Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levendulabandi

0 bejegyzést írt és 417 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt  Munkahelyi Terror Blog!   Nem tudom, hova fordulhatok a…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy kedves hölgy barátom, nevezzük…..
Ez a CV a jelenleg munka nélkül lévő álláskeresőknek megfelelő. A munkanélküliséget már az elején jeleztük, de úgy, hogy annak a leendő munkáltató számára előnyös jellegét emeltük ki: ha sürgősen kell az új kolléga, jó ötlet őt választani. A motivációs levélben…..
Megszakítva a problémás helyzetekre írt CV-péntek sorozatomat, gyors segítséget szeretnék nyújtani a most hétfőn elbocsátott áruházi dolgozóknak, ezért olyan CV-ket hoztam, amelyek ilyen munkakörökre íródtak. Mivel szorított az idő, most a Microsoft CV-template-jeit…..
levendulabandi 2015.01.17 11:24:55
@jobangel: És még vissza van a vasárnapi zárvatartás miatti kirúgások sorozta, ami márc közepével fog megindulni. És ez nemcsak a Tescot, Spart érinti, hanem az összes más profilú áruházat is, pl Ikea, Decathlon, Praktiker...
levendulabandi 2015.01.17 12:02:55
@jobangel: Tényleg ám! Na mi lesz itt...jobb bele sem gondolni. :-(((
Először is: BÚÉK mindenkinek! Egy érdekes online video-CV készítővel kezdem az évet, talán még nem merült bele senki annyira a munkába, hogy ne lenne ideje kipróbálni. Egyébként 90 másodperc és 6 klikk, de először azzal kezdem, miért jó ez. Ugyan nem hiszek a video-CV-kben…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror blog és kedves olvasók!   Lassan vége az évnek…..
levendulabandi 2015.01.02 13:16:06
@droid_: Van olyan, aki pénzmosásból. Van szci cég,aki gyanútlan embert akar behálózni, van adathalász cég, aki az adatainkat adja el. Egy csomó fedett cég is van köztük. Van aki külföldi kamu-állásokra közvetít, van, aki valós külföldi állásokra és persze jó sokkal lehúzza az embert közvetítési jutalék gyanánt.
És persze van jópár jónevű, akik valóban azzal foglalkoznak amire hivatottak: állásra embert keresnek!
Némelyik rejtély miből él...:-) De ez már a hatóságok feladata.
levendulabandi 2015.01.02 13:29:00
levendulabandi 2015.01.02 13:37:25
@droid_: hvg.hu/velemeny/20100122_munkanelkuli_allasportal_fejvadasz/#39vpgpq

"Magát megnevezni nem kívánó fejvadász: Tény, hogy a fejvadász cégek adatbázisuk bővítésére időnként fantomállásokat jelentetnek meg az állásportálokon. A jelentkezőket azután „spájzolják”. Minél több pályázó adataival rendelkeznek, annál nagyobb az esély, hogy az ő jelöltjüket fogja választani a megbízó cég. A piacon az is bevált módszer, hogy a fejvadász egy-egy állást több portálon is megjelentet, ezzel is bővíti adatbázisát"
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Férjem közvetlen főnökasszonya egy nagy, városi tulajdonban…..
levendulabandi 2014.12.31 08:35:12
@Diorella Queen: Ezt egy személyzeti tanácsadónál dolgozó barátom is nemrég megerősítette.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Kedves MT! Jót mosolyogtam a héten, ezt mesélném el Nektek. December elején…..
levendulabandi 2014.12.20 14:50:32
@Hajszás Láncos: Igen, csak azokat az állásokat hirdetik meg és hívnak be rá jelentkezőt, amit az ember már a rokonának sem ajánl. A többire csak kamuból hívnak be embert, vagy még erre sem veszik a fáradságot.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Azért én kíváncsi lennék a másik oldal verziójára is - még…..
levendulabandi 2014.12.20 13:55:24
@Szumátriai Patkánymajom: Ha nem is döntenek, de ők szűrnek elő, hogy kik kerülhet a szakmai vezetőhöz. Aki nekik nem szimpi, már nem is jutott tovább, lehet bmilyen penge a szakmában.

