Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bankersbox

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt időszakban a nemzetközi politikai híradások az amerikai-orosz kapcsolatok alakulásával voltak elfoglalva, Donald Trump és Vlagyimir Putyin Helsinkiben tartott sajtótájékoztatója okán. Ez önmagában nem is volna meglepő vagy érdekes, de Trump szavait olyan reakció fogadta hazájában,…..
Nagyon komoly reményekkel vágunk bele a Petőfi utca új projektjébe, a radikálisan merész újításokkal felturbózott, európai értelemben vett Vita-fórumba. A következőkben rendszeresen meghirdetett témák körbejárásához szakértőket hívunk meg, akik az adott hét végéig…..
Bankersbox 2012.05.07 16:20:45
Tortura indexes javaslata meg 2000-ből:

Tisztelt vitázók!
Érdeklõdéssel olvastam a vitát a hátrányos helyzetû családok premizálásáról. Az alábbi megoldási javaslatot már megfuttattam régebben ebben topic-ban. A mostani egy már az észrevételek alapján átdolgozott anyag, kicsit hosszú, de szerintem érdemes elolvasni. Az anyagban véleményem szerint a legélesebb szemûek sem találnak rasszista kitételeket, és szerintem demokrácia és Eu-konform. A legtöbb problémára ami a topik-ban felmerült egyenes, közvetlen és hatékony MEGOLDÁST (bocs) kínál. Várom mindenkinek a véleményét, jobbító szándékkal is és akár ártó szándékkal is. Minden megjegyzés hasznos lehet az anyag gyengéinek javításához. Addig javítom, és a javított anyagot néha felteszem, ameddig valaki csak felfigyel rá politikusaink közül (ha netán néhányan olvassák a topik-ot) és esetleg tudja is hogy mit kell vele kezdeni.

Íme az anyag:

A gyermekeket érintõ szociális ellátás jelenlegi rendszerével szemben az alább kérdések felvetések feltételek fogalmazódnak meg.
1. Az adófizetõ szeretné, ha az általa befizetett adót
a.) nem haszontalanra költenék
b.) a saját felhasználására (elsõsorban gyermekeire) több jutna vissza.
2. A jelenlegi támogatási rendszer azt üzeni a felnõtt állampolgárnak (és itt most nincs jelentõsége annak, hogy esetlegesen munkanélküli, vagy bármilyen nációhoz, rasszhoz tartozó), ha megfelelõen sok gyereket csinálsz megélhetsz belõle, anélkül, hogy akár a társadalommal, akár a megszült gyerekekkel szemben bármilyen felelõséget kelljen vállalni.
3. A jelenlegi rendszerben sok esetben a szociális támogatás, csak újabb szociális segély igényt szül, képletesen és a valóságban is, elsõsorban az alulkultúrált rétegekben.
4. Abban a rétegben, melyben leginkább mûködni kéne annak a gondolkodásnak, hogy ha magamat sem tudom eltartani, akkor gyerekszülésre sem vállalkozom, pont ebben a rétegben nem mûködik, hisz a társadalom a szociális ellátórendszeren keresztül azt az üzenetet küldi, hogy ha szülök, akkor ebbõl megélek, felesleges munkát keresnem.
5. Miért van az, hogy a munkavállalónak kõkemény kapitalizmus van, a gyermekszülõ "lumpennek" meg a gyermek iránti felelõsségvállalás nélküli szocializmus, hisz soha senki nem kérdezi meg mire nevelem, mi lehetett volna a gyermekbõl ha odafigyelek.
6. A kérdéskör felvetése nem rasszista, hisz alulkultúrált bármelyik rasszban elõfordul, és a fenti megfogalmazások sem utalnak egyik rasszra sem.

Az állam által nyújtott minden támogatásnak ki kell elégíteni az alábbi általános feltételeket (kritériumokat), ellenkezõ esetben bármilyen összetételû Alkotmánybíróság elsõ körben megsemmisíti.

