Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lt aldo raine

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, reggel lett az estére ígért elemzésből, a meccs végén ugyanis elaludtam a fotelban. Az vesse rám az első követ, én legalább nem a stadionban, mint a méretes bajusszal rendelkező francia úr, ugye. Hosszas gondolkodás után mégsem azt a címet adtam a posztnak, lófasz és esti…..
lt aldo raine 2012.06.12 12:15:10
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: de ez egy drukker blog, nem? a másik 15 eb-csapat blogja nyugodtan fikázhatja az angolokat, itt más lenne szerintem a cél. de te blogod, azt csinálsz vele, amit akarsz :)

@pimpalini: az angol keret (amúgy is, de ilyen előzmények után végképp) maximum arra alkalmas, hogy bekkeljen és kontrázzon (követendő példa: Görögország 2004, Chelsea 2012). Mindenkinek fel kell mérnie saját korlátait és abból kihozni a maximumot. Sajnos ahol egy Milner a legjobb jobbszélső (Walcott nem tud védekezni, amire pedig szükség volt a Nasri/Ribéry szélsőpáros ellen), és ahol egyelőre a Carroll, Welbeck duóból kell kiválasztani az egy szem csatárt, ott nem űrfocit kell várni.

Főleg annyi blama után, ami az angolokat érte az utóbbi 10-12 világversenyen (mindig gyökér módon estek ki (pl. 11-esek, Lampard meg nem adott gólja, Dinho 200 méterről való emelése, stb, vagy ki se jutottak), hogy most - egy ilyen kerettel - a biztonságra kell játszani.

Végre van egy kapus, aki tud védeni. Viszont már nincs sehol a Beckham, Gerrard, Lampard, Joe Cole álomközéppálya... Ez van.

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): hálistennek én angol kommentárral néztem, így Gundiról lemaradtam. Nyilván nem ezért volt szar meccs, de így az angoloknak az esélye se volt meg arra, hogy támadjanak a franciák ellen. Pont annyira fújt a galloknak, hogy ne kerülhessenek bajba hátul. Iszonyat fárasztó mindig nyomozni a labdát, főleg úgy h ha megszerzed, akkor visszadják az ellenfélnek, ha szabálytalanul elveszik, azt meg hagyják. De nem akarok semmit a bíróra fogni, csak hát így még nehezebb.
lt aldo raine 2012.06.12 12:19:06
@Brukk: "én pont leszarnám a vergődő játékunkat abban az esetben ha valahogy tovább jutnánk."

Ennyi a lényeg. Ha választani kell h odaélvezzek a gyönyörű spanyol tilitolitól, mert annyira szép ahogy azzal nyerik meg az Eb-t; vagy az angolok bűnrossz meccseken kiszenvednék a győzelmet - akkor gondolkodás nélkül a másodikra szavaznék.
 A Magyarország számára elérhető kohéziós források 2013. évi kötelezettségvállalásainak 495 millió eurós felfüggesztésére tett javaslatot az Európai Bizottság. Az eset egyedinek és különlegesnek tűnik, azonban a következő években jó eséllyel egyre gyakrabban…..
A DigiTimes az ultrabook platformot, lényegében a MacBook Air által létrehozott kategóriát elemezte, és arra jutott, hogy az apró, könnyű, nagy teljesítményű gépek piacán nehéz lesz megszorongatni az Apple-t.A lap meglehetősen jó kapcsolatokat ápol az alkatrészgyártókkal és…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
lt aldo raine 2010.10.26 20:35:34
török gábortól kérdezném, hogy nem lehet-e az, hogy az alkotmánybíróság fideszhez közeli tagjaitól olyan információ jutott orbánék fülébe, hogy aggályos lehet a válságadók rendszere is?

hiszen adóév végén visszamenőleg a teljes évre vetették ki. már pedig azokat az intézkedéseket nem kaszálhatja el az ab, mert akkor bukik a fidesz társadalom- és gazdaságpolitikája (amikben azért nagyon sok szimpatikus és vállalható dolog van), és akkor jó nagy szarban lenne megint az ország.

mivel ennyire fontos a társadalom- és gazdaságpolitikai fordulat, ezért nem mernek kockáztatni az orbánék, és inkább cinikus és elvtelen hatalomtechnikai eszközökkel is kitartanak programjuk mellett. ez nem reális opció?