Amúgy igazad van az interjúkkal kapcs-ban is.
Ismerős most volt túl egy 3körös interjúsorozaton (130 nettós asszisztensi állásról beszélünk). Közölték vele, hogy itt a vége, majd értesítik. Másnap telefon, hogy bocsi, még be kéne menni egy 4. körre is, meg jan-ban egy 5. körre is...Félévig választank ki 5 körön keresztül egy asszisztensi munkatársat? Ennyi ideig szívatnak egy nem túl jól fizetett állásért? Agyrém.
Paradoxonnak tűnik, hogy a munkanélküliek nehezebben találnak új állást, mint azok, akik meglévő állásból keresgélnek. Pedig első ránézésre praktikusabbnak látszik egy munkanélkülit azonnal felvenni, ha alkalmas, mint megvárni egy másik alkalmas jelöltet, amíg a felmondási…..
levendulabandi 2014.12.19 10:02:40
@jobangel: Igen, csak így eccerűbben tudtam most példát hozni.
levendulabandi 2014.12.19 10:03:45
@jobangel: Hr-es kislány nem szól, végrehajt. Ha érettebb, merészabb max. figyelmezteti, a vezető meg azt mondja, amíg én adom az utasításokat és azt mondom, amit, addig te tedd azt,amit...
levendulabandi 2014.12.20 13:41:03
@jobangel: Sajnos tényleg ez a tapasztalat. Különben is elég az utolsó 10 év munkaviszonyt feltüntetni, senkit sem érdekel, h 30 éve mit dolgozott az illető, főleg ha már nem is releváns.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok,    az én sztorim rövid lesz, nem untatlak titeket a rizsával, csak…..
levendulabandi 2014.12.18 18:47:44
@rug82: nincs nagyon válogatnivaló munkahely, irtó nehéz vállalkozni, nem vállalkozásbarát a környezet, így mindeni kénytelen elmenni olcsó rabszolgamunkásnak. Vagy kihúz külföldre.kb. szintén ugyanennek csak többért.
Többen kérték már, hogy írjak erről is, mert egy új munkahely elég meghatározó az életünkben, és a szerencsésebbeknek kevesebb alkalmuk van gyakorolni a beilleszkedést. A kiválasztás során a kiválasztók törekszenek arra, hogy olyan ember kerüljön a csapatba, aki illik is oda,…..
levendulabandi 2014.12.08 17:22:33
@jobangel: Ha egy -egy állásra több100 Cv beömlik, akkor hogy van idejük ennyi ember face profilját ellenőrizni? Hisz azt mondogatjátok, hogy egy Cvre 6 másodperc jut. Face keresésre meg ilyen sok? Mi van ,ha vkinek Kovács János a neve és 500 találat jön ki?
levendulabandi 2014.12.11 12:41:00
@jobangel: De tudsz ellene tenni. Pl itt a blogodon vagy a hr portálon írsz szépen egy cikket, h mennyire nem értesz egyet vele és mennyire nem kéne alkalmazni. Nem még védeni őket.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com Tisztelt Szerkesztő!   A következő munkahelyi „problémával” fordulnék…..
levendulabandi 2014.12.09 11:57:48
@nyíregyházi betti: Olvastam Betti. Szomorú. :-(
A gyermekgondozásból munkába visszatérő kismamák két alapvető előítélettel találkoznak, ezeket kell az álláspályázati anyagban, önéletrajzban eloszlatni: 1. kiesett a gyakorlatból, már nem naprakész a tudása 2.már nem is fontos neki a munkája, mert család, gyermek…..
