Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndOr01

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sam Trickett a fiatal generáció egyik legeredményesebb cash game pókerese, de a tornajátékban is rendkívül sikeres. A brit profi július 4-én újabb kiváló eredménnyel jelentkezett: 2. helyet szerzett minden idők legdrágább versenyén, a $1.000.000 Big One-on. Helyezése hatalmas…..
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
„Jómagam öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal – nyilatkozta pár napja Harrach Péter, majd hozzátette: –  Nézzék, a mi dolgunk az, hogy nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben…..
AndOr01 2012.05.27 12:43:08
Meddig lehet még cikket írni abból, hogy az újságíró nem ért magyarul?

Az eredeti idézet:
"...a három fiú felér legalább öt lánnyal..."

A cikk alapjául szolgáló megállapítás:
"3 fiú > 5 lány,"

Ami eleve NEM IGAZ MERT NEM EZT MONDTA!!!!!

Felhívnám a figyelmedet kedves Syllabux, hogy a magyar nyelvben az "a" névelőre, melynek elhagyása okozhatta azt a jelentéstorzulást, melyre az egész bejegyzést - sajnos így elég bénán - alapoztad.

Tehát, hogy megvilágítsam a Te - és agyengébbek - számára, hogy nem általában szólt a fiukról, hanem csak a saját fiairól volt szó. Mindebből általánosítani elég nagy botorság. Ezek után a saját nyelvtani jhiányosságaidra alapozva egy ilyen bejegyzést írni, csak a saját magad kiröhögtetésére jó szerintem.

Elmagyarázom a lényeget, hogy megértsd.
Harrach Péter arról beszélt, hogy legalább annyi gondja van/volt ezzel a három sráccal, mintha 5 lánya született volna.

Egyébként úgy látom a szövegértelmezéssel kapcsolatban általában gondjaid vannak, ugyanis általánosításait tekintve a magyar nyelv alapján - a fenti általánosítási gondon kívül - a "3 fiú > 5 lány," megállapításod is hibás, hiszen a kijelentés alapján a "3 fiú >= 5 lány" kijelentés lenne megalapozott, ha ezt egy matamatikai szöveges feladat fordításaként értelmezzük.

Nem tudom, hogy az írást kell -e erőltetni azoknak, akiknek egyébként szövegértési gondjaik vannak. Szerintem inkább először az olvasással próbálkozz!
Az igazi überthorror: 4 év alatt nem sikerült megjavítani a gyártási hibás BMW-t. Naiv ügyfél természetesen még 2008-ban perelt, viszont hiába nyerte vissza elméletben azóta másodfokon is az autó árát kamatostul, egyáltalán nem kapta vissza a pénzt. Neki viszont még hátra van…..
Teljesen meg tudom érteni József dühét, hiszen úgy akarják megbüntetni, hogy nem ő hibázott. Ráadásul ezt még bizonyítani is tudja, mégsem akarják tőle elfogadni. Vajon van illetve lesz igazság? És ha másfél év alatt nem sikerült egy táblát pótolni, vajon hányan lehetnek…..
AndOr01 2012.02.06 23:10:37
@Kisbohóc:

Vajon ki mondta, hogy =DATE(2011;9;31) nem egyenlő 2011-10-01 -el?

A Sünök üssék be excelbe, ha nem hiszik el! :D
Egy szegedi szoláriumszalon büntetést kapott az Artisjustól, mert a háttérben szóló rádió után nem fizette be a jogdíjat. Nem, ez nem valami hülye április elsejei vicc, ez egy valós hír.Megbüntetett egy szegedi szoláriumszalont az Artisjus, Magyar Szerzői Jogvédő Iroda…..
Nyilván nem arra lett kitalálva az E.on mérőállásbejelentője, hogy 0-át jelentsenek le, de azért ilyet hibával visszadobni, legalábbis furcsa:Az eon-nál lassan fél éve nem tudom lejelenteni semmilyen automatikus (és ingyenes) módon a 0-ás mérőállást. Minden alkalommal, mikor…..
Jim Zemlin a Linux Foundation ügyvezető igazgatója a LinuxCon tegnapi nyitóelőadásában levetített egy videót: a képsorokat a Microsoft készítette még júliusban, ezzel kedveskedve a közösségnek. Az animációban a redmondi cég Linuxhoz való viszonyát mutatják be. Zemlin…..
  Amióta forgó jégcsapokat vizionáltam a Nyugati tér lekedveltebb találkapontjára, különösen szíven viselem sorsát. Ezért is hökkentem meg Városjáró bloggerkolléga levelén és képein:   Az elmút hetekben lecsupaszították a Nyugati téri forgóórát. Megposztolnád?…..
AndOr01 2011.08.24 16:38:13
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
AndOr01 2011.08.24 16:27:27
@birka0000:

