Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mocoria

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A portugál LIKEarchitects Studio és Ricardo Dourado dizájner gondoltak egy nagyot, és érdekes módon tették interaktívvá a portugál város, Guimarães szökőkútjait. Bútorok, nyugágyak és játékok - nem éppen a megszokott helyükön.   A szökőkút "hekkelés" célja, hogy…..
Mocoria 2012.08.07 14:40:39
@ROTFL Manó: Vajon mindenki után célszerű fürdeni a köztéri szökőkutakban? Nem mindegyik alkalmas folyamatos fertőtlenítésre, meg se gombatenyészetben, se klórlében nem tanácsos fürdeni. Más egy kis dizájnerkedés, és más, ha emberek dagonyáznak a szökőkutakban...
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
  Lélekbonbon a könyv címe. És tényleg az is. Édes finomság, tele tanulsággal. Kristófsággal. Már akkor, ha nyitott vagy rá. Kristóf szavai úgy tanítanak, hogy közben csodás csemegeként éled meg az egész műveletet. Ma jelent meg a Lélekbonbon és amint a…..
Fasor, bérpaloták, villamosok: a Rákóczi út a harmincas években... Forrás. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
Mocoria 2011.03.10 09:38:17
@Benbe: Hát, csak ha nem ijedősek... Mert ha nem érsz át időre (= autóknak zöld kezdete), akkor nemcsak dudálnak és mutogatnak, de rád is húznak, a sarkad mögött húznak el fél centire.

A cikk remek! Egyetlen problémám vele: "Pedig lehet, hogy a teraszoknak jobb helye lenne a Rákóczi úton, vagy a körúton, mint a szűk utcákban, amik eddig csendesebb lakóövezetek voltak."
Sose értettem, miért jó valakinek mondjuk a Nagykörút zajában és bűzében kávézni/sörözni/pláne enni! Mire egy sütemény végére érsz, teliehetted magad szmogos porral is.
És ha sétáltál volna már (akár kényszerűségből, mert ott volt dolgod) a Kossuth Lajos utcában vagy a Rákóczi úton, tudnád, hogy esőben vagy eső után annyira összegyűlik az úttest és a járda találkozásánál a sáros lé, hogy az autóbuszok a falig fröcskölik! Hiába széles a járda, ha a falhoz lapulsz, akkor is beterítenek. Na ott ülj ki egy teraszra a kávéddal, egy kisebb eső után, örvendezve, hogy kisütött a nap!
Tisztelt Praxisblog! Olvastam a „diagnózis két méter távolságról” cikket és én is szeretnék egy gyöngyszemet küldeni hasonló témában (saját történet). 62 éves sportos örökifjú ember vagyok. Ezt csak azért írtam előre, hogy nem egy nyávogós orvostól - orvosig…..
Mocoria 2011.01.06 14:03:18
Volt szerencsém nekem is "távdiagnoszta" orvoshoz. Szintén ortopéd orvos, aki megállapította (cipő még rajtam), hogy lúdtalpam van, attól fáj a sarkam. Hordtam a lúdtalpbetétet, előtte is, utána is - na de valahogy csak nem javult. Mikor harmadszor mentem vissza, akkor eszébe jutott, hogy megröngenezteti a lábamat, és sarokkinövésem volt.

Az a baj, hogy ha lúdtalpad van, akkor bármivel - BÁRMIVEL - mehetsz ortopéd orvoshoz, elsőre ránézésre azt mondja, hogy biztos amiatt van (hátfájás, derékfájás, térdfájás, sarokfájás...) Persze, ezek mind a lúdtalp "mellékhatásai", de könyörgöm, nem kellene mindent vizsgálat nélkül erre fogni.

Egyszer, mikor a nőgyógyászom szabin volt, sürgősséggel beestem a kerületi rendelőbe. Nem volt előttem senki, vártam fél órát, aztán behívtak. A doktornő éppen akkor tette le (kelletlenül) a regényt, amit olvasott... Elmondtam a panaszaimat, ő pedig vizsgálat nélkül eldöntötte, hogy ez bizony hüvelygomba (biztos sokat néz reklámokat....), és felírta egy cédulára a (reklámokból is ismert, szabad forgalmazású) gyógyszer nevét. Már kinn is voltam az ajtón. Kiváltottam, felhasználtam, nem használt. Közben visszajött a dokim szabiról, és hüledezett a történeten. Azt mondta, biztos érdekes volt a regény, ezért nem volt kedve a kolleginának hosszas macerákhoz.

