Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozsgyi

0 bejegyzést írt és 247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Rozsgyi 2020.08.06 10:19:03
Rozsgyi 2020.08.07 09:16:28
@Stöki: Kiraly, koszi!
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
Rozsgyi 2020.08.06 07:58:06
@MAXVAL bircaman közíró: nem mas penze, hanem lopott kozpenz. Tudod, amihez te egy fillert nem teszel hozza.
Ahogy gyűrjük le az évadokat, úgy fogynak a maguktól értetődő retró témák (és sokasodnak azok, amikhez nem szerzünk könnyen egykori fejlesztőt/szerkesztőt vendégnek), így a hatodik évadra eljutottunk az Assassin's Creedig. Aminek ugye csak az első néhány játéka retro, viszont olyan jelenséggé vált…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Rozsgyi 2019.09.21 12:59:04
@teéjesenmindegy: jaja, azt tettek bizony, ezrevel hurcoltak haza a rabszolgakat. Akkoriban ez volt a modi. De probalj erkolcsi skalat folallitani ezer evre visszamenoen, hatha sikerulni fog...
Ha elég gyorsan olvasod ezt, talán még eléred a pár óra múlva kezdődő REC-et. Hogy mi a REC? A magyar esport retrós nyúlványa, a Retro Esport Competition, egy alulról szerveződő kezdeményezés, ami Wizard of Wor-, Mario Kart- és egyéb régijáték-versenyeket takar. A REC második évadját kezdte meg,…..
Rozsgyi 2019.09.17 01:15:35
@Stöki: jellemző módon az értetlenkedők egy ilyen részletes hozzászólás után, amiben még aranytálcán meg is kapják hogy hol vannak az őket érintő tartalmak, már annyit se írnak vissza hogy fapapucs. Kb. ennyire érdekli őket a téma...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Rozsgyi 2019.09.03 17:26:27
@Androsz: hát ez szép dicsérete volt a régi játékoknak, de az én emlékeim teljesen mások. Mondjuk én néhány évvel később, kilencven körül kapcsolódtam be a játékokba, de akkor már az ilyen típusú klasszikusokat nem szerettük. De az biztos, hogy ha valaki ezeket végigvitte arra maximum autistaként tekintettünk nem "királyként" :)
Drága hallgatóink, Nagy nap a mai, kis podcastünk, a Checkpoint elérte a kerek egymillió lejátszást. Délelőtt még 999,800 körül állt a számláló, aztán ebédeltem egyet, elmentem megnézni az új Tarantino-filmet, és mire visszaértem, Emilio Estevez beköszönt: Vagyis indulásunk óta több mint…..
Gondoltam magamban, ez az utolsó hogyvoltjaim egyike a VV szériából, biztos megajándékoznak valami ütős, minimum a duplasegges sztriptízhez hasonló jósággal – erre jött a tegnapi adás, ahol a cselekményt ha felírnám egy post it-re, még elférne mellette három szépen kidolgozott…..
Rozsgyi 2019.01.12 19:15:07
@csillagporszem: a második, sajnos még sincs annyi esze mint ezt gondolja. Szerintem tényleg segíteni akar Lacikanak, csak sajnos úgy mint a sportszeletes csavo a reklámban.
Rozsgyi 2019.01.13 19:45:28
@Marcsee: szerintem többségében nem az "értelmiség" nézi a műsort, de mindegy is mert az "értelmiség" is egybites néző.
Biztos vagyok abban, hogy ha akarna, Puskás Péterből lehetne bármi, de ő sajnos valamiért pont a műsorvezetésre gyúrt rá. Sajnos, mármint nekünk, mert nézni kell "a túlmozgásos tízéves rátalált a bátyus fél ekijére" című magánszámát és valahol neki is sajnos, mert kötve hiszem, hogy a barátai ez a…..
Rozsgyi 2019.01.12 14:57:21
@Vérnyusszancska: az legnagyobb hiba az lenne Rolitol, ha most hogy Lacika a villamester (biztos? erről lemaradtam) felhasználna a dupla jelet és négy jelet rakna Adrira. Akkor Adri jogosan vinné ki és kint is hagyná a gheczibe.
Rozsgyi 2019.01.12 15:00:09
@haeli: egyetértek, szerintem nincs itt több nicket használó, csak vannak akik bizonyos dolgokban egyetértenek mások meg másban. Nem olyan rejtélyes ez.
