Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ptm

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sok embertől megkaptam a Council on Foreign Relations (CFR) nevű szervezet interaktív térképét, mely különböző védőoltással megelőzhető fertőző betegségek alakulását mutatja be az elmúlt években. (Ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek, ha netán valakinek…..
ptm 2014.01.24 14:41:27
@gybencsko: az oldal készítői nagyban támaszkodnak a látogatók bejelentéseire, ráadásul érezni, hogy angolszász nézőpontból nézik a világot. Az tényleg nagyon zavaró, hogy a who statisztikákat nem használták, mert úgy már évtizedes távlatokba visszanyúlhattak volna és az adatok is pontosabbak.
Jelen felállásban nekem egy dolog tetszik, hogy nem csupán országok, de városok szerint is lehet keresgélni.
A HPV vakcina feltalálója távozott az élők sorából. Dr. Anne Szarewski (ejtsd: szarevszki) váratlan halálára nem találnak magyarázatot a boncolóorvosai. A keleti tanok szerint minden tettünk visszaszáll ránk, a másoknak okozott szenvedések óhatatlanul megjelennek életünkben. A…..
ptm 2013.12.17 12:30:05
@Benoke2: "Már csak egy hiteles forrás hiányzik a védőoltások alátámasztására. "
Majd ezek után kifejted, hogy teljesen mindegy ki készíti a tanulmányt, az úgyis hiteltelen lesz, ügyes.

"valakinél még sem működik a védőoltás, akkor ki vállalja a felelősséget és hogyan kártalanítják az élete hátra lévő részére"
Alapesetben a gyártót kell perelni, de ha a beadás során hibáztak (így pl. nem tájékoztattak megfelelően a mellékhatások kapcsán), akkor a magyar államot is felelősség terheli.

"Próbáltam utána kérdezni kaptam is egy hatalmas ~150 karakteres listát életkor, kód és egy betegség rövidítés, a többi titkos nem kiadható információ. "
Egész pontosan hol próbáltál utána kérdezni? Mondjuk az országos Epidemiológiai Központtól hiába várod, hogy 40 év oltási rendjével kapcsolatban összeszedjenek neked egy több ezer oldalas anyagot - amit amúgy is lendületből vágnál a kukába, mondván nem hiteles.

"annak összetétele sem publikus információ." - hadd kérdezzek rá: egész pontosan milyen információk érdekelnek? Az amúgy igaz, hogy a betegtájékoztatóra nem szokták rárakni egy adott antigének molekuláris szerkezetét (ahogyan a TV vásárlói tájékoztatójára sem az adott készüléken futó szoftver gépi kódját sem).
ptm 2013.12.17 13:16:41
@Benoke2:
"Bocs de pontosan ez a vezető érv az oltásokat kétségbevonók ellen... Szóval nagy nulla. Fordítva nem tetszik?"
Nem jól fordítottad meg: az oltásellenesek kapcsán nem az a fő probléma, hogy pl. Prokacsep Géza segédkőműves csinál az oltások kapcsán egy tudományosan megalapozott tanulmányt, hanem az, hogy NINCS TANULMÁNY.

"Perelni a sírból? Azt hogyan melyik jogszabály taglalja?"
Ez most komoly? Hozzátartozók fogalma mond neked valamit?

"Szeretnék olvasni egy nyert perről."
Ehhez előbb az kellene, hogy egy nyertes kilépjen a nyilvánosság elé. Vesztett perről is csak azért olvashatsz, mert a felperesek a média elé vitték ügyüket.

"Azaz mondhatod, de lefognak ha kell, ami amúgy alkotmányellenes. "
Van egy rossz hírem: nem az.

"A magyar állam nem fog felelősséget vállalni sem ezért sem másért. "
Erről a legkevésbé sem a tudomány, sem a védőoltások tehetnek, inkább a választópolgárok, hogy ilyen államban akarnak élni.