1. Minden állampolgár egyenlõ, (nem, faj vagy vallás tekintetében nem különböztethetõ meg senki).
2. Az állam saját belátása, értékítélete alapján támogathat szerinte szükséges folyamatokat (elsõsorban saját állampolgárai oktatását).
3. A támogatás folyósításának módjáról belátása szerint dönthet.
4. A támogatásnak mindenkit el kell érnie akinek szüksége van rá.
5. A támogatásból senki ne kaphasson aki nem jogosult rá.
6. Piackonformnak kell lennie: hogy fogyasztói árakat rossz irányba ne térítsen el. Minden olyan támogatás kerülendõ, amely azt a hamis látszatot kelti, hogy bármi ingyen van. Az állampolgárban tudatosulni kell, hogy semmi nincs ingyen, minden odaadott forintot valakinek meg kell fizetni, vagy valakivel meg kell fizettetni. Éppen ezért (mivel mástól kell elvenni) minden támogatás odaítélését meg kell fontolni, nem szabad haszontalanra költeni.
7. A tanulás támogatása a lehetõ leghasznosabb felhasználás.
8. Bármely támogatásnak élethelyzettõl függõnek kell lennie: Tekintve, hogy az egyes állampolgárok élethelyzete nem azonos. Mindenki más alapról akar továbblépni és a támogatásnak ezt a továbblépést kell segíteni. (Rossz tanuló hiába kapna Oxfordi ösztöndíjat, nem tudna mit kezdeni vele, viszont egy jól kiválasztott korrepetálás elindíthatja a számára lehetséges legjobb úton. Egy jobb módú család gyermeke elsõsorban nem iskolatej akcióra vár, de például egy nyelvtanuláshoz adott segítség vélhetõen célba talál. Mint ahogy elhagyott gyermeknek elõször gondoskodó környezet, hajléktalannak fedél és étel kell, esetükben minden más csak ezután jöhet.)

A felsorolt két feltételrendszer elsõ látásra kizárja egymást, sokak szerint olyan üzenet nem fogalmazható meg amely mindkét feltételrendszernek megfelel. Mindezek mellett a küldött üzenet nem lehet kirekesztõ és rasszista, hisz az csuklóból támadható.
Azonban ilyen üzenet létezik, a problémának van a fenti kritériumokat maradéktalanul kielégítõ megoldása, bár ezért egy kicsit dolgozni kell és a jelenlegi szociális ellátás szülõtámogató filozófiáját gyermektámogató filozófiává kell átalakítani.

A megoldás a gyermektámogatás, elsõsorban a gyermek tanulásának támogatása, esélyegyenlõségének biztosítása: A nem "innovatív" családba született tehetséges gyermeknek is esélyt kell biztosítani arra, hogy bármeddig eljuthasson, (akár a szülõ ellenére is) természetesen a maga erejébõl tehetségébõl. Az államnak annyit kell tennie, hogy az általa adott támogatást úgy adja, hogy az lényegébõl adódóan nem fordítható másra, kizárólag a gyermekre, a gyermek tanulásának segítésére.

Bankszámlanyitás a megszületett gyermeknek:
A gyermek (minden megszületett gyermek) anyakönyvezését követõen az adott Önkormányzat (esetleg a Társadalombiztosítási Igazgatóság az Önkormányzat anyakönyvi csoportja bejelentése és adatszolgáltatása alapján) egy a gyermek nevére szóló bankszámlát nyit, egy meghatározott pénzintézetnél, mely számla megnyitásáról a pénzintézet értesítést küld a szülõnek és az Önkormányzatnak is. A számla nyitásakor az állam elhelyezne egy jelképes összeget a számlára.
A családi pótlékkal megegyezõ összeget gyermektámogatási díj címen a gyermeknek megnyitott bankszámlára utalná az állam a Társadalombiztosító közremûködésével, (nem a szülõ kapná).
A számla tulajdonosa a Társadalombiztosítási Igazgatóság, haszonélvezõje a gyermek, felügyelõje a szülõ, kezelõje pedig az adott Önkormányzat szociális osztálya, jegyzõje esetleg az erre a célra létrehozott Önkormányzati szervezet.
A számlán lévõ összeg csak meghatározott célokra használható.
A számla felügyelõje nyilatkozik arról (az Önkormányzat felé), hogy mit akar és mit nem akar a számláról finanszírozni. A számla kezelõje (és csak õ) a „törvényben" meghatározott célokra, a számla felügyelõjének nyilatkozatát figyelembe véve szabadíthatna fel összegeket a számláról, a számla haszonélvezõjének érdekében.