Gyermekeim, két hete nem írtam valóvilágról, és most, ahogy belekezdek, máris érzem ennek a két hétnek megannyi pozitív hatását. Többek között egyszer sem láthattam a kedvenc reklámomat, amiben random lány a szomszédból annyira hülye szegény, hogy fáj a torka, oszt mégis a földön fekszik, és ezek…..
Rozsgyi 2019.01.11 00:15:18
@mobilos perpetuum: jajj hagyjuk már ezt, ugyanez megvan a Zsu imadoknal is. Te se mulasztasz el egy alkalmat se hogy ne írj valami negatív kommentet Rolira (egyébként meg védje a halal, sokszor van nem szimpi huzasa neki is), de gondolom az nem lényeges.
Rozsgyi 2019.01.11 00:36:28
@mobilos perpetuum: én nem hiszem hogy badarság lenne amit írsz, mindkét oldalnak vannak igazságai. Én pl nem értem mit lehet szeretni Zsu játékán mert egy onismerethianyos nem túl okos affektalo lany de elfogadom hogy ő a legnepszerubb. Az is igaz, hogy Roli eléggé visszataszító tud lenni az igénytelen kinézetevel, a wannabekeresztapas stilusaval, és ez sokakban utalatot kelt. A lényeg szerintem, hogy próbáljuk meg elfogadni hogy a másiknak éltero lehet a velemenye, de azt is hogy a miénket is kritizalhatjak, vagy valami hasonló magvas közhely.
Rozsgyi 2019.01.11 01:23:54
@bElannaTorres: nem tudom, de nekem olyannak tűnik mint aki nincs tisztában azzal hogy folyamatosan fintorog, nyavog, affektal, és a legkisebb kritikát se viseli el. Kicsit mintha megrekedt volna a gyermekkorában. E mellett pedig ugyanúgy tud ő szemét lenni mint a többi csak ezt észre se veszi (megint az önismeret hiány), mint amikor gyanusitgat embereket. De ez számomra csak annyit jelent, hogy őneki örülnék a legkevésbé ha megnyerne mert úgy érezném hogy érdemtelenül emelik öt magasra az emberek.

A másik örök ellentét a nézők között a "szívvel játsszok" és a "taktikazok". Ebben az a zavaró hogy ehhez a játékhoz kell a taktika, aki "szívvel játszik" az vagy hazudik, vagy ezzel akarja elfedni azt a tényt hogy fogalma sincs a körülötte levo viszonyokról és már előre felmenti magát ha hülyeségek csinálná. Magyarul nem tud/akar gondolkodni, hanem zsigerből játszik ami a legkenyelmesebb álláspont csak ezt a többségünk kinotte óvodás kora óta. De írjátok le, hogy ezzel szemben ti mit láttok jónak a "szívvel játszásban". Tényleg kíváncsi vagyok.
Figyelitek, hogy ha a címben azt a kilencest megfordítanánk, akkor 666-ra dekódolódna ez az epizód? Ez a villalakók által annyira hangsúlyozott sátáni erők távozását is jelentheti, mert igen, engem ért a megtiszteltetés, hogy írhatok az első özvegymentes adásról, fuck yeah. Még mielőtt: nem…..
Rozsgyi 2019.01.10 17:25:44
@Cherie: Roli nem egy eszleny, csak átlagos, de ezzel is kilog a bentiek közül. Műveltségben mondjuk nincs a toppon, földrajzi kerdesekben Zsu lekorozi.
Rozsgyi 2019.01.10 17:29:53
@Nyuszomuszo83: na raadasnak. De az hogy jön ki? Meg 4 párbaj lesz. A héten még kiválasztás se volt. Jövő hét végén lesz akkor a párbaj, utána meg egy héten belül kiválasztás és kihívás párbaj?
Rozsgyi 2019.01.10 17:45:28
@Nyuszomuszo83: szerintem mindenféle beavatkozás nélkül is ő nyerne.
Eddig voltam táppénzen, szabin és rokkantnyugdíjon a vv-s hogyvoltírásból felmentve, de visszatértem, mint a szárazföldi sellőbe oltott, szivárvány unikornis Kebab a szegény ember gladiátorviadaláról, a vasárnapi párbajról. Az első hat percről lemaradtam, de visszanézve RTL Moston megállapítom, hogy…..