"Viszont egy gyógyszergyár sem fog, ha még is eljutsz a pereskedésig, valami okból, akkor a szénné fizetett ügyvédek a gatyádat is elperlik. "
Hozzád hasonlóan ilyen példáról én se tudok, de ettől még lehet ilyen. Amúgy olyan esetről tudok, amikor a magyar államot perelték igen súlyos oltási szövődmény miatt és bár első körben úgy tűnt valóban az oltás nyomán szenvedett súlyos egészségkárosodást, a későbbi laboratóriumi vizsgálatok kiderítették, hogy egy gyakori vírusfertőzés nála sajnos súlyos komplikációkat okozott (már az oltás előtt fertőzött volt).

"Kifogás / Mellédumálás a válasz helyett..."
Még egyszer: pontosan hol kérdeztél rá? Tudsz válaszolni, vagy sem?

"csak néhány egyszerű infót kértem. "
Néhány egyszerűbb információ pedig nyilvános és bárki által elérhető, még kérni se kell.
Ez a bejegyzés vendégposzt, a szerzője Bencskó György. [A szögletes zárójelek között szereplő részek az én (Ferenci Tamás) megjegyzéseim, melyeket e tagolás különít el a vendégposzt szövegétől – szerkesztői megj. – FT]   A napokban az egyik hazai védőoltás-ellenes…..
Sokan tévedésből azt gondolják, hogy a katolikus egyház elutasítja a homoszexuális embereket. Pedig illik tudni, hogy a szeretet nevében senkinek sem fordít hátat. Ahogy mondani szoktuk: nem a bűnöstől irtózunk, hanem a bűntől. Az ember nem maga határozza meg ösztönből fakadó…..
ptm 2013.07.25 07:15:44
@ekszvájzed: kicsit nagy a kavarodás a fejedben, de legalább elég demagóg vagy.
1. Egyrészt az ateizmus nem hit, innentől értelme sincs arról beszélni, hogy "mit tettek az ő "hitük" nevében".
2. Fentebb felsorolt tagok egyike sem az ateizmusból vezette le az aktuális mészárlás jogosságát.
3. "szélsőséges visszaélések egy akármilyen szépséges és humánus tanítással" - lennél szíves rámutatni, hogy a fenti tömeggyilkosok közül melyik is volt humanista?
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
ptm 2013.04.28 20:40:48
@Metro van Kenmetro: "Nem csípem a magukat agyonisolázottnak beállító szuper-hiper álművelt embereket." - mert egynél több szakmai kifejezést ismer és helyesen használ?

Az ateisták terén olyan gyönyörűen hozod az átlag félkegyelmű vallásos ember sztereotípiáit, hogy azt tanítani lehetne.

"Olyan dologban hisz, amit sosem fog megtudni, hogy igaz-e."
-- többször szóba került, de úgy látszik el se jut az agyadig: az ateista ember NEM HISZ.

"Ugyanis hogyan bizonyítod kézzel foghatólag azt ami szerinted nincs???? Mi???"
-- Egy ateista pont annyira akarja Isten létét bizonyítani, mint a szárnyas, egyszarvú csillámpóniét: semennyire. Meséket nem szokás bizonyítani.

"akkor racionálisan bizonyíts már be nekem te egyes egyedül, hogy van agyad, mert nem hiszem el."
-- kicsit nehezen hittem el, hogy egy felnőtt ember ilyen gyermeteg érvet dobjon be, ha te ezt érted racionális érvelésnek, akkor komoly gondok vannak.
Egyrészt számtalan kutatást végeztek e téren és mind igazolta, hogy agy nélkül az ember életképtelen. Tehát az ateista kezében -veled ellentétben- máris ott egy igen komoly fegyvertény: a korábbi bizonyítékok.
Továbbá elsétálsz vele egy fMRI masinához és máris gyönyörködhetsz az agyában, miközben zavartan markolászod a Bibliát és azon gondolkozol, hogy Te mit is tudsz bizonyítékként felhozni a saját hülyeséged cáfolandó.

