Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csAlonzó

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelek szerint az elmúlt hónapokban egy kő alatt éltem (esetleg szatyorban), mert teljesen elment mellettem, hogy az archive.org nem csak elkezdte összegyűjteni az univerzum összes C64-es programját, hanem rögtön böngészőből használható emulátorba is bedolgozta őket. Nekünk csak annyi a teendőnk,…..
Történelmi évad volt ez, a döntőbe ugyanis három olyan előadó jutott be (Stolen Beat, USNK, Tamáska Gabriella), akik közül egyik sem tud énekelni. Ehhez képest ugyan mindegy volt, ki nyer, de a rend kedvéért: a USNK nevű formáció lett a 2018-as X-Faktor nyertese. ByAlex mentoráltjai (a nagydöntőbe…..
A 64. Eurovíziós Dalfesztivált jövő májusban rendezik Tel-Avivban, és perszehogy mi is részt veszünk rajta de hogy milyen nótával, az majd csak A Dal 2019-es kiadásából derül ki. A műsor, amit Nagy Nemzeti Dalválasztónak is nevezhetünk, kicsit átalakult, legalábbis ami a zsűrit illeti, ketten, Both…..
Az escolart az egész világon szeretik, tehát az európai országokban is megtalálható, így hazánkban is. Az escolart több néven is ismerik: fehér húsú tonhal, olajhal, Hawaii olajhal, Hawaii vajhal, kígyómakréla és közönséges vajhal. Magyarországon, vajhal néven ismerik,és a…..
csAlonzó 2018.01.24 18:43:26
Ha van olyan, hogy NER-kompatibilis metálzenekar, az a Leander Kills, ami immáron másodjára szerepel a nemzeti dalválogatón, de először kampányolt élő adásban kormányszlogennel. Nem tudom, Köteles Leander énekes miért gondolja azt, hogy egy ilyen énekes hogyishívják a legjobb platform arra, hogy…..
csAlonzó 2018.01.21 09:26:57
@Morello: Jó lenne az országot kirántani ebből a maradi feudális béklyóból, amibe a Fidesz taszajtotta.
Még soha nem nyert külföldi előadó a magyar X-Faktorban, de együttes sem, ma ezt is megéltük. Gáspár Laci volt a mentoruk, tehetségkutató-veteránok, a cseh-szlovák közös X-Faktorban már van egy második helyük. Kár, hogy minden előadásuk tökegyforma, és legfeljebb egy bárban, liftzenének vagy…..
Három óra 45 perc. Az előre jelzett műsoridő volt az első jele annak, hogy az X-Faktor első élő adásával nem kéne foglalkozni. Ez öt sorozatepizód zsinórban, az elmaradásod tetemes, legyen eszed. Oké, csak belenézek, és megyek. Aztán amikor a nyitóképben Kiss Ramóna a pizsama alatt láthatóan…..
Írnám én, hogy tegnap megszavaztuk Pápai Jocit és az "Origo"-t az idei Eurovíziós indulónknak, csak hát eleve nem tehettünk mást, mivel a zsűri top négyese kettő híján szöges ellentétben állt a miénkkel, a nézőkével, sőt, Tóth Gabit, a hatalmas közönségkedvencet be se tették közéjük. Joci és a dala…..
csAlonzó 2017.02.19 14:21:23
Eldőlt, hogy a két elődöntő második ádásából melyik az a négy előadó, aki csatlakozik az előző négyhez, hogy végül a döntőben dőlhessen el, ki indul az idén Kijevben megtartott Eurovíziós Dalfesztiválon. A mostani dalok egy fokkal jobbak voltak, mint az előzőben, de azért erősen furcsa, hogy néha…..
Elérkezett A Dal az első elődöntőkhöz, ami rögtön azzal kezdett, hogy a lebetegedett Tatár Csilla helyére Rátonyi Kriszta ugrott be a Petőfi Tévéről. Ez amúgy még kicsit dobott is a műsoron, minden más azonban pont olyan nyomasztó, mint amennyire nyomasztó A Dal a kezdetek óta...
csAlonzó 2017.02.11 17:31:42
@KukuxuBucsu: nem tud a lehengerlő stílussal és műpoénokkal előadott véleményed meggyőzni. Inkább ilyen szöveg, mint a szokásos váltsuk meg a világot, legyünk önmagunk kliséhalmaz, amikért te csápolsz.
A múlt héten Sixx azt írta, hogy a Dalra kevesebb szükség van, mint pék faszán a stanclire, ezek után mégis mi mást mondhatnék én róla? De ne írjuk le előre a köztévé showműsorát, ami vállaltan nem azt tűzte zászlajára, hogy megtalálja azt a dalt, ami a legjobb esélyekkel képviseli Magyarországot az…..
Ősz, elmúlás, barát elvesztése, rokon gyászolása, fájdalom, kín - nagyjából erről szólt A Dal első válogatója, már ami a szövegeket vagy a nótákat felvezető interjúkat illeti, és persze ezek után nem lehetett azt várni a műsortól sem, hogy igazi mulatási legyen belőle. Pedig, és ezt a magyar…..
Kell is, hiszen az első, szombat esti (19:30, Duna TV) adás fellépői nem igazán emelik meg az ember vérnyomását: Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, Leander Kills, Rocktenors, Roma Soul, Singh Viki, Spoon21, The Wings A produkció bezzeg odateszi magát, legalábbis ez derül…..
csAlonzó 2017.01.10 18:06:36
@szociál: Tóth Andi dala nagyon gyenge. Nem értem miért erőltetik ezt a kislányta bagzó macskákra hajazó énekhangját.
csAlonzó 2017.01.11 01:26:19
@Jozsef Janos Hoffmann: Namert aztán Demjén a kappanhangjával, vagy Presser a mormorgásával nem gagyi. Bartóknak meg Kodálynak pedig semmi köze egy ilyen könnyűzenei műsorhoz.

