Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajosbácsi

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közigazgatási Karrier Expo előtt jelentek meg a hivatalos kormányzati foglalkoztatási számok a közlönyben. A minisztériumokban összesen 5764-en dolgoznak. A csúcsminisztériumok közül a legnagyobb a KIM, 1086, a legkisebb BM, 364 fővel. A KIM-ben a legfiatalabb munkatárs alig 22…..
Van a TV2-n szombaton este 7 órakor ez a Magellán című műsor, mert a TV2 nem csak butít, hanem okosít is. Így írnak a műsorról: "Ismeretterjesztő magazin, amelynek segítségével újabb és újabb információkat tudunk meg a Föld titkairól, az emberi csodákról, az…..
Ez is csak Magyarországon történhet meg! A soproni VOLT fesztivál egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert, ezáltal egyre több külföldi fellépő és vendég is megjelenik a fesztiválon. A VPOP és a MAHASZ úgy gondolta itt az ideje "ország imidzset" építeni, és…..
Melyik volt a magasabb pozíció a szocialista diktatúrában? Ha valaki helyettes államtitkár volt 1981-től 1990-ig, vagy ha a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál volt hatósági osztályvezető 1985-90 között? Mert az egyikből majdnem köztársasági elnök lett, a másikból…..
Lajosbácsi 2010.06.15 15:34:26
@derelyegrádi szellem: nem kell ezt túlragozni, sőt egyáltalán nem kell ezen vitatkozni. Egyértelmű, hogy tudtak - volna - kormányozni a szocik az elmúlt 8 évben, csak valamiért nem akartak vagy talán ennyit telik tőlük, ők mindent megpróbáltak, de csak ennyit tudnak. A zorbán 8 nap alatt több dolgot elindított, mint a szocik 8 év alatt, ez is elég beszédes.
Szóval én csak azt mondom, hogy nem is kell ezen a hülyeségen vitatkozni, hogy az akkori ellenzék nem hagyta a szocikat kormányozni. Nemes egyszerüséggel az kell mondani, hogy muahaha
Minden bizonnyal javította Oszkó Péter politikai befolyásoktól független szakértői megítélését, hogy Orbán Viktor 29 pontos csomagja bejelentését követő napon a miniszterelnök beszédét zseniális politikai beszédként aposztrofálta, amely egyszerre nyugtatta meg a piacokat és…..
Lajosbácsi 2010.06.15 13:19:22
Azt gondolom, hogy az Oszkó megtette az adott keretek között, ami megtehető.
Igaz, nem vállalt sokat, de azt betartotta.
Az egykulcsos adó vitája valahol két világnézet ütközése is, mert amig a szolidaritásra, magas újraelosztásra épülő baloldali rendszer van és alacsony adókra és alacsonyabb újra elosztásra törekvő jobb közép.
Persze logikusan hagnzik a gazdag fizess, de a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy az egyenlőségre való törekvés mindig megbukik. Mindig.
Mert nem motivál, se a gazdagot se a szegényt. A gazdag rühelli, hogy őneki kell minden terhet viselnie és hacsak teheti kibújik alóla, a szegény meg hozzászokik a támogatásokhoz és nem érzi magát öszönözve, hogy jobb minőségű munkát végezzen.
Rengeteg embertől hallani azt az ostobaságot, hogy nem akar túlótázni, mert akkor annyira sok adót kell fizetni, hogy kevesebb marad neki, mintha nem is túlórázna.
Érdekes, hogy ez nettó butaság milyen gyorsan elterjed és kiváló kifogás, hogy miért ne akarjanak túlórázni.
Az egykulcsos adó nagy előnye, hogy az adórendszer átlátható, még az egyszerű emberek számára is. Nem egy misztikus valami, ami csak arra jó, hogy lefejje őket, hanem egy konkrét %, amit könnyű kiszámolni.