A bankszámlán lévõ összeg felhasználhatósága:
Az átutalt összeget a gyermek mintegy kreditként kapná, mely kredit felhasználhatósága korlátozott. A kredit felhasználható (de nem kötelezõen felhasználandó) bölcsõdei, óvodai, költségek kiegyenlítésére, iskolakezdéskor tankönyvek és egyéb az oktatáshoz szükséges eszközök, könyvek vételére (piackonform módon). Rosszul tanuló gyermek esetén (évismétlés bekövetkeztekor) kötelezõen felhasználandó a gyermek iskolaidõn kívüli, de az iskola keretén belüli (délutáni) korrepetálásának finanszírozására, rossz anyagi körülmények között élõ gyermek esetén iskolai vagy egyéb étkeztetésre.
A jelenleg legrosszabb körülmények közt élõknek biztosított gyermeknevelési támogatás is a számlára utalható. Ez esetben a számlán lévõ összegbõl bizonyos szintig a számlatulajdonos ruházkodását is lehetne finanszírozni.
Az ily módon nyújtott támogatás élethelyzettõl függõ, hisz mindig akkor lehet a számláról leemelni, amikor szükség van rá és olyan célra, amely a gyermeknek és a társadalomnak is hasznos (ebbõl a szempontból mellékes a szülõ érdeke, aki esetleg magára költené az összeget).

Példák számla használatára:
1. Az iskola a felvételik lezárultakor (de legkésõbb nyár elején) már tudja, kik mely osztályba járnak és milyen tankönyv és tanszer igényük lesz. Ezt nagytételben beszerzi, a tanulókra lebontott bekerülési összeget az Önkormányzatnak továbbítja, amely engedélyezi a pénzintézetnek a kifizetést, melyrõl a tanuló értesítést kap. A tankönyveket és a tanszert átveszi. (Ezért az iskolának % jár)

2. Az iskola év elején tudja, kik kérnek étkezést, az eljárás a tanszer beszerzéshez hasonlatos, kivétel, hogy az Önkormányzat (szociális osztály) havonta ad engedélyt az összeg számláról történõ leemelésére

Fentiek szerint az Önkormányzat és az iskola együtt szervezetten intézhetné az étkeztetést, tankönyv, tanszer vásárlást, hisz lenne fedezet és még jól is járna.

A gyermektámogatási összeg folyósításának idõtartama:
A gyermektámogatási összeg folyósításának határa (a futamidõ) a gyermek betöltött 16. életéve, továbbtanulás esetén a középiskola (gimnázium) befejezésének idõpontja, ez esetben évenkénti iskolalátogatási igazolás szükséges.

Mivel a számláról költeni nem kötelezõ (számlafelügyelõ szülõ nyilatkozata szerint), a szülõ bármit finanszírozhat készpénzzel is, ha keveset költ, akkor a "futamidõ végén" a 16. életév után vagy a középiskolai tanulmányok befejezése után amennyiben a számla összege nem nulla, a számla haszonélvezõje (a gyermek) teljes jogot kapna a számlára. Lehetõségként az adott összeg elõ takarékosságként átirányítható lakás takarékpénztárba az elsõ lakáshoz jutás segítésére vagy felsõoktatásban való részvétel finanszírozására lehetne fordítani.

A gyermektámogatást a középiskola befejezése után felsõfokú tanulmányokat folytatóknál (és csak azoknál) felváltaná a felsõfokú tanulmányok támogatása, mely a gyermektámogatási összeggel megegyezõ összegû és az adott intézmény évfolyamainak számával megegyezõ évig folyósítaná a Társadalombiztosítás. A tanulmányi támogatás az ösztöndíjtól független lenne és a tanuló közben tanulmányi hitelt is igénybe vehetne. Természetesen az ösztöndíj is az adott számlára mehetne.

A folyószámlára adott gyermek és tanulmányi támogatás a gyermeknek és az államnak is jó:

A gyermeknek azért, mert a felhasználás korlátozottsága folytán elsõsorban a gyermek testi és szellemi fejlõdõsét segítené, de gyûjthetne is a számláján, és a sorsfordító idõkben lenne mihez nyúlnia.
A gyermek közvetlenül kapja a segítséget, például étkeztetésre is használható a kredit, így nem fordulhatna elõ, hogy a szülõ, aki most felveszi a családi pótlékot, elherdálja a pénzt, az önkormányzat pedig az éhenhalástól megelõzendõ étkezési támogatást ad a gyermeknek (mert a szülõnek kifizetett családi pótlék támogatás nem mindig ér célba).
Jó a gyermeknek azért, mert nehezebb bármely kormánynak a gyermektõl megvonni a támogatást mint az esetlegesen jobb módú szülõtõl megvonni, pusztán szociáldemagóiából.
Az államnak azért, mert rábízhatja egy pénzintézetre a kezelést, ennek minden elõnyével, a pénzintézet a pénzért kezeli a bankszámlákat, (ez megfelelõ kamatpolitikával és kezelési technikákkal elérhetõ). Indulásnál biztosan lökésszerû és nagy munkát adna a kiválasztott pénzintézetnek (pénzintézeteknek), hisz közel kétmillió számláról lenne szó, de a kezdeti többletmunka után a rendszernek csak elõnyei lennének.
A gyermek kreditjéért versenyezzenek az iskolák, az intézmények és mindenki a lehetõ legjobbat legyen kénytelen nyújtani, de a kredit ne legyen másra használható.
Ha a gyermeket nem járatják iskolába, vagy egyéb ok miatt a szülõ felelõtlensége a gyermekkel szemben bizonyítható, abban az esetben az önkormányzat gyámügyi osztálya rendelkezhetne a kredit felett a gyermek javára (étkezéssel, oktatással kapcsolatos kiadások). Ezt a támogatást a családban lévõ gyermekekkel azonos feltételekkel kaphatják az intézetben nevelkedõ gyermekek is. Ebben a rendszerben jobban kezelhetõk a szüleiket, akár a szülõ halála, akár a szülõ felelõtlensége miatt elvesztett gyermekek is, hisz a támogatás a gyermeknek érkezik és bárhova is "kerül" a gyermek, a támogatás vele megy.
Az így folyósított támogatás segítségével kiszûrhetõ, hogy a szülõ a "gyermek pénzét" magára költse, netán elherdálja, késõbbi esélyektõl megfosztva gyermekét.
A folyósított támogatás szükség szerint (aszerint, hogy melyik család mely szükséghelyzetbõl tudja továbbléptetni gyermekét) felhasználható a megjelölt célokra, vagy a bankszámlán gyûjthetõ késõbbi célok elérésére. A gyermek 16 éves koráig vagy középiskolai vagy egyetemi tanulmányainak befejezéséig (ez továbbtanulásra ösztönöz) kapja ily módon a támogatást.) Ezután nagykorúként dönthet a számlán lévõ összeg felhasználásáról, a számla megszüntetésérõl (a pénz elköltésérõl) vagy egy lakástámogatási rendszerbe való átkonvertálásáról. Ifjú házasok esetén a házas felek bankszámlái a felek kérésére összeolvaszthatók is lehetnek.
(Amennyiben a gyermektámogatás a fenti formában valósul meg, még azzal a nyereséggel is járna, hogy a felnõtt szociális támogatásra jelentkezõ esetében nem lehetne hivatkozni a gyermekszámra, és arra, hogy nem tudnak a gyermeknek enni adni. Helyére kerülnének a dolgok és azt lehetne vizsgálni, hogy önhibáján kívüli okok miatt, vagy önhibájából áll e fenn a helyzete, nem akar vagy nem tud dolgozni. Mivel a szociális támogatásra a fedezet központi forrásokból származik, elérhetõ lenne, hogy a helyi "akár megfélemlíthetõ" kishivatalnok ne ítélhessen meg pénzbeli, csupán természetbeni támogatást. Ez elsõsorban étkeztetés legyen, közétkeztetés keretében. Akinek ez nem kell, az nem is rászorult, idõegyeztetési problémák sem lehetnek, hisz a munkanélküli el tud menni, ráér.
Hangzatos jelszó, hogy helyben, az önkormányzat kishivatalnoka tudja kinek mire van igénye, szüksége, de a kishivatalnok is helyben van, a családja is, így ha a dologtalanok pénzszagot éreznek ezt könnyen kihasználják pénzszerzésre.
A Szociális és Családügyi Minisztérium egységes számítógépes szociális ellátórendszer segítõ programot próbál ki (Népszabadság 2000.03.22. cikk), melynek elsõdleges célja, hogy gyorsan és egységes szemlélet alapján állapítsák meg az igénylõk számára a különféle szociális ellátásokat.)