Vannak olyan témák az álláskeresésen, szakmai oldalról a toborzáson, kiválasztáson belül, amitől eldobom az agyam. Kevés ide már a „tombolás” címke is, nem is tudom, mi lenne a megfelelő. Ilyen téma pl. az asztrológia szerinti kiválasztás, és nemrég egy másik…..
levendulabandi 2014.12.03 12:05:17
@Emmanuel Goldstein: Asszisztensi pozíciónál előny, ha történetesen 30 alatti csini lány vagy. És van kiből válogatni.
levendulabandi 2014.12.03 12:35:03
@jobangel: Én egyik sem vagyok, ennek már bírok örülni. :-)
levendulabandi 2014.12.03 19:07:39
@Preem 'Patrick Jane" Palver: Nem beszélva az olyan karrieroldalakról, minden banknál, ssc-nél(legtöbb multinál) ilyen van, ahol gördülőmenüből kell kiválasztani a születési napot, hónapot, évet, ha nem tölti ki a delikvens, pirosan villog és nem enged tovább a köv. oldalra.
Ugyanígy kell kitölteni a mettől meddig hol dolgoztál rubrikát is. Tehát, ha vhol van lyuk a cv-ben, az is kibukik.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi terror!   Tegnap a NAV-nál jártunk a kollégámmal. Egy…..
levendulabandi 2014.11.13 14:41:57
@Szumátriai Patkánymajom: index.hu/gazdasag/2014/11/13/szocialpolitika/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Nemsokára segély sem lesz, csak közmunka, az sem mindenkinek! Lesz itt jó világ. ..
levendulabandi 2014.11.13 19:03:12
@monddazigazatmar: Nézd, én szoftverfejlesztő vagyok, 2 nyelven beszélek. Viszont szinte egy olyan ismerősöm sem dolgozik, akinek más diplomája van (jog, hr, közgáz, tanár, bölcsész...stb.), ill.akiknek csak érettségijük van, esetleg szakmunkásképzőjük. Náluk azt látom, hogy pályáznak, pályáznak, néhanapján van 1 interjú és ennyi. Az ismerőseim többi fele meg már mind Londonban nyomja.
levendulabandi 2014.11.13 20:10:57
@droid_: mInnt említettem: szoftverfejlesztő vagyok, akik után kapkodnak. Ez a többi diplomáról nem mondható el.
Az előző cikkem kommentjei között felvetette egy kedves olvasóm, hogy egy közvetítő állásinterjújára nehéz felkészülni, mert nem ismerjük a leendő munkáltatót. Valóban, ez a fajta interjú egy kicsit másfajta felkészülést igényel, és ehhez jó, ha megértjük, hogyan működik a közvetítői tevékenység,…..
levendulabandi 2014.11.11 10:49:13
@jobangel: És még hány ilyen van! Felhígult a piac!És sajnos a rosszakat nem löki ki magából a piac, nincs öntisztulási folyamat! Van olyan fejvadcég is, (szintén ismerő járt ott interjún): az ott dolgozóknak zsebbe fizet nettó 100at! Hol vakarózik a Nav ilyenkor? És évek óta a piacon vannak. Miért élhetnek még meg? Miért nincs szabályozva ez a katyvasz?
levendulabandi 2014.11.11 11:19:30
@Ann1294: Ez a leírás úgy tökéletes, ahogy van! Így kéne lennie mindenhol!

Off: Témajavaslat Jobangelnek, ha már itt Singer Varrógép..kolléga említette. Skype interjúról vélemény? Mellette? Ellene? Mit szólna egy szemtanácsadócég, ha vki közölné vele, h nem utazna 2-2 órát oda-vissza és nem tud 1400 Ft-ot Bkv jegyre költeni, de skypos interjúra nyitott az illető? Aztán ha így is okés a dolog és muszáj, akkor persze bemenne, csak feleslegesen nem...
levendulabandi 2014.11.11 11:45:47
@jobangel: Vagy bkv-jegyet, hehe. Köszi, olvasom!
