Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mariann49

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a határidő két hete (június végén lejárt), az uniós állampolgárok még mindig jelentkezhetnek brit letelepedési engedélyért, már ha megfelelnek persze a feltételeknek. Nem is ez azonban a legérdekesebb, hanem az, hogy kiderült, nagyjából mennyi magyar él a szigetországban és az is, hogy hol...
mariann49 2021.08.04 23:48:27
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
mariann49 2019.07.02 14:22:13
@London2009: ez igaz :)
Mi is keszulunk kijjebb huzodni, de sajnos, a fiam es a baratnoje kotve van Londonhoz meg most...
A masik fiamek Letchworth Garden City-ben laknak, mi is arrafele gondolkodunk, Potters Bar, Welwyn Garden City... meglatjuk.
Aztan az is meglehet, hogy orszagot valtunk, ki tudja, mit hoz a jovo.
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
Ass blaster Honvágy 2019.02.10 11:14:10
Ez egy lelkizős fejezet akinek nem jön be a műfaj itt hagyja abba. Mi indított ennek a posztnak a megírására?  Általában évente egyszer megyek haza karácsonykor 1-2 hétre, így Epres Attila barátommal aki a Diggerdrájver színdarabban engem játszik csak olyankor szoktam személyesen találkozni,…..
Potrien Ursula, Celine Dion, az asszisztens, Hókuszpók és a többiek – mindannyian egy svájci hotel alkalmazottai, melynek hétköznapjaiba Ütvefúró segítségével tekinthetünk be ismét. Nem mellesleg az is kiderül, milyen feltolni egy kétméteres rámpán egy megpakolt, egymászás…..
mariann49 2018.06.29 08:29:15
Iránnal kapcsolatban minimum kettős érzés bujkál a legtöbb emberben, hiszen egyrészt egy fantasztikus múlttal és kultúrával rendelkező országról van szó, másrészt a jelenkori történelme nyugati szemmel finoman fogalmazva is ellentmondásos. De milyen az ország testközelből?…..
Ass blaster Southend Pier 2017.09.24 15:01:39
Kicsit távolabbról kell kezdenem. A Newbury retrofesztivál az nekünk az év eseménye ahol ott kell lenni. Tavaly jött a lányom, és az idén is. Most viszont a szombati fesztiválprogram előtt pénteken beiktattunk egy tengerparti kirándulást. Az esemény előtt egy héttel tönkrement az autóm és azonnal…..
mariann49 2017.09.25 21:37:59
@diggerdriver: az a nevuk, hogy beach hut es nemcsak a mi tengerpartunkon van, hanem a legtobb tengerparton, ahol eddig jartam Angliaban, lattam ilyet.
Azt nem tudom, hogy ha szeretnel egyet, akkor meg kell-e venni a folddarabot, es akkor oda allitani egy ilyen kulipintyot, viszont egy meglevot mar konnyen berelhetsz, mindig latom, hogy van kiado.
Ugy emlekszem, heti 80-100 font korul van a berleti dija.
Nagyon valtozatosan, otletesen rendezik be a gazdak, tobbsegeben nyugdijasokat latok a kis hazak elott ulni, ok gondolom, egesz nyaron/jo idoben ott tanyaznak. Pici kis kompakt konyha szokott lenni a hatso falnal, a tobbi reszen kanape, asztal, szekek, kinek mi.
Ha meg majd jottok nyaron esetleg es elsetaltok arra, be lehet kukucskalni, olyankor a legtobbnek nyitva az ajtaja.
mariann49 2017.09.25 21:39:51
@blackhairlady: furdenek :)
oket nem zavarja, ha csak 15 fokos a viz
Érdekes kérdéseket feszegetnek az eheti blogajánló posztjai, melyek így vagy úgy a munka kérdését járják körül. Így például kapunk egy választ a címben feltett kérdésre, kiderül, tényleg lusták-e az angolok, és végül kicsit eltöprengünk azon is, merre tovább...
Alighanem a legtöbb határátkelő átélte már azt, amit az eheti blogajánló egyik szerzője, aki a magyarországi látogatáskor minden alkalommal szembesült a sajnálkozással, hogy neki külföldön „kell” élnie. Ez lesz tehát az egyik téma, emellett egy más típusú…..
mariann49 2017.06.18 13:10:08
@Gerusz: én is így csinálom, sose ”váltok" , hanem veszek le forintot a kártyámról, ha kell.
Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy…..
Ass blaster Diggerdrájver... 2017.01.13 18:20:30
Na szóval...Tisztelettel bejelenteném hogy a Diggerdrájver című színdarabot március 24.-én 19,30 órakor bemutatják a londoni LOST színházban.A szervező Stage in London cég Facebook oldalán( https://www.facebook.com/events/1211381775604816/?ti=cl )már kinn van a hirdetés de jegyeket csak vasárnaptól…..
