Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bamaco

30 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unióhoz csatlakozott új tagországok közül Magyarországot érinti a legerősebben a nemzetközi pénzügyi válság - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Külhoni lapszemle.FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG - "Magyarország gyorsabban csúszik a gazdasági visszaesésbe, mint…..
A polgári kulturális politika az intézményfenntartásban a jelenleginél aktívabb állami szerepvállalást tart szükségesnek, mert a magánszféra csak akkor fogja támogatni a kultúrát, ha arra az állam is jelentős összegeket fordít - ez az egyik üzenete a Fidesz kulturális…..
Január 10-én avatták fel azt az emléktáblát Révkomáromban, amely ismételten kiváltotta Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének felháborodását. A tábla a komáromi nagygyűlésről emlékezik meg, amelyet 15 évvel ezelőtt azért tartottak, hogy a Szlovákiában élő magyarok…..
Tavaly huszonkilenc, 2009-ben már tizenegy vállalkozó adta vissza működési engedélyét Csornán. A kínaiakkal s a multikkal nem tudtak versenyezni. Ráadásul a helyiek vásárlóereje is csökken.  Csornán az elmúlt tizenhárom hónapban negyven üzlet tulajdonosa adta vissza…..
A kormány az emberek ellen akar összefogni, és a Fidesz ebben nem vesz részt - így reagált az ellenzéki párt szóvivője Gyurcsány Ferenc szombati nyilatkozatára, amelyben a kormányfő összefogásról beszélt, valamint arról, hogy fel kell számolni a két nagy politikai erő…..
Botrány a Viasat3 kanálison A kiherélésről vetített szombat délután dokumentumfilmet 12 éven felüli nézők számára a Viasat3 csatorna. Az Emberi történetek című alkotásban hetero- és homoszexuálisok valamint transzvesztiták mesélték el kasztrálásuk történetét,…..
Többletkeresletet hozó intézkedést várnak a magyarországi autógyártók a kormánytól. A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban egyik lehetséges megoldásnak a német példát említette, ahol a kormány elengedi a regisztrációs adó egy részét, ha valaki új…..
Agyusztál, bagázsi, glancol, komisz… – sokak számára manapság is ismerősen csengő, német eredetű szavak nyelvünkben, melyek pontos jelentésével, még inkább eredetével azonban kevesen vannak tisztában.Az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés hatással volt a birodalom…..
Szilveszteri bakiparádénkban láthattátok, hogy a frontemberkedés veszélyes üzem, ellenség a sötét, a lépcső, melynek eredményeképpen a színpad bármely szegletében el lehet tanyázni. Néha azonban ennél váratlanabb esemény zavarja meg a fellépéseket. Vis major, miközben a…..
Méghogy a Rába habzik? Na ne tessék viccelni. Nézzék meg a Rákos-patakról készült megrázó képeket, és sírjanak az egérpadra borulva. A Szálka pontszeme akkora habhegyeket szúrt ki ma késő délután valahol Isaszeg és Pécel között, amilyet még az amerikai iszap- és…..
Verók István, Terézváros szocialista polgármestere képünkön éppen kihallgatásra tart a BRFK Gyorskocsi utcai épületében. A rendőrség hűtlen kezeléssel gyanúsítja. Szerinte hűtlenül csak idegen vagyont lehet kezelni, márpedig az Andrássy úti palota tulajdonosa Terézváros…..
Nem tudom, olvasóink hallgatnak-e még szilveszteri rádiókabarét, engem a politikai konferansziék már rég elűztek. Az év első napjaiban, a kereső tekergetése közben azt hallom, hogy a szóvivő humorista - civilben a biztosításügy egyik tisztségviselője - négy percen belül…..
Előrehozott parlamenti választásokat tartanak május 9-én Izlandon – jelentette be pénteken Geir Haarde kormányfő a lakosság nyomására, mely a kormány távozását követeli a gazdasági csőd miatt. if(!window.goAdverticum)document.write('');…..