Mindezek után mit kell tenni?
Ha a fenti gondolatmenet a topik bármely olvasójának felvállalható, akkor a következõ a teendõ. A lehetõ legszélesebb körben ismertetni kell a javaslatot, akár saját gondolataival kiegészítve. (de azért a topik-olvasóival is megosztva)
Legfontosabb, hogy az alábbi címekre azonnal forwardolni kell.
Miniszterelnöki hivatal
Miniszterelnök
minden párt elnökének
Országgyûlési képviselõk közül akik szociálpolitikával foglalkoznak
minden lehetséges rendû és rangú országgyûlési képviselõnek
Szociális és Egészségügyi Miniszter
Bank elnököknek (akiket a számlakezelés érint, hátha õk is látnak benn fantáziát)
A topik olvasói bizonyára könnyûszerrel kiderítik a fenti E-mail címeket, de valaki akár vállalhatná is, hogy érdeklõdés esetén közhírré teszi azokat. Ha mindezek után történik is valami, elmondhatnánk, hogy a Topik nem volt hiába.
Mit adnak New York-ban 39 millió dollárért? Többek között egy vadonatúj, háromszintes, 845 m2-es ingatlant Manhattanben. Elsőre nagyon is jól hangzik, különösen, ha azt vesszük, hogy az új építésű házban 24 órás portaszolgálat, teremgarázs, fitneszterem és még egy olyan…..
A 167 éve született festőre emlékezik a Google mai logójával. A doodle ezúttal nem sikerült túlságosan kreatívra: egyszerűen ráültették Munkácsy rőzsehordó asszonyát a Google második "g" betűjére. Kicsit megpihen a sok keresésben...Legutóbb 1956-ra, valamint…..
A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint…..
Bankersbox 2010.11.08 08:06:30
@juliosastre: Miert baj, hogy teged akartak atultetni? Jobb helyet adott volna. Egy idoben kethavi rendszeressegel jartam munka ugyben London - Barbados - London vonalon. Ott is volt, hogy egy dagat pasi - nem magyar - pampogott mogottunk, hogy nincs eleg helye. Nyavajgott az utaskiseroknek is. Akkor az egyik utaskisero odajott, megkerdezte, hogy at akarunk ulni egy egyel magasabb osztalyra. Mi atultunk. A faszi meg vorosodott.

A masik, hogy ez az 1-2 taskas probalkozas nem magyar mentalitas, csak szerintem a legtobbunk Budapestrol vagy Budapestre utazik, igy oket latja. Mivel hosszabb ideig dolgoztam kulfoldon, es jo parszor utaztam mas viszonylatban, megerositem, hogy sok nemzet kepviseloinel vannak ebbol a fajtabol