"mert a sületlenségeidet, meg az abszurd vita módszereidet, még szeretném az orrod alá dörgölni."
-- a fentiek fényében inkább vicces, hogy abszurd vitamódszert emlegetsz és még Te akarsz mást kioktatni.
ptm 2013.04.28 23:20:12
@Metro van Kenmetro: valóban van egy ilyen anekdota, amit a XX. század összes nagyobb tudósával elmesélnek (én anno Bohr kapcsán hallottam először), de természetesen a történet egyikükkel sem esett meg - ez egy városi legenda.
Einstein nem volt se hülye, se gyökér, még kevésbé vallásos. Ő ugyanis agnosztikus volt.

Ha legközelebb a műveltséged akarod villogtatni, javaslom nézz utána a dolgoknak, mert könnyen lehet, hogy rossz emberrel tamáskodsz!

"Amúgy egy józan példa volt, amit korlátolt emberek nem bírnak felfogni."
Ennyi erővel azt is követelhetnéd, hogy személyesen bizonyítsam be, hogy tőled két méterre van-e oxigén a levegőben, mert számodra a jelenlegi ismereteink a légkörben lévő gázok eloszlásáról nem elég hihető, meg eleve: ki látott már oxigén molekulát?
Nyilván az a korlátolt, aki nem tesz eléd egy szalicilpapírba csomagolt oxigénmolekulát. Azért sokat elárul a vitastílusodról, hogy ezt a színvonalt tartod józannak.

Reméltem a csillámpónis példa elég egyszerű, hogy megértsd, de túl sokat vártam. Képtelen vagy felfogni, hogy a NEM HIT az nem egy másfajta hit (értsd: Isten nemlétének a hite), hanem a hit HIÁNYA.
ptm 2013.05.02 10:47:12
@Metro van Kenmetro: "azt a közismert tényt, hogy Einstein sem ateista sem vallásos zsidó nem volt" - nem is írtam ilyet, szóval nem igazán értem, hogy most mivel kapcsolatban próbálsz kioktatni? Einstein valós szavai nem tudom hol igazolnak téged, de mivel nem vagyok kíváncsi egy újabb nyakatekert eszmefuttatásra, ezt inkább mellőzzük is! Pláne egy olyan embertől , aki még csak most ismerkedik Einstein életével és nézeteivel (mert aki ismeri Einstein nézeteit, ezt az anekdotát soha le nem írná).

Továbbá köszönöm, hogy elmagyarázod az anekdota szó jelentését, ez azonban nem sokat változtat a tényen, hogy ezt a sztorit bizony benézted és egy igen bugyuta érveléstechnikát tartasz józannak/tetszetősnek.

Az ateizmus meg ne akard megérteni, ahogyan a matematikában használatos nullát se, mert ott is feloldhatatlan ellentmondást fogsz találni.
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
Ez a bejegyzés (jelentősen kibővítve, és több másikkal egybeszerkesztve) átkerült a Konkrét gyanúsítások II: Autizmus című írásba...
ptm 2013.02.08 13:30:16
@Wrex: "épp terhes anyáknál az öv veszélyeztetheti a magzat életét balesetnél." - ez egy igen gyakori félreértés. A BALESET veszélyezteti a magzat egészségét, nem a biztonsági öv. Ha az anya nem köti be magát, azzal a lehető legrosszabb döntést hozza. MINDIG be kell kötni az övet, mert ha a magzatot veszélyezteti is, még mindig szerencsésebb, mintha a magzatot ÉS az anyát is veszélybe sodorjuk.
Nekik amúgy ott az övterelő, ami lényegesen kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi mindkettejüknek az utat.