még egy kérdés: ha jól tudom az elmúlt 20 évben folyamatosan alkotmányos mulasztást követett el rengeteg kérdéskörben és témában az összes magyar országgyűlés. az nem számított nagy bajnak? ott nem hogy alkotmányba ütköző volt az amit csinált (vagy leginkább nem csinált) a kormány irányította országgyűlés, hanem tudatosan és folyamatosan meg volt szegve az alkotmány. az nem volt a jogállam határa?

most a fidesz - igaz, sajnos - gusztustalan és cinukus módon fröcsögve, de legalább tartja magát a törvényekhez. hiszen joga van szűkíteni az ab jogköreit, még akkor is ha a módszer nem szép.

amit én nem értek, hogy miért így kommunikál a fidesz? a kormányülésen lehetne cinikusan fröcsögni, de a nyilvánosság felé lehetnének profibbak... tesztelik a nép tűrőképességét? nem félnek h előbb-utóbb ez rohamos népszerűségvesztéshez vezethet?

bár ugye ez megint egy olyan téma, amit jól el lehet majd adni a népnek, hisz ők a nagy és igazságtalan végkielégítések ellen tesznek meg mindent...

a másik: gyurcsány nem veszi észre magát? vagy fideszbérenc lett? :)) ha ő hívja ki a népet tüntetni az utcára, akkor az csak a fidesznek jó. hiába nem tetszik egy-két fidesz lépés nekem, de ha gyf hívna tűntetni, akkor se mennék, ha a házat adná el a fidesz a fejem fölül...
lt aldo raine 2010.10.26 21:15:23
@HaCS:
értem, amit írsz, és javarészt egyetértek, de!
olyan katasztrofális gazdasági helyzet van magyarországon, hogy gyorsan, minden késlekedés nélkül kell átalakítani a gazdaságot. ehhez szükség van a válságadókra, és azok is megbukhatnának az ab előtt. így inkább kiiktatják a rizikófaktort. nem szép, de - én is érzem, erősen neccesen - érthető is lehetne.
Válságadók, nyugdíjpénztárak, adóváltozások – a szimbolikus politika dominanciája után most már benne vagyunk a pénztárcákat is érintő ügyekben. S bár többé-kevésbé mindegyik érdekelheti a választókat, számomra úgy tűnik, hogy a következő időszak legnagyobb…..
lt aldo raine 2010.10.25 15:44:12
engem az érdekelne nagyon, hogy a mi lehet annak az oka, hogy a fidesz pár évvel ezelőtti állításaival 100%-osan ellentétes dolgokat is meg tud tenni, anélkül, hogy őszödi fordulatot vegyen a párt támogatottsága?

8 év hatalom után eltűnt a baloldali sajtó? teljesen érdektelenek lettek az emberek? vagy annyira tönkretette gyurcsány a politikai kultúrát, hogy immunisak vagyunk arra, ha egy párt mit mondott nem is olyan rég és mit csinál most? tényleg szabad kezet kapott a 2/3-dal és 9/10-del a fidesz, tényleg BÁRMIT megtehetnének?

mert valóban, ha ezeket az intézkedéseket nem a fidesz, hanem az mszp vezeti be, akkor a fidesz már az utcákon tüntetne… lehet-e ennyire csak az éppen adott helyzettel pragmatikusan politizálni, vagy előbb-utóbb a sok véleményváltoztatása a fidesznek hitelvesztéshez is fog-e vezetni?

kérdezem ezeket annak ellenére, hogy nekem nagyon szimpatikus az az irányvonal, amit – a népszerűség populista megtartása mellett – észre lehet venni a fidesz politikájában. az egykulcsos adó nem igazságtalan, maximum méltánytalan, de alapvetően az, hogy az szja egy- vagy többkulcsos az nem fekete-fehér, jó-rossz kérdése.

a pénztárca kérdésben teljesen egyetértek, a zemberek többsége az alapján fog szavazni, hogy 2014-ben jobban élnek-e, több van-e a zsebükben, mint 4 évvel azelőtt. rengeteg adószakértő rengeteg különböző dologra jutott, hogy összességében az alacsonyabb fizetésű kevés gyerekes, gyerekteleneknek jobb v rosszabb lesz-e… ami egyébként vicc, hogy nem egységes a vélemény, mert ez ha jól megfogalmazott a törvény, akkor elég egyértelmű kellene h legyen.