Rozsgyi 2019.01.09 09:16:43
@szociál: Roli folyamatosan be van szarva, ami érthető mert az elejen ő volt az underdog. Ahhoz képest elég szépen kijatszotta a lehetőségeit, ő lett az egyik meghatározó játékos. Ennél több mondjuk nincs benne mert a nézőknel szimpatiaban nem tud feljebb kerülni.
Rozsgyi 2019.01.09 09:25:08
@UdvariatlanBolondvagyok: remélem Roli nem csak a következő párbajt nézi, mert ha távolabb gondolkodik akkor tényleg hagyja magát most és nem lövi el Hunyor mojojat, csak a következőre. Csak félő, hogy most nem mer parbajozni, mert abban mindig van kockázat, pedig most lenne a legtöbb esélye.
Rozsgyi 2019.01.09 11:49:07
@VV Erőlegény: ez valami kötelező dolog a nézőknel hogy mindenképp vagy kufircolni, vagy enyelegni kell egymással?! Mi van ha nincs benn egy szimpatikus ember sem, akkor is elvárás hogy rastartoljanak egymásra mint a nyulak? Ugy vettem észre, hogy a nézők úgy kepzelik, hogy két vadidegen osszezarva törvényszerűen össze kell hogy jöjjön. Nekem meg pont az a furcsa, hogy akik nem bírják egymást azok miért tennenek ilyet (lásd. Csoki-Ginu)
Elérkezett a párbaj napja, tudatja velünk a cigány órakereskedőnek öltözött PuskásP, majd bekokainozott indián módjára artikulátlanul üvöltve rakja máglyára a féltve őrzött agysejtjeinket. De előtte egy kis öfi! Az utolsó éjszakára hálótársat kell választani az öreg HP Baxxternek. Bizony itt…..
Rozsgyi 2019.01.08 01:12:01
@Rozsgyi: egyébként én Rolit bírom, de ehhez a játékhoz kevés. Nincs meg a manipulalo, enyhén pszichopata képessége, hogy kijatssza egymással szemben az embereket. Ebben szerintem Adri a legjobb, és sokszor meglepően ügyes csak néha olyankor is kavar, amikor nem kéne, mert nem tud leallni. Kíváncsi lennék hogy ennek a bagázsnak hogy alakult volna a sorsa egy éden hotel és kiesési rendszerben.
Rozsgyi 2019.01.08 01:13:33
@bElannaTorres: ok, lehet hogy megkarcoltak az őnérzetet, de szerintem ez ellen régóta megvan az onfenyezos ellenszere ugyanúgy mint Csokinak.
Rozsgyi 2019.01.08 09:06:18
@Hedo a nokedli szaggató: miért lenne csoda? 4 a 3 ellen, és Rolit kedvelik a legkevésbé.
Ráadásul magyar kötődése is van, hiszen tervezője 56-os menekültek gyermeke. A magyar származású építész által tervezett különleges ház egy egyébként nem kevesebb, mint 56 millió dollárt ér...
Rozsgyi 2019.01.08 08:08:40
Ani akkora stenkkel köszön be, ahogy anno, a mostanra már csak szép emlékű Sthol Buci tudott. Szépen felépítve és baki nélkül mondja, hogy készüljön mindenki, mert MA ESTE  a szív harcosa (Greg) és a taktika bajnoka (Vivi) végre összecsap egymással a PÁRBAJON. Ám addig is,…..
Rozsgyi 2019.01.07 22:20:57
@mentorosh lecsó: UPC? Mer nálam is baszakszik, amíg ki nem vágom a szarba. Valamelyik tokkelutott paprika jancsi beszerzo manager azt gondolta jó lesz ez a hulladék ide a végekre is a bónusz úgyis megvan a többit meg szarja le.
Rozsgyi 2019.01.07 22:25:29
@mentorosh lecsó: jah, hát a kontent az minőségi, kérlek :)
Rozsgyi 2019.01.07 22:29:19
@tvbuzi: köptetőt
Csatlakozom az előttem szólókhoz, és minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok, szegény Anikónak meg jobbulást, mert a hangja alapján most tart abban a fázisban, amikor már autentikusan tudná előadni Phoebe Buffay Ragacsos cipő  (Sticky Shoes) című dalát, a közérzete meg láthatóan a…..
Rozsgyi 2019.01.04 23:48:19
@csillagporszem: nem hiszem hogy Roli kihivna Adrit, meg mindig bejon neki a csaj (bár ez finoman szólva sem kölcsönös) és mennek közösen külső programra is