Én biztos, hogy pezsgőt bontok jövő februárban, amikor először megkapom a 16%-al számolt fizetésemet.
Végre sok sok év után azt fogom érezni, hogy megéri dolgozni és nem csak azért dolgozom, hogy a fizetésem óriási részét elszedjék és elosztogatják. Persze még mindig így lesz, de legalább más érzés lesz és több marad a családi kasszában is.
És hiába mond mást az Oszkó, ha megmarad egy kicsivel több pénzem, akkor leszigetelem a házam, azonnal munkát adok másoknak.
Magyarország nagy hibája, hogy megfojtja a magas adókkal azokat, akik próbálnak egy kicsit jobb minőségű munkát végezni és belefásulnak.
Varánusz Ígérek bármit! 2010.06.07 08:00:00
Rendkívüli kormányülést tart a kormány a kialakult helyet kezelésére. Hogy miért kellett ezzel Lovasberényig szaladni azt nem értem, de mindegy is. Tudjuk be annak, hogy a felcsúti árnyék odáig vetül, az pedig köztudottan jótékony hatással van az agyi idegpályákra. Igaz, kicsit…..
Lajosbácsi 2010.06.07 12:39:49
@pokesz70: engen nem érdekelnek a minimálbéresek éppen úgy ahogy őket sem érdekelte, amikor szolidaritási meg mittudomén milyen adókat sózott a nyakamba a Gyrucsány.
A 16% adó azt is jelentené, hogy végre nem mások dolgoznak azért, hogy másokat kipótoljanak az ő adójukból. Kell szolidaritás, de ami itt folyik azért már a Robin Hood is elszégyellné magát és azt mondaná, hogy oké a szolidaritás és aki többet keres az adózzon többet, de ez már túlzás, ami itt folyik.
Ráadásul a minimálbéresek csak elenyésző száma kap tényleges minimálbért, a többinek megy zsebbe mellé valamennyi.
De mondhatnám azt is, hogy lehet tanulni, fejlődni és akkor majd nem minimálbért fog keresni. A lehetőség mindenkinek adott.
Lajosbácsi 2010.06.07 12:50:23
@kisa: a 16% adó azt jelenti, hogy 100e bruttóból 16e az adó 1millióból meg 160e, tehát tízszer annyi.
Nem értem igazán a problémádat, aki többet keres, annyival többet is fizet be adóba.
A több keresetnek nem feltétlenül az állam degenerált beszedési és elosztási rendszere lehet az alapja, hanem például az értékesebb munka is. Ha ma keresek 100e és többet akarok, akkor nem az a megoldás, hogy vegyék el mástól és fizessek én kevesebb adót, hanem az, hogy többet, jobban dolgozzak és akkor több marad nálam, ennyire egyszerü és az egyéni teljesítményt ragyogóan jutalmazza az egykulcsos adó.
Nem véletlen, hogy mindenhol teljesítmény ösztönző hatása volt az egykulcsos adónak.
Lajosbácsi 2010.06.07 13:14:23
@ZX: a bussofőr meg ha kipihent és odafigyel akkor nem öl meg 100 embert, mert elméletileg megtehetné. Én is tudok gyártan rengeteg szkenáriót, hogy kinek és miért járna több pénz. Rendben. Adhatnak neki, de ne a mások pénzét szedjék el ehhez.
Ha majd hiány lesz ténylegesen orvosból, akkor meg kell emelni a fizetésüket, addig meg megy a rendszer, ahogy most. Nem jó, de még mindig jobb, mintha az orvosoknak elkezdenének mások rovására hatalmas fizetéseket adni, mondván, hogy megérdemlik. mindenki megérdemli, nem ez a kérdés.
Nagyon drágán meg fogunk fizetni a Bajnai-kormányért. Könnyen lehet, hogy több évi gazdasági növekedést bukunk el. (Fotó: MeH) A hétvégén az EU vezetői a görög probléma miatt úgy döntöttek, hogy a válság kezelésére egy 750 milliárd eurós pénzügyi segélyalapot…..
Lajosbácsi 2010.05.11 10:50:08
Vannak hülyeségek vagy finomabban feltételezések a cikkben, de alapjaiban egyetértek, a Bajnai kormány tök felesleges, kártéknny hovatovább érthetetlen volt.