Persze, nem hüvelygomba volt..... Az egy hét késedelem, meg a nem megfelelő gyógyszer viszont kicsit elhúzta a valódi baj gyógyulását.
Visegrád, Fő utca 91.No comment.....
Mocoria 2010.11.18 07:52:50
@redriot77: Az én szüleim meg tanárok voltak. Ha este még vinnyogtunk valamiért, az anyukám égnek fordított szemmel azt mondta: "Este 8-kor nem akarok már gyereket látni!!!"
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Szép példamutatás volna, ha Schmitt Pál, mondjuk, Kovácsra magyarosítana. Hályogkovácsra még inkább...
Mocoria 2010.11.11 08:31:25
@knausz: Teljesen egyetértek. Aki a saját nyelvét nem tanulja meg jól, az idegen nyelven is csak makogni fog. Egy idegen nyelv megtanulásának az alapja a saját anyanyelv tudása.

És nem kéne azt hinni, hogy ma csak Magyarországon van hátrányos helyzetben az, aki nem beszél jól magyarul. Bármely országban hátrányban vagy, ha nem beszéled jól az ország nyelvét. Nem kapsz ám "állami támogatást", hogy megtanuld, ez vicc. Lehet, hogy az elején - jó esetben - beíratnak egy alapfokú tanfolyamra, de ha nem tanulsz meg jól beszélni az adott nyelven, hátrányban leszel. Ez van, lehet sírni. De legalább beszélni azért meg kéne tanulni rendesen (akár magyarul is, C középfokon...)
Mocoria 2010.11.11 08:34:54
@knausz: Milyen határozószót parancsolsz?

hu.wikipedia.org/wiki/Hat%C3%A1roz%C3%B3sz%C3%B3

Tudok magamtól is:
itt,
most,
szépen,
magyarul...
Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték,…..
Mocoria 2010.11.10 08:27:22
A Hunguest hotelekkel eddig nem volt sose problémánk, egy kivétel volt, a gyulai (jó, annak már vagy 5 éve, lehet, hogy azóta akár meg is javult). Nekik pl. még az se jutott eszükbe, hogy elnézést kérjenek. Beírtunk a panaszkönyvbe (teli volt írva panaszokkal), amire egy hónap múlva az alábbiakat válaszolták:
"Tisztelt Vendégünk! Sajnáljuk, hogy nem érezte jól magát nálunk. Reméljük, legközelebb majd jobban érzi magát. Akciós ajánlataink: .............." Hát ezen már csak kínosan röhögni lehetett, és többet nem mentünk oda.

A Csendes Wellness pedig nem véletlenül van. Most voltunk egy szállodában, ahol volt egy wellness részleg, egy melegvizes jacuzzival. Jóformán csak kora reggel lehetett használni, mert délutántól késő estig tömve volt gyerekekkel, akik .... hát, gyerek módra viselkedtek... Csak ehhez hely nem volt, mert egy 3x3 méteres medencében ha ugrálsz, úszni (!) próbálsz, fröcskölsz, üvöltözöl, akkor az zavarja a felnőtteket. Persze, a szülőket nem, mert ők Edömérke és Eufrozinácska minden egyes megmozdulása után büszkén néztek körül: "na, ugye, milyen kis élelmes? Énkölyköm, énkölyköm!" Rosszabb esetben anyuka annyira el volt foglalva a barátnőjével, hogy a kétéves gyerekét egy vendég húzta ki a víz alól...

