Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skywalker Károly

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Percekkel ezelőtti hír, hogy New York állandó magyar tudósító nélkül marad, a Magyar Televízió nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva január elsejétől hazarendelte Bombera Krisztinát. A Times Square-en és a Blahán már gyülekeznek az elkeseredett népek.  (Update.…..
Skywalker Károly 2009.10.11 17:52:01
énisénis!...
szóval azért Tomi ez nem semmi... úgy képzelem, hogy ez az index.hu húz maga után egy ilyen cirkuszi társulatot, amit úgy hívnak hogy kommentelők, és ahova rámutat a főnök, azt ellepik, megmondják a magukét, hangoskodnak, összevesznek, anyáznak, zsidóznak, náciznak, majd aztán az egész társulat úgy ahogy van elvonul a pöcsbe és utána megint síri csönd. Kicsit kafkai, de talán jó így.
Magával a témával semmi bajom nincs, bár egyetértek azokkal a széplelkekkel, akik szerint itt csak a fikázódás a menő. De a széplelkek (venator, szergej-szergejevics, há zé, wagabound, mkuk) itten összvissz annyit tudnak mondani, hogy ez a nő igenis ügyes, meghogy 8 diplomája van, 110 nyelven beszél, meg hogy nő. Ez mind OK, de ezen mitsem változtat, hogy nem a suliban a seggelésért meg a sminkért hanem az ebből elvileg következő teljesítményéért kapná az adómat, ami ugye a néző szemében egy nagy bölénysz@r. Ezen kívül még megtudhatjuk tőlük, hogy itt minden fikázó hülye, buta, irigy kutya... Hát azért ez... Ha mástól nem, ettől gyűlöltem meg védelmük tisztelt tárgyát.
Kiemelkedően érdekes színfolt viszont magyar-magyar szótár, aki valószleg egy 4-5 dimenziós, és nem 3D-s logika illetve nyelvtan szerint fogalmaz, amúgy a kicsike védelmében. Kedvenc mondatom tőle: (amint itt fent ő is elismétel, JAVÍTVA :)), miszerint "az ő lucskos nagybőgőjében megtáncoltattam volna a kékeres-méteres vonómat". Hát, ami szép az szép.
Skywalker Károly 2009.10.18 02:56:15
@tomii: ráadásul ezzel a haiku-témával megint veszélyes vizekre evezett... :D és biztos nem a költészet tengerének Jézus Krisztus gyíkjaként... Na jó, befogtam.
Bár azt mondtam, hogy nem lesz most pénteken adás, de aztán mégis lett volna, nem is akármilyen. Tóth Andrissal végre megbeszélhettük volna a világegyetem ügyes-bajos dolgait, ami mondhatni már eléggé időszerű volt. De nem lesz adás, mert a Civil Rádió helyettünk egy blues…..
Hiába esküszik Tibi égre-földre, reménytelen, hogy átvegye tőlem, ezért én tudósítok továbbra is a Jack Russel projektről. A legfrissebb fejlemény az, hogy adás után megmutatta nekem azt a szegedi kölyköt, amit kinézett magának. Ő az itt a hajtás után.  Én bizony…..
gombapresszó Üzenet a Vénuszra 2009.11.09 20:09:00
Dávid hívta fel a figyelmünket, hogy ha sietünk, akkor szerezhetünk hallgatókat a Vénusz bolygón. A népszerűség hajhászása mindig is távol állt tőlünk, de ez a lehetőség megdobta a pulzusszámot. A következő a szitu. A Japán Űrügynökség jövő évben űrszondát (neve…..
Ahogy azt itt két bejegyzéssel lejjebb említettem, a mai gombapresszó helyett Kontroll Csoport koncert lesz a Pecsában. Igen tudom, már múlt héten is elmaradt az adás, de ez most így jött össze. Bocsánat. De hogy ne valami rögtönzött zenei összeállítás legyen helyettünk,…..
gombapresszó Reima Virtanen 2009.10.26 15:28:00
Lám, így kell lelkes hallgatónak lenni! Alighogy szóbakerült ma reggel a finn név generátor, máris belinkelte azt nekünk Konzervnyitó Károly barátunk. Köszönjük! Javaslom, mindenki nézzen utána, mi lenne a neve, ha finn lenne.Én Reima Virtanen lettem. Minden bizonnyal rokona…..
gombapresszó Rahan 2009.10.19 12:31:00
Itt van Rahan, akiről ma reggel beszéltem, ez a szőke, rosszarcú figura, gyermek korom hőse. Nem is értem, Tibi hogy nem ismeri. 12-13 éves lehettem és le voltam nyűgözve ettől a csupaizom ősembertől, aki magányosan járja a vadont és szorult helyzeteiből egyetlen kés…..
Nem készültem adásposztot írni a legutóbbi gombához, de ha már olyasmiről is szó volt benne, ami aztán kikerült az index címlapjára, mégsem illik szó nélkül hagyni.  De még mielőtt a címlap sztoriról lenne szó, egy gyors válasz azoknak, akiknek feltünt, hogy Tibi (is)…..
gombapresszó Kritikus tömeg 2009.09.23 12:16:00
A pénteki biciklis akció azért volt fontos, fontosabb minden eddiginél, mert nem kértek engedélyt ahhoz, hogy végigmehessenek a városon, hanem úgy tettek mintha egy olyan világban élnének, ahol ez természetes. Mi lenne, ha egyszer nemcsak a biciklisták gondolnának egy nagyot, és…..
