Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mahaboul

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve még csak sorozat, rajzfilm és videójátékok szintjén beszélhettünk a Star Warsokról, azonban azóta fordult a világ és egy csomó cím, meg rész és alrész, rendező és író neve merült fel, a bemutató dátumokról nem is beszélve. Megpróbáljuk röviden összeszedni,…..
A Lifetime gondolta úgy, hogy érdemes lenne megnézni Jean M. Auel többszörös bestseller-regényciklusát közelebbről, hátha van benne egy sorozatnyi, és tessék, volt. A pilotot az Imagine Entertainment és a Lionsgate közösen gyártja, a producerek között Ron Howard, Brian Grazer…..
A TV2-höz igazoló Ördög Nóra úgy kellett a sajtónak, mint egy melegfelvonulás az érpataki polgármesternek, mi is nagyon örülünk, hogy beleszart a ventilátorba egy kicsit, mert így felpezsdült az RTL és a TV2 is, még a végán az egyik dafke fog valami faszát csinálni, a…..
..
Mahaboul 2014.07.03 16:00:37
@Blogger Géza: Ez nem panasz volt, inkább egy sóhaj. Annyira nem érdekel, ki hogy hívja a másikat, becézhetik egymást ahogy akarják. Vagy lehet hogy ez a coming out előkészítése a Pride-ra időzítve? Úgy már mindjárt más a "tigris" jelentése.
comment:com 3461 2014.06.18 11:45:00
A Nagy Médiaháború vége utáni 3461. napon Kovácsnak kezdett az összes töke tele lenni az egész nyomorult világgal. Megint kerülnie kell hazafelé menet. Pedig már a Blahán járt, amikor meghallotta, hogy a csendőrök, akiket a kormány mostanában már kisbírónak is alkalmazott a…..
Mahaboul 2014.06.18 13:40:09
@kavicsq: Bocsánat, de nekem az, beteges, a paranoia tipikus esete, ugyanaz pepitában mint Bajnai és a Bilderberg-csoport a másik oldalon, vagy hogy mi magyarok a Szíriuszról jöttünk. Én ezzel nem tudok és nem is akarok mit kezdeni, boldog vagyok és szerencsésnek érzem magam, hogy nem teszem üldözötté önmagam. Elég rövid az élet és sok ostobaságot látni, nem kell még kitalálni melléjük újabbakat.
Mahaboul 2014.06.18 13:50:08
@Свобода: Nem olyan ijedősek hogy érdekelné őket egy kis fenyegetés (:
Persze értem amit mondani akarsz, de még mindig nem értek vele egyet, szerintem ez is fel van fújva. És az RTL Klub híradóját akkor sem fogom továbbra se nézni, mivel a hírértéke elég alacsony (még most is), a reagálása lassú, és bocsánat, de nem fogom támogatni őket csak mert összekapták magukat - eddig is ezt kellett volna tenniük hírszolgáltatóként, nem esek hasra attól hogy elvégzik a munkájukat. Az viszont szomorú, hogy eddig lapítottak, és egy ilyen (sokak szerint) célirányos fenyegetés tudta csak felkavarni az évek óta poshadt állóvizet.
Mahaboul 2014.06.18 14:01:01
@kavicsq: "A többi pedig a részemről is csak felvetés volt, ami a fenti tényektől nincs olyan messze." Szerintem meg igen, ez az üldözési mánia. CÖF embereket toboroz hogy megfigyelje a kommentelőket? És mit fognak csinálni, megtudják az e-mailedet? Csúnya leveleket írnak majd? Vagy szerinted ezek a 30-as években ragadt csávók Bayer Zsozsimóval az élen annyira fejlettek technikailag, hogy az IP-címed alapján beazonosítanak? Mind az x millió kommentelőt? Ugyan, ennyire nem ügyesek ezek a csávók. Toborozzanak csak, szerinted egy értelmes netező elvállalja társadalmi munkában mondjuk az indexes fórumok figyelését, feldolgozását, szelektálását, eldönti hogy kit kell megfigyelni (én pl. most komcsi vagy náci vagyok?), és listát állít fel? Vagy fizetést fog kapni érte, mondjuk felvesznek 500 megfigyelőt? Meg egy mozgó akcióegységet is, aki lecsap rád ha lemész tejért? Az szép kis summa lesz. Bocs, nem tudom komolyan venni.
