Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menza

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egy éve növekvő ellenállással szemben kormányoz a fidesz, a baloldal romokban, értelmes ellenzék, amire jó szívvel szavazhatunk mégsem jött még létre. Éppen így nincs ellenzék a II. kerületben, ahol Balsai alkotmánybíró úr parlamenti mandátumára rajtolhatnak a…..
A sok bába között elveszett a gyermek, mondja Kovács Csaba, az MJSZ szakmai igazgatója. Korábban jeleztük, két érvényes pályázat érkezett a Millenárison létesítendő jégpálya kivitelezésére. Kedden lezajlott az utolsó közbeszerzési tárgyalás is. Ennek eredményéről…..
menza 2009.06.04 23:09:02
ob4 nem szívesen megyek bele ilyen hülye vitákba, hogy melyik sport érdemel többet, vagy kevesebbet, mert ez szerintem abszolút elfogadhatatlan megközelítés. Egyik gyerek és utánpótlás sem fontosabb, mint a másik.

A műkorisok hozzááállása a hokisokhoz minősíthető lehetne.. ha ilyen szinten szeretnék mozogni. Sportszerűtlen viselkedés, finoman fogalmazva.

Astrat mondod.. az Astra nem utánpótlás pálya, bérleti díját a piac szabályozza, ami óránként 20-30 000 ft körül mozog, szembe a támogatott 1500-6000 Ft-tal. Persze az egyesület várja a támogató szülők segítségét jégvásárlásra.. megoldjuk, mint ahogy eddig is megoldotta a közösség.. mert nem volt más választása.

A Kisstadion közösségi építménye (öltöző etc..) botrányosan lepusztult, a tornaterem a 400-as pálya mellett egy romhalmaz, amit több sportág is használ, a Millenáris szét van rohadva. Ezzel szemben a GYJ egy ÁLLAMI pénzből épített, TÖBB SPORTÁGNAK helyt adó intézmény volt, ami egy lóvés szponzor és némi korrupt támogatás által egy 500 fős utánpótlást sodort a bizonytalanságba (mert nem csak a MAC tart ott edzéseket, ami egyébként számos játékost adott a felnőtt csapatoknak, mivel nevelőegyesület, hanem más hokicsapatok is). A serdülő csapat volt amikor ÉJJEL 11-kor végzett, mert akkor kapott jeget!

Undorítóan sportszerűtlen a lobbizás egy másik sport kizárása érdekében, és sportot támogató, szerető emberekhez MÉLTATLAN!
menza 2009.06.05 10:54:03
@ob4: Igazából tegnap este elolvastam az összes hozzászólásod, és nem bántásból, de konkrétan szerintem adhoc jellegűen írsz. Adva van egy probléma, hogy közpénzből, adóból épített létesítmény, ami egy leégett másik létesítményt helyettesített és 3! sportágnak adott volna helyet, egy bizonyos érdekcsoport tulajdona lett. Ha az igazságot nézzük, akkor a GYJ-ben 500 fős utánpótlás lett kipakolva! És akkor az UTE pályát ne is említsük.

Hogy kicsit levetítsem a dolgot, a tagdíj x összeg havonta és negyedévenként van un. jégdíj. Ha jól tévedek ezt nem az edzők szotyijára szedik be, hanem a bérlés fedezésére és az idősebb korosztályok versenyeztetésére összességében.

Ha neked az a bajod, hogy minden egyesület nemes célt szolgál, akkor talán érthető a felháborodásunk, hogy a mi sportágunkat elegánsan kipakolták, mindneféle hülye indokkal és megjegyzem, nem vagyok abban biztos, hogy költségek terén kevesebb pénzből biztosítanak egy vadnyugati körülményt majd a sátorpályával.

Én abszolút laikus vagyok, de ezekből a pénzekből a mai műszaki lehetősegekkel talána GYJ-t is meg lehettt volna oldani úgy, hogy modern technológiával minden sportág használhassa. Csak hogy ez eleve nem szerepelt célként... Pazarlásnak és etikátlannak tartom ezt a megoldást és semmiféleképpen nem mondhatni, hogy költségtakarékos. Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogy a cirka 500 gyerek által befizetett költségvetési keretet, majd hogy fogja a kori szakosztály elérni, mert ez a bevétel bizony kiesik. Ez bizony csakis szponzorral érhető el, amiről a legenda is szól sé ahonnan elindult ez az egész ügy: " Majd a szponzorunk mindent elrendez és a hokisok végre eltünnek innen"

A támogatás már nem is merül fel kérdésként, mert csak az tudja, hogy mennyibe kerül a gyerek hokizása, aki ezt minden hónapban állja. Lehet mást is sportolni, ahogy szokták nekem mondani... Ebben a helyzetben bizony nem mindegy, hogy az egyesületnek a bekuncsorgott pénzből 30000-s jégdíjat kell kifizetni és az mondjuk alig elég egy jeges edzésre, vagy támogatott áron tudna ebből a 30000-ből, mondjuk 5 alkalmat fizetni.

Szóljon vk okos, ha hibás az okfejtésem, csak 3 éve járunk hokizni és elég sok vitát elolvastam már a korosztályoktól, a bevételt illetően.
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
Alig pár hete magunk is írtunk róla, hogy néhány település - Szerencs, Erdőhorváti, Abaújszántó, Tállya, Legyesbénye, Szegi, Erdőhorváti, Mezőzombor és Bodrogkisfalud - a világörökségi cím "visszaadását" fontolgatja és inkább az ipartelepítésre bízná a…..