Látom a statisztikából, hogy vannak új látogatóink, így talán nem minden értelem nélkül való, ha a többség számára evidens infókat osztok meg itt. Az egyik ilyen az, hogy a gombapresszó blog nemcsak a gombapresszó blogja, hanem a kicsinyített fagyizóé is, ami minden hétfőn…..
Mindenki szaladjon és vegye meg a The New York Times mai számát, mert az egyik legkedvesebb hallgatónk, időmilliomos apuka (időapu) szerepel benne!!! Aki nem jut hozzá a nyomtatott újsághoz, az megnézheti az online kiadásban itt. Az Ottoolah nevet keressétek. Időapu sajnos épp olyan…..
Skywalker Károly 2009.09.10 14:30:41
gombapresszó podcast és archívum 2009.09.04 00:24:47
A gombapresszó adásait a tudomány mai állása szerinti szinte összes lehetséges módon meg lehet hallgatni. Arról viszont semmi információm sincs, hogy ezek közül melyiket használjátok. Igen tudom, tele az internet olyan segédprogramokkal, amik ezt számolják, de én nem találkoztam…..
Vitéz László, Hakapeszi maki, Süsü. Csakis ezrelékben fejezhető ki azon magyar emberek aránya, akik ezek közül egyiket sem ismerik. És akkor Frigyes mesterről még nem is beszéltünk!  Az Ilovegomba akció eddig sem szűkölködött szivünknek kedves nevekben, de Kemény…..
Kicsit ugyan megkésve, de csak kikerült az összes szokásos helyre a legutóbbi gombapresszó, valamint külön az adás utolsó fél perce, ahol Tibi megfeledkezett magáról.  Mondanám, hogy magából kifordulva küldött el mindenkit az anyjába, majd szétverte a milliós technikát,…..
gombapresszó Budapest Európa 2009.08.31 10:35:00
Isten az egyik kezével elvesz, a másikkal ad. Elvette ugyan tőlünk a Budapest Európa televíziót, de nem hagyott magunkra elkeseredettségünkben. Bár nem mulathatunk többé K.O. Lacival, nem műtheti gerincünket a távgyógyító Tihanyi Tamás és nem vethet kártyát Odin, a boszorkány…..
Skywalker Károly 2009.09.01 16:35:14
gombapresszó Mrs. Anderson 2009.08.19 16:43:00
Azoknak, akik a goldenblogos jelölésért cserébe felajánlott ölelést Milla Jovovichtól kérték, kicsit várniuk kell, ugyanis most szombaton volt az esküvője. Az ölelésekre a turmixgépek visszacserélése és a nászút után kerül sor. Addigis itt nézhetitek meg az…..
Skywalker Károly 2009.08.24 11:15:09
gombapresszó Rosszkedvünk hete 2009.08.19 14:04:00
Nem kerültünk be a legjobb tízbe a blogok versenyében és Milla Jovovich is férjhez megy szombaton. Sok ez egy hétre. Jól jön ez a néhány nap pihenő. ..
Skywalker Károly 2009.08.24 11:14:12
Ma este feltöltöm a tegnap reggeli kicsinyített fagyizót a podcastra és ide az archívumba is, hogy valamelyest csökkentsem az elmaradt adások okozta égető hiányérzetet. A műsorban sok más mellett szó esett a pápaság intézményéről illetve arról, hogy II. János Pál még pápa…..
Skywalker Károly 2009.08.24 11:13:14
A gombablog túljutott a csoportmérkőzéseken, teljesítette a minimálisan elvárhatót, 4000 (!) induló közül bejutott a komplex blogok kategória 100 legjobbja közé.  Minthogy a százas mezőny az olvasók szavazatai alapján állt össze, így ez az eredmény kizárólag nektek…..
Igen, jól következtettek a címből! A mai adást nemcsak hallgathatjátok, de ha minden úgy megy majd, ahogy elterveztem, akkor nézhetitek is! Még nem teljesen kipróbált a rendszer, de ha az iSight kamera megy Liza powerbook G4-én, ha fel tudunk csatlakozni a rádió wifijére és ha nem…..
Ne sírjatok barátaim. Mindez egy nagy terv részeként, a mi érdekünkben történik. Ahogy veszítjük el azokat, akikből összeálltunk mi magunk, úgy leszünk mi is egyre kevesebbek, míg a végére már csak annyi marad belőlünk, amiért nem kár, amit könnyű szívvel adunk oda a…..
Skywalker Károly 2009.08.10 09:53:52
gombapresszó Igérgető művészek 2009.07.23 12:03:00
Arra gondoltam a minap, amikor a dunszttól az agytevékenységem arra a szintre csökkent, ahol már néhány vegetatív funkció üzemben tartása is jelentős nehézségekbe ütközik, hogy szeptemberig minden elmaradt igéretünket teljesítjük. Csakis az extrém meleg lehet az oka, hogy…..
A teniszpályás verseny - a látszattal ellentétben - megmozgatta a látogatókat, így aztán azért, hogy legyen még időtök a gyakorlásra valamint egy vállalható eredmény elérésére, most jöjjön egy kifejezetten pihentető játék. A két idióta segítségével ezúttal zenét…..
Skywalker Károly 2009.07.14 21:56:20