"250nettó kezdő? Moszkvában mi? Azért nem kell mindent elhinni "

Pedig nem beszél hülyeségeket!
Becsületesen tegye fel a kezét az, aki nem szeretne egy olyan helyen lakni, ahol folyamatosan a nap 24 órájában, a hét minden napján megadatik a természet közelségének érzése, miközben egy közel 20 milliós metropolis kellős közepén él. A São Paulo-i Fernanda Marques, a Marques Arquitetos Associados…..
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
2004 körül többször meg történt a eset amit elmesélek. Meg ismerkedtem egy hölggyel beszélgetünk sokmindenről végül is úgy nézet ki, hogy szimpatikusok vagyunk egymásnak, másnap felhívott telefonon és közölte, hogy oké lehetünk barátok X forintért havonta. Ez az összeg…..
Kettős Mérce Indokribanc nincs 2011.08.15 11:08:00
Tegnap jelent meg a szarrobbantó blogon, majd kikerült az index blogketrecébe egy poszt, ami a szokásos ne hallgassuk el kiindulási pontból azt mondja, a társadalomnak beszélnie kell arról, hogy néha a nők is tehetnek a megerőszakolásukról. Ez így ebben a formában nem igaz, de abban…..
AndOr01 2011.08.15 16:39:31
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

"akármennyire is furcsa, a saját jól felfogott érdeketekben kellene végre a nőket támogatni és az elkövetőket felelősségre vonni, mert egy támogatást nem kapó, ptsd-s, pánikrohamos, megerőszakolt áldozattal együttélni hozzátartozóként KIBASZOTT SZAR. "