Amikor végre megérkezik önéletrajzíró munkánk jól megérdemelt eredménye, az állásinterjú lehetőség, tapasztalatom szerint az első pár interjút „szétizgulják” a jelöltek, nem sikerül jól. Volt, amikor konkrét visszajelzést is kapott jelölt, azért nem rá esett a…..
levendulabandi 2014.11.06 08:28:34
@jobangel: A fejvadász nem az én oldalamon áll, hanem az össze jelöltén. Neki uis mindegy, h az általa átküldött 5-10 jelöltből ki nyer. Lényeg, h nyerjen vki közülük, mert ez alapján kapja a jutalékát. Amúgy sem a jelöltnek kell megfelelnie, hanem a megbízójának.
levendulabandi 2014.11.06 11:10:49
@jobangel: Ez mondjuk így van. Ismerek egy fejvadász csajt, aki mesélte, hogy volt olyan, hogy 5 jelöltet küldött át a megbízójának. Az első számú jelölt kiváló volt mindenben, a 2. és 3. számú olyan, 80%os, a 4es, 5öst meg csak azért küldte át, mert van keze, lába, de elég messze álltak a jó jelölttől,több szempontból is. Na kit választott ki a megbízó? Az 5. sz. jelöltet. :-D Próbált a csaj marketingelni az egyes számú mellett (a bérigénye mind az 5nek egyforma volt!), meg hogy dehát az 5ös az jó, ha 20%ban felel meg a kívánalmaknak, a mai napig nem tudja miért az 5ösöt választották ki. :-D
Leszögezem, nem a magyar egészségügy pocskondiázása a célom ennek a bejegyzésnek a megírásával, csupán be szeretném mutatni hogy tőlünk nem egészen 1400 km-re hogy is megy ez. Szia!   Régóta olvasója vagyok blogodnak, jómagam is vezetek egyet, azért kereslek most meg, mert…..
levendulabandi 2014.11.04 08:47:13
@töpörtő: Demagóg? És? Viszont sajnos igaz!
Van, amikor két oda nem illő mondat is elég ahhoz, hogy ne te légy a kiválasztott, érdemes hát figyelni erre. Aki e két mondat valamelyikét megtalálja az anyagában, törölje őket mielőbb, és ezzel sokban nőnek az állástalálási esélyei. 1. Kérem, pályázatomat kezeljék…..
levendulabandi 2014.10.22 11:57:47
@jobangel: Kapacitáshiány? Tudod hány munkanélküli hr-es van? hajaj! Vegyenek fel több embert!És igen, ha ezt akarják, akkor legyen rá több pénzük!
levendulabandi 2014.10.22 14:04:54
@derrick81: erre ott a kozigallas.gov.hu
És ott a legjobb, ha biztosan be akarsz kerülni, hogy minimum államtitkári szinten legyen ismerősöd-ha minisztériumba vagy hivatalba akarsz bejutni, polgimester vagy jegyző, járási hivvezető: ha önkormányzathoz, járáshoz...megyei szinten: közgyűlés elnök, főjegyző. :-)
Nagyjából ennyi a titok.

A Cv egy rendelet mellékletét képező excel tábla, amit értelemszerűen kell kitölteni. Bizonyos pozíciókra csak megfelelő diplomával lehet jelentkezni. Nem lehet jogi referens, csak jogász végzettségű, de hr-es lehet náluk jogász, hr, közgazdász...ezt általában mindig feltüntetik a hirdetésben, hogy milyen végzettséget fogadnak el.

A nyelvtudást szinte soha nem tesztelik és ott is a papír számít, nem a tudás. Ha az alkalmazási feltétel angol közép C, akkor a papír kell, nem baj, ha 10 évig nem beszéled a nyelvet. Fordítva is igaz, hiába tudsz anyanyelvi szinten angolul, ha nincs papírod: kuka.