Ritka pillanatot mutatott be még a hosszú hétvége előtt a nemrég összegründolt Válasz.hu, a Fidesz színes pártlapja a Heti Válasz Magyar Arckönyvvel turbózott online kiadása: Lázár János épp mosolyogva áldja meg a kisfiát a Parlamentben, és még véletlenül sem távolíttat…..
Mahaboul 2014.06.10 19:55:51
@dr Smittpálelnökúr: Gondolom, mert azt remélte hogy ezzel tompítja a dolog élét, bár ez már eső után köpönyeg, ha már Londonról van szó.
Szerintem nem gond, ha egy politikus ilyen magas pozícióban külföldre jár, a kapcsolatokat ápolni kell, ez egy ilyen szakma. A hazaáruló szerintem erős kifejezés, Gyurcsányt végképp nem bírom, de azért nem mondanám rá se, hogy hazaáruló, szerintem kicsit könnyelműen használják sokan, de ez az én véleményem. Karrierista politikus, szerintem ez jóval sértőbb.
Mahaboul 2014.06.11 10:37:55
@Virág et.: Ezzel mind egyetértek, nem is állítottam ennek az ellenkezőjét, nem értem, miért nekem címzed az amúgy korrekt megállapításaidat. Annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy aki ismeri a londoni árakat, nem csodálkozik azon, hogy ilyen magas összeg is kijöhetett 3 emberre, 2 éjszakára. Gondolom bürokrataKarcsi, akire rálőcsölték a foglalás feladatát, előtte 1 nappal kezdett el körbenézni, utazási irodán keresztül, extra drágán. Ez sem menti Lázárt, csak megjegyzem, mivel az elején még az volt a vád, hogy 1. luxusáron ment többek között Londonba 2. ketten elkísérték tolmácsolni, miközben beszéli a nyelvet elvileg. Ebből az első nem teljesen igaz, aztán persze a lehető legrosszabban reagált rá (visszafizetés körüli hiszti, titkolózás), ráadásul az összes magyar politikusra (de mostanában kiemelten a fideszeskre) jellemző arisztokratikus lekezelő stílusban. Az meg gusztustalan, akár kedveli valaki, akár nem. Hogy miért ment, menjen-e, kivel ment, miért nem hozták nyílvánosságra, Lázárnak kell-e titkos tárgyalásokat folytatnia - ez már más kérdés. Azért halkan jegyzem meg, hogy Bush és Obama más szinten mozog, az összehasonlítás erősen csúsztatás, maximum Merkelt, Cameront meg esetleg Hollande-ot lehetne egy lapon emlegetni velük az EU-ból, nem csak Lázár, Orbán, Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy de a holland, svéd, román, spanyol stb miniszterelnök/elnök is halványrózsaszínű lepkefing az amerikai, kínai, orosz vezetőhöz képest.
Elkészült ByeAlex új videoklipje a korábban megjelent Nekemte című dalhoz. A rengeteg szuggesztív elemet tartalmazó kisfilmben az előadó mellett állandó gitárosa is feltűnik, aki eleinte látszólag nagy gondban van, amiért nem tudja hogyan kell befűzni a filmet az analóg…..
Mahaboul 2013.07.01 23:44:27
@KJ4prez: De, nagyon. Nem simán fikázok, nem zsigerből vagyok ellene, nem bírtam az eurovíziós alapfikázást, de ez kevés. És tényleg kevés az énekhang is, egyszer elment, be is jött talán (bár nem lettem rajongó, csak halkan támogattam), de most már kevés. Ha 2 perc környékén beúszott volna egy szolíd sikagitár, akkor elment volna Muse-utánzatos próbálkozásnak is, de ahhoz az énekhang kevés, és hát sajnos a szöveg tényleg gyengécske. Olyan félig kész az egész. Hallottam, de nem maradt meg - persze ha sokat nyomják biztos beragad sok embernél. Hátha a következő...
