Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aristo

124 bejegyzést írt és 1238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fullasztó júliusi forróság volt. A lovak nem akartak legelni, összevissza kóvályogtak a kiégett gyepen aztán megindultak és a nyárfák alá húzódtak az árnyékba. Ilyenkor többször kellett itatni és bizony kemény munka volt több száz vödör vizet felhúzni a kútból az olthatatlan szomjú állatoknak.…..
A kép természetesen illusztráció.Őszintén szólva fogalmam sincs miért támadt kedvem elmesélni az alábbi történetet. Bár talán betekintést nyújt az érett kádár-kor vidéki, bukolikus életébe. Történt a víg emlékezetű '80-as években, hogy több órára leállt a K.…..
A temetés a P.-i temető új parcellájában volt. A temetési menet az őszi fák alatt vonult a párát gomolygó kipufogójú halottaskocsi mögött a sírgödörig. Mintha különös…..
Mandiner blog Migráció 895 2015.08.20 08:01:00
A türkök népe régen Kazáriához közel szerzett magának lakóhelyet, azon néven egy helyen, melyet első vajdájuk nevéről Levedíának neveznek, amely vajdát tulajdonnevén Levedinek, méltóságánál fogva pedig, miként az utána való többit is, vajdának hívták.Ezen a helyen, az…..
Bokros Igazikonzervatív Lajos magyar hangja, Béndek Péter túl korán jött meg a szabadságról – vagy el sem ment –, így aztán nem volt módja kipihenni az elmúlt öt év…..
Tél volt. 1990. tele, hideg és bizonytalan. Már másfél hónapja szabadok voltunk, Szűrös októberben kiáltotta ki a köztársaságot és most már decembert írtunk. Zúzmarás köd ült az Sz. körüli dombokon, ráfagyva a kopasz fák ágaira csillogó jégkristály-virágokat varázsolva…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása.   Vannak művek, amelyeket érdemes tíz-húszévenként újra olvasni. Az idők múltával, a körülmények változásával tévedéseik kiütköznek ugyan, de az igazságaik új tartalmakat nyernek és új gondolatokat inspirálnak. Ilyen a spanyol…..
Nem túl forró nyár, meleg ügyek: a homofóbia elleni világnappal kapcsolatos kérdésre adott kormányfői válasz, az ír népszavazás és az amerikai Legfelsőbb Bíróság múlt heti döntése nyomán Magyarországon is állandóan felszínen tartott téma lett a melegházasság. S pont az…..
„Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”(Batsányi János: A franciaországi változásokra) Mindenekelőtt tisztázni kell – mert láthatóan nem mindenki számára egyértelmű –, hogy amikor a migráció kérdéseit próbáljuk megbeszélni, nem…..
aristo 2015.06.24 12:14:36
@Virág et.: "...ameddig a háború tart ideiglenesen itt tartózkodhatnak..." Pontosan hol? Ki fogja azt megkérdezni azoktól akik szomszédjában laknak? És tudja, hogyha megkérdezik ezen derék honfitársainkat azok mit fognak válaszolni? Az ő véleményük nem számít, mert nem eléggé emberiesek? Maga szeretne menekülttábor mellett lakni?

nem hiszem egyébként, hogy lehetséges lenne - a legdrasztikusabb eszközök felhasználása nélkül - néhány százezer embert visszazsuppolni. Abból emberhalál lesz, nem is kevés és hogyan számol majd el ezzel az oly keresztényi lelkiismeretével?