Amúgy a tiomerzál pontosan ilyen biztonsági öv szerepet töltött be, nem jókedvükben rakták az oltásokba.
ptm 2013.02.08 15:56:31
@Wrex: véletlenül se érezd úgy, hogy kekeckedek, de miért kezeled tényként? Az én környezetemben is mindenki így kezeli kezeli (párom is), de amikor rákérdezek a miértre, rendre csak annyi a válasz: "Hát... mert izé... kényelmetlen".
Oké, de a kényelmetlenség még nem jelenti azt, hogy automatikusan károsodna is a magzat.
Lehet, hogy te olvastál erről tanulmányt, de ismerőseim jó része biztosan nem és egyszerűen szájhagyomány útján terjed egy elmélet, amit közvetlen/közvetett bizonyítékok nélkül is elhisznek. Nyilván van alapja, elvégre közel az öv a babához, ha ránt egyet, akkor baj lehet, de ez így csupán feltételezés és nem tény.

Hasonlít ez a hozzáállás a tiomerzállal kapcsolatos tévhitekhez: valaki hallott valamit, amiben van ugyan némi igazság, de sajnos rossz következtetéseket vonnak le és máris beindult a hisztéria.
ptm 2013.02.08 18:44:43
@Wrex: A fentiekből csak az derült ki, hogy az övet MINDIG be kell kötni. Sehol nem írnak olyat, hogy az öv bekötésének elhagyásával bármennyit is javulnának a kilátások, sőt! A statisztikák (előtúrtam párat) pont azt igazolják, hogy öv nélkül nagyságrendekkel rosszabb végkimenetele lehet egy balesetnek.

És látod, PONT ez a baj: tényként kezelsz valamit, miközben nemhogy közvetlen, de még közvetett bizonyítékod sincs rá. Ha egy ismerős kismama megkérdezi, hogy szerinted mi a jobb, akkor azt mondod: "terhes anyáknál az öv veszélyeztetheti a magzat életét balesetnél."
Ezzel olyan tanácsot adsz neki, ami a lehető legrosszabb döntés felé tereli.
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > Ez nem védőoltás ] Nemrég beesett a postaládámba egy "Nem_Vedooltas.pps" című anyag. Mit mondjak, nem sokáig tartott a reményem, hogy nem védőoltásról fog szólni... Ha valaki magától még nem látta, és…..
ptm 2013.02.07 19:46:18
@wmiki: ha NEM szent tan, akkor miért kell bemagolni a tanait állami intézményekben? - éppenséggel nem kell állami intézménybe vonulni, autodidakta módon, kint a réten is össze lehet szedni igen jelentős tudást, de valószínűleg kevésbé lesz hatékony (pl. áram nélkül nem nagyon lesz mit nézegetni az elektronmikroszkópban).

"ha már egy cég milliárdokat ölt a kutatásba, és a reklámba, akkor nem-e elképzelhető az, esetleg, hogy a végeredményt "kissé" úgy alakítja, hogy a saját hasznára billenjen a statisztika?"
Dehogynem és van is rá példa, hogy páran bepróbálkoztak ezzel. Aztán kiderült és többet buktak vele, mintha betartották volna a játékszabályokat. Nyilván páran megúszták, de még mindig kevesebben, mint a homeopatikus szerek gyártói közül.
ptm 2013.02.07 21:48:12
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): bocs Tamás, de valahogy úgy vagyok wmikivel, mint a macskámmal, amikor a szekrény tetején bénázik: tudom, hogy zakózás lesz a móka vége, de NÉHA végtelenül szórakoztató elnézni a szerencsétlenkedését.
Nem elég, hogy a sót káliummal "fertőzik" (persze ez nem igaz, a valóság kevésbé krimiszerű), újabban arról olvasni, hogy a sóban - az EU utasítására - méreg, valamiféle cianid (!) található: Számomra is csak pár hónapja derült ki mi a helyzet Magyarországon a sóval…..
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
ptm 2013.01.08 10:32:54
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Németországban nincsenek kötelező oltások tudtommal. Erősen ajánlott és az ember nyakára járnak, de nem kötelező.
A veszettséget is le tudja gyűrni a szervezet, csak ritkán(szinte soha) van rá elég ideje. Ha valaki nincs oltva, akkor jön a Milwaukee protokol, ami vagy bejön, vagy nem, de a semminél az is többet ér.

