Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bari15

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ákos a köztelevízió Híradójában jelentette be, hogy augusztus 20-án, a tűzijáték után közvetlenül ingyenes nagykoncertet ad Budapesten, az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György-szobornál. Előtte egy nappal szintén ingyenes buli lesz Mosonmagyaróváron a Szent…..
A Közgáz diákjai képesek szembenézni a ténnyel, hogy a világ kegyetlen hely, vélekedhetett a fővárosi hivatalnok, amikor kijelölte az egyetem előtti kerékpáros nyomvonalat. Az egyetem előtti szakasz ugyanis a macskakőre került, arra a felületre, amelyen rázkódva a…..
bari15 2013.06.03 22:56:04
index.hu/belfold/2013/06/03/gyalogost_gazolt_a_47-es_villamos/
Cikkhez csak annyit kerékpárost gázolt a villamos ezen a helyen, ez volt második eset.Az első halálos volt.Jó volna ne csak sírni, milyen szar kerékpározás a városba,hanem szabályokat is betartani és betartatni.
A múltkor láttunk néhány utólag acélvázasított villamost, most nézzünk pár régebbi, favázas példányt, a hetvenes évek második feléből, szintén Ab van Donselaar felvételeiről! A Bácska utca vége Rákospalotán, villamossal és rendőrségi Volgákkal. Favázas villamost…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Mondjátok meg, mit tehet egy civilszervezet, építse meg az illetékesek helyett az infrastruktúrát? - László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kétségbe esett, amikor a biciklisek szemszögéből vizsgálta meg, használható produktum született-e a Margit híd 30 milliárdos…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
bari15 2010.07.17 21:25:07
@nedudáljparaszt:Úgy tudom a kresz módsitásba még nem szerepek villamos vágány használatának engedélyezés szerencsére.Baleset veszélyes kerékpárút elismeren de azért Lánchidi villamos alagútba nem kénne lemenni mert saját két szemmel láttam.
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Én személy szerint eleget zötykölődtem már a budai rakparti bringaúton ahhoz, hogy ezt csupán az ellenségeimnek kívánjam - ennek ellenére a jelenleg is folyó építkezések kivitelezői még mindig meg tudnak lepni. Például a Margit híd utáni szakasszal, ahol csomópontot építenek…..
Azoknak, akik egy napfényes biciklibarát városban élnek, azoknak kapásból az első tény: az Eurovelo 6-os európai biciklis főközlekedési útvonal budai rakparton vezetett szakasza a Batthyány tértől az Erzsébet hídig gyászos képet mutat. A legszélesebb részén is maximum 4 méter…..
bari15 2009.07.31 14:44:02
@dw1: Úgy is sineket fogjátok használni kerékpárra. De ki van irva villamos vezetöknek óvatosan közlekedjenek mert kerékpárosok nagy része nem törvény követök és tisztelök. TISZTELT KIVÉTELNEK
A balesetet szenvedett biciklis, ha bizonyíthatóan vétlen az ütközésben, vagyoni és nem vagyoni kártérítésre jogosult. A kerékpáros jogi ügyekre specializálódott ügyvéd, Nagy Péter szerint a biztosítók újabban akár milliós összegeket is hajlanók fizetni, hogy elkerüljék a…..
bari15 2009.07.03 15:25:36
@Perillustris: Azért mert balesett mentes pénze elment neki.Ja még annyit kerékpáros volt a hibás.És remélem 100 000 alatt nem úsza meg büntetést
bari15 2009.07.03 15:42:07
@solaitid: De arra nem válaszoltál mit kereset sineken.Ki hibázót arról csak annyit: villamos vezető hölgy mondta mivel kolégám neki meg rendör mondta.
bari15 2009.07.03 16:03:41
@Perillustris: Ez igaz irtál.De kerékpárost is be lehetne perelni és meg is nyerné.
Nem irigylem azokat, akiknek ismeretlen vonalon kell utazniuk. Velem is megesik, hogy egy megbeszélésre, találkozóra olyan járatokkal megyek, amikkel még sosem utaztam. A legtöbb helyen a buszvezetők nem mondják be a következő megállók neveit, vizuális tájékoztatás is hiányos. Így…..
bari15 2009.06.04 23:57:46
@BkvFun: Olyan emberek köszönik meg akkire nem gondolsz.De legagasztobb az egészbe közönyösek a emberrel de nem csak velünk hanem utassokal is. Pl:utas balesetnél ez kérdi t.utas: ezért állunk meg nem azt hogy segithet-e valamit(egy könnyü egy súlyos).mi közbe telenfonálgat a ember hogy bejelentse a eseményt
Március 30-án tettem fel az előző videót Félpályás útlezárás címmel, nézzük azóta mi történt a rakparton! (Néhány perces videó, ezúttal zene nélkül, csikorgó fékekkel, aluljáróban helyüket kereső angol turistákkal). Az ég világon semmi. Beszéltem pár…..
A rendőrség közlekedési szabálysértés miatt indít eljárást néhány biciklista ellen, akiket a szerdai kerékpáros felvonuláson igazoltattak, mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. Az eset érdekessége, hogy a helyszínen a rendőrök bizonytalanok voltak, hogy milyen címen…..
Ha a kerékpárost az úton veszélyeztetik a BKV- járművei, akkor ne bízzunk a cég belső ellenőrzésében, az egyetlen remény, ha rendőrt hívunk. Ezt szűrtük le a közlekedési vállalat sajtósával folytatott beszélgetésből. Szilágyi Károlyt egyáltalán nem azt követően…..
A nagy érdeklődére való tekintettel leközlünk egy teljes, vágatlan változatot az Erzsébet hídi kalandtúra folytatásaként. Nándi kolléga a Battyhányi tértől haladt végig a bringaúton az Erzsébet hídig, és közben videózott szombaton, ami a múlt hétvégén éppen munkanapra…..