Amikor a hatalom odaédesgeti magához a művészeket, az mindig gyomorforgató, de amikor olyan embereket akar bevonzani a bűvkörébe, akik nem a saját hazájukban lettek világhírűek, akkor az ráadásul még szánalmas is. De mégis mit lehetne mondani egy olyan vacsora meghívásra, amit…..
Mahaboul 2013.06.18 11:56:24
@Sir Galahad: Ott a pont.
Csütörtök este "a BBC Parabolájában", a híreket vicces videómontázsokkal kommentáló Russell Howard's Good Newsben is beszóltak a Britain's Got Talentnek: egy édeshármas-imitálós árnyjátékot vágtak össze az ITV eredeti adásával, így a BGT-zsűri tagjai már nem az egykori Hip…..
Mahaboul 2013.06.15 03:47:55
@É2I: Ja, ezek valóban meggyőző érvek, és valóban a témába vágnak. Amint látod, nem a saját gépemről írtam a korábbi hozzászólásokat, és ha nem baj nem állítok át minden gépet amihez hozzáárek. De még ha el is fogadnám azt, hogy nem szép dolog ékezet nélkül beírni, akkor sem hiszem hogy ennek bármi köze lenne a témához, nem lesz az ékezeteimtől jobban vagy kevésbé igaza a posztnak, és azért valljuk be, ez egy blog egy online felületen, nem az Akadémia, ennél sokkal több helyesírási hibát vétenek az emberek a kommentekben (és sokszor a posztokban is) nap mint nap, még akkor is ha ékezetet használnak. Azt meg még végképp nem hallottam hogy troll = ékezet hiánya.
Nem kell a véleményemet másnak venni, mint ami, azaz egy véleménynek a sok közül, nem is állítottam hogy én mindenkinél jobban rálátok a világ nagy dolgaira, nem is szoktam naponta beírkálni, de ezt a műsort speciel jól ismerem, és még mindig állítom, amit eddig próbáltam azt hiszem normális hangnemben (azaz nem trollként szitkozódva)kifejteni, hogy nem lehet a Parabolához hasonlítani. Cáfold meg ha tudod, érvekkel, ne ékezetes mellébeszéléssel, és elismerem ha igazad van. De eddig nem hallottam olyan érveket, ami szerint tévednék. Azaz még mindig állítom hogy a cikk szövege félrevezető, és nem az Attractionről van szó, nem is arról hogy jó volt-e a Parabola vagy tehetséges-e Howard, hanem arról hogy ez egy kis csúsztatás, ami felületességből ered.
Nem mintha bármi köze lenne a dologhoz, csak hogy tudd ha már személyeskedsz (ami szerintem sokkal inkább trollkodás mint az ékezetes-műbalhé): engem ide kihívtak, felkértek a munkára, mert jó vagyok abban amit csinálok, profi ha úgy tetszik, nem csak úgy "kint esz a fene".
Szerencsére otthon is kellett, meg itt is kell az idézőjel nélküli eszem. Pörgök tovább, ahogy javasoltad.
További kellemes mellébeszélést kivánok!
Mahaboul 2013.06.15 10:01:42
@É2I: Nem terelés, az igazság, és nem más gépéről, hanem egy nyilvános gépről. Persze vagy elhiszed vagy nem.
Ugyan már, ugye nem gondolod komolyan hogy ez a magyar emberek ellen kifundált támadás? Ez nagyon összeesküvés-ízű magyarázat. Howard mindig kifigurázza az aktuális témákat, görbe tükröt állít minden és mindenki elé, legyen az a brit női kosárlabdacsapat vagy az új zélandi rendőrség. Ráadásul mindig érzékenyen reagál a szélsőségesekre, nem titkoltan utálja őket, pár éve a pont a kelet-európai bevandorlók ellen tüntető Brit Nemzeti Párt tagjait figurázta ki (angolszász nacionalista a bevándorlókról Howard előadásában:...and...and they don't speak proper England!). Magyarul hülyét csinál azokból akik valakit a származása miatt támadnak. Semmiféle magyarfóbia nincs ebben. Maximum azt lehetne belőle kihozni, hogy az Attractiont mint társulatot, produkciót támadja, de mivel elég sokan foglalkoztak a csapattal a múlt héten, ő is belevette a műsorba visszatérő motívumként az árnyszínházat, de nem mint magyarokat akiket most kifigurázunk. Simon Cowellt sem kedvelik sokan (övé ez a műsor is, meg az X-factor sok más mellett), sokkal inkább neki mint az Attractionnek szólt a kifigurázás.