a nagy kérdés az, hogy meg mernek-e húzni olyan lépéseket is, aminek egyértelműen lesznek vesztesei? megfogható mértékű létszámleépítések lesznek-e? nyugdíjkorhatáremelés? rokkantnyugdíjasság, korai nyugdíjba-menetel felülvizsgálata? felsőoktatási intézmények számának csökkentése?

továbbá szeged és esztergom egyértelműen gusztustalan fideszes politizálása, az ötmilliárdos fotópályázatba alig burkolt lopás miért nincs negatív hatással a pártra? ezekben a kérdésekben miért nem faggatják a fidesz vezetőit? ezt szerintem még a jobboldali média is megtehetné, hiszen ezek az ügyek ha elsokasodnak, akkor bukáshoz vezetnek… lesz-e a hírtévén tényfeltáró nyomozóműsor a következő években, vagy megszűnik a célpont?
lt aldo raine 2010.10.25 17:37:20
@Zoltchy: gyakorlatilag igen. pl az én esetemben igen. sokkal elnézőbb vagyok a fidesszel szemben, azért, mert láttam az ellenoldalt...

gyurcsány őszöddel olyat tett, ami után le kellett volna mondania. ha nem mondott le, akkor le kellett volna váltani - és innentől már nemcsak ő, hanem a teljes mszp-szdsz az oka a (z amúgy nem túl magas színvonalú) magyar politikai kultúra tönkretételének.
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
lt aldo raine 2010.10.14 09:43:28
@radala: ott a pont ;)
lt aldo raine 2010.10.14 10:52:57
@kapusok:
miért lenne porhintés? ha egy multinak 40 milliárd helyett csak 20 milliárd lesz a nyeresége, akkor 20 milliárddal több bevétele van a költségvetésnek, amit a hiány 3%-on tartására és adócsökkentésre lehet fordítani. ráadásul az szja-csökkentés nem esik ki egy az egyben az állam bevételi oldalából, hiszen ha több marad az emberek zsebében, akkor többet fognak költeni, több áfát fizetnek.

a fidesznek van egy ideológiailag szépen felépített, gazdaságilag működőképesnek tűnő társadalom- és gazdaságpolitikai felfogása, és nekem nagyon úgy tűnik, hogy minden lépésükkel ennek a rendszernek a létrehozását próbálják megvalósítani - és szerintem már az előrelépés az elmúlt 8 évhez képest, hogy van koncepciójuk.
lt aldo raine 2010.10.14 11:25:56
@radala:
nagyon jó az interjú, de kicsit szomorú is, mert így elég nehéz lesz akkor levinni a magyar tej árát a szlovák tej közelébe...
A Chelsea középpályása az első Dél-Afrikában tartott sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy továbbra is bízik saját magában, és szeretné elvállalni a tizenegyesek végrehajtását, már ha a csapat kap majd ilyet. Ez persze a dolog egyik fele, mármint az önbizalom, kell hozzá a…..
Csütörtökön megkezdődik a magyar parlamentben az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslat tárgyalása, amellyel a „kettős állampolgárság” kérdése a 2004-es eredménytelen népszavazás után immár hivatalosan is újra a magyar politika napirendjére…..
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Ugyanezzel a címmel január végén már írtam egy bejegyzést, azt állítván, hogy „a Jobbik egyéni mandátumszerzéséhez vagy az kellene, hogy az első fordulóban ötven százalék feletti eredményt érjenek el jelöltjei, vagy az, hogy a második fordulóban képesek legyenek a…..
lt aldo raine 2010.04.13 23:52:26
@Myacis: én úgy tudom molnár oszkár visszautasította még az első forduló előtt a jobbik közeledését, és azt mondta, hogy ha bekerül, akkor is a fidesz politikáját fogja támogatni.
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
lt aldo raine 2010.04.12 19:15:22
az excel tábla alapján gyakorlatilag lehetetlen, hogy a fidesznek ne legyen meg a kétharmad, jól látom? hisz ha mind a 10 szorosat elbukná a fidesz, akkor is lenne 47+4=51 mandátuma és ugye 52 kell, azaz hatalmasat kell buknia a fidesznek. jól értelmezem?

