Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehérbálna

510 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyszín: Good Spirit Bar, Időpont: 2019. szeptember 27.  Magyarország leginkább a borokról, pálinkáról és egyre inkább a kisüzemi söreiről híres. De most a whisky is felkerült a térképre, ugyanis az Ardbeg Embassy program megérkezett Budapestre!..
Annyi féle sör közül lehet már válogatni a karácsonyi szortimentből, hogy nehéz kiigazodni, sőt még akár csak összeszedni is a lehetőségeket. A cikksorozat következő részében ezeket a söröket szemlézem. Az előző cikkben azt vettem sorra, hogy honnan érdemes sört rendelni karácsonyra, most pedig azt…..
Mindig macera, hogy milyen karácsonyi ajándék kerüljön a fa alá, de valójában az evés meg az ivás teszi ki az ünnepek nagy részét. Akkor miért ne kerülhetne egy speckó sör a fa alá? Jobb, mint megint sálat adni! Összeszedtem a legjobb opciókat a sörrendeléshez, hogy neked ne kelljen...
Tavaly rendezték meg az első sörfesztet a frissen nyitott Főzdeparkban, de egy évet sem tudtak nyugton maradni az idei megszervezésével. Erre számítsatok, ha kimerészkedtek!..
Elkezdődik a sörszezon, úgyhogy érkezik a megszokott éves Belga Sörfesztivál is, amit május 19-21. között tartanak a Bálnában. 45 belga sörfőzde, 250-féle sör, amiből 65 csapolt verzióban! Tovább is van mondom még...
Sörgeek Kezdődjön az őrület! 2017.04.17 21:26:39
Még csak április közepe van, de már kezdődik a szokásos sörös őrület, amikor is azt se tudod éppen merre szakadj ketté. Törjön ki a sörgeek belőletek és ezeket nézzétek meg a héten, ha tudjátok!..
A magyar sörök már nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is hódítanak, most éppen a Concours International de Lyon versenyen méltatták Róth Zoli sörét, a White Space búzát!..
Mindenkiben megfordult már a gondolat, hogy nyisson egy bárt! Sajnos elég kevesen jutnak el a megvalósításig, de hasonlóan eufórikus érzést tud nyújtani, amikor kocsmák tucatjaiban találkozhatsz a saját söralátéteddel. Most pontosan egy ilyen versenyt hirdetett a Sörszövetség!..
Elérkezett a pillanat, amikor egy nagy sörgyár piacra dob egy olyan sörtípust, ami a legnépszerűbb és legismertebb a sörkedvelők körében. Jót tettek ezzel az emberiségnek? Minden kétséget kizáróan IGEN a válasz! ..
A karácsonyi sörök már nem egy új keletű dolgok, teljesen normális, hogy kiadnak karácsonyi verziókat a sörfőzdék. Tovább megyek, a Halloweenre is adnak ki söröket (többnyire tökös). Most eljött az ideje, hogy a húsvét is megkapja, amit megérdemel. A húsvéti sörök: Nyúlon innen és Nyúlon túl!..
Sörgeek Dübörög a sörpiac! 2017.04.02 10:29:10
A Magyar Sörgyártók Szövetsége minden évben kiadja az éves jelentését, amiben elmondja az előző évi eredményeket, számokat a sörpiacról. Pontosabban arról a részéről, akik tagjai a Sörszövetségnek. Nézzük, hogy mit produkált a magyar piac 2016-ban!..
Csütörtökön tartották meg a Főzdefeszt-Flyerz TOP 20 Kézműves Sörfőzde díjátadót, ahol 3 kategóriában díjazták a kézműves söröket, illetve sörfőzdéket. A Mad Scientist nagyot nyert, de részletek a tovább mögött...
A nagy sörgyárak mindig próbálkoznak valami újdonsággal kijönni, hogy az egyre sörértőbb közönség igényeit kielégítsék. Most az Arany Ászokat pimpelték fel!..
Az már nem újdonság, hogy a magyar sörök jól teljesítenek a nemzetközi versenyeken, de azt külön jó látni, hogy nem csak a régi motorosok, hanem az új főzdék is nyerik a díjakat! Ez volt a dublini termés!..
Exkluzív sörvacsorák, sajt- és sörkóstolók, a sörfőzdék szakértőinek bemutatásában. A belga sörök nagyon nyomulni fognak 2017-ben, minden hónapra jut majd valami tematikus finomság...
Tavaly debütált a beltéri sörfesztivál műfaja Budapesten és bár nem találta fel a spanyol viaszt, mégis hiánypótló volt. Idén azzal fűszerezték meg a dolgot, hogy korlátlan sör- és pálinkafogyasztást ígérnek...
Nem telik el hét sörpremier, kocsmamegnyitó, sörfőzde bemutató vagy bármi olyan program nélkül, ami egy magamfajta sörgeeket lázba hozna. Ezen a héten olyan programok lesznek, hogy még annak a mája is elégedetten csettint, aki még nem szerelmesedett bele a sörök világába!..
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Fehérbálna 2017.01.30 23:37:47
Kedves @tanyasivadparaszt: Elnézésedet kérem, ha nem egyezik a véleményeddel az, amit leírtam, sajnos van ilyen. Természetesen itt lehetőséged van leírni mi a "a felszín felett az igazság". Az már csak csak kukacoskodás, hogy többnyire a felszín alatti igazságot nem szokták látni az emberek, de gondolom ezt is rosszul tudom ;)
Fehérbálna 2017.01.30 23:38:30
@_timur: itt a lehetőséged, hogy elmond az igazságot, hiszen láthatóan te jobban tudod ;)
A karácsonyi időszakban mindig rendre megjönnek a szezonális sörök, de eddig nem volt nagy kedvencem egyik sem. Viszont most olyat kaptam, hogy rögtön repült a fa alá!..
A Beerselection.hu és a Beerporn.hu közös szervezésében tartottak egy közönségszavazást, amiben az ország sörét keresték. Azt kell mondjam nem találták meg.....
Sörgeek Minden kezdet nehéz... 2016.11.30 21:22:31
... vagy mégsem? Kibeszéljük a sörpiacot és közben sörözünk. Csak lazán...
Töménytelen tömény lepi el a Corinthia Hotel termeit, hiszen 300 whisky és még ki tudja mennyi gin, rum, konyak várja majd az ízlelőbimbókat október 28-án és 29-én! ..
Töménytelen tömény lepi el a Corinthia Hotel termeit, hiszen 300 whisky és még ki tudja mennyi gin, rum, konyak várja majd az ízlelőbimbókat október 28-án és 29-én! ..
A magyar piacra Kozel Első Komlós néven vezetnek be egy új terméket, ami arról lesz emlékezetes, hogy "wet hopped" sör. Igazi különlegességnek ígérkezik, amit a tömegek pénztárcájára szabtak. De nézzük meg mitől is különleges...
A magyar piacra Kozel Első Komlós néven vezetnek be egy új terméket, ami arról lesz emlékezetes, hogy "wet hopped" sör. Igazi különlegességnek ígérkezik, amit a tömegek pénztárcájára szabtak. De nézzük meg mitől is különleges...