Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FöldlakóEmber

49 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lagzi előtt az alább majdnemkész állapotban marad a mű :( Sajnos egyszerűen nem volt elég időm rá, pedig belehúztam. Na nem baj, szeptember végén találkozom a friss házasokkal, remélem, akkora elkészülök!Azt eldöntöttem, hogy többet ilyen határidős dologba nem fogok, mert…..
Környezetblog Le a tucatáruval!!! 2010.06.24 17:30:00
Szerintem az alapvető környezetbarát elveket nem lehet elégszer ismételni, mert a reklámokból pont ezeknek az ellenkezője vagy torzított változata özönlik ránk.Az egyik ilyen elv, hogy vásároljunk helyben termelt árut. Ezt továbbvezetném arra, hogy az élelmiszereken túl…..
 A menyasszonyossal jelenleg itt tartok, ami sajnálatos módon azt jelenti, hogy elég nagy valószínűséggel nem lesz kész a barátnőm esküvőjéig. Azért igyekszem majd még pár órácskát elcsenni a hímzésre, de asszem túl sok órácska kéne...De megtanultam időközben a…..
"Fogadom, hogy csakis az olajat... ööö csakis az igazat és Istent.... szolgálom. Esküszöm a vállalatomra... ööö a Bibliára."Lamar McKay, a BP America elnöke, Steven Newman, a Transocean elnök-vezérigazgatója és Tim Probert, a Halliburton biztonsági igazgatója a…..
Kreatív Menyasszonyos 2. 2010.05.04 19:46:00
Itt a gond, ha nem készletből dolgozik az ember. Két fonal is van, amiből bevarrtam a teljes motringot. Az egyikből még korábban rendeltem újat, de a másikat ki kell kerülnöm :( Sajnos Szolnokon nem lehet DMC-t kapni, rendelni meg nem akarok csak egy motring miatt. Viszont csütörtökön…..
A napokban olvastam a WWF-hírlevélben, hogy a FIDESZ a gazdasági minisztériummal vonná össze a zöld tárcát. Zöld szervezetek nyílt levéllel fordultak a párthoz ennek megakadályozása érdekében.Valóban hallani lehetett, hogy a környezetvédelmi minisztérium integrálását…..
Kreatív PIF, azaz Pay it forward 2010.04.30 14:08:00
Jucus honlapján találtam erre a kedves kezdeményezésre :) Bár a blogom még nagyon új, és ez még csak a 3. bejegyzés, mégis úgy döntöttem, hogy becsatlakozom :) Majd bevarázsolom valahogy a képet az oldaldobozokba is, hogy később is jól látható legyen.A lényeg, hogy a…..
Családi punnyadás Holnap 2010.04.28 11:36:28
Most nem érek rá, de holnap mesélek. Is...
FöldlakóEmber 2010.04.28 19:53:31
Kreatív Nászajándék 2010.04.27 19:45:00
Most ezen a gyönyörű Lavender & Lace mintán dolgozom. A címe The Bride, a mintát Marilyn Leavitt Imblum készítette. Alapvetően nekem a Lavender & Lace minták igencsak favoritok, lesz még jópár ezen kívül is, ha a Jóisten úgy akarja.Egyébként egy kedves barátnőmnek…..
Kreatív Első munkáim 2010.04.25 21:51:00
 Tavaly október környékén kezdtem el (ismét, hosszú kihagyás után) keresztszemezni. Először ez a kis 3D házikó készült el, amit anyukám kapott meg a névnapjára. És hátulról:             A következő…..
Környezetblog Válasz kommentre 2010.04.16 23:40:00
Az előző bejegyzésemhez érkezett az alábbi komment:"Nem a pampers védelmében írom, de mindannyian tudjuk hogy az a 100 forint amit utalnak az UNICEF-hez az bizony a nyereségből megy.. Arról nem is beszélve, hogy a többi felsőbb kategóriás pelenkákkal összehasonlítva melyik…..
Manapság nagyon divatosak az olyan akciók, amelyekben a cégek a mi vásárlásunkhoz kötötten adakoznak. Vásárolunk és még ennek tetejében rettentő jótékonynak érezzük magunkat.A Pampers újraindítja a tetanusz elleni vakcina adományozó programját az UNICEF-fel. Valóban,…..