"a (legalább) kettősen tagolt négy szereplős politikai tér azzal kecsegtet, hogy ismét érdemes lesz figyelni a politikai vitákra, akár a parlamenti történésekre is, s talán még az is előfordulhat, hogy 2010 után a pártok már nem tudják megúszni a politizálást azzal, hogy folyamatosan és kizárólag hasznos robotként működő szóvivőket szerepeltetnek. "

a jobbikkal nyilvánvaló okokból nem lehet majd értelmesen vitázni, gondolom tg sem erre gondolt.

az mszp vezérkarát láttuk hogyan reagált a vereségre: lendvai kubatov-szavazózik, kovács a világválságra fogta a zakót, gyrucsánynak meg se kell szólalnia már h tudjuk milyen gusztustalan lesz ellenzékben is, mesterházy pedig "miniszterelnökjelölti" vitára hívja ki ov-t akkor is, amikor már nincsenek miniszerelnökjelöltek, hisz az eredmények ismeretében ov a fidesz leendő miniszterelnöke, mesterházy meg egy senki. tehát az mszp alkalmatlan értelmes párbeszédre, és nem a megújulás jelét mutatják.

egyedül az lmp-nek van reális lehetősége az értelmes vita kialakítására, de ehhez kell egy partner is, ez pedig kizárásos és logikai (hisz kormány vs ellenzék) alapon is csak a fidesz lehetne.

szerintem erősen kérdéses, hogy a fidesznek az általuk (jogosan) két szélsőséges párt elleni verbális küzdelme mellett lesz-e ideje értelmes vitákba bonyolódnia. nagyon örülnék neki, de erősen kérdéses. nagy kérdés az is, hogy mennyire karolja fel a média az lmp-t, ha nagyon, akkor esetleg rá kényszerülhetne a fidesz. azonban a fidesznek alapvetően az lesz a gondja, hogy az embereknek hogyan magyarázza el a változásokat, reformokat, nem az, hogy a többi parlamenti pártnak hogyan.

viszont a szóvívői korszak szerintem is véget érhet - de mint kifejtettem nem az értelmes viták korának beköszönte miatt hanem - mert
1) a fidesz részéről vezetőpolitikusoknak kell mutatni az irányt (orbán, matolcsy, varga, navracsics, martonyi, tarlós, kósa és plusz még a leendő miniszterek)
2) az mszp-ben élet-halál harc lesz az irányításért, írt nyakó helyett több gyf, mesterházy, még több lendai, esetleg az örökígéret szili is feltűnhet, mint állandó megmondó ember
3) a jobbikot vona fogja képviselni nagy valószínűséggel, hiszen már kezd belejönni a tévészereplésbe, esetleg további politikusok felépítése is várható
4) lmp-nél jó kérdés, de elvileg tg szobatársa a karácsony gergő, így talán ő tudna válaszolni erre a kérdésre :) de valószínűleg a karácsony-schiffer páros dominálta rotációs rendszer szerintem a legtesthez állóbb. aztán előbb-utóbb kénytelen lesznek ők is elnököt, stb-ket választani.

szóval összegezve: nem látom sok esélyét annak, hogy mostantól az értelmes viták korszaka jönne, viszont talán a nyakó-szijjártó párharc magasabb szintre emelkedhet.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Klasszikus bűncselekmény volta ellenére a Kékcédula blogon helye van a láncszavazásos csalásnak is.   Probléma: a szavazatvásárlást az erkölcsi és büntetőjogi gátakon kívül az is megnehezíti, hogy még ha találunk is titokban lefizethető (általában nagyon szegény…..
Egy darabig ellenálltam annak a kísértésnek, hogy a Jobbikkal kapcsolatos, „minden napra egy újabb” gyakorlata alapján megjelenő ügyekről írjak. A házasságtörőnek beállított pártelnök, a képeken békésen drogozó szóvivő és az önfeledten pornózó gárdista…..
Holnap végre végleg kiderül, ami azért már ma este is látszik: minden idők legkevesebb országos listát állítani képes pártja várhatja idén az áprilisi választást. A korábbi 12-15-12-8-10 után ezúttal minden bizonnyal csak 6 országos lista versenyezhet, ráadásul három…..
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
lt aldo raine 2010.03.09 22:19:28
@is: nem kell személyeskedni, szerintem meg te is írsz hülyeségeket.

1994 összehasonlíthatatlan 2010-zel, mivel 90-94 között nem sikerült eléggé kihangsúlyozni, hogy az előző rendszer miatt van az a sok szar ami abban a 4 évben történt, így a kapitalizmustól megijedő kádári tutyimutyihoz szokott magyar nép visszahívta a Pártot. De a vesztesek között nem reménytelen pártok voltak: a rendszerváltás első ciklusát végigvívő mdf, a végül a szocik mellé álló szdsz, a megkomolyodó fidesz. valamilyen szinten akkor még vállalható pártok, reális alternatívák.