Hmmm, szerintem fordítva ülsz a lovon: Egy normális pasi sem akar egy idegronccsal együtt élni. Inkább keres magának egy normális nőt! Szerintem ne másoktól várd a gyógyulásod. Menj el pszihiáterhez. Ne azt várd el, hogy minden pasi az legyen! Ez nem fog működni!
AndOr01 2011.08.15 16:51:21
@nyehehe: ... amikor köztudomású, hogy a női "nem" az "talán"-t jelent. :D
Sokáig nem tudtam túltenni magam rajta. Sokszor amikor vele álmodtam, arra ébredtem, hogy a kezéért nyúlok. Ijesztő volt.   Hogy kell egy ilyet elkezdeni? Elmesélek egy sztorit, legyen mit olvasnotok. Én akkor 18 voltam, a lány, Zsófi, 17. Szokásos sztori, egy házibuliban…..
Nagyon sajnálom, de úgy veszem észre, hogy több fájdalom forrása az együttlétünk, mint amennyi öröm. A történet idején 26 éves voltam, egy évvel egy hosszú kapcsolat befejezése után. A srác 28 volt, körülbelül 8 hónappal a találkozásunk előtt vált el a…..
AndOr01 2011.07.27 10:47:03
Ő hazajött, megette a kaját, és azt mondta, Ő így már nem tud élni, hogy mindig zavarja a lányom, meg nem megyünk el sehova sem. TART MÉG A SZIGETES JÁTÉK - LÁJKOLJ ÉS NYERJ SZIGETJEGYET! Sziasztok! Én most követem el szerintem életem legnagyobb hibáját! Van egy 5 éves…..
linux Hiba miatt késik a Linux 3.0 2011.07.19 19:48:00
Linus Torvalds bejelentette, hogy egy hiba felfedezése miatt elnapolja a Linux 3.0 kernel kiadását. Az idén 20 éves Linux operációs rendszer atyja májusban döntött úgy, hogy verziószámot ugrik, és 2.6.40 helyett 3.0-ás lesz a kernel következő kiadása.Hugh Dickins fedezte fel a…..
AndOr01 2011.07.19 23:39:32
@Gabbesz: A Windowst már régen. A lustaságot még nem sikerült neki.
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
„A csapda ott van, hogy Ákost én nem oszthatom ki, mert egyrészt kolléga, másrészt ő 4 éve van ott, én pedig 2 hónapja. Ez a satu” – mit tehet egy pincérnő, akit rendszeresen hátulról molesztál egy kollégája, aki ráadásul az egészet kedveskedő viccnek szánja.…..
Azzal, hogy megjelent, még korántsem ért véget a fehér iPhone 4 kálváriája. Többen is megerősítették, hogy a kézbe vétel után rögtön érezni, a fehér iPhone valahogy nem ugyanaz, mint a fekete testvér. Egymás mellé tették a két készüléket, és ezt tapasztalták:Úgy tűnik,…..
AndOr01 2011.04.30 12:57:12
@[megmondoember]:
Akkor lehetne egy übervékony átlátszó IPhone-t is gyártani. :D
Az lenne ám a menő! :)
„Azt hittem békülni akar, meg akarom csókolni, ő elhúzódik és elnézően mosolyog, mint egy rossz gyerekre. Meg tudtam volna ütni” – mai posztolónk szerint megkergült a világ, mert a szétment párok még együtt vannak, azok a csajok és pasik pedig, akik együtt…..
AndOr01 2011.04.30 10:48:53
Kedves barátom! Szórakoznak Veled! Nagyon jól mondod a végén:

"Miért kell ezt csinálni, ha vége mindennek kettőnk között, akkor legyen vége és soha többé ne találkozzunk és törölje a számomat is."

Ha így is viselkednél, ahogy mondod, akkor talán lenne is valami esélyed. De nem így működsz. találkozol és Vele és azt teszed amit akar. Így bebizonyítod Neki, hogy (Csernus szavaival fogalmazva) puhapöcs vagy. Az egyetlen esélyed az lett volna -szerintem - ha azonnal megszakítot Vele a jópofit. Azt kellett volna látnia, hogy nem szórakozhat Veled. De nem ez történt. Amikor akar előhúz, amikor akar hanyagol és Te pedig ehhez jó képet vágsz.

Szerintem is Te most a "talonban" kategóriába kerültél. Ennek a lényege az, hogy nem vagytok együtt - csaj nyugodtan és "becsületesen" megcsalhat -, de amennyire tud érzelmileg fogva tart, mert addig se fogsz talán új nő után rohanni, amíg abban reménykedsz, hogy Vele még rendbe jöhetnek a dolgok. Szóval szerintem azonnal vágd be a durcit és ne is engedj ebből egykönnyen. Ennek két kimenetele lehet. Vagy tényleg vége lesz mindennek - ekkor se vesztettél semmi, hidd el, mert különben egy életen át játszhatja Veled -, vagy rájön, hogy mégsem szeretett ki belőled. (Ez sem teljesen reménytelen, mert irogat, nem hagy békén, tehát nem vagy teljesen közönbös.)

A csajok már rég rájöttek, hogy hasonló esetben féltékennyé kell tenni a másikat. Én ajánlaná a durci mellett - hogy szerezz valami nőt (esetleg baráti segítségként is) - akivel fel tudnál tünni itt-ott, esetleg az ex szeme előtt is...

A fentieknek azonban nem lehet csak az a célja, hogy mindenáron visszaszerezd. Adjunk neki egy kis esélyt, ha még akarod, de érzelmileg fel kell készítened megad arra (is), hogy nem fog sierülni. Csak eben az esetben fogsz tudni határozottan viselkedni és nem úgy mint egy "puhapöcs" akit a csaj nem tud tisztelni, hisz úgy rángat ahogy akar.