Környezetblog 1% 2010.03.30 10:53:00
Rendelkezz az adód 1%-ról - kapcsolódva az előző témához annyiban, hogy igenis számít, amit teszünk!Én azt javaslom, hogy támogass egy zöld szervezetet! Figyelmedbe ajánlom a Tudatos Vásárlók Egyesületét, a Humusz-t, vagy a Greenfo szerkesztőit, Védegyletet és még sorolhatnám…..
Környezetblog Gondolkodásmód 2010.03.28 07:48:00
Két, alapvetően káros beállítódásról szeretnék ma írni, amolyan gondolatébresztő gyanánt. Azt hiszem, mára mindkettő igencsak közhellyé vált."Mindegy, mit teszek, úgysem számít." Ez nem igaz, valójában csak ez számít. Ha mindenki így gondolkodna, azt hiszem, nem…..
Környezetblog Zöld blogháló 2010.02.09 16:32:00
 Zöld blogháló | blogroll     *http://bizalomcsoport.blogspot.com/    * http://szilvivilaga.blogspot.com/    * http://www.okohaztartasblog.blogspot.com/    * http://alapvetes.blogspot.com/    *…..
Környezetblog Miért a bio-t? 2009.11.11 23:50:00
A bio termékekről igencsak ellentétes infókat lehet olvasni. Az egyik helyen azt, hogy több benne a vitamin, meg az antioxidáns, meg ki tudja mi, máshol meg azt, hogy tök felesleges olyan sok pénzt kiadni érte, a sima élelmiszer ugyanolyan jó.Nem tudom, hogy e kérdésben mi az igazság.…..
Környezetblog Bocsánat 2010.03.09 19:21:00
Kedves Olvasóim, Kommentezőim! Elnézéseteket kérem, amiért a kommentek nem jelentek meg az utóbbi időben. Azt hittem, hogy sikerült kikapcsolnom az előzetes moderálást - semmi szükség rá, de mint most észrevettem, ez nem sikerült :( de most pótoltam... Visszamenőlegesen…..
UPD: A honlap szerint minden hónap első vasárnapja nyílt nap! (www.gaiaalapitvany.hu) Kedves Érdeklődők! Következő nyílt napunkat 2010.03.07-én tartjuk 10 órai kezdettel a Gaia Öko Hotel és Étteremben. 2139 Galgahévíz, Fő út 83. Bejelentkezés nem szükséges! Sok…..
Bizonyos Jand indtított egy kezdeményezést, hogy a környezetvédelem iránt érdeklődőket összehozza. Részletekért kattints ide, vagy a Zöld blogháló oldaldobozra.Mindenki nagy örömére ismét közzéteszem egy újabb dolgozatomat, amelyet szintén a környezetvédelmi…..
"Segítség Haitinek - Hívja a 1749-et! 1 hívás = 200 Ft = 100 db vízfertőtlenítő tabletta = 400 l tiszta ivóvíz A hívás ára 200 forint, amit teljes egészében megkap az UNICEF. 1 hívás árából az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni, mellyel 400…..
Már jó ideje szöget ütött a fejemben, hogy Magyarországon miért is nem lehet a használt étolajat közlekedésre felhasználni. A válasz egyszerű: tiltják a jogszabályok, és ha a kedves honpolgár ilyennel próbálkozik, a VPOP szép kis bírsággal jutalmazza jövedékiadó-sértés…..
Nézzétek meg ingyen A hülyeség kora c. amerikai filmet december 10. és 16. között (hétfő kivételével) minden nap 18.00 órától, hétvégén 16.00-tól is.A vasárnapi (dec. 13.) 16.00 órai vetítés utáni beszélgetésen is tartsatok velünk.Kérlek, továbbítsátok az üzenetet,…..
Jó hírrel szolgálhatunk! Van egy csomó tölthető elemünk, ökotudatos hosszabbítónk, energiatakarékos izzónk, néhány pulcsink, pólónk meg sok egyéb izgalmas cuccunk. Az univerzum tágul, nálunk viszont egyre kevesebb a hely, úgyhogy úgy döntöttünk, mindent felajánlunk…..
FöldlakóEmber 2009.11.25 18:20:40
Kedves Természetbarát! Ahogy bizonyára tudod, a Magyar Nemzeti Bank bevonja a kétszáz forintos bankjegyeket, és helyettük értékálló fém kétszázasok kerültek forgalomba. 2009. november 15-től a papír kétszázassal fizetni már nem lehet, de azokat be lehet váltani. Ahelyett, hogy…..