Ezzel szemben most (ha nem lesz Bokros és LMP), akkor a hárompárti parlamentben lesz egy kormányzásra képtelen ballib csoport (GyF megmutatta, hogy alkalmatlan az ország élére), egy szélsőjobboldali, így kormányképtelen Jobbik és a Fidesz. Így ha a hárompárti struktúra meg marad, azaz a Gyf-Viktor-nácik trió, akkor OV-nak betonbiztos a hatalma több választáson át.
lt aldo raine 2010.03.09 22:46:07
@jjulie: a bokros-bajnai-ov-s válaszomra is reagálhatnál valamit, kíváncsi vagyok h a szocik egyik utolsó mohikánja hogy látja ezt.
lt aldo raine 2010.03.09 23:07:10
@jjulie: 2010.03.09. 21:45:39
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
lt aldo raine 2010.03.05 20:10:05
@Google: ott a pont
lt aldo raine 2010.03.05 20:22:27
@bölcsész87:
"Nyakó István hangsúlyozta: a Jobbik és a Fidesz egy tőről fakad, ellensúlyt csak az MSZP jelenthet. Arra senki ne számítson, hogy a baloldal jelöltjei, a szocialisták visszalépnek a javukra, ilyen ugyanis csak demokraták között jöhet szóba, márpedig a Fidesznek még bizonyítania kell, hogy demokrata, a Jobbik pedig már többször bizonyította, hogy nem az."

Vicc. Szánalmas. A kommunista diktatúra pártállamának utódpártja hogy jön ahhoz, hogy megkérdőjelezze egy rendszerváltó párt demokrata voltát? Főleg ugye, hogy saját miniszterelnökük is kijelentette, hogy OV demokrata és hazafi...
lt aldo raine 2010.03.05 20:32:05
@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 37cm: itt forradalom? ugyan már. ellenzék meg lett volna, hisz ott az mdf, sőt, az mszp megszabadulhatott volna az szdsztől is. a fideszt amúgy se tekintik demokratikus pártnak az mszp köreiben, így a fidesz eltűnése a parlamentből a demokrácia erősödését jelentette volna a szoci interpretáció szerint.
Kevesen gondolták volna akár csak egy évvel ezelőtt is, hogy a választási kampány egyik legkeményebb retorikai küzdelme a Fidesz és a Jobbik között zajlik majd. Bár az MSZP és a Fidesz hozza egymással kapcsolatban a kötelezőt, négy vagy nyolc évvel ezelőtt lényegesen…..
lt aldo raine 2010.03.05 18:22:08
@tölgyes: 3. és 4. ponttal teljesen egyetértek :)

2.: a fidesz szerintem kétharmad nélkül is képes lesz radikális, jelentős változtatások meghozására. persze ez nem érintheti a kétharmados tv-eket, így nem lehet teljes a megújulás, de azért jelentős mértékű lesz a 2/3 nélkül is. mert ov-ék nem fognak félni a fennálló demokratikus keretek között teljes mértékben kihasználni, hogy zavaró kompromisszumok (mint anno fkgp) nem nyomják majd most a vállukat.

1. ki számít az mszp törzszavazójának? szerintem több rétegből állnak/álltak ők is.

szerintem részben ökológiai tévkövetkeztetés is a szociktól jobbikba áramló szavazók képe. ha az mszp törzsszavazóin a reménytvesztett legszegényebb nemcigány réteget értjük, akkor persze pl baz megyében sok szoci szavazó válhat jobbik szavazóvá, de ennek az egyetlen oka a cigánykérdés napirendre emelése a jobbik által. a jobbik a gárdával tesz azért, hogy ne lopják ki a répát józsi bá földjéről, akkor bizony a politika iránt nem érdeklődő józsi bá a jobbikra fog szavazni. de ezeken az eseteken kívül én nem hiszem, hogy jelentős lenne a szociból jobbik szavazóvá átalakulás.

az "orbán náci, veszélyben a demokrácia" kártya pedig azokat az exballib szavazókat tudta volna megszólítani, akik csalódottságukban inkább otthon maradnának. viszont így, hogy úton-útfélen támadja a fidesz és ov a jobbikot, az otthon búsúló exballibek csak legyinthetnek a náci kártyára: de hisz nem is igaz...
lt aldo raine 2010.03.05 18:27:45
@jjulie: ha elméssz szavazni és érvénytelenül szavazol, akkor esetleg. de a te filozófiád struccpolitika. attól még hogy bedugod a fejed a homokba, ugyanúgy történnek tovább a dolgok. de szíved, jogod otthon maradni, csak szerintem az elmúlt 12 év megmutatta, hogy elképesztően nem mindegy, hogy melyik 30000 ember lopja el azt amit tud...