Elég sok poszt született már a hivatali packázásokról, ám a mai poszt több szempontból is más, mint a többi. Egyrészt egy angol bankban játszódik, másrészt Kata történetének nagyon sajátos fordulatai vannak, és azt hiszem, hogy akkor még finoman fogalmaztam. Egy egészen…..
A határátkelés nem feltétlenül egyirányú folyamat, és hogy egy-egy döntés mennyire nem végleges, azt jól mutatja Norbert története is, aki nem is egyszer költözött már Angliába ki, majd Magyarországra vissza. Története szerintem nagyon érdekes és nem tanulságok nélkül való, remélem, nektek is…..
A londoni felsőbíróság döntése szerint a brit parlamentnek szavaznia kell az Európai Uniós kilépési folyamat elindításáról. Ez mindenképpen akár több hónapos csúszást jelenthet a Brexitben, szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból.…..
Amikor először olvastam Levente történetét, nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Nem akármilyen kálvárián ment keresztül burmai (mianmari) párjával azért, hogy összeházasodhassanak, történetük jól mutatja, micsoda bonyodalmakat tud okozni a bürokráciában egy váratlan helyzet. Szóval öveket becsatolni,…..
mariann49 2016.10.21 14:25:24
@tanato: kozvetlen kornyezetembol 4 fiatalember peldajat tudom mondani, kicsit a kisebbik fiam kilog ebbol, mert o 15 evesen kerult Angliaba, itt jart college-ba es egyetemre, es IT-t tanult.
Neki angol baratnoje van, mar tobb, mint 2 eve egyutt is elnek, a kislany nagyapja pl. eszre se vette, hogy a fiam nem angol.
A tobbiek (koztuk az idosebbik fiam) idosebb korban jottek ki, az egyiknek most amerikai baratnoje van, a masiknak pedig volt angol, szinten evekig. Az idosebbik fiamnak most pont magyar baratnoje van, de volt mindenfele, a magyaron kivul mas kelet-europairol nem tudok, de volt francia, olasz tartosan es futolag meg ki tudja mennyi es mifele :)
Szoval, en bar nem ismerik itt sok embert, de viszonylag sok magyar fiu-nem magyar/nem kelet-europai lany felallast lattam.
Egészen elképesztő utazásra indulunk, egyebek mellett egy olyan erdőbe is ellátogatunk, amit utoljára talán a Harry Potter-filmekben láthattatok. Két jelentős különbség azért akad: ez tényleg létezik, és mai szerzőnk, Ági járt is benne, mi több, fotózott is, és még meg is írta. Persze ezen kívül is…..
Ass blaster Mit tehet a kisember? 2015.11.07 23:25:04
  Ez az írás egy vitaindítónak szánt írás. Jártomban keltemben sokszor sok helyről hallok egy népszerű  felvetést. Magyarország jobbá tételéről van szó. Elhangzik rengeteg olyan mondat hogy „ a fejekben kell rendet tenni”  a „morálnak kell megváltozni” meg „gyere…..
Nemrégiben arra kértelek titeket, hogy ha van kedvetek, küldjétek el, hogyan néz ki egy napotok fotókon, rövidebb-hosszabb szöveggel. Nos, ma egy ilyen poszt következik Zsuzsától egyenesen Los Angeles mellől. Nem árulok el szerintem nagy titkot és nem lövöm le a poént sem, ha…..
mirwen ... 2015.10.21 10:58:44
ki és mikor hiszi el hogy elegem van?! hogy kibebaszottul nem bírom tovább itthon?? amikor eltörök egy vágódeszkát tehetetlen dühömben? Miért is nem vagyok kissé jobban szucid, akkor legalább már gyogyóba beutatltak volna és szépen, nyugodtan, csendes kórteremben lehetne katatón nézni a fejemből ki.…..
Néha nem kell más, csak egy kellemes kirándulás, barátok, valami jó kaja (némi itallal körítve), és az ember máris eltöltött egy emlékezetes, kellemes napot. Pontosan egy ilyen napról szól Digger mai írása, amiből szerintem egy dolog süt igazán: hogy jól érzi magát a…..
mariann49 2015.09.05 19:52:20
@puhacica: tudom, tudom, csak froclizok :)
azert a sajat blogodban majd megmutathatnad!
Mi az a tisztes megélhetés? Ez egy nagyon tág fogalom, és sok minden belefér. Mi alapján határozzuk meg hogy kinek mi a tisztes megélhetés? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE A Határátkelő blogon  egyik kedves ismerősöm, aki Skóciában él elég indulatosan kifakadt egy…..
Számomra Gabuschka posztja nagyon pozitív életszemléletet sugároz, a kalandon kívül a másik kultúra, ország tiszteletét, amit ugyanakkor Magyarország iránt is érez. Ahogy írja, ha rendben vagyunk magunkkal, akkor bárhol boldogok lehetünk. A Magyarország és én pályázat újabb…..