Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ErEr

0 bejegyzést írt és 308 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Folytatjuk "Újságíróból valamirevaló ember" sorozatunkat, és egyben elindítunk egy új sorozatot, aminek legyen a munkacíme mondjuk "A Stamps Back hősei". Szóval Marinov Gábor jön, ismert becenevén Gaborca. Nagyon ideje volt, mert sokszor előkerült már a neve a korábbi adásokban, nem véletlenül. Ott…..
Nem kevés olyan vendégünk volt már, aki külföldön próbált szerencsét, és neves játékcégeknél hagyta ott a kéznyomát. A Kecskemétről származó Vass Attila is ezt a tábort erősíti, és különösen mozgalmas életutat tud felmutatni: ott volt a sűrűjében a Segánál, a Sonynál, dolgozott önvezető autókon és…..
A mostani podcastfelvétel témája házhoz jött: pár hete rám írt bizonyos Bertók Zsolt, hogy ő a Videoton TVC nevű régi home computerre fejleszt, és nem akarnánk-e erről a platformról beszélgetni, mert éppen elég szép virágkorát éli. A Videoton TVC létezéséről tudtam, de csak felületes ismereteim…..
A magyar videojáték-fejlesztés bölcsője a Novotrade volt sok érdekes vonással és kiváltsággal, ezért többször beszélgettünk már a Checkpointban egykpori Novotrade-dolgozókkal. Ezeknek az adásoknak most keretet adunk egy újabbal, ugyanis sikerült elhívnunk a stúdióba Rényi Gábort, a Novotrade egykori…..
Nagyon-nagyon régi adósságot törlesztek most. Évekkel ezelőtt, még bőven a pre-podcast érában kaptam egy lelkes levelet egy olvasótól, aki jelezte, hogy ő eléggé képben van a repülőgép-szimulátorokat illetően, és erről van egy elég terjedelmes anyaga, amit akár az IDDQD-ra is kitehetek. Örömmel…..
ErEr 2019.11.06 11:17:23
Igen. Végre! Jó adás volt, értelmes szakemberrel, még hallgattam volna tovább.
Nekem a TFX volt nagy élmény, 386-oson elfutott(!) és a hangulat + ez a zene:
youtu.be/vP5VoIJzPtc
Ahh.
By the way jelenleg a CAE Engineering-nél dolgozom akik itthon és külföldön valódi harci és civil repülőgép szimulátorok software-ein (is) dolgoznak. A valódi alatt a katonai és civil site-okon hidraulika által mozgatott körbevetíett valós megépített cockpit-ra gondolok.
ErEr 2019.11.06 13:41:28
Eurofighter 2000 volt említve by the way?@molnibalage: Persze, a TFX elég árkád volt ahhoz, hogy tizenpárévesen jól tudjak szórakozni vele. Ha jól emlékszem nekem 386SX-en 2 Mbyte RAM-mal elindult. Persze nem szakított, de nem szaggatott sem úgy, hogy játszhatatlan lett volna. A zene és a hangulat (lemenő nap fényében Adriát átreplülve indulás esti bevetésre stb.) ami megmaradt belőle nekem nagyon (EF2000-ben ez már annyira nem jött át, az sokkal sterilebbnek hatott). A 3D cockpit nagyon ütős volt akkoriban, bár csak hangulatelem volt mint a küldős nézetek mégis sokat adott hozzá a feelinghez.
Egy kicsit beragadt ez az adás, mert még augusztusban vettük fel, de ettől csak egy kis patina képződött rajta, nem romlott meg. Sőt, el is felejtettem, milyen vállalhatatlan poénokat mondtam felvételkor, szóval vágáskor fogtam a fejem rendesen. Szerencsére vendégünk, Bányai Fanni (avid…..
Podcastünk második évadját úgy indítottuk, hogy ráfeküdtünk a magyar játékfejlesztés kezdeteire. Két hete Képes Gábor mesélt baromi érdekes dolgokat az ötvenes-hatvanas évek kibernetikai játékairól, most pedig a nyolcvanas-kilencvenes éveket vettük elő Matusik Szilárd segítéségével...