Én pedig sosem támogatnék olyasmit, ami viccet csinál a hazámból. Nem vagyok nacionalista viszont büszke vagyok a származásomra és azt hiszem többet tettem a pozitív megítélésért szóban és tettben, az elmúlt évek során mint a turisztikai reklámok összesen.
És az Attraction is, hétfőn úgy fogadott a teljesen angolokból álló iroda hogy "a magyarok átveszik az uralmat mindenhol?". Ez is valami, vagy legalább megtanulják, nem csak azok vagyunk akik olyanok mint a lengyelek, csak kicsit mások.
Jövőre meg az I.vh centenáriumi évfordulói kezdődnek, akkor még utoljára számítottunk valakinek, nem hiába hívták a tengelyhatalmak katonáit "the Huns"-nak a britek (és a történészek máig használják a kifejezést), persze akkor még negativ értelemben, de legalább tudták kik vagyunk, ma már összefolyik nekik hogy kik azok a kis népek ott keleten. Talán ki kellene használni az alkalmat és az ilyen Attraction-sikereket meg az olimpiát is kihasználva kicsit megismertetni velük és a világgal, kik is vagyunk és mik az erősségeink. A széthúzás helyett szerintem ez jobb és felemelőbb elfoglaltság lenne.
Mahaboul 2013.06.15 10:11:09
@Kis Adél: Valóban sokan ezt tartják róla, sokkal többen meg azt hogy generációja legtehetségesebb humoristája. Ízlések és pofonok. Amúgy teljesen magyarként én meg azt tartom gusztustalannak, hogy felmerül egy téma bármiről, és nem lehet értelmesen vitatkozni mert azonnal jön a mániákus, beteges zsidózós trollkodás nagy gázon. Ezért fizetnek valakik?
„Soha nem láttunk még ennyi pénzt" – nyilatkozta a Borsnak az Attraction a Liszt Ferenc repülőtéren, nem sokkal megérkezésük után. Hozzátették azonban, hogy a teljes nyereményt, amit a Britain's Got Talentben nyertek, ami mintegy 80 millió forint, a csapat fejlesztésére fogják…..
Mahaboul 2013.06.12 15:07:45
@Leadfoot: Bebe, a Back II Black enekese a Picasso Branchben kezdte, o igazi zenesz, tobbiek gondolom kuka. Vagy dalocskakat irnak a Simon Cowell musorai altal felfedezett percembereknek.
De valoban, ott az egeto kerdes: hol van a Soho Party? Es a Bizo Boys? Es a Shy Guys?
Mahaboul 2013.06.12 15:12:14
@Leadfoot: Ja, Szaraz Tamas is felszinen maradt valamennyire a PB-bol, musical-enekes.
Mahaboul 2013.06.12 17:52:41
@-Szűcs Gyula-: Meg jo hogy olvastam azt a cikket es meg is neztem a videot...
Koszonom az emlekeztetot. Valami hir a Shy Guysrol vagy a Happy Gangrol? Ha a Hip Hop Boyz volt a magyar Take That, akkor a Happy Gang a magyar East 17. Es a nem is emlitettuk a Manhattant.
Nem az a legnagyobb baj a Nemzeti Összetartozás Dalával, hogy van, hanem az, hogy üvölt a feldolgozásokért és paródiákért, melyek közül vannak kifejezetten jól sikerültek (a fúgára átírt verziót bármikor képesek vagyunk meghallgatni) és persze szarok is, de azt nem linkeljük…..
Mahaboul 2013.06.05 15:16:33
@kokoricoo: Hehe, ott a pont
comment:com Hírek kávé mellé 2013.05.31 16:15:00
A délutáni kávézás az új reggeli feketézés. A Trónok harca negyedik évadában már tuti szerepelni fog három fontos karakter a harmadik/negyedik könyvből: Thenn magnarja (nem tuti az átírás, fasz tudja, magyarul minek nevezték el a karaktereket), Mace Tyrell és Oberyn Martell…..
