Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kékfrakkos

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júniusban volt szerencsém néhány napot Dél-Spanyolországban tölteni, és bár a bor nem volt úti cél, ebédhez, vacsorához természetesen bedobáltunk néhány eurót a spanyol borperselybe. Nem ittunk olyan bort, amitől transzba estünk volna, de olyannal sem találkoztunk, amit a…..
Kezembe került a Borigo magazin aktuális száma, pinot noirokat és kadarkákat tesztelt a kollektíva, azt állították örömmel, hogy világklasszisokhoz is szerencséjük lehetett. Nem nagy kunszt, mondhatnám, ha cinikus lennék, könnyű ebből a fajtából épp nekünk elkészítenünk a…..
A múltkori nagy olaszrizlingezés másnapján meglátogattam a Figula família pincészetét, elég régen nem jártam náluk, ideje volt. Figula Mihály munkásságát mindig is nagyra becsültem, pláne azután, hogy a 2000-es évek elején bekerültek a szortimentbe az első dűlős tételek. Az…..
A Művelt Alkoholista Valódi borok 2011.03.16 06:00:00
2004-ben négy a szőlőjét organikusan művelő kisborászat elhatározta, hogy kilép a borbemutatók világából, ahol a stand dekorativitása és a csomagolás fontosabb, mint a bor minősége. A Viniveri Csoport - az "anarchista természethívők" - ma már 18 rendes taggal…..
Tegyük fel, hogy nem az isteni gondviselés, nem angyalkák vagy égi kampók alakították a földművelés történetét. Tegyük fel, hogy a szőlőfajták és a környezetek egymáshoz rendelődése a természetes kiválasztódás és a mesterséges kiválasztás elveinek megfelelően…..
Ausztráliában élő szakértő olvasónk, Halász Attila, akit európai néven ismerhetnek hozzászólásaiból, múlt szombaton már fölkeltette többek érdeklődését azzal, hogy elárulta, borklubjuk idei évzárójára egy Hollóvár-borral készül. Alább olvashatják Attila részletes…..
Csütörtökön megint nagy borozást csaptunk a Drop Shopban, mi tagadás, ezúttal sem maradtam színjózan, újabban nem bírok magammal, ha komoly pezsgők vonzáskörzetébe kerülök. A remek Billecart-okra persze a végén került sor – rettenetesen ízlettek egyfelől, megrendítették…..
Az Újvilágból a merlot mellett a malbec az a fajta, ami nem egyszer okozott már csalódást, valódi sztereotip borokat produkálva, amelyekben a hordós vaníliával felszteroidozott édes gyümölcsök alatt megroggyant a sav- és tanninszegénységben gyengélkedő gerinc. Mentségükre…..
kékfrakkos 2010.08.25 09:31:59
@Sárfehér: kár fenét etetni magaddal Prágában, inkább látogass el pl. a Vinograf.cz borbárocskába. Vagy volna még pár tippem..
kékfrakkos 2010.08.25 16:28:59
@Szomjas Gödény: @Sárfehér: igen, volt ilyesmi a mult heten. MW-k is pontoztak. Itt ez ugy zajlik hogy egy borasz legjobb hat borabol kapott osszpontszam adja a gyoztes ev boraszat. ami egy kicsit torzit a szeles kinalatu boraszatok iranyaba. de az idei es egyben tavalyi gyoztes Valihrachot nagyon dicserik a bloggerek.
Viszont szeptember 17-19 lesz egy borfesztival ugyanazon a helyszinen a budai varban zajlo rendezveny mintajara. praguewinefestival.eu ha valaki erre jar..
kékfrakkos 2010.08.26 09:52:58
@Sárfehér: most nézem, aug. 19-én volt itt az év borásza gála. a wine festival pedig szept. 17-19.-en lesz.
Ševčíkről még nem nagyon hallottam. A Pálava nem rossz, tramini x muller thurgau keresztezese. A Palava hegy, amiről elnevezték, pedig Csehorszag egyik legjobb, legszebb, meszkoves duloje.
Volt már vita nálunk arról, hogy a külföldi szájak értékítélete mennyire releváns a magyar borok szempontjából (Albert gazda kontra, Bob pro). Általános elvként a "több száj többet lát" talán elfogadható, de tény, hogy Angela Muir vagy Neal Martin elképesztő…..
Az tényleg ritka, hogy valamely termelőnek konkrétan minden egyes bora extra élménybe torkolljon, függetlenül attól, mely kategóriában játszik. Sok kedvenc borászom-pincém van, de ahogy végigpörgettem őket agyban, szinte mindegyik szortimentjében találtam tételt, amelyhez nem…..
Balogh Zoltánnal évek óta osztjuk egymást, de ténylegesen nyakon vágni idén tavasszal lett volna először módom. Aki olvas bennünket (vagy a környékünket), az pontosan tudja, hogy BZoltán megalkuvást és alvást nem ismerő debattőr, a fenntartható fejlődés és a felelős…..
A "teljesen értelmetlen, de mutatós, LSD-s képvicc" kategória etalonja lesz Péter műalkotása, melynek címe, minek is elrejteni, bajnaigordonbrownies. őszintén sajnáljuk. ..
kékfrakkos 2010.05.13 13:59:54
@Dicska: vagy a Gordon Baileysét ;o)
Aki többé-kevésbé rendszeresen olvasgat engem, az bizonyára észrevette már, hogy nemcsak a magyar borok iránt érdeklődöm nagy lelkesedéssel, és nem is csak a nyugati-tengerentúli sztárországok sztártermékei hoznak lázba, hanem Közép- és Kelet-Európában is szívesen nézek…..
Csehországról továbbra sem a bor jut a népek eszébe, hanem, pedig nem hülyeség megkóstolni a legjavát. Mondtam ezt régebben is, mondom megint. Az úgy volt, hogy az olvasó írt levelet még valamikor nyár elején, azzal, megy Prágába, és ha már ott van, nemcsak sörözne, venne…..
kékfrakkos 2009.10.21 17:28:38
Ajánlok figyelmetekbe egy új és érdekes vinotékát Prágában a Kisoldalon, a Károly hidtól kb. 50m-re. Míšeňská 8 és www.vinograf.cz . A weben hetente videokóstolnak, ami az adott héten akciósan iható. A borászatok inkább kézművesek, tradicionalisták, cseh-morvák .. és érdekesek. Ha jöttök szóljatok ;)
Az még oké lenne, ha csak csecsemőket rabolnának el és megbecstelenítenék nőrokonainkat, de nekik ez sem elég, ők viccelni akarnak. Na, ezt már Nem! Hogy miért állok a varsói gyors elé? Hát ezért, a tettes ezúttal Ince:Melyik munkamániás vízi élőlénynek okozta saját vesztét…..