Igen, vannak gyerekeink, számosan, unokáink is - de oda pont kettesben akartunk menni, pihenni. Ez a Nemcsendes Wellnessben lehetetlen.
Ahogy az egerszalóki gyógyfürdőben is: hiába van kinn minden gyógymedence szélén írva is, piktogrammal is (az olvasni nem tudók és külföldiek számára), hogy GYÓGYmedence, 12 éven aluliaknak bemenni nem lehet - a forróvizes medencék teli vannak gyerekekkel. Pedig van szuper gyerekmedence, ugrálásra, úszásra, csúzdákkal, élményfürdős elemekkel - de nem, a hülye szülő viszi magával a kölykét a forróvizes gyógymedencékbe, a saját kényelmére, és mások örömére... És: sehol személyzet, aki szólna ellene.
Mocoria 2010.11.10 08:39:17
@enamel: Egy gyerek néha elszabadul... (legalábbis próbál) De azért van (lenne) a szülő mellette, hogy szóljon neki, mit lehet és mit nem.
Pl. annak a kissrácnak a szülei, akik büszkén biztatták porontyukat, hogy csak úszkáljon, "mert milyen ügyes!" ő pedig körben lerugdalta mindenki veséjét. Könyörgöm, ki gondolja komolyan, hogy egy teli jacuzziban úszni lehet?
Edömérke nem is Edömérke volt igazán, de hasonló hangzású neve volt. És a szülők, ahányszor kiejtették szemükfénye nevét, mindig büszkén körülnéztek: "na, milyen kreatív nevet találtunk?!" Inkább a nevelésébe fektetnének ennyi energiát.
Mocoria 2010.11.10 08:43:54
@gorillka: Na, attól mindig frászt kaptam, ha "kis esztétikai csodákat rittyentettek a megvetett ágyra". Hogy jön ahhoz valaki, hogy a hálóingemmel babráljon??!! Volt olyan szálloda, ahol hattyúkat hajtogattak a hálóruhákból - na ott másnap reggel szépen elzártam a pizsamákat a bőröndbe. Nem az a feladatuk, hogy a ruháimat tapogassák. Vessék meg az ágyat (bár reggel bevetem magam után), de ne a hálóruhámmal "esztétizáljanak"! Neked jó az, ha a használt alsódból valaki kishajót hajtogat?
Egy testben, leküzdhetetlenül, megtelepszik egy másik. És senki sincs ott, ebben az egyszerre kettős és különös térben, hogy jelzést adjon róla."Megtörténik, pedig nem értem" vagy: "Elgondolni se tudom, de megesett". - Az anyaság lehetetlen szillogizmusa. (Julia…..
Mocoria 2010.10.19 13:43:45
Tegnap délután felszálltam egy zsúfolt buszra, ahol egy apuka utazott két gyerekkel, 5 éves lehetett a nagyobb, 2,5 a kisebb. Természetesen 3 helyen ültek, miért is ne, nehogy már apuka ölébe vegye akár az egyik gyereket is. A nagyobbik gyerek torkaszakadtából gajdolt - nem, nem énekelt, nem beszélt, artikulálatlanul gajdolt. Nem volt fogyatékos, csak neki éppen így tetszett. Hamarosan a kicsi is csatlakozott, ő sikítozott is közben. Aztán kicsit összeverekedtek, majd üvöltöztek tovább. Apuka pedig: mintha ott se lett volna. Szórakozott pillantása elsiklott a gyerekek feje fölött. Eszébe se jutott, hogy esetleg szóljon a csemetéinek, hogy egy kicsit halkabban vigadjanak. Vagy esetleg beszélgetett volna velük: mi volt az óvodában, mit fognak majd otthon játszani, akármit. Mesélhetett is volna nekik. De nem, szórakozottan, egyetlen szó nélkül hallgatta, ahogy a gyerekek ordibálnak. És nem volt "hátrányos helyzetűnek látszó" apuka: harmincas, értelmiségi fickó, jól öltözött gyerekekkel.
Mielőtt kapok a fejemre: vannak gyerekeim, unokáim is. Nem vagyok gyerekellenes. De a szülő az, akinek feladata némileg kordában tartani a gyerekeit: rászólással, eltereléssel, érdeklődés felkeltésével. De ha a szülő mosolyogva nézi, ahogy a kisgyereke a szemben ülő néni/bácsi lábát rugdossa ütemesen, akkor legszívesebben én is elkezdeném ütemesen rugdosni a kedves szülőt...
Vagy látott már valaki mostanában olyan szülőt, aki rászólt volna a gyerekére, hogy ne álljon/térdeljen fel a járműveken az ülésre, a sáros lábát az ülésbe törölve?! Mert én nem.
Az útikönyvkiadás az egyik olyan iparág, amelyet (legalábbis klasszikus formájában) mindjárt kinyír az internet, úgyhogy épp ideje elmorfondírozni azon, ami gyerekkorom óta izgat. Egy csomószor éreztem ugyanis úgy, hogy tuti, hogy nem járt a helyszínen az útikönyv szerzője. Hol…..
Mocoria 2010.09.28 10:26:44
Nem szép ám olyan szerzőt cikizni, aki már nem tud védekezni... Firon Andrást volt szerencsém személyesen is ismerni. Nagy ismerője volt a cseh/szlovák vonatkozású témáknak, nagyon sokszor járt Csehszlovákiában. Járt Olomoucban is. Az, hogy az általunk Mátyás király címernek tudott címer más vélekedések szerint egyik lengyel király címere, nem azt jelenti, hogy az utikönyv szerzője nem is járt ott. Miért, azt írta talán, hogy öt címer van ott három helyett??