A ket hete orjongott egy nyakkendos nemet fazon, hogy kibasztak a draga piajat Budapesten a szemetbe, az utasatvilagitas utan. Bazze, ez a szabaly, hogy kezipoggyaszban nincs ilyen. Ez eppen lehet biztonsagi ellenorzes is, ha az urge atengedi, akkor meg megint elmarasztaljak Ferihegyet.
Szolgálati közlemény: ezen a héten nem leszek, ezért előre beélesített posztok lesznek. Moderálni sajnos nem tudok majd, de remélhetőleg nem lesz baj. Szia Georgejr!   Éppen az ágyat nyomom két napja, mert lázas vagyok, mandulagyulladásom van, szétszakad a…..
K report Internet banking 2010.02.13 16:51:00
Nagy barátja vagyok az internetes ügyintézésnek, hiszem, hogy ez nem a jövő, hanem a jelen. Ha tehetném mindent a neten bonyolítanék amiért a családom kicsit orrol is rám. Vannak dolgok, melyeknél már egyértelmű, hogy gyakorlatilag ez a 100 %-os elérési csatorna, gondolok itt arra,…..
Bankersbox 2010.07.11 14:48:59
@piettro: Javas a keretrendszer mar jo ideje, ami azt jelenti, hogy linuxos es macOS-en is hasznalhatod.
Két utolsós filmre (az egyik rómaiakkal, a másik templomos lovagokkal foglalkozik) voltunk múlt héten leginkább kíváncsiak a tévében, de mindez akár mérési hiba is lehet, hiszen a 3-4-5. legnézettebb film a tévében ismét azt jelezte, hogy az átlag magyar tévénéző inkább…..
A "kampánycsend" valami hihetetlenül elavult egy törvény, erről a múlt héten már írtam. László Róbert választási szakértő szerint "a kampánycsend intézménye még a rendszerváltás szülötte, amikor a törvény létrehozásában részt vevő demokratikus pártok…..
Vastagbőr Mark Goffeney 2010.04.03 09:01:00
Tudsz gitározni? Ha igen, akkor ügyes vagy. Ha nem, akkor még nem késő elkezdeni a tanulnást. Mark is jól tud gitározni ...Markot "Big Toe" néven ismerik, mivel kéz nélkül született, de úgy tud gitározni, hogy ... szóval elképesztően. (Nem egy könnyű szám:…..
Először egy kis költészet veva-tól: "A csendharang, ha megkondul, még a szusszanás is lengedez, s út nyílik a végtelenbe, melyet tábla többé nem jelez."   Most pedig következzen a rideg valóság: Lukáts Andor színművész és Khell "Csörsz" Zsolt…..
Egy újabb rendszerváltó pártnak lett vége, az MDF nem lesz parlamenti párt. Azért azt nem hittem volna, hogy még a választójogi törvényt sem ismerik. Ibolya, Károly, Lajos: ezt most komoly? Tényleg csak ennyik vagytok? Tényleg csak ennyit tudtok? A sokadik banánhéj végzetesnek…..
Feri tényleg beváltja a rendszerváltás álmát, és megcsinálja a 10%-os MSZP-t ... Nem elég, hogy 4 éves miniszterelnöksége, pártelnöksége a 43%-os MSZP-ből egy szupercuki kis pártot csinált (30-44 közötti korosztályban 4% az MSZP) több nagy pártra elegendő platformmal,…..
A Szőke család eredeti levele itt olvashatóBemutatkozó Szőke Júlia vagyok, 1969.12.03.-án szültettem *********-en. Két gyerekem van, fiam 19 éves, kicsi lányom 7 éves.Fiam *********-re jár számítástechnikai szakközépiskolába, kislányom a ********-i ******* *******…..
Szakáld egy 600 fős település Borsod megyében. A főútvonalaktól elzárt kis település mellett 1-1,5 km-re, a Hejőszalonta felé vezető utat keresztezi a mezőcsáti vasúti szárnyvonal, itt volt Hejőszalonta néven egy vasúti megálló, de 2007. március 4-étől megszűnt a forgalom…..
Hétköznapi drámahozzávalók pár bekezdésben. Adott egy jobboldali családban felnőtt fiú, az ő haverja (Nagy-Magyarország – Jobbik fan) és egy baloldali lány. Mit ad Isten, az útjaik egy iskola révén összefonódtak. Délutáni séták, találkozások, aztán az ősz…..
Vastagbőr Csak egy kis ötlet kell 2010.01.30 09:01:00
Ha már Európa Zöld Fővárosa meg Stockholm, íme három vicces ötlet egy svéd csapattól. Kedvencem, a "zongoralépcső":    A hangos kuka:    És a játékautomatára hajazó üvegvisszaváltó:  ..
Bankersbox 2010.01.30 10:38:31
Valószínűleg Hajós András vezeti a magyar médiában a legtöbbet bukott sztárok listáját. Hiába, Hajós stílusát velünk ellentétben kevesen kedvelik. Friss hír, hogy a TV Paprika vezetősége a továbbiakban nem tart igényt az énekes főzőtudományára, vagyis nem rendel több…..
Bankersbox 2010.01.26 14:23:56
@gregibroki: Nekem se Boros-Bochkor nem jon be, se ennek a humora. Akkor most hova sorolsz? :) Egy evtizede (is) kulfoldon eltem, akkor reklamoztak nagyon egyes berkekben. Kivancsi voltam a musorara. Amikor hazajottem, akkor ment vmi mackos. Nem tudtam vegignezni. Azota beleneztem par produkciojaba, nagyon gaz.