@Kalor: elég konkrét számok vannak arra, hogy milyen eséllyel kapsz el egy fertőző betegséget járvány idején. És bizony hatalmas eltérés van az oltottak/oltatlanok közt. A rózsahimlő elleni oltás szintén bizonyított, amióta bevezették a CRS-es esetek száma drámaian csökkent.
ptm 2013.01.08 22:14:00
@sztrugackij: nem vagy eléggé képben. Az oltásellenesek úgy tartják, hogy a cukorbetegség/rák/autoimmun betegségek mind-mind az oltások miatt alakulnak ki. Épp ez a trükk az egészben, mert pl. fekete himlőt simán túl lehet élni vegán étrenddel és ezt a gyógyszerlobbi is tudja, ezért döfnek belénk mérget és okoznak hosszú távon károkat.
ptm 2013.01.08 22:49:22
@csak néha benézek ha marhaságot látok: ami a veszettséget illeti: három olyan ember van, aki a Milwaukee protokol segítségével életben maradt, nem egy. Sőt, újabb megfigyelések szerint talán sokkal többen túlélhették a veszettséget, mint azt korábban gondolták, ráadásul a fenti kezelés nélkül.
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > A német KiGGS-tanulmány és az oltatlanok egészségi állapota az oltottakhoz képest ] Ebben a sorozatban a legbotrányosabb metodikájú védőoltás-ellenes "tanulmányokat" fogom leleplezni. Célom nem csak a konkrét…..
ptm 2012.10.11 22:57:08
@gadol: Francba, lebuktunk. Sherlock elkapott minket. Most mi legyen Ferenci Ta... bocsánat, szóval Moriarty professzor?

No mindegy, akkor ideje bevallani, hogy az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének Facebook oldalát és a bekenagykovet.hu-t is mi csináljuk. Szerintem Labant Csabának is kár már tagadnia, hogy szkeptikus, gadol úgyis elkapja őt is. :(

"A piranjáknak genetikailag kódolt programja van." - Genetikailag kódolt VISELKEDÉS, nem program. Te leleplező gondolkodók gyöngye! :)
ptm 2012.11.17 13:50:42
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): Ez a Laura Hewitson ugyanaz, aki az MMR oltás kapcsán kihozta, hogy az oltások jelentős mértékben megnövelik az agy amygdala nevű területét (ami főleg az autistákra jellemző ), viszont elhallgatta, hogy az oltatlan majmoknál abnormális csökkenés következett be, tovább öt majom rejtélyes módon kikerült a kísérletből?
Nocsak, ezek szerint nem ez volt az első vitatható színvonalú tanulmánya.
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > Ha megszűnnének az oltások ] Előrebocsátom, hogy nem kívánok rendszert csinálni abból, hogy minden védőoltás-ellenes agyrémre tételesen válaszolok. (Különösen egy bizonyos színvonal alatt...) Ehhez sajnos…..
A 21. század embere számára talán már a feledésbe merült, hogy a védőoltások bevezetése milyen forradalmi módon változtatta meg az életkilátásokat, csökkentette a gyermekhalandóságot és növelte meg a születéskor várható élettartamot. Ma bizonyos csoportok, nem teljesen…..
ptm 2012.10.07 15:19:00
@Oltáskritikus Életvédők Szövetsége: "a betegségeknek nem lehetnek lelki okai. " - Ilyet ki mondott? Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy Ön egész egyszerűen az értő olvasással áll hadilábon, mert rendre olyan dolgokat képzel a leírtak mögé, ami nincs is. Amúgy lehetnek lelki okai, de hogy több százezer áldozatot szedő járványok csupán lelki okok miatt alakulnak ki, az bizony elég nehezen hihető és nem is bizonyított.

"PTM, szerintem az én érvelésem a logikus, de szóljon, ha az emberi szervezet és a búzatábla között egyenlőségjelet kellene húzni…" - Ilyet se állított senki, de ha már általános iskolában nem sikerült biológia órán megtanulni, akkor leírom most: igen, számos ponton bizony egyenlőségjelet lehet húzni, csak hogy a legfontosabbat említsem: mindkettő olyan sejtekből épül fel, melyek rendelkeznek sejtmaggal. Mi amúgy arról beszéltünk, hogy a búzatáblákat és az embereket ugyanúgy sújtják bakteriális és vírusos fertőzések.