Továbbá mit ért az alatt, hogy Líbiát "rendberakjuk", vagy "rendezzük"? Bevonulás, tankok, bombázás stb? mert másként - láthatóan - nem megy. Mindezt megtehetjük, meg is tettük, csak sajnos ha kivonulnak utána kezdődik minden elölről, ahogyan ez történt eddig is és csak egyre rosszabb lesz.
aristo 2015.06.24 12:46:17
@Robinzon Kurzor: Az a különbség, hogy "atomerőmű/börtön/szemétégető/külszíni fejtés/bőripari üzem/kőolaj-finomító/gyógyszergyár/vaskohó" olyas dolgok melyeket MI építünk és többé-kevésbé mindenki tudja, hogy szükség van rájuk, ezért a végén valakik kénytelenek elviselni. Mi több még akár örülhetnek is nekik, hiszen munkalehetőséget biztosítanak. A bevándorlókra nincs szükség és senki sem hívta őket. Így aztán nehéz érvelni amellett, hogy viselje el őket valaki.
aristo 2015.06.24 14:08:23
@Robinzon Kurzor: Ebben a stílusban nem beszélünk. Sajnálom. Az első nekem szóló megjegyzése abba a hitbe ringatott, hogy részt vett valami gyerekszoba-tanfolyamon herr obersturmbannführer. Tévedtem. Sajnálom.
Brain Bar Budapest néven zajlik egy technológiai fesztivál Budapesten. A Design Terminál által szervezett eseményen a technológia új kihívásai és lehetőségei, valamint az új technológia és az ember, az emberiség találkozási és ütközési pontjai szerepelnek a napirenden.…..
„Amit egyáltalán meg lehet mondani, azt meg lehet mondani világosan; amiről pedig nem lehet beszélni, arról hallgatni kell.” (Ludwig Wittgenstein: Logikai-filozófiai értekezés) Történt, hogy a szépséges Ausztriai Annát, Fülöp spanyol király jövendőbelijét ünnepélyes…..
aristo 2015.05.31 08:53:30
@Lord_Valdez: Nem hinném, hogy a menekült nem azért jön ide, hogy letelepedjen. A cikk kontextusában - afrikai, szíriai, afgán stb. - felvethető lenne akár a cserediák, akár pedig a turista fogalma. Továbbá vendégmunkásnak sem nevezném őket.
aristo 2015.05.31 09:20:40
@Lord_Valdez: Igaza van. A bevándorló, abból a szempontból, ahonnan jön kivándorló. Van ugye a cselekvés a be- vagy kivándorlás és van a cselekvés oka - menekülés, jobb élet reménye stb. - a kettőt illő megkülönböztetni.
Szerdán írtam arról, hogy miről is szól az Európai Bizottság által aznap bejelentett intézkedéscsomag bevándorlás- és menekültügyben; arról is írva, hogy miközben mindenki felkapja majd a fejét arra, hogy menekültek befogadására kötelezik az országot, valójában az…..
„Egy ökröt lát a béka s szép,    nagy testét írigyen csodálja.És ő, ki csak kicsi, egy tyúktojásnyi ép,jól felfuvalkodik, dagad, feszül a hája,    hogy oly ökörnyi nagy legyen. «Tudom, -        szól, - most se kell sok, nézd hugom,elég-e mondd? no még! s most…..
A „mindent azonnal”-elv eredménye a semmi – mondja Pokorni Zoltán a kormányzati reformdüh buktatóiról a Mandinernek. A Fidesz alelnökét és a budapesti XII. kerület polgármesterét a jobboldal válságáról, a Jobbik veszélyeiről és a kerületi Normafa-ügyről is kérdeztük.…..
„3:149 - Oh, ti, akik hívők lettetek! Ha engedelmeskedtek azoknak, akik hitetlenek, sarkon fordítanak benneteket, és emiatt kárhozottak lesztek.” (Korán, 3. Szúra, Imrán Nemzetsége) Az 1300-as évek végén Spanyolországban – a sevillai pogrom után – nekiálltak a zsidók…..
aristo 2015.04.29 10:00:05
@Virág et.: Őszintén szólva a poszt megírásakor eszembe sem jutott a honi belpolitika. Kifejezetten az a két hír járt az eszembe, amelyeket a cikkben idézek is. Bármilyen furcsa is ez, de nekem nem jut mindenről Orbán az eszembe. Hogy még érthetetlenebbé tegyem szellemi szokásaimat: szinte semmiről sem jut eszembe Orbán, kivéve, ha pont róla van szó.

Abban magának bizonyára igaza van, hogy a kérdés nyilván a közbeszédbeli kezdeményezés visszaszerzésének céljából IS került elő. Ugyanakkor a probléma - ettől teljesen függetlenül is - rendkívül égető. Volt már szó erről, akkor is mondtam és most újra felvetődik: a nyugat szét fogja osztani a nemkívánatos menekülteket és majd kapunk mi is pár százezret. Számomra ez a legsúlyosabb lehetséges következmény.

Amúgy - higgye el nekem - az, hogy valaki egyetért a kormány bizonyos intézkedéseivel, vagy megközelítési módjával, nem jelenti a direkt kormánypropaganda kiszolgálását. Bármily felfoghatatlan is: egyszerűen vannak dolgok, amiket én is ugyan úgy gondolok és azt hiszem le is írhatom ezeket. Elvégre sajtószabadság van - vagy mi.
Bicskanyitogatóan kultúrharcos vitát tartottak hétfő este a Goethe Intézetben Budapesten. A Vidnyánszky Attila részvételével megtartott nemzetközi pódiumbeszélgetés lehetett volna az értelmes vita színtere is, ám ez nem is volt valós cél. A cél az volt, hogy a Vidnyánszky által…..
„A törvényeket pókhálóhoz hasonlította: mert a törvény is, ha gyenge és valami könnyebb (tárgy) esik rá: megtartja; ha valami nagyobb elszakad és szertefoszlik.” (Diogenész Laertiosz: A filozófiában jeleskedők élete és nézetei − Szolón) Mostanság, a bróker-botrány,…..
aristo 2015.04.01 10:20:52
@Virág et.: Látom, sikerült kihozni a sodrából. nem volt szándékomban.

