Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Squanto

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tardai történetek Ötven 2009.04.17 09:00:00
Ingyen volt a Hyper a csapatnak. Ki az a fasz, aki így nem megy el? Hát a Benőke, baszod, az egyetlen, aki hivatalból van kint. Pedig syma ügy volt. A Benőék vitték a hangot a bulira, illetve egy részét, meg a hidakat a hangnak, meg pár lámpát. Azt' a gyereknek már péntektől alap…..
Squanto 2009.04.17 14:28:13
Már azt hittem, hogy a korábbi balhék és lebuktatások után a benzinkutak kasszásai behúzták fülüket-farkukat és nem is gondolnak már arra, hogy lehúzzák a gyanútlan autóst, hisz már tavaly ősz eleje óta nem kaptunk ilyesmiről levelet. VSz most mégis a témában kényszerült…..
Squanto 2009.03.14 14:47:46
@Bladika: Budafoki úton a shell kútnál nem tévednek, hanem rendszeresen ezt csinálja egy kopasz paraszt.

Velem többször volt, hogy rosszul ad vissza, nem szólok semmit csak nézek, majd ő kérdezi meg, hogy valami nem jó? Mondom igen, és erre benyúl a kasszába és pontosan annyit rak hozzá amennyi hiányzott...ha csak véletlenül elrontja, akkor megkérdezné, hogy mennyit adott.

Büdös mocskok a kutasok, de a budafoki-n a shell kút nagyon durva. Én ilyenkor leszoktam mosatni a szélvédőt kifelé menet, majd amikor tartja a gyerek a markát, beküldöm a haverjához, hogy ott van a jatt.
Sárdobáló Jóléti állam 2.0 2009.01.22 21:15:00
Jelenleg a fejlett világban jóléti államok működnek, melyek hatalmas szociális transzfereket hajtanak végre. A transzferek szükségességéről, illetve konkrét méretéről most nem lesz szó. A poszt a szociális transzferek egyszerűbbé, éppen ezért költséghatékonyabbá, sőt…..
Squanto 2009.01.23 11:17:25
Így Radkó korszak+56 év elteltével azon kéne gondolkodni, hogy miként lehetne ezen típusú jóléti kiadásokat minimálisra csökkenteni, mert akárhogy nézzük 10 éven belül minimum 1 a 3-hoz lesz az eltartottak aránya, de inkább 1 a 4-hez.
Ami nekem a postban nem tetszik, az az, hogy csak a munkavállalói oldalt vizsgálja, a munkaadóit pedig figyelmen kívül hagyja. A munkáltatónak ugyanis olyan magasak a járulékterhei, hogy ha meg tudja oldani, hogy feketén alkalmazza a munkásait, akkor az hatványozottan több hasznot hoz mind a munkásnak, mind a munkaadónak, mint amit alapjövedelem+munkabér-adó révén elérhet. A baj az, hogy ilyen gyenge fiskális eredmények mellett megengedhetetlen a bevételek csökkentése, így marad a hatalmas regisztrálatlan jövedelem.

Én egyébként felfoghatatlannak tartom, hogy 18 évesek rögtön segélyért folyamodnak, egészséges fiatalembereknek igenis van munka, sokkal nagyobb szüksége van segélyre annak, akit 30 év munka után bocsátottak el. Plusz ha minden embernek alanyi jogon járna alapjövedelem, akkor mi gátolna meg abban, hogy szüljek 10 gyereket, akit létminimum alatt nevelek, nem járatom őket iskolába, de 10 alapjövedelemből élhetek, amíg fel nem nőnek. Ezen példán okulva, mivel nem jártak iskolába, az ő 10x10 gyerekük se fog, és ezért egy javíthatatlanul iskolázatlan, lecsúszott, mélyszegény réteg keletkezik. Ez a réteg már kialakulóban van, és az egyetlen útja annak, hogy visszaforduljon ez a folyamat az, hogy az alanyi jogon járó segélyeket (alapjövedelmet, mindegy, hogy hívjuk) _megszüntetjük_, és munka, munkahely, munkakeresési hajlandóság, fennálló munkaviszony időtartama, vagy egyéb hasonló mutatók alapján kapnak az állampolgárok szociális juttatásokat.
Squanto 2009.01.23 12:45:10