"Egyáltalán nem bizonyított, hogy az autizmusnak ne volna köze az oltásokhoz. [...] Napnál világosabb, hogy az MMR vakcina váltja ki a betegséget…" - Mitől lett napnál világosabb, ha egyáltalán nem bizonyított?
ptm 2012.10.07 21:53:01
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): ami a biztonsági öveket illeti - igen, az ellen is tiltakozik:
"A biztonsági öv használatával kapcsolatosan sem egyértelműek az előnyök-hátrányok aránya. Tisztességtelennek tartom ezt a jogszabályt is, mellesleg. Aki előírta a gyerekek ülésbe való leszíjazásását, annak nem volt gyereke... A szülő tudhatja csak egyénileg mérlegelni a helyzetet, mikor hasznos, s mikor káros, vagy egyenesen veszélyes bekötni a lurkót. Szerencsére sötétített fóliával és némi áldáskéréssel kikerülhető ez a jogszabály...

Honnan veszik a felhatalmazást, hogy az állam "jobban tudja" mi jó a gyermekemnek?"

Áldáskérés és sötét fólia, az megvéd minden bajtól...
A Hír TV Gyógyhír c. műsorának szeptember 9-i adása kapcsán az alábbi levelet küldtük a műsor szerkesztőségének. Tisztelt Gyógyhír!Szeptember 9-i, "A BCG oltás hatékonysága" c. műsoruk véleményünk szerint súlyosan elfogult volt az oltásellenesek javára. A műsorban aránytalanul sok időt kapott egy…..
ptm 2012.09.17 23:04:59
@Karinthy-paradoxon: 1. hatásos
2. a BCG-ben nem legyengített vírus, hanem baktérium van.
ptm 2012.09.19 17:24:48
@Karinthy-paradoxon: "Szerintem is elfogultnak tünt a műsor, de nem a szerkesztők miatt, " - de, pontosan miattuk. Rendes esetben a szerkesztő legalább utánanéz, hogy a meghívott vendég főbb vonalakban képben van-e, vagy egy kerülendő holdkóros.
Ennyi erővel egy matematikai témával foglalkozó műsorba is meghívhatnak valakit, aki az adott tudomány elmúlt 200 évének jelentős részét tagadja, de szerinte még a 2+2 is 5.
Vastagbőr Sok locsolót Kölkök 2009.04.11 08:00:00
Tudjátok, tizenkét éves koromban a szüleim, tavaszi szünet alatt, bevágtak egy, egy hetes erdei táborba Ócsára, ahol egy Marika néni nevű kövér öregasszony vigyázott az iker hugomra, rám és tíz másik szerencsétlen sorsú, hülyegyerekre. A program nem volt túl változatos, kb…..
Megkaptuk a Gyurcsány-csomagot. Egy euró 303 forintba kerül. Gyűlnek a szocik a börtönben. Az enyingiek már megint balhéztak. Mindez nem számít! A miniszterelnök teljes lelki nyugalommal blogja harmadik születésnapjáról ír bejegyzést: Ma rövid leszek, mert a válságkezelő és…..
Az ipari termelés decemberben 14,6%-kal zuhant novemberhez képest. Pedig már novemberben is lejtmenetben volt. "Ilyen mértékű zuhanásra nem volt példa azóta, hogy ilyen statisztikát gyárt a KSH. Érzékeltetésképpen: a szektor havi termelési volumenváltozása hosszú ideje nem…..
Kevés dolog van, ami jobban fel tud háborítani, mint a gyilkosság, vagy mások testi  megnyomorítása. Ennél csak azt ítélem el jobban, ha a gyilkosság tervszerű, tömeges, anyagi érdekből történik, és az áldozatok csecsemők és gyerekek. De még ezt is lehet fokozni azzal,…..