Végezetül:
www.freeweb.hu/slimage/site/firon.htm

"Nagybörzsönyi otthonában életének 75. évében elhunyt Firon András nyugalmazott honvéd alezredes, író, újságíró, a Polgárõrség egykori szóvivõje, a Történelmi Igazságtétel Bizottsága tagja – tudatta a szomorú hírt a 2003. május 28-i Népszabadság halálozási rovata. Tegyük hozzá, hogy a Szlovák és a Cseh Kultúra Magyar Barátai Körének, az AMICUS nevû, 1988-ban alakult egyesületének egyik kezdeményezõje, alapítója és egy ideig elnöke volt. Csehszlovákia, illetve Csehország és Magyarország közötti baráti kapcsolatok önzetlen, lelkes ápolójára emlékezünk személyében, aki a Csehországi utazások címû könyv, számos ilyen tárgyú cikk szerzõje is, mint a Liszt és Smetana barátságáról írt tanulmánynak, amely legutóbb Bohemia folyóiratunk 2001/?????. számának mellékletében jelent meg. Firon András temetése május 30-án a Nagybörzsönyi temetõben volt. Emlékét megõrizzük: ismerõsei a Bohemia Körbõl, illetve az Amicus Kör egykori társalapítói."
Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és…..
Mocoria 2010.09.21 08:19:22
Pár évig laktam kertes házas övezetben, az egyik oldalon a szomszédnak két rottweilere volt, a másik oldalon pedig 6 (hat) kutya, a lehető legkülönfélébbek. Nem Bivalyboconád-külsőn, hanem Farkasréten. Ugattak a kutyák éjjel, nappal, és ha a csapatban a két nőstény tüzelt, akkor össze is verekedtek. Egyszer a négy kan széttépte a legkisebb kutyát (az volt a hetedik...) egy ilyen verekedésben.
Ha a szomszéd otthon volt ilyenkor, akkor ő öntött le rájuk egy vödör vizet, ha nem volt otthon, mi fogtuk a slagot, és választottuk szét a kerítésen (sima drótkerítés) keresztül a kutyákat.
Kutyaszart hetente-kéthetente szedtek. Ha a kerítés közelébe mentünk, a kutyák nem vicsorogtak, hanem csóválták a farkukat, mert rendszeresen kaptak csontokat, mócsingokat, egyebeket, amit mi úgyis a szemétbe dobtunk volna.
Vita a szomszéddal nem volt. Mert azt a megoldást találtuk, hogy barátkoztunk a szomszédokkal, jóban voltunk velük. És akit kedvelsz, annak a kutyáját is jobban tudod kedvelni. Na??????
Ja, és én ráadásul félek is a kutyáktól.

És igen, éjjel zaj volt. Ehhez képest a Belváros, ahol most lakunk, egy mennyország.

A macskasz@r viszont nehezebb eset. A mi kertünket imádták a macskák, mert beültek középre, és jobbról-balról hörögtek a kutyák, ők meg biztonságban érezték magukat. És odasz@rtak a lábtörlőre, meg a virágok közé - és a macskasz@r nem trágya ám! Kiég tőle a növény. És olyan büdös, mint a ..... sz@r...
Az elme bedől a trükknek, és megemeli a kalapját a tény előtt, miszerint valaki saját gyermekkora színhelyéből épít babaházat magának. Első pillantásra biztosra vesszük, hogy egy pompás babaházat látunk. A másodikra is. Ám a kép egyre gyanúsabbá válik és ahogy…..