Elővesszük ezt a hogyvoltot, hiszen amikor készült, még nem tudhattuk, hogy az AMC jön hozzánk is, és bemutatja majd, pedig de, így történt. A sorozat epizódjait szerda esténként tíztől lehet látni szinkronizált verzióban és választható angol hangsávval is. Előzetesek és…..
Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében? Nyáron felfedeztük a lekopott rokkantparkolót, egy héten belül felfestették. Évszaktól függetlenül, esős időben sorra törik össze magukat az épület előtt kanyarodó…..
TComment Iszol vagy vezetsz? 2014.07.24 13:14:36
A bringás aktivista, az újságíró és az orvos beszélgetnek. Kellenek nekünk a piás biciklisek? Döntse el. Az Égéstér 129. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
A Blikk a kommerség kimaxolásával igyekszik az RTL Klub szócsöve lenni immáron második napja, aminél vicceset per pillanat nem tudunk mókásabbat mondani. A mai ördö(n)g(n)ős cikkben (bocs) azt üvöltik a bulvárugar ködös reggelébe, hogy (Ördög Nóra) a csatorna által…..
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ErEr 2014.06.10 16:45:40
@otapi: nem a halálos, hanem úgy általánosságban a bicklis balesetek számának növekedése érdekelne, az is leginkább Budapesten belül. Azért ne menjünk el a végletekbe, elég a baleset - persze gondolom csak azokat "jelentik be", amikhez gondolom a rendőrőket és/vagy a mentőt is kihívják.
Ez egyszerűen zseniális! Tényleg muszáj lesz megcsinálni! Budapest összes parádéját és látványos felvonulását, légi, vízi, földi és földalatti attrakcióját szívesen becserélném egy lebegő Kockásfülű nyúlra. Bár Mikrobiért soha nem voltam oda, azért az is nagyon jól…..
Geoff Teehan twittelte a következő képet azzal a kísérőszöveggel, hogy "ezzel a UI-jal érkezik egy vadiúj, 200 ezer dolláros Ferrari". Aztán belejött a témába, és elkezdte posztolgatni a mindenféle autók kijelzőit. A mindenki által ismert iszonyatos user interface-eket. Itt egy…..
A magyar médiaszájtokba idén érkezett meg a single page gondolkodás, és vele együtt a parallax effekt. (A desktop web előnyeinek maximális kihasználása.) Mi is készítettünk ilyesmi oldalakat a Nemzeti Sporthoz, de az igazi, egyedileg szerkesztett single page dizájnokat mégis a VS.hu…..
A Bors szerint a Vundersőn és Zuperszexi legkínosabb jelenetének díját Boros Lajos, az egykori konkurens szerepeltetése és megalázása nyerte. A rádiós életkorával, egészségi állapotával is tréfálkozott Sebestyén Balázs és Vadon Jani. A lap szerint senki sem értette, hogy…..
Webisztán A két Index 2013.03.13 12:30:20
Na, most, hogy több, mint egy tucat nagyon jó újságíró/videós/szerkesztő felmondott az Indexben, hogy csatlakozzon Uj Péter projektjéhez, rágjuk át egy kicsit, hogy mi is történik itt.  Nemrégiben beszélgettem fiatal indexes újságírókkal, akik arra panaszkodtak, hogy alig…..
Kiszivárgott a frászt, ha nagyon akarnák a cégek, akkor senki nem láthatná reklámfilmjeiket a meccs előtt, pláne nem HD-ben a YouTube-on, de ők pont azt akarják, hogy minél többen lássák a portékát így "kiszivárogtatnak" és úgy tesznek, mint aki nem is tud róla, hogy a…..
Az én apukám meg főkönyvelő - mondta nekem az óvodában a Kovács Zoli, majd egy olyat csulázott a rakétamászóka mellé, hogy beleszédültem a zöld ötven árnyalatába. Felkészületlenül ért, annyit azért tudtam, hogy az én nővérem pedig ének-zene tagozatba jár, olyan…..
Amikor az egyik kommentelőnk röhögve jelezte, hogy az X-Faktor legutóbbi döntőjében a kockahasat kajakra odafestették Szabó Dávidra barnítókrémmel, csak legyintettünk, és a kicsinyes rosszindulat újabb megnyilvánulásának tekintettük, amit akár az a kép is kiválthatott, amin…..