Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irogato (törölt)

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Silver Fox Oltassak vagy ne? 2010.12.06 14:52:00
Bár sokan panaszkodnak arra, hogy félnek munkáltatójuktól – ha táppénzre mennek, elküldik őket. Ettől függetlenül tavaly a magyar lakosság mindössze 17%-a oltatta be magát influenza ellen. Még durvább adat, hogy ebből kb 2-3% a felnőttek aránya. Az ember márpedig…..
Igaz történetek sorozatból szemezgettünk, a sztorit az egyik munkaerő-közvetítő cég HR-se élte át: "Interjú egy munkaközvetítő cégnél, a jelölt egy teljesen átlagos senior pozícióra jelentkezett. Az önéletrajza alapján nem volt semmi feltűnő, vagy kirívó. A…..
Minden rendezvényen, bulin ott vannak, sokszor utáljuk őket, van, amikor örülünk a segítségüknek, de általában sokan lenézik őket. Ők a kidobók, szekusok stb. A rendezvénytől függően kapnak hideget-meleget, folyamatos attrocitásoknak vannak kitéve, és mégis ott vannak. Miért…..
A törvényeket eredetiben a wita.hu oldalán olvashatjátok. Jó szórakozást! :)    Néhány  fontosabb paragrafus, és ami még annál is fontosabb! 1.§ Amit ma megtehetsz, azt holnap is. 2.§ Az, hogy más dolgozik, az  nem ok a munkára. 3.§ Az…..
 ..
Egy korábbi bejegyzésben arról írtunk, hogy kérdéses az elv működőképessége, amely alapján a közszolgálatban dolgozó emberek számát megritkítják. Sok helyen hallani, hogy túlfoglalkoztatottság van, amit egyébként viszont semmilyen kimutatásban nem jelenik meg. Akkor honnan…..
A legtöbb munka, amelyet főállásban csinálnak az emberek, általában egyértelmű, körülhatárolható, többé-kevésbé érthető is. Vannak azonban olyan munkák, amelyeknél a munkaköri leírás csak egy átfogó esernyőképpen szolgál, egy-egy probléma megoldásához akár mindennap…..
Ahhoz, hogy valakit felvegyenek egy-egy munkára a szakmai tudáson kívül sok egyébre is szükség van. Például olyan értelmezési képességre, amely néhány ember tudását úgy látszik, messze meghaladja. Az még elmegy, hogy nem statisztikai pontossággal határozzák meg…..
Silver Fox Mire jó a tandíj? 2010.10.01 15:31:00
Sokan, sokféleképpen értelmezik a tandíjnak nevezett jelenséget. Egyfelől Magyarországon elég nagy társadalmi vitát váltott ki a 2008-as népszavazás, azonban nem konkrétan ezen a szálon szeretnék továbbmenni. Vagy legalábbis a politikai oldalt elkerülve. Az azonban tény, hogy…..
A világgazdaság oldalán nemrég megjelent cikk szerint Magyarország – mint annyi minden másban – a felnőttképzésben is lemaradt az uniós országokhoz képest. Az Eurostat felmérése szerint a 25 év felettiek mindössze 2,7%-a vett részt valamilyen képzésben. Ami miatt…..
Egy korábbi bejegyzésben arról olvashattatok, hogy az előítéletek ellenére igenis szükség van a bevándorlókra a gazdaság szempontjából (is). Most egy picit „soft” oldalra terelve a témát, nézzük meg, hogy milyen más előnyökkel járhat az, ha egy-egy ország…..
Bár a régióban Magyarországon a legmagasabbak az előítéletek a bevándorlókkal szemben, egyre inkább szükségünk van rájuk. Ennek két fő oka van: az aktív népesség elöregedése és a társadalom fogyása, illetve a külföldre távozó fiatal pályakezdők helyettesítését…..
Mostanában lelassultak a történések, ezért van az, hogy nem is nagyon írok blogot, mert nincs miről írni. Vagy csak az ihletem szállt el, nem tudni.Egész héten beadandót írtam, de még mielött bárki is megszánna, el kell mondjam, hogy ez inkább a stréberség kategóriába tartozik…..
Szasztok! Most szerda van és beadandót írok egész nap. Éppnen ebédszünetet tartok /persze halat eszek, mi mást/ és gyorsan megírom a hétvégi cottage weekend-et nektek, hogy legyen mit olvasni.Mint azt már írtam korábban, a cottage weekend arról szól, hogy az ember többedmagával…..
Finnország szállás 2009.01.22 15:27:00
Szóval szállás. Itt Tampere-ban van nagyon sok kollégium, ami inkább diákszálló vagy hasonló. Itt nem az egyetemek intézik az elszállásolást, hanem van erre egy külön szervezet a TOAS. Nekik van egy csomó épületük, mindenfelé a városban.Alapból úgy volt, hogy Nikivel a város…..