Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Treff7

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társadalmasítás vagy társadalmiasítás? Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, június óta a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos nemrég tette közzé könnyűzenei-zeneipari programját. Erről, valamint többek közt egy másik aktuális kérdésről, a járványhelyzetről és a…..
John C. Lennox, nyugalmazott brit matematikaprofesszor könyve, a Hol van Isten a koronavírus idején? magyarul a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg, és egyike az első könyveknek, amelyek a vírus apropóján születtek meg. A legelső ilyen könyv, az olasz író és fizikus Paolo Giordano Járvány idején-je…..
Sakkozz mindennap! Csütörtök 2020.01.30 07:06:38
Végre egy igazán szép feladvány! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
A biszfoszfonáttal történő oszteoporotikus kezelés átmeneti felfüggesztését jelenti a drug holiday. Rengeteg érv és ellenérv van az átmeneti gyógyszerszünet mellett és ellen. Cikkünkben ezt a témakört járjuk körbe!..
A szeptemberben indult négyrészes 'Hit és tudomány' vitasorozatunk záró alkalmán Jézus Krisztus személye körüli kérdéseket, történelmi tényeket és álhíreket boncolgathatjuk. Az eseményre való hangolódás érdekében a válaszadóknak szegeztünk egy-egy kérdést...
Már régóta terveztem egy átfogó összefoglalót a témában. Szerencsére van a Világbanknak egy jó kis grafikus lekérdezőfelülete, ezen szemléletesen lehet róla beszélni. Sőt, még be is lehet illeszteni a grafikonokat ide. Ha valaki játszadozni szeretne vele, akkor érdemes erről a linkről indulni, majd…..
Történt, hogy Balázsék hivatalos Facebook oldalára felkerült péntek reggel egy bejegyzés a következő szöveggel: Vicces! 14 szülő, aki letörte a gyereke büszkeségét Facebookon, amikor trollkodva a gyerekük bejegyzése alá kommentelt egy ütőset. Volt hasonló oltásotok? És belinkelve egy oldal,…..
Ma élesedett az un. VÉDA rendszer, a közúti szabálytalanságokat figyelő-rögzítő-büntető rendszer. Szép dolog egyébként a normális közlekedésre szoktatása a jónépnek, mi itt kis hazánkban amúgy is hadilábon állunk a szabályok betartásával, és akik annyira leszólják hazánk állapotát, nem veszik észre,…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Nagyszüleim régi lakása üresen áll, ezért úgy határoztunk a családdal, hogy itt az idő, hogy kiadjuk, leginkább egyedülállóknak vagy fiatal pároknak, mivel egy 36 négyzetméteres lakásról van szó. Az érdekelne igazán, hogy hogy tudom ezt legális…..
Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk.A WEBBeteg összeszedte a…..
Treff7 2015.07.16 12:32:48
Van ilyen is: www.youtube.com/watch?v=GO2i-r39hok . Érdemes a hozzáállást elsajátítani. Mindenki megpróbálja a helyzetből kihozni a legjobbat és nem indulatból reagálnak. A vakcina simán megmentheti sok ezer nő életét, tehát a probléma a felelősség kerülése és az elégtelen tesztelés. Jobban oda kell figyelni, ami az állam és polgárai felelőssége.
1996-ban kezdtem átúszni a Balatont, azóta kb. 8-szor voltam. És még mindig van egy rakás dolog, ami azóta sem rögzült, mindig elfelejtem őket, pedig fontosak. Ezért aztán úgy döntöttem, leírom őket ide, pontokba szedve, így megmarad. Első és legfontosabb: NEM KELL SEMMIFÉLE IGAZOLVÁNY a…..
Bár még a brazíliai világbajnokság fele sem ment le, már most úgy tűnik, valami nagyon komolynak kell történnie a hátralévő mérkőzéseken, hogy ez a VB ne a játékvezetői tévedések sorozatáról legyen emlékezetes. Ez nem les. A partjelző szerint mégis az. Amikor a…..
Treff7 2014.06.23 15:23:20
@TBal: Azzal nem kell foglalkozni. A most alkalmazott rendszert kell javítani, nem pedig egy tökéleteset létrehozni. Véleményem szerint olyat nem is lehet. Ráadásul nem két perccel később jutna infóhoz, hanem 15 másodperccel. És nem objektív/abszolút "IGAZSÁGOT" (haha) kell a fülesbe megkapja, hanem csak segítséget hogy bizonyos kamerából minek tűnt az eset, de hogy mit kezd az infóval a bíró az az ő döntése. Engedheti tovább a játékot, vagy fújhat. A hiba lehetősége bőven benne maradhat, hisz mint mondtam úgy sem lehet tökéletes. Ellenben a nyilvánvaló és kirívó esetek, amikor amúgy is áll a játék mert balhé van, megnyugtatólag/igazságosan kerülnének rendezésre.