Mahaboul 2013.06.05 13:51:50
@ScooHu: Mivel tudjuk hogy a 4-ik es az 5-ik kotet parhuzasan fut, ahogy a szerzo is kifejtette, tuti hogy a ket konyv egyutt lesz megfilmesitve a sorozatban, ott nem lesznek terjedelmi akadalyok, maximum 3 vagy 4 evadot csinalnak a 2 konyvbol. Es mivel olvastad a konyveket, akkor tudod, hogy a 3-ik evad nem er a 3-ik konyv vegere - nem akarom leloni hogy miert tuti, de ha megnezed az elozeteseket akkor lathatod hogy olyanok is szerepelnek benne, aki a 4-ik konyvben mar nem - peldakat nem mondok, hogy aki csak a sorozatot nezi, ne tudja meg ido elott. De ezt mar bo egy eve bejelentettek, nem titok es nem is valtozott a terv, hogy ket evadban fogjak megcsinalni a 3-ik kotetet.
Szoval a mester meg dolgozhat; siman el tudjak huzni a filmeket meg tovabbi 5-6 (ha nem 7-8) evadon keresztul, es akkor be tudja fejezni a 6-ik kotetet.
Nagyon vicces képet lőtt egyik olvasónk csaja, aki éppen a Tv2 egyik műsorát nézte, amiben Hajdú Péter vagy b. neje a lakásukat mutogatta, és annál a résznél, ahol Péterünk éppen lelkesen magyarázza, hogy őt vallásosan nevelték, a keresztapja katolikus pap, és ezért van…..
Nem igazán tudta a Homár hova tenni a Coca-Cola távolról kiemelten műfiatalosnak látszó kampányát, hogy a félliteres palackokon keresztnevek és becenevek lesznek az egyik oldalt logo helyett. Aztán kaptunk egy fotót egy CBA kólahűtőből és megvilágosodott minden: ..
Mahaboul 2013.05.07 15:30:49
Exkluzív információt szerzett véletlenül a Wizzair árazási szokásairól naiv ügyfél. Alizee a tegnapi egész napos 20%-os kedvezmény délutánján kinézett egy járatot, ami estére már drágább volt, mint ahogy az lenni szokott. Az ügyfélszolgálaton kiderült, hogy a…..
Mahaboul 2013.05.01 12:46:52
@ColT: Persze. Ahogy az osszes fapadosnak az osszes ilyen szemetsegert, ez nem kerdes, de nem is ujdonsag sajnos, aki gyakral repul, az felkeszul az ilyesmire, es ha ugy erzi atvertek, akkor mehet az ugyfelszolgalatra. Ezek azert cseles cegek, nem vagyok benne biztos hogy a posztolo vegigolvasta a Terms & Conditions minden egyes alpontjat mielott raklikkelt az I agree-gombra... Lehet hogy ott benne volt csak igy es ugy akcios. Nem ez lenne az elso, es sajnos nem is az utolso eset, de sok esetben nem lehet veluk mit csinalni, mert monopolhelyzetben vannak olcsosag teren. Attol meg mega-sunt a seggukbe, de fapofaval kiszellentik magukbol es csinaljak tovabb amit eddig.
Mahaboul 2013.05.01 15:17:05
@bobsys: Lehet hogy az American Airlines-nal igy van ha Amerikaba mesz, de Europaban tuti hogy nincs semmifele kulonbseg a turistaosztalyon, nincsenek kodok, egyfele ar van. Tudom, havonta repulok Angliabol mindenfele Europaba; Stockholm, Koppenhaga, Amszterdam, Frankfurt, Praga, Milano, Bologna, Budapest, Isztambul, es meg sohasem talalkoztam ilyen felosztassal egyik legitarsasagnal sem, pedig repultem Malevval, Wizzairrel, Easyjettel, Ryanairral, KLM-mel, Air Italiaval, Turkish Airlines-zal, British Airways-zel, Lufthansaval, szoval eleg sok kulonbozo ceggel. Szerintem ezek az altalad emlegetett booking code-ok csak a transzatlanti jaratoknal, vagy az azokhoz hasonlo hosszabb tavu jaratoknal leteznek, mondjuk Amszterdam-Buenos Aires stb.
