Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blackjack160

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 20, napsütéses reggel. Olyan izgatott vagyok a szezon első üzemnapját illetően, hogy már reggel 6-kor kipattanok az ágyból. Nyolc óra körül elindulunk, másfél órás autóút áll előttünk. A forgalom gyér, gyorsan lehet haladni, faljuk a kilométereket.  Pont időben érkezünk meg a reptérre,…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Forró, júniusi napunk van. A kecskeméti honvéd kórház egyik szárnyának második emeletén szinte zizegnek a levegőben a molekulák. Egy csapat vadászpilóta kisereglik a barokamrából - 7500 méteren "jártak" néhány perc erejéig oxigén nélkül, így mindegyikük feje még kissé kótyagos. Én a győztesek…..
Szeretem ezeket a kíméletlen, forró, fülledt nyári estéket. Nincs idő gondolkodni, nincs idő habozni, csak futni és futni, menteni, amit lehet... A levegőben már három napja valami megmagyarázhatatlan feszültség érződött. Szinte hallani lehetett, ahogy összekoccannak a molekulák, nő a páratartalom,…..
Ahogy közeledik az év vége, itt az ideje számot vetni az idén történt eseményekkel, kicsit áttekinteni, hogy mennyire volt eredményes a 2015-ös szezon. Sajnos a május sok esőt hozott, így a szezon kezdet nekem nem sikerült valami fergetegesen... nem is beszélve az egyetemről, mert…..
Szóval a gugli tárolja a törölt weboldalak tartalmát, így aztán csak meg lehet lesni, hogy milyen rigmusokról volt szó az index által említett weblapon. Ezt a bejegyzést sem tervezem sokáig kint tartani, mert nem illik a bloghoz, így addig olvasgassátok, amíg lehet. Tanulságos.…..
Blackjack160 2015.12.11 18:49:21
Egy ideig azt hittem, két dologban nincs olyan, hogy "ennél már nincs lejjebb": a magyar foci és az emberi hülyeség. E kettő maradt is a helyén, de szerencsére jöttek új versenyzők is, hogy ne unatkozzak. Itt van például ez az Univer újdonság, amit egyébként nagyjából két…..
Augusztus hónap első fele számomra a 60. Nemzeti Bajnokság jegyében telik Hajdúszoboszlón. Kampós, illetve zászlós munkát vállaltam, és a szolnoki csapatnak is segítek... a hétköznapi…..
Már kezdőként is csodálva figyeltem azokat a pilótákat, akik a reggeli sorakozó után kitolták a fehér gépeket, délelőtt készültek a repülésükre, majd egy-egy vontatás után órákat töltöttek a magasban, akár nagyobb távolságokat is megtéve. Mindez persze egy hosszú,…..
„Láthatatlan életet élünk és láthatatlan a halálunk is”, mondja muszlim vezetőjük. „Ha meg kell halnunk, akkor nézzék végig a halálunkat!” Néhol egy-egy kerítés, máshol kevesebb, mint 20 kilométernyi vízfelület választja el egymástól Afrikát és Európát. A…..
Glidingirl Írásaim 2015.07.13 22:26:35
Jelenleg 3 repüléssel foglalkozó facebook oldal szerkesztője vagyok, és mivel zajlik éppen a VI. Avas Kupa, a verseny honlapjának frissítésében is segédkezem. Akit érdekelnek az írásaim, cikkeim, ezeket a facebook oldalakat keresse: - Magyar Vitorlázórepülő Szövetség - Borsod…..
2-3 hete felmerült a gondolat, hogy klubunkból néhány távrepülő pilóta, leendő Avas Kupás versenyző szeretne a nagy megmérettetés előtt még egy kicsit repülni a szokásos miskolci tábor után is. A legközelebbi és legmegfelelőbb célpont? Kétségkívül…..
Egész héten kellemes meleg volt, tavaszias, már-már nyárias idő, de péntekre természetesen megérkezett a hidegfront. Szombaton még nagyon lehetett érezni ennek a hatását, hűvös, szeles, barátságtalan időjárás fogadott az első üzemnapon (csak nekem az első, a szezon valamivel…..
Új repülőgépeket kap Kecskemét a jas-39 ismertebb nevén a gripenek fognak a a mig-29-esekkel felváltva fognak dolgozni, majd a mig-29-eseket végleg beszüntetik Magyarországon. A pilóták szerint a Svéd repülőgépek korszerübbek, irányitásuk könnyebb és pontosabbak mint az orosz…..
Blackjack160 2010.10.28 18:12:09
@szanszi: Elég lett volna egy nagyarányú modernizáció a MiG-29-eseken és máris egy, akár a Gripenét is felülmúló harcértékű vadászrepülőgépünk lehetne. Ja és a maradék pénzből rendbe rakhatták volna a harci és szállító helikoptereket is. Az meg hogy a MiG-29 még nem aratott légigyőzelmet nem igaz. De hogy nem elég sokat az meg annak köszönhető, hogy csóró országok vettek részt vele konfliktusokban, alacsonyan képzett legénység repülte, valamint a folyamatos korszerűsítést csak hírből ismerték. Egy F-16 Block 80-as is elavul idővel ha nem korszerűsítik mikor eljár felette az idő. A Gripent meg megvették ami éppen tényleg nem egy rossz gép (jó lenne azért ha erősebb lenne a hajtóműve), csak szerintem nem tudják kihasználni a képességeit, mert a méregdrága hozzá való fegyverekre meg már nincs pénz.