Azért, mert valami régi, nem lesz jobb.
Gáspár Laci azt mondta, úgy érezte magát a tegnapi napon, mint egy lagzi vagy disznóvágás napján, mármint az izgalmat értve, legalábbis remélem, mert hogy jövök én ahhoz, hogy a nagy nap tiszteletére a halántékára cikkcakkot, a szakállába stratégiai fontosságú szüneteket nyíratott mesterember…..
Nem sokáig húzza az RTL Klub az idei X-Faktort, a szokásos tízhetes “döntőzés” helyett hét hét alatt letudják az egészet. Jó, ha számolt az ember egy kicsit, akkor látta, hogy a november 5-én induló élő adásoknak karácsonyig ki kell futniuk (a döntő ennek megfelelően december 17-18-án lesz) Ehhez…..
Nem jutott be az élő adásba a The Wedding at the Slaughterhouse nevű grindcore zenekar, mert az X-Faktor egy tévéműsor, aminek van kereskedelmi értéke, és abba nem fér bele, ha hetente (vagy legalábbis az első héten mindenképpen) egy hosszú hajú, szakállas pali földöntúli hangon hörgi a mikrofonba…..
Túl vagyunk a táboron, aminek ugye a jelentősége a nyáj további, drámai ritkítása, illetve, legalábbis a vasárnapot tekintve mindenképpen, hogy sikerült-e egy az egyben megverni a Sztárban sztárt, mert az évben először, de nem utoljára ténylegesen is egymásnak feszült a…..
„Ezt kell csináni e! Produkció!” – Győzike óta tudjuk, és mennyire igaza volt/van: mert így kell egy szórakoztató műsort összerakni. Jó hangokkal, nyamvadt napilapokban címlapozható háttérsztorikkal, ordenáré röhögéssel, no meg szombat este lévén frankó (záró)bulival.…..
Na végre... – ez volt az első gondolatunk, amikor megláttuk az Index hírét arról, hogy a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal felmondta az együttműködést a NER-rel, kivonult Orbán álparlamentjéből, és lemondott minden képviselői juttatásról. Nem az önigazolás miatt, de mi itt a Nyugati…..
csAlonzó 2016.10.11 19:38:30
@kavezacc: Ne hívjuk már jobboldalinak a korrupt és elvtelen tolvajkormányt. Köszönöm.
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
csAlonzó 2016.08.27 16:50:59
Ezzel a listával nem tudok mit kezdeni, 1-2 kivétellel semmivel sem értek egyet.

Az, hogy lemaradt a (nemzetközileg is) legismertebb és legelismertebb filmjük, az ÖRDÖG JOBB ÉS BAL KEZE, az már nagy hiba, hiszen ez alapozta meg a Spencer-Hill páros kémiáját (ld. testvérek, Bud nem bírja Terence-t, az ráveszi, hogy a jó ügyért védjék meg a gyengébbet, pofon, zaba stb. ráadásul itt még jól megfilmezett klasszikus spagetti western környezetben). A 2. rész is listára való, mondjuk gyengébb, mint az 1., elismerem.

Emellett pedig a Nincs kettő négy nélkül alapfilm, ahogy az Aranyeső Yuccában is. Ez utóbbinál Morricone zenéje is nagyot dob az amúgy kiváló filmen (örökzöld beszólások + Székhelyi kitűnő szinkronja Amidouhoz)... a Nincs kettő négy nélkül pedig a 4 legismertebb film közé tartozik, gyakorlatilag minden mondat szállóige, egyedi helyszín Rioban, szóval.

Nekem pl. a Kincs ami nincs, Nyomás utána elég bárgyú filmek, sok mese elemmel, amit kinőttem, de mindkettő alapfilm, eszem ágában nem lenne nem betenni őket a top10-be.

Hiányzik még Bulldózer is, az is nagyon ismert és alapfilm Spencernél, abban mondjuk egyetértek, hogy a Bombajó bokszoló egy gyenge folytatás, rossz szinkronnal.

A Banános Joe nálam semmiképp nem top10-es, eleve Kránitz szinkron, kispistázás, de objektíve sem, nagyon idétlen, gyerekes film.

A kezdeti westernek közül pedig egyértelműen a Bosszú El Pasoban a legjobb, mindenképp ismertebb, és jobban megírt mint az Isten megbocsát, bár egyik sem top10-es nálam.

A Piedone a zsaru érveléssel egyetértek, én azt följebb tenném.

Nálam valahogy így néz ki:

1. Az ördög jobb és bal keze 1.
2. Bűnvadászok
3. Megint dühbe jövünk
4. Nincs kettő négy nélkül
5. Piedone a zsaru
6. Különben dühbe jövünk
7. Kincs ami nincs
8. Aranyeső Yuccában
9. Akit bulldózernek hívtak
10. Az ördög jobb és bal keze 2.
Soha nem dolgoznék gyerek-tehetségkutatóban. Nem mintha felmerült volna a nevem, egyik kertévé sem evett meszet, nem vagyok kameraképes sem fejben, sem véleményben. Élőben nehéz kiszedni a basszameget, ugye. De ha kérnének, akkor sem. Azért nem, mert nem tudom, hogy mondanám meg a nyolcéves,…..
A Blikk infói szerint teljes az X-Faktor zsűrije, a korábban bejelentett Tóth Gabi - Gáspár Laci páros mellé két fiatal énekest kerítettek, ByeAlexet és Puskás Petit, ezzel kialakult minden idők legfiatalabb X-Faktor-zsűrije. Az első három évadban a Keresztes Ildikó-Geszti Péter-Malek Miklós-Nagy…..