Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nod20

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A liberális demokráciának hála mára nagy fejlődésen ment keresztül az elmekórtan. Az ápoltakat immár nemcsak villanyozással, hidegvízzel, gyógyszerekkel szedálják, hanem megengedik nekik azt is, hogy könyvet írjanak. Természetesen ezzel a lehetőséggel kevesen élnek, és az…..
nod20 2015.09.21 12:27:35
@high up!: Brilliáns, köszönöm! :)
Magyarországon kevés embernek adatik meg, hogy luxuslakásban élhet, éppen ezért, ezeket az ingatlanokat egyfajta misztikum lengi körül. Ebben a bejegyzésben azt vizsgáljuk meg, hogy vajon milyen jellemzők tesznek egy otthont luxuskategóriájúvá, majd pedig, az Otthontérkép…..
nod20 2015.05.21 21:15:41
Pénteken volt szerencsém bejárni a nemrégiben elkészült Simplon lakóházat a tervező építészek (Turányi Gábor és Turányi Bence) vezetésével. Idáig a házról csak felszínes ismereteim voltak, mindig csak a Bercsényi utcán sétálva szemléltem a homlokzatot, megakadtam az…..
Egykori minisztériumi épület (Tbiliszi, Grúzia) Ha visszagondolunk az előző évszázad épített örökségeire, sok mindenkinek elsőre a kommunista "gótika", illetve a szovjet ipari építészet "remekei', a szocialista realizmus otromba, monumentális emlékei juthatnak eszébe. Sajnos…..
Sok minden múlhat első, második, harmadik benyomásokon. A világ felgyorsult, az ember úgy tart lépést vele, hogy apró jelekből ítél. Nézzük, hogy egy e-mailcímmel milyen képet alakíthatunk ki magunkról. Szinte hihetetlen, hogy még 2015-ben is külön kell győzködni…..
Fenyegeti-e a társadalmakat egy újkori fasizáció? Beszélhetünk-e a kapitalizmusról demokrácia nélkül? Mi történik ma Magyarországon? "A demokráciát ma kinevetik az emberek és el kell ismernem, bizonyos mértékig megértem őket" - nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós, akivel Jaroslav…..
nod20 2014.05.25 07:16:20
@Sztavrosz_: az a baj, ha megkérdezték volna, akkor vagy nem tudott volna rá válaszolni a magyar, vagy nemmel válaszol.
Lehet utálni a négyes metrót, meg azt is ahogy készült, de azt mindenkinek el kell ismernie, hogy pompásak lettek a megállói. És ez nem csak az én véleményem, hiszen az Architizer A+ Awardson a finalisták közé került a 4-es metró két állomása is. Mégpedig a Gellért téri…..
A médiahekk és a vicc között a legfontosabb különbség, hogy az előbbi akkor éri el a kívánt hatást, ha nem esik le senkinek. Magyarországon és tágabb Európában éppen ez történik Conchita Wurst kapcsán. Ha talán nem is teljesen érthetetlen, de mindenféleképpen érdekes,…..
A HVG-ben november végén jelent meg egy cikk arról, hogy egy blogger "felfedezte", milyen kitételek is szerepelnek a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF). A cikk eleve hatásvadász felhanggal kezdődik, hiszen hogy lehet valami durva apró betűs tiltás, ami a szerepel az…..
nod20 2013.12.07 12:16:19
@$pi$: De nem ennyivel.
15 éves volt egészen pontosan tegnap a Nemzetközi Űrállomás, melynek születését a Zarja modul 1998. november 20-ai felbocsátása jelentette. Az emberiség által valaha létrehozott legkomplexebb laboratórium gyorsan növekedve már kamaszként elérte kifejlett testméretét: hossza és…..
Keresetlen hangú emailben szólította meg Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítókat október 21-én, amiért szerinte elmulasztottak tudósítani a szocialisták újabb gigantikus botrányairól. Furcsa levelet kapott a…..