Ami a kifogásokat illeti. A Norvég Alap ügyben kissé elveti a sulykot. 2014.07.15-én jelentették be, hogy feljelentették őket és 2014.09.08-án volt a házkutatás, ez semmiképpen sem tíz perc, hanem közel 2 hónap. Amúgy, mikor még a teljesen elfogulatlan, politikailag nyilván sehova sem tartozó Györgyi Kálmán volt a főügyész a Princ-ügyben kerek 6 hónapig semmi sem történt, derék korpulens Gáborunk el is ment hetyegni Bécsbe, valami operettszínésznővel.

Hogy az ETO-park fejlesztésére adott 17 milliárd mennyire volt indokolt nem tudom. Sohasem fejlesztettem még parkot. Az viszont biztos, hogy ha ma kérnék ezt a pénzt bizonyára már nem tűnne olyan jó befektetésnek. Az, hogy a kormány, vagy valamilyen intézmény pénzt (vagy állampapírt) tartott a Questornál az hiba volt és nincs is rá mentség.

Hunvalddal kapcsolatban, egyszer talán már volt erről szó. Jobb lenne megegyezni, hogy elfogadjuk a magyar igazságszolgáltatás hozta ítéleteket vagy sem? Mert ha Hunvald "ártatlan" - hisz felmentették, akkor mi a helyzet Tarsoly barátunkkal, akit még el sem ítéltek? Tudom, magam is beleesek ebbe a hibába, hogy a nekem kedvezőnek tűnő dolgokat legálisnak, a nem tetszőeket illegálisnak tartom - mentségemre legyen mondva blog-posztoknál nem dolgozunk pasztellekben - de akkor is helytelen ez.

Ami a parlamenti belépőt és egyebeket illeti, abban nagyon nem értünk egyet. A cikk arról szól, mert úgy gondolom, hogy a "kapitalisták" nálunk nagyobb részt csirkefogók, csak még nem mindegyikről derült ki és mindenkitől kapnak parlamenti belépőt, mert a dolog így működik.
A Jobbik, az LMP és a PM nem támogatja, hogy az Iszlám Állam elleni küzdelemben Magyarország harcoló alakulatokkal is részt vegyen. Az Együtt, a DK és Fodor Gábor viszont támogatják a fellépést, ahogy a Fidesz és a KDNP is. A szocialisták a hírek szerint kivárnak, de lehet, hogy…..
Úgy tűnik, tényleg a hatalom az egyik legdurvább drog a világon. És ha az ember egy kicsit nem figyel oda, akkor hipp-hopp, egyik napról a másikra az antikolonista értelmiségiből Dél-Kelet Ázsia retegett mészárosa lesz, vagy egy keresztény misszionárius unoka is megalapíthatja…..
aristo 2015.02.26 12:28:13
Ez itt a reklám helye.
konyvkultura.kello.hu/konyvkultura/2015/02/gorog-kuldottek

Kedvenc trolljaimanak üzenem: ne fáradjanak, ott nem lehet kommentelni. Továbbra is csak itt tudnak kedvükre anyázni.
aristo 2015.02.26 14:40:06
@jose maria padilla: Puff neki. Azt hittem, hogy csak Orbán az. Értékelhetem újra az életemet. :)
Elolvasván Kardos Gábor válaszcikkét, meg kell állapítanom, hogy a vita valóban elmarad; hogy sajnos vagy sem, azt nem nagyon tudom eldönteni. Ennek az elmaradásnak meglátásom szerint két oka is van. Az egyik nyilván valóan az én hibám. Bizonyára túlságosan is maliciózusra…..
aristo 2015.02.20 13:34:07
@Kasperl: Simán elfogadom. Ha nem tenném azt az abszurd benyomást keltené, hogy bármiféle jelentőséget tulajdonítok a véleményének.