Először is, sőt másodszor bukik meg egy miniszterelnök a ciklus közepén. Erre lehet azt mondani, hogy nem a párt, nem az eszme bukott meg és ezért "kötelességük" a szocialistáknak végigcsinálni a ciklust.

De két dolog, a miniszterelnök a legnagyobb kozjogi hatalom, neki van kormánya, mindenki neki felel, ezért nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hogy megbukott, majd jön másik. A második hogy mégha jönne is másik, nem ilyen bohózatba illő komédiával kellett volna megválasztani.

Harmadik, hogy a miniszterelnök a válság tesze tosza kezelésébe, pontosabban nem kezelésébe bukott bele, erre jön valaki, aki azért elvállalta, mert más már nem akarta.

Egy ilyen válságos helyzetben igenis lett volna értelme egy gyors előre hozott választásoknak.

Így utólag az is valószínű, hogy a szocik nem omlottak volna ennyire össze, mint 2010-ben.

Igenins lett volna esély arra, hogy egy határozottabb, cselekvőképesebb kormány jött volna ennél a "válságkezelő" Pató Páloknál., akik mindent csak hárítottak és múlatták az időt, hiszen nekik mindegy volt.

Röviden és velősen összefoglalva ritka nagy barmok voltak a szocik, hogy nem mentek bele az előre hozott választásokba 2009-ben. Nagyon sok kárt okoztak, de ez volt talán a legnagyobb, hogy a válságot ilyen Pató Pál módszerrel akarták megoldani, hiszen úgyis ott van a giga hitel, a következő kormány meg fizesse vissza, ahogy akarja.

Eltünhetnének már örökre a politikából, annyi kárt okoztak.
Lajosbácsi 2010.05.11 11:11:53
Pedig az adócsökkentésnél kevesebb motiváló tényező létezik a világon.
Ezt nem könnyű belátni, de gondoljunk arra, hogy ha valakinek van mondjuk 150e nettó fizetése és ebből elfizet törlesztésekre és rezsire havi 80e, akkor tulajdonképpen ő csak 70e forint felett diszponál. A többi megy a levesbe kötelezően minden hónapban.

Nem is csak az alacsony bérek a siralmasok, hanem a mellette megjelenő magas árak, költségek, mert igy szinte semmilyen szabadon elkölthető jövedelme nem jelentkezik a zembereknek.

Ha jön egy kormány és akár csak 10-20e forintot ott hagy a zsebében a dolgozónak, ami csak pár százaléke a teljes nettó bérnek, de ő azt mégis ugrásszerű életminőség javulásnak érzi, mert jelentősen megnő a szabadon elkölthető jövedelme. A jelentősent itt persze százalékosan értem.

Ha egy ország növekedési pályára akar állni, akkor az is teljesen világos, hogy ezt a növekedést az aktív, dolgozni akaró emberektől lehet várni. Ha ők motiváltak, képzik magukat, látnak jövőképet és hajlandóak még keményebben dolgozni, akkor lehet gazdasági fejlődésről beszélni.

Ha ezt megértettük, akkor mindjárt azt is megértjük, hogy a szocialista álom, amikor olyanoknak szórják a pénzt, akik nem dolgoznak, de nem is akarnak dolgozni nem eredményezhet semmilyen gazdasági fellendülést.
Ezzel párhuzamosan a szocik adókat emelnek, elszedik még a maradék kis szabadon elkölthető jövedelmét is a zembereknek és ezzel teljesen demotiválnak minden dolgozó embert.

Ha valaki azt hiszi, hogy a dolgozók általános megelégedettsége és motiváltsága nem fontos, akkor nagyot téved.

Soha nem láttam még szoci kormányt, aki felfogta volna, hogy a nagyobb jóléthez, osztogatáshoz először is a dolgozó emberek jobb megbecsülésén keresztül vezet az egyetlen járható út.

milyen érdekes, hiszen ők elméletileg a dolgozó emberek párjta, mégis a dolgozó emberek tapossák el és lehetetlenítik el előszeretettel.