A főpolgármester szerint az ellentmondások éve lesz az idei Budapesten. Tucatnyi, több milliárd forintos fejlesztés van folyamatban, a gazdasági válság azonban a fővárost sem kíméli majd - hangzott el a fővárosi önkormányzat évnyitó sajtótájékoztatóján. Demszky Gábor…..
Egy kilencéves kislány négy kisgyereket mentett ki egy égő házból Baskíriában.   A rönkfából épült, hagyományos házacska Mamjak faluban állt, és egy édesanya lakott benne három lányával és négy unokájával – legidősebb lányának négy gyerekével. A mama…..
A pénzügyminiszter és szakállamtitkára új autókban utaznakAz Audi legújabb A6-os szériájának háromezer köbcentis turbó változatát használhatja szolgálati autóként Veres János pénzügyminiszter. A gépjármű 14,2 millió forintba került, egy internetes szaklapban ugyanakkor 16…..
Egy Demecser felől Kék irányába haladó, repcét szállító teherautó rakománya borult az útra.A tiszateleki kereszteződésnél a pótkocsi ajtaja kinyílt és közel 2 tonna repce ömlött az útra 200 méter hosszan. A kiömlött termény az amúgy is ködös időben csúszóssá és…..
Ki ne emlékezne Jankovics Marcell színes figuráira, a Magyar népmesék rajzfilmsorozat dallamára? Elfelejtettük-e a szegény embert, aki túljár a gazdag eszén, vagy a papucsszaggató királykisasszonyt? Hát a Kőlevest? A rajzfilmek elérhetőek az interneten, ráadásul ingyen.Ha teljes…..
Közleményben ítélte el a Fidesz az ellenzéki párt fóti polgármesterjelöltje, Mádly Zsolt ellen indított MSZP-s lejáratást. A szocialisták kampányújságjukban többek között szekus múlttal vádolták meg az Erdélyből áttelepült politikust. A szocialisták…..
Több pontban elmarasztalta a Magyar Demokrata Fórumot és pártalapítványát, az Antall József Alapítványt az Állami Számvevőszék a párt 2006-os és 2007-es gazdálkodásáról tegnap közzétett jelentésében. A számvevőszék szerint a demokrata fórum beszámolójának adatai…..
Feketén-fehéren Jön az árvíz! 2009.01.23 21:40:00
A felmelegedett időjárás miatt áradások várhatók a Tisza, Iza, Szamos valamint az Aranyos és a Maros folyókon, figyelmeztetnek a hidrológusok - írja a Krónika.A szakemberek szerint a jégréteg olvadása és a helyenkénti esőzések következtében megnövekedik a folyók vízhozama,…..
Öt év és három hónap börtönbüntetésre ítélte pénteken a rostocki bíróság azt a német férfit, aki zsarolással több millió eurót csikart ki a liechtensteini bejegyzésű LLB banktól. if(!window.goAdverticum)document.write('');…..
Műszaki hiba miatt egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet elérni a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság segélyhívó számát, a 105-öt, pénteken kora estétől.Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője azt kéri, hogy akiknek segítségre van szükségük, átmenetileg a mentők…..
Oké, nekem is kezd elegem lenni már az Obamás és Bushos reklámokból, de még utoljára egyet muszáj megmutatnom. Ezt a zseniális reklámot a Berlitz nyelviskola készítette azzal a nem titkolt szándékkel, hogy ők is kicsípjenek egy kis részt az új elnök körüli felhajtásból. Első…..
bamaco 2009.01.23 19:23:46
Hamarosan véget érhet Vojiszlav Seselj pere a hágai nemzetközi bíróság előtt, következtetnek a helyzetismerők. Az ítéletre már csak hónapokat, nem pedig éveket kell várni. Egyes jogszakértők - maga Seselj is - enyhébb börtönbüntetésre vagy akár felmentő ítéletre is…..