A javításáért inkább legyen hálás. Ingyen csináltam.
aristo 2015.02.20 15:02:31
@Kasperl: Melyik mondatot szedtem ki? csak úgy hazudjon, hogy legalább ne azonnal derüljön ki. A véleménye - ha ez az ostobaság az - valóban nem érdekel. Pusztán pedagógiai szempontból próbálom javítani az ismereteit a szövegértés, a helyesírás és az illendőség terén.
aristo 2015.02.20 16:13:50
@Kasperl: Tanács: ha hazugságon kapják, ami nyilván gyakori, inkább hallgasson. Ez így szánalmas.
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
„Álmodtam én és az álom, az álom én magam voltam.Kertben bolygtam, és magam voltam a kert, ahol bolygtam,a kert, ahol bolygtam és bolygok, botlódva bozóttól bozótig,mint ki éjjel jár tapogatva és az árnyaktól húzódik.”(Babits Mihály: Álmok kusza kertjeiből) Cyrano de…..
aristo 2015.02.13 09:48:05
@Kasperl: "hát akkor nincsen sok konzervatív ha kiszedjük mindenből a legszebb eyecandyket és abból építünk egy ilyen misztikus hőst, amiben a konzervatív csak a saját tapasztalataira hagyatkozik (pl. ha nem hajózta körbe a Földet, akkor a Föld lapos, ha nem volt még Ausztráliában, akkor Ausztrália nincs is, vagy legalábbis nem biztos hogy van), meg a hagyományaiban sem bízik, csak ünnepli őket. Mert itt van például a vallás. Azt is csak tiszteli és az identitása része, hogy elmegy a templomba, de hinni már nem hisz, mert ugye a saját tapasztalat hiányzik, hinni meg csak a libsik hisznek."

Ezt a hülyeséget én hol is írtam?
aristo 2015.02.13 14:09:45
@Kasperl: Annak még pikánsabb bája van, mikor valaki nem ismeri az idézőjeleket, továbbá nem veszi észre egy szövegről, hogy azt Ő írta és nem én.

Tehát még egyszer. ÉN hol írtam ezt a hülyeséget. Mert amit idéztem, azt a hülyeséget azt maga írta.
aristo 2015.02.13 15:45:55
@Kasperl: Annál csak az a durvább, mikor valaki rossz mondatot ír - jót még nem is olvastunk tőle - azután meg nagy a szája. Még paláverezésnek is nevezhetjük, bármit is jelentsen az.
Rogán Antal minden illegális határátlépőt bezárna, és ezért az előírások módosítását helyezte kilátásba. A jogszabályok azonban most is lehetővé teszik azt, amit a Fidesz frakcióvezetője követel. Sajtótájékoztatót tartott tegnap bevándorlásügyben Rogán Antal. A…..
aristo 2015.02.11 15:35:26
@Virág et.: Kétségtelenül ember a robbantós terrorista és az albán drogdíler is - ne is szelektáljuk őket, had jöjjenek.
aristo 2015.02.12 10:13:49
@Virág et.: Amit az Uniós állampolgárrá vált terroristákról ír, az kétségtelenül igaz. Amint kétségtelenül igaz az is, hogyha szüleiket, nagyszüleiket, mi tudom én kijüket, annak idején nem engedték volna be akkor most ők sem lövöldözhetnének itt, hanem otthon, közmegelégedésre.

Tudja mit? Tegyünk egy gondolatkísérletet. Tegyük fel, maga dönt egy csoport bevándorló befogadásáról, vagy kiutasításáról. Tudja, hogy van közöttük egy, vagy kettő, aki bűnöző és terrorista, ám semmi módon nem állapítható meg, hogy ki/kik azok. Mit döntene?
aristo 2015.02.12 13:11:38
@Virág et.: Azért az ellenpélda kissé sántít. A bevándorlók kitiltása nem halálos ítélet. Mi több, szerintem, az még csak nem is büntetés, ha valakinek ott kell élnie, ahol megszületett és felnőtt. Sőt.

Az a "gazdagság", ami Európába csalja ezeket az embereket nem véletlenül van. Rengeteg munka, nélkülözés, éhínségek és háborúk árán jött létre. Mert ilyen a világ. Ha egy ország, egy nép jól akar élni akkor dolgozni és harcolni kell érte. Aki elmenekül az cserbenhagyja a többieket, csökkentve annak esélyét, hogy az otthon maradók emberibb életet harcoljanak ki maguknak.
Kedves Bea! − ha szólíthatom így. Mindenekelőtt örömmel tölt el, hogy elolvasta az írásomat és − még ha némileg elítélőleg is − érdemesnek tartotta reagálni rá. Köszönöm. Kezdjük az elején. Ami Cicero ominózus mondatát illeti, szerintem, nincs különbség abban,…..