Ki érti ezt ? Nem is működött soha semmi, amit a szocik kitaláltak, mindig összeomlás lett a vége.
Lajosbácsi 2010.05.11 11:22:24
@papika: a Bajnai nem csökkentett semmit a világon, egy adószakértő mondta, ha nem számolunk a szuperbruttóval, akkor úgy néz ki az adótábla, hogy 4 millió forint 21% és afölött megy 40% az adó

Ez hol csökkentés?
Volt egy jó összeállítás a világ legmagasabb adóiról, ahol már a 38%-al is verte a mezőnyt Magyarország . voltak magasabb adók extrém fizetések esetében például Dániában, de ott igénybe lehetett venni családi, gyerek után járó adókedvezményeket.

Ilyenek itt nincsenek. Mindegy, hogy 5 gyereket tartasz el a fizetésedből vagy új luxus autót veszel meg elnyaralgatod, ugyanannyi az adó. nem sok ilyen hülye ország van a világon.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Lajosbácsi 2010.04.23 22:14:33
@kermi: betöréshez már régóta felesleges rendőrt hívni, mert úgysem csinálnak semmit az égvilágon.Személyes tapasztalatom volt, én külföndön, a feleségemnek meg a nevén nem nevezhető népcsoport szorgalmas tagjai bezúzták a kocsi ablakát, bemásztak és belülről kiszedték a táskáját a csomagtartóból, amit előtte elővigyázatosságból odatett, mondván, hogy ott nem látszik. Persze, de ezt kifigyelték.
Tudom, hogy ökörség, de minden irat és az egyik lakáskulcs is nála maradt, még szerencse, hogy szüleimnél is van egy tartalékkulcs.

A legdurvább, hogy a rendőr le se szarta, -5 fokban vártak valami helyszinelő csókára, aki végül nem érkezett meg, többszöri telefonálás után, neki kellett bemennie kitört ablakkal a jéghideg autóban a kapitányságra, ahol valami elképesztően lekezelően bántak vele. Cinikusan még azt is mondták, hogy ez már a sokadik eset és tudják is, hogy kik cisnálhatják, de nem lehet velük mit csinálni. Akkor kinek lehet bmeg?

A legdurvább rész az, hogy a feleségem már nagyon ideges volt az iratok és a lakáskulcs miatt, megkérte a rendőröket, hogy küldjenek már a házunkhoz egy járőrt, aki körülnéz, meg bemegy vele, mert egyedül van és a történtek miatt nagyon fél.

Erre elküldték a francba, hogy hívjon fel ismerőst, rokont, mert ők a rendőrök és nekik sokkal fontosabb dolguk van az ilyeneknél.

Szerencsés vagyok, mert eddig - lekopogom - ez volt a legsúlyosabb engem ért sérelem, de ahogy a rendőrök hozzáálnak a dolgokhoz, nem értem miért tartják őket az én adómból.

Ez és hasonlók lennének azok a munkák, amiben állítólag elhasználódnak a fegyveres testületek? Nevetséges.
Lajosbácsi 2010.04.23 07:25:57
@drukkker: majd nem fon ennyire örülni a rokonod, ha bevezetik a megtett út arányos díjfizetést, bár talán a fidesz eltekint tőle.
De túl nagy üzlet ez a haveroknak, hogy ne épüljön meg, valami 90 milliárdért akarták azt is kiépíteni, utána meg olyan magas kilométer díjat szedni az autópályán, amilyent csak lehet, értsd rohadt sokat.

Persze mindezt az igazság nevében, mert micsoda kiszúrás, hogy aki csak 10km-t használja az autópályát, az is teljes díjat fizet ma. Igen, az autópályákat ilyen módon használja kb 0,5%-a az autósoknak és az összes többi hosszabb utakat megy, de nem baj az igazság és a profit nevében meg kell védeniük azokat, akik csak 10km-t akarnak az autópályán menni. Értjük ugye? Üzlet az üzlet, az indoklás meg indoklás, minden rendben.

