb, hogy a szülők szövetségesek, ha kell a gyerek ellenében is (főleg egy serdülő lány esetében)

mindkét fél tett és tesz a másik felé olyan dolgokat amit egy kihűlt házasság már nem visel el. dargay a nincs rád időmmel, meg az idegesítő tudálékosságával bánt, judit meg az ügynökével, akivel nem csak kettyint szerda délután, hanem elmegy vele olyan helyre ami láthatóan sokat jelentett mindkettejüknek valamikor (párizs). jah és az a cipő ajándékba az zseniális húzás volt a forgatókönyv írók részéről! mint a klasszikusoknál csak itt fordítva. a csaló férj nyakéket/karkötőt/gyűrűt vesz a nejének, hogy az megbocsásson. itt meg a cipő... állat volt.:-)

még talán annyit, hogy én pl nagyon büszke vagyok a férjemre, a gyerekeimre, az öcsémre, az unokanővéremre, a nagybátyámra a tököm tudja ki mindenkire, de csodálni egyiket sem csodálom. Istenen kívül senkit nem vagyok hajlandó isteníteni és pont.
jah és azért 50-50%, mert tyúk vagy tojás, ki tudja már.
régi_vendég 2012.12.04 23:52:38
@mézescsók: szerintem is nagyon jó, hogy ilyen sokan látjuk sokféleképpen azt a szituációt és szerintem talán ez az az élethelyzet amivel a legtöbben azonosulni tudunk ebben van "tapasztalatunk". (máté, zsófi, laura helyzete - merem remélni - azért némileg speciális)valamilyen minőségű társa viszont azért van minden embernek. én pl nagyon szívesen megnéztem volna egy anya által megnyomorított ffi esetet is a terápiák során, mert hú de mennyi van ilyen. szvsz ebben a szériában valahogy az apaság, az apa szerep köré fonódik minden történet. talán pont ezért kell ez a andrás-judit-réka vonal is. demonstrálandó andrás apaságát.

visszatérve pár mondat erejéig a csodálat kérdéséhez. ezen elmélkedtem a tegnapi rész közben. ha úgy van ahogy judit állítja, hogy andrás úgy él, hogy valakinek mindig a csodálatát kell bírnia, az valahol végtelenül tragikus és szívszorító is. csodálni valakit akivel együtt élünk egy életen át nem lehet (ha valaki erre képes az szintén beteg szerintem)
tehát a kapcsolat megszületésének alap pillérébe már be van kódolva a jövendő bukás is. sokatmondó, az a pár mondat amit andrás a szüleiről a kapcsolatukról elmond. lehet, hogy pont ő az akit hiányoltam, az anya társtalansága miatt megnyomorított fiú. nyilván ő sem véletlen lett ilyen "csodálat" és valahol igen, talán kapcsolatfüggő is, ahogy azt @vasszűz is mondja.
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
régi_vendég 2012.11.23 19:15:23
@Kullancs1983: ó basszus, neked tényleg csak az a gondod ezzel az egésszel, hogy az amerikaiak tündökölnek és az ő katonáik szeplőtlennek látszanak. akkor ne törjük magunkat tényleg.:-) az oradouri esethez: ha a németek legyaktak volna egy francia ezredet, akkor ok idegesek voltak, de egy teljesen civil falut... és ha csak oradour lett volna az egyetlen olyan eset amikor nem találták meg az arányos választ... (lidice, sant'anna di stazzema, stb stb) és igen vannak a szövetségeseknek is túlkapásaik (drezda pl) és ők is voltak rosszfiúk. elég biztos vagyok abban, hogy senki nem gondol úgy az ami katonákra mint makulátlan úriemberekre. ebben informálisan egyetérthetünk. :-)
gyerekként voltam az nszk-ban állomásozó amerikai katonák "lakótelepén" münchenben. annyira nem volt lehangoló mint egy orosz lakótelep mo-on, de még így is sok faszfejet fújt ott is össze a szél. nincsenek illúzióim róluk, de a tárgyalt esetben megértem a motivációikat, és nem azért mert imádom a hős amerikaiakat, hanem mert ember vagyok. (egyébként arról nem olvastam sehol, hogy pl dachaunál a civil lakosságot öldösték volna, a német módi szerint. takarítani behajtották őket azt tudom, de azért az mégsem az élve égetés kaliber ugye...)
régi_vendég 2012.11.23 20:15:40
@Kullancs1983: szvsz és ezt most ne vedd rossz néven, túl egyszerűen osztod az embereket jókra és rosszakra. semmi nem ilyen egyértelmű. azért mert a szövetségesek megszabadították a világot és főleg európát a hitleri németországtól azért hála és köszönet, az hogy közben barmok voltak ők is az nem vita tárgya részemről. (nagyanyánk elmesélése szerint inkább 10 német mint egy orosz katona, nagyapánk szerint inkább 10 amerikai mint 1 orosz) az hogy voltak túlkapásaik az is vitán felül van, DE szvsz erre nem a dachaui esetet kell citálni, mert ez túl sokrétű.(drezda jobban eladható)
egyébként, mint olvasom, a tábort védő ss katonák között sok magyar is volt. indítsanak a helyi nackók pert. jól fog mutatni a másik idiotizmus csúcsa a máv per mellett mint ellenpólus. ha másra nem is, arra talán jó lenne, hogy felhozná a szart is és egyszer az életben a magyar társadalom is lenne olyan szíves és szembenézne a tetteivel (nem a tárgyal esetre gondolok elsősorban) és akkor mi is tiszta lappal kezdhetnénk mint a németek.
(oradourt meg hagyjuk érted te h mit akarok mondani nem magyarázom tovább.)
most, hogy ezt így jól megmondtam én léptem, további jó és konstruktív vitát neked/nektek!
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
régi_vendég 2012.11.18 13:23:03
@Mária: mi a bajod juhásszal?