Várható volt, hogy már csak idő kérdése mire összecsap a new-age vega és az oldschool-trueschool karnivór front. De végre fény derült az igazságra: a "liberálfasiszta vegák" felsőbbrendű lényeknek gondolva magukat korlátoznák szabadságjogukban a hagyományt őrző magyarságot. No de semmi gond, itt a…..
Treff7 2014.01.12 21:05:37
Biztos minden 24-rajongónak megvan az a jelenet, amikor a gyalázatosan fosadék nyolcadik évadban Renee Walker (Annie Wersching) satuba (!!!)  fogja az informátor alkarját, és egy flexszel (szlovmagy olvasóimnak: karbóval) levágja annak hüvelykujját (ugrás 3:41-hez, vigyázat, nagyon erőszakos…..
Kész, a Wikipediára is felkerült a THQ szócikkéhez, hogy "Defunct: January 23, 2013", vagyis a nagy múltú kiadó tegnap megszűnt létezni. Írtunk már róla korábban, hogy milyen rossz üzletpolitika miatt mentek csődbe, és decemberben még úgy tűnt, hogy egyben eladják az egészet 60…..
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
Treff7 2012.11.22 17:25:46
@Csumpitáz Alfréd: eddig én is ezt hittem de már kételkedem. de jópofa én még viccre veszem. ennyire debil nem lehet senki. az a fejléc... tuti sz*patás
(de ha nem, akkor az mennyire bosszantó lehet, hogy osztod az észt legjobb tudásod szerint, az emberek meg nem tudják eldönteni hogy hülyülsz-e. vagy várjunk csak... jah ez mindig így van) hogy is volt az régebben? valami emiles blog. Géza email vagy valami hasonló. Jóvót na:) lement pár rész mire felfogta a jónép hogy poén.
A szerencsejáték régóta koncesszióhoz kötött, jövőre a cigi is ilyen lesz, és a hírek szerint a 15 százaléknál töményebb szesz árusítása is állami irányítás alá kerülhet - persze fogadni merek, hogy hirtelen a csirkelábból is pálinkát fog főzni mindenki, elvégre saját…..
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
Treff7 2012.09.19 16:20:23
@Gergő77: Vagy mondjuk a fűtést támogatni és akkor lehet csóri nyugis nem buszozna egész nap. (ez a kép most eléggé beleégett a lelkembe, hogy nagy hidegben felül 10k nyugger a buszokra és csak vegetálják végig a sok ezer kilométert, minden reggel újrakezdve...szép)
A hűtlenség ábécéje Szex=??? 2012.07.19 07:19:00
Az egyik leggyakrabban használt fogalom a hűtlenség témakörében maga a szex. De ha jól belegondolunk, lehet, hogy sejtelmünk sincs, mit értenek a többiek szexualitáson, szexuális kapcsolaton, vagy szeretkezésen. Talán még saját magunkról se tudjuk pontosan, mit értünk alatta,…..
Januártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszerűsíti az állampolgárok…..
Treff7 2012.06.28 14:43:15
Annyi minden fér egy városba! Tegnap felhúzta magát az egyik bloggerünk a Deák tér ízléstelen összevisszaságán. Én viszont úgy döntöttem, hogy nincs kedvem azon keseregni, sem azon, hogy a Bazilika lépcsőjét lezárják éjszakára, mert mocskot hagynak ott maguk után az emberek,…..
A minap volt szerencsém kipróbálni a Diablo 3-at, egyik cimborám által adott Guest passnak köszönhetően. Nos ezzel kapcsolatosan fejteném ki mélységes csalódottságomat, a játékot illetően.Az első döbbenet már a megjelenés előtt történt, az official trailer-el kapcsolatosan.…..
Treff7 2012.05.22 17:19:56
@[Imhotep]: társasági élményre mentek rá. mostanában ez a divat, és nekem is ez a móka jön be jobban. nagyon erős az ellen. 5-10 perceket kell zúzni egy nagyobb monsternél és be kell vetni mindent hogy győzz. figyelni kell és taktikázni, és ez így jön ki a legjobban. talán. amúgy biztosan lehetett volna jobban is, és mint nagy d2 fan első blikkre én is azt mondtam magamba, hogy egy d2 kell feltúrbózva, de most hogy játszottam vele elég sokat, azt mondom jobb lett ez így. amúgy a csonti király act1 egyharmada. 4 act van...
Horn Gyula volt miniszterelnökről nem sokkal az 1994-es, első ügynöktörvény elfogadása után kiderült (illetve szélesebb körben ismertté vált), hogy 1956-ban pufajkás volt. Azokra vadászott, akik felkeltek Magyarország elnyomása ellen, akikhez mérhető hősei hazánknak azóta sem…..