Mahaboul 2013.05.01 16:19:31
@bobsys: Aha. Magyarul kizarolag annak van jelentosege hogy mikor veszed meg a jegyet, es hogy mennyi merfold, a gyujtogeteshez. Azaz ez nem lehetoseg, hanem teny. Megneztem ket opciot, Lufthansa, London-Frankfurt oda-vissza, majus vegen mindket jegy "E" kategoria, julius vegen az odafele "S", a visszafele "L". De en ezt nem tudom valtoztatni, ez nem opcio, pontosabban csak azzal tudok rajta valtoztatni, hogy mikor veszem meg a jegyet. Nem tudom azt mondani, hogy "S"-kodot kerek, mert nem lehet; ezert sem talalkoztam/foglalkoztam ezzel idaig, mert semmifele hatassal nem lehetek ra, es nem is kerdeznek ra foglalas kozben. Az oktoberi Lufthansa es a marciusi KLM-jegyeken valoban van ilyen kod, ebben igazad van, de a ket hete vett pragai Easyjet-jegyen semmifele kod nincs. Ezek szerint csak a nagyoknal van, es ott sem ajanljak fel, hogy "valassza az S-kodot, akkor ket 21 eves modellcsaj koze ultetjuk". Sajnos.
Meg sosem mondtak nekem a gepen, hogy "he, maganak G a kodja, maga a csomagterben utazik!". Persze ez tulzas, csak erzekeltetni akartam hogy eddig nem talalkoztam a kodok hasznalataval a gyakorlatban.
Na jo, koszonom az informaciokat. Azt hiszem, ha nem haragszol meg, mara eleg lesz a legitarsasagok kodjainak rejtelyes vilagabol.
A legviccesebb lopás evör címet is adhattunk volna annak a sztorinak, amit a Variety-ben olvastunk: egy Edgar Santos nevű 28 éves tolvaj feltörte a Carrie naplója című sorozat egyik írójának autóját, amiből elcsórta a Szex és New York-előzménysorozat évadzárójának…..
A Blikk hozta le ma, hogy a Jimmy fia Krisztián, az X-Faktor legnagyobb találmánya és egyben a legjobb dolog, ami internetes népművészekkel történhetett akár a kóterben is megmutathatja, mit tud, mert ha nem vigyáz, beviszik. Arról van ugyanis szó, hogy a saját tehetségében…..
Mahaboul 2013.04.05 15:25:01
@Trejo: Pontosan, es stilusosan abban a konyvtarban lesz a konyvbemutato, ami miatt elvittek szegeny gyermeket az alvilagba.
Ha ugyesen megirja(k helyette), akkor 2 het minden egyes perce benne lehet, igy osszejon 150 oldal. "Reggel 9.00: felkeletettek! Nem ertem miert ilyen kegyetlenek?!" A konyvbemutaton a beszelgetoparner: Stohl "Pillango" Buci
Mahaboul 2013.04.05 15:27:11
@Mahaboul: A "felkeletettek" nem direkt volt, bar JFK-nal siman beleferne.
A Lángoló Gitárok olvasói már ismerhetik azt a történetet, ami a Queensryche szappanoperájáról szólt. Röviden: a metálzenekaron annyira elhatalmasodott az énekes Geoff Tate, hogy a többiek már egyáltalán nem jutottak mellette szóhoz, így egy verekedés után kirúgták a…..
Mahaboul 2013.04.04 23:49:28
@Artie: Teljesen egyetértek, köszönöm hogy tolmácsoltad a véleményemet, minden szavaddal egyetértek. Az első két lemezen is voltak már jó számok, de ott még útkeresés zajlott, az Operation Mindcrime viszont örök kedvenc marad, az Empire is, a Promised Land még belefért, de onnantól kezdve egyre süllyedt a színvonal, a OM II nevetséges, szánalmas próbálkozás, az American Soldiert meg kikérem magamnak egy ilyen zenekartól. Tudom hogy nehéz lenne beismerniük hogy ennyi volt, de inkább hátra kellene dőlniük és csak a régi szép időket emlegetve nosztalgiázni.