A rokonod se lenne olyan boldog. A másik dolog meg, hogy szép szép az autópálya, de ha belegondolok, hogy havonta ezért (is) 30-40e forinttal többet kell befizessek a közösbe mindenféle jogcímen, akkor már nem annyira tetszik a dolog.
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
Lajosbácsi 2010.03.23 12:19:04
@Mr. Ray: ez jó modszer, csak nehogy elfelejtsd reggel, amikor sietsz...
Az sem rossz módszer, hogy egy kobrát tartasz a kocsiban, csak kicsit tovább tart elindulni, amig befogod az állatot.

Amúgy mást nem kívánok, mint a sária, kezét levágni a tolvajnak. Át kéne térnünk az iszlám hitre, kevesebb tolvaj lenne, olyan legalábbis, akinek van keze hozzá :)
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
Lajosbácsi 2010.03.09 14:13:42
@pefe: Te el vagy tévedve. Itt nem az a kérdés, hogy meglevő forrásokból mire futja, hanem az ilyen tékozlások miatt mondjuk emelik az adódat vagy legalábbis nem csökkentik olyan ütemben, ahogy lehetne, ami burkolt emelés. Ne legyünk már ilyen mimóza lelkek. Nagyon meg kellene nézni, hogy mire szórják el az adódat, amit gondolom kemény munkával keresel. Egyébként is kisebbségben vannak az ilyen vélemények azt hiszem, az én adómból ne akarjanak megint luxus beruházásokat finanszírozni.
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
A harci cselekmények egyik (emberjogi, humanitárius szempontból különösen neuralgikus) kérdése a hadifoglyoké, illetve a velük való bánásmódé. Grg olvasónk elmorfondírozott a dolgon és úgy döntött: megkérdezi a lemilesek örvendetes módon gyarapodó közösségének tagjait,…..
Lajosbácsi 2010.03.03 12:55:47
@Zig Zag: igen :)

De ha már a témát boncolgatjuk, akkor az is egy jó kérdés, hogy van-e joga a Genfi szabályok szerint a hadifogolynak megölnie az őrt, azért, hogy elszökhessen ?

Ha valaki már megadta magát és tegyük fel nem éheztetik halálra, csak fogva tartják, akkor ugye nem számít harcoló katonának és ha megöli az őrt, akkor az sima gyilkosság nem harci cselekedet.
Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már…..
"Nem azért írok most önöknek mert segítséget várok, csak egyszerűen le kell írnom hogy mennyire dühítenek a bankok, és a végletekig korrupt magyar kormányzás… Én is azokhoz a nem sikeres emberekhez tartozom akik hitelt, vagy hiteleket vettek fel… Egy tanácsom…..
 Magukból kikeltek tucatjai töltik meg dühöngő hozzászólásaikkal a kommentfelületeket: januártól a műszakin alkalmatlan járművek nem csak megbuknak, de ki is vonják ezeket a forgalomból.Egy tipikus, még nem is váladékot köpködő hozzászólás valahonnan, a tipikus, magyar…..
BUKSZ Hős született a BKV-nál 2009.09.03 15:55:00
Ilyen szerintem nincs is, és csak hallucinálom, hogy a BKV teljes kommunikációs csapata áll egy pofonfa alatt, bámul felfelé és fogcsikorgatva rázza, csak rázza, csak rázza, amíg a nyakába nem szakad az egész. Mint amikor a Die Hard 3.-ban John McClane kiáll egy „I Hate…..
A jobboldal rendre azon bukik meg, hogy nemcsak buta, tehetségtelen, hanem elvtelen, hazug és csaló emberekből verbuválódott. Vegyük például szegény, szegény Bayer Zsoltot. Ezt írja:  „Annak idején, az elmúlt öt-hat évben, magyar vállalkozások ezrei települtek ki…..
Kóczián Péter Bajnai maradni fog 2009.08.27 12:57:22
Ugyan tagadja, de szerintem maradni fog: Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt lesz 2010-ben és az MSZP potenciális miniszterelnök-jelöltje marad 2014-ig. Nem megy vissza menedzsernek, s benne ragad a politikában. Szerintem nem ezt akarta, de a szerep és a helyzet rákényszeríti majd.…..
Lajosbácsi 2009.08.27 14:01:15
Menjen a pics@ba az összes szoci, lehet, hogy miniszterelnök jelölt lesz, ahogy a taplnyalói már re