Minden bizonnyal megosztó lesz ez a most bemutatásra kerülő modern betonépület. Számomra sem betonfelületével, de még inkább nem doboz alakjával vívta ki magának a tetszését, mint inkább 65 négyzetméteres alapterületének jó kihasználásával, téri adottságának megfelelően.…..
nod20 2013.10.18 14:10:51
Az amerikai republikánus párt tavalyelőtti (végül Barack Obamával szemben elbukott) elnökjelöltjének, Mitt Romneynak már a kampányban is sokszor szemére vetették gazdagságát. A politikus jelenleg is a sebeit nyalogatja, de ez nem akadályozta meg abban, hogy közel 9 millió…..
Néhány hete egy nemcsak fociról szóló világbajnoki selejtezőn meghallgathattuk Románia nemzeti himnuszát, amit teli torokból énekelt, zengett, üvöltött több tízezer ember a bukaresti nemzeti stadionban. Ez a himnusz történelmietlen, önmagán jóval túlmutat és úgy vélem, hogy…..
nod20 2013.10.01 14:01:39
@Gyingizik: ez butaság több szinten is. Gellernek sok hibája volt, de ebben igaza volt, ahogy a történészek nagy többsége ezen a téren egyet értett vele.
Hol? Budapest, Magyarország Mi? Egy egyszintes családi ház, fantasztikus részletekkel, Vespa-imádattal berendezve. Tervező? Bara Design Studio Mi tetszik benne? Dögös, vagány, menő - elsőre ezek jutottak eszembe róla. Mindamellett, hogy néhány éve engem is megtalált a piros…..
nod20 2013.09.22 06:33:57
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
A hét közepén Németh Zsolt külügyi államtitkár dicsérte a belpolitikai fejlemények mentén, majd tegnap Orbán Viktor kivánt sok sikert annak a török kormánynak, amely rendőrség 7000 ellene tüntető ember megsebesülésért, és 4 haláláért felelős. Orbánék, nem csak hogy nem…..
nod20 2013.06.23 16:00:44
@fehérfarkas: Ja, de ha megnézed a képeket a többség civil volt. Persze, hogy az ellenzék ott van a tömegben (jól - rosszul), de ettől még civil tüntetés marad.
nod20 2013.06.30 04:10:18
@fehérfarkas: azért ne a nyuszi vigye a puskát. Finom fogalmazva árnyékolt a kemalistákról alkotott véleményed.
Azt állítani, hogy a Erdogán-kormány a kisebbségek jogaiért áll ki, komolytalan.
Nagyításért katt a képre! Épp egy éve, tavaly novemberben lelkesedtem egy tervért, hogy "űrhajóleszálló épül a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vagy valami olyasmi". Tetszett, hogy merész ugyan a ráépítés, mégis "megemlékezik" a hajdanvolt kupoláról. Tegnap újabb részleteket…..
sorok között Lefejezni az IMF-et 2013.06.08 05:54:00
Az IMF önkritikát gyakorol: A Nemzetközi Valutaalap elismerte, hogy alaposan tévedett a görög válság mélységének megítélésében a krízis kirobbanásának idején. A legfontosabb előrejelzésekről kiderült, hogy köszönő viszonyban sem voltak a valósággal. - Elismerte az…..
Ennyire egyszerű! A mélyszegénységben élők egyenek rovarokat! Ezzel a remek javaslattal rukkolt elő az ENSZ egy héttel ezelőtt az éhezés megoldására. Az ehető rovarok ugyanis sok fehérjét és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul rengeteg van belőlük. Mért is nem jutott ez…..
A világ legelőkelőbb metróállomásának megépítését rendelte el a szaúdi király, és ott bizony nem lacafacáznak az építkezéssel, mint egyes helyeken, hanem négy év alatt el is kell készülni, a többi mellett, a csodamegállóval is. A metró ugye maga után von bizonyos…..
nod20 2013.05.22 17:33:44
az.
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..