Bar az igazat megvalva, nagyon keves tv-t nezek mostanaban. A TV Paprikat egyaltalan nem, a TV2-t, RTL klubbot meg nagyritkan. Szerintem a hagyomanyos TV kezd megbukni a jelenlegi formajaban. Manapsag online egy rakas musort meg lehet nezni, es akkor, amikor akarod, a reklamokat, meg at lehet tekerni. Filmet, mar nem is tudom mikor neztem utoljara TV musor kereteben...
Angliában, Belgiumban, az USA-ban (és még ki tudja hol) évek óta működik az önkiszolgáló vásárlás. Vagyis bemész a boltba, telepakolod a kosarad, majd lehúzod a szkenerrel a cuccokat, és fizetsz az automatának. Nem ülnek alkalmazottak a pénztárakban, csak a rendre figyelnek. A…..
Bankersbox 2010.01.08 11:27:15
@derelyegrádi szellem: A heten ketszer is fordultam a kocsival. Nem azert, mert "hianygazdasagra" szocializalodtam, hanem kurva lusta vagyok, es utalok elmenni bevasarolni. Ez szerintem egy szukseges rossz. Utoljara nagy szupermarketben kb. egy honapja vasaroltam. A karacsonyi es a ket unnep kozotti idiotizmust szandekosan kerultem el, igy viszont jo par dolog mar kifogyott. A kovetkezo nagyobb bevasarlas februarra van utemezve. Hidd el, ilyenkor meg kell pakolni puposra azt a talicskat. Menjen a f.szom 3-4 naponta.
:)
Bankersbox 2010.01.08 11:28:05
@Rékuc: Kartyas fizetesnel meg vanb ez az opcio. De kp-nal nem.
Bankersbox 2010.01.08 11:54:44
@derelyegrádi szellem: Szombaton piacra? Viccelsz? K. sokan vannak, nincs kedvem tulekedni, sorban allni. Mondjuk hust en sem veszek ilyen helyen. Hetfon is ezt egy kis hentesnel vettem meg, aki miutan betette a zacskoba, figyelmeztetett, hogy amint hazaerek, bontsam ki, mert meg meleg, nehogy befulledjen... Es nem azert, mert kint 30 fok volt es nem mukodott a hutoje....
Többek között én is megkaptam a levelet a postaládámba Orbán Viktortól. Hogy honnan tudja a nevemet és címet a Viktor, kész rejtély. Bat kolléga is megkapta, ő beszkennelte nekünk és elküldte. Az eleje a szokásos Viktor-bullshit-generátor, viszont a vége valami újat tartalmaz:…..
 Az APEH részére történt túlfizetést sem egyszerű visszaigényelni, de az, hogy az államnak meghitelezett, azonban fel nem használt közteher ellenértékét  ne lehessen visszaszerezni, mindenképp újszerű trükk.  Tisztelt Zugügyvéd!A következőket szeretném…..
Bankersbox 2010.01.06 21:19:34
@Kis Hableány: Az Obiban - es a legtobb helyen - 60 napos hataridovel blokkal vagy szamlaval visszaveszik a bontatlan csomagokat. Ket honapos tapasztalat. Es meg levasarolni sem kell, penzt kapsz vissza. Pont az Obiban nagybetukkel hirdetik is, de gondolom vagy nem jarsz ilyen helyen, vagy funkcionalis analfabeta vagy. :)

Pl. padlolapbol 10% rahagyassal veszel, de ha normalis a burkolod a vagyott lapokat igyexik optimalisan felhasznalni, igy elofordulhat, hogy megmarad 1-2 doboz is.
Bankersbox 2010.01.06 23:35:42
@Kis Hableány: Megmaradrol irtal, nem bontott csomagrol. Meg hogy jon ide a hutoszekreny? Te no vagy? :) Mert ez mindent megmagyaraz. Na de azert megprobalom elmagyarazni. Ezt a szart meg kell venned es ha dolgoztacc/dolgozol be kell ragasztani. Mivel itt alkalmi munkavallalasrol van szo, elore nem tervezheto a pontosan, mint a te esetedben a hutoszekrenyvasarlas. Gondolom te sem vagy olyan hulye, hogy veszel tiz hutot, hatha kell majd. Ha meg nem, akkor visszaviszed.

Nem tudom, ertheto-e a kulonbseg, vagy mas peldaval szemleltessem jobban.

Az ellenor gecik meg anno vadasztak. Igy a legtobb ember inkabb tobbet vett, hogy legyen es ne kelljen idot elcseszni. Elvarhato lenne a fel nem hasznalhato jegyeket visszavegyek, mivel jan 1 tol megszunt ez a rendszer.

A belyeget meg hasznald fel batran. :)
Vastagbőr Biztos kell ez, anyuka? 2009.10.08 13:15:00
Egy csongrádi kislány, a 8 éves Csenge fitneszórára jár, lovagol, hegedülni tanul, nagykorában pedig állatorvos szeretne lenni. Addig viszont szépségversenyekre jár. Egyet már megnyert, és modellügynöksége szerint fényes karrier vár rá, igazi őstehetség, akinek vérében van a…..