Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pmarc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem az autókat, hanem a papírra nyomtatott autós lapok világát érinti a következő kettő darab sajtóközlemény. Az elsőből kiderül, hogy az Autó2 című autós lapot átkeresztelték. Anélkül, hogy bármelyik félnek drukkolnánk, eláruljuk: évtizedes vita áll a háttérben a lap…..
pmarc 2009.01.23 00:15:45
szerintem egyértelmű mire megy ki a játék:
a régi a2 olvasók nagy részét megszerezni. szinte biztos, hogy nem egy ember fogja megvenni az új a2 magazint megszokásból úgy, hogy azt se tudja mi történt a háttérben, sőt továbbmennék: az olvasók egy kisebb része pont ugyanolyan lelkesedéssel olvassa tovább az új a2 magazint, mintha mi sem történt volna (egy "kiadó váltáson" és "egy-két változtatáson" kívül). tagadhatatlan, hogy itthon sokan a kiskapukban -nemlétező kiskapuk nyitásában- és mások eltaposásában látják a lehetőségeket, viszont véleményem szerint ez jelenesetben már több a soknál. Itt az emberek tudatos, előre eltervezett átveréséről beszélhetünk, ami jogilag biztos támadható lenne.
a történtek következményét továbbgondolva csak azon olvasók fogják megtudni "mit kell olvasni", akik valahonnan értesülnek a változásról (internet, újságárus, vagy véletlenül megveszik Az Autó magazint, amiben tisztán, érthetően le van írva minden)
őszintén megvallva én sajnálom az Auto News szerkesztőségét, hiszen nem kis munkával, megbízhatóan nívós magazint hoztak létre egy kiépített, biztos vásárlói körrel.
ezt felkavarni pusztán haszonszerzési célból erkölcsileg bűn. bármilyen néven kiadhattak volna egy konkurens lapot és idővel megelőzhették volna az Auto News eladási eredményeit, ha a minőség, a stílus az olvasókat megnyeri. nem látom még azt az indokot, amiért az a2 névhez ragaszkodik az A2 Produkció kft, a bejáratott olvasóikon kívül.
remélem nem sértettem meg senkit, várom válaszaikat!
üdvözlettel
pmarc