a szocializmusban nem volt választási lehetőséged, ott színjáték volt a szavazás. most legalább kiválaszthatod ki lopjon, már ez is fejlődés, nem? :P
lt aldo raine 2010.03.05 18:42:39
@jjulie: a politika a demokrácia velejárója, elég szomorú, ha a rendszerváltás után még 11 év kellett h észrevedd a létezését...
Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett…..
lt aldo raine 2010.02.28 13:06:23
üdv mindenkinek! a kezdetektől fogva olvasom a blogot és a töménytelen mennyiségű kommenteket és most sikerült rá szánnom magam, hogy én is bekapcsolódjak a vitába...

amikor a political capital először felvetette az visszalépések kérdését, akkor első felindulásból azt hittem, hogy feltalálták a spanyol viaszt, valami olyan témát találtak amire még nem gondolt senki és milyen jó, hogy végre valaki. viszont ha a kezdeti lelkesedés elmúlik, akkor igen könnyen megláthatjuk, hogy kapitális hülyeségekről van szó.

ugye aki azt mondja, hogy elképzelhetőek a visszalépések az mszp és a fidesz között, az a következőkből indul ki:
1) az emberek számára a szélsőjobb olyan erő, amitől rettegnek és félnek
2) mind a fidesz, mind az mszp elfogadja a polika demokratikus keretek között tartását
3) a szélsőjobb erősödése veszélyezteti a fennálló demokratikus rendszert, azaz hatalmi, döntési pozícióba kerülhet a jobbik
4) az mszp tud hosszú távú startégia mentén gondolkodni.
5) az mszp szavazói átszavaznának a fideszre, ha a pártjuk ezt kéri (illetve néhány helyen fordítva)

nem kell nagy ész azonban ahhoz, hogy belássuk, mind az 5 alap kiinduló feltétel hatalmas hülyeség.

1) az emberek döntő többsége nem a szélsőjobbot utasítja el, hanem a hatalomhoz őszöd után is görcsösen kapaszkodó mszp-szdsz szövetséget
2) lendvai, mesterházy és gyurcsány egymásra licitálva hangoztatja, hogy orbán viktor diktatúrára tör, veszélyt jelent a demokráciára és köztársaságra. orbán viktor pedig a törvények felett álló szélsőséges pártnak titulálta az mszp-t
3) nem fenyeget magyarországon olyan veszély, hogy kormányra, azaz döntési helyzetbe kerüljön a jobbik, a fidesznek meg lesz az 50%+1 egyedül
4) az mszp ahelyett, hogy tiszta lapról felépítené a hitelességét most, amikor nem nyerhet semmiképp a választásokon. ehelyett a szocik a vállalhatatlan gyurcsánnyal a színfalak mögött, az egyértelműen a kommunista múlthoz köthető kovács lacival a frontvonalban az elmúlt évek hibáinak elsimerése nélkül kampányolnak
5) nincs az az isten, hogy az mszp bázisa, akik azért szocik, hogy a patás ördög cigány náci orbán viktor ne kerülhessen a hatalomra, szóval ők biztos, hogy nem fognak a fideszre szavazni soha. és a fideszre szavazók, akiknek a céljuk a most hatalmon lévők leváltása, se fog szijjártó két szép szeme kedvéért az mszp-re szavazni.

összefoglalva: érdekes felvetés a poltikai boszorkánykonyhából, de a realitása nulla.
lt aldo raine 2010.02.28 13:41:01
@AnnaKarenina: miért lenne az ország érdeke, hogy összefogjon az mszp meg a fidesz??

az ország kormányozhatósága eddig nem forgott veszélyben, az ahhoz szükséges parlamenti többség mindig ott állt valamelyik párt mögött. elég torz gyerek születne egy kövér-lendvai házasságból, nem tudom belátni azt, hogy ilyen szörnyszülött kompromisszumok az ország érdekét szolgálták volna.

persze a 2/3-os törvényeknél jó lenne racionalizálni, de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy azért van szarban az ország mert majd 400 parlamenti képviselő van, nem pedig 200...