Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rooklin

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden autóversenyzői tűzálló overálban van egy titkos zseb. A titkos zsebben van egy vastag könyv. A vastag könyvben van sok száz benzinnel, olajjal, epével és könnyel átitatott oldal. Minden oldal telis-tele van írva apró betűkkel. A könyv címe: Kifogásaim Komplett Kalendáriuma. Ilyenek vannak…..
Igazi nézelődőként jártam be az AMTS 2019 pavilonjait, és kissé önző módon elsősorban azokat az autókat fotóztam le, amelyek valamivel megfogtak. A megjelenésükkel, a decorral, a technikával, vagy mert szeretem azt a típust. Például a nyolcévi BMW E30 birtoklás is nyomott hagyott, azokhoz is rögtön…..
Egyre több magyar gyerek születik külföldön, azaz egyre több magyar nő szül külföldi kórházban. Ez történt Vandával is, aki a németországi Baden-Württemberg tartomány egyik kórházában adott életet kisfiának. Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy ott is volt magyar doktornő... (A fotókat köszönöm…..
Az M4-en futott Ulti magazinnak első ránézésre egy vidéki tévéadóhoz beadott közepes vizsgafilm érzete van, de a helyzet nem ennyire rossz azért. De van értelme ultit adni a tévében a póker korában?..
Mozgasszervi blog Gyógyfürdők 2017.04.17 19:02:51
Nagyon sok jót hallunk a gyógyfürdőkről, de felmerülhet a kérdés, hogy valóban hatnak-e, és hogyan. Rengeteget olvashatunk a gyógyfürdők csodás hatásairól, de arról már kevesebbet, hogy valóban többet tud-e a gyógyvíz, mint ha egy egyszerű klóros vízzel töltött medencében áztatjuk magunkat.…..
Először beszél őszintén a Bocuse d'Or döntőjén, Lyonban átélt érzelmeiről Széll Tamás, aki egy most bemutatásra kerülő dokumentumfilmben elmondja, mennyire nehéz volt lepleznie csalódottságát, és hogy örökre lesz benne egy rossz érzés a verseny miatt. Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata,…..
rooklin 2017.04.20 14:31:40
@Muad\\\'Dib: Tök mindegy, én csak kíváncsi voltam, hogy globálisan mennyire mainstream ez a verseny. A kémiai Nobel-díjról eddig is tudtam, hogy nem az.

Tisztában vagyok vele, hogy ettől még az utolsó helyezett is jobbat főz, mint amilyet én valaha ettem, csak nem ez érdekelt engem. Hanem hogy a Széll Tamás hírözön egy Kovács Kokó István-jelenségnek köszönhető (amikor is a média elhitette a fél országgal, hogy rajta a világ szeme, miközben max megszállott box-berkekben volt radaron) vagy frankón világhírű a csávó, és egy akkora díjról maradt le, amekkorát magyar ember még nem nyert.

Egyértelműen az előbbiről van szó.
rooklin 2017.04.20 15:00:00
@Muad\\\'Dib: 100%-ig biztos voltam benne, hogy pumped méjnsztrímezni fogsz, ha leírom ezt a szót. Pedig te is tudod, hogy a gasztronómiában egészen mást jelent mainstreamnek lenni, mint a bulvárban. De nem bírtad megállni, mert az a típusú arc vagy, aki bevadul erre a szóra.

A lényegen nem változtat: ha ebben a szakmában a sikert nem Bocuse d'Or címekben mérik, hanem Michelin-csillagokban, akkor valójában tökmindegy, hogy Széll Tamás dobogós lett, vagy csak negyedik. És nem érdemel nyilvános hisztit.
Az Entertainment Weekly közölte a Twin Peaks stábjának tagjairól készült legújabb stúdiófotókat. David Lynch kultuszsorozata az eredeti társszerzővel, Mark Frosttal készül, nemsokára folytatódik. A szereplők 25 év után térnek vissza, ez látszik is rajtuk. Sheryll Fenn egy kulisszavideóban azt…..
rooklin 2017.03.23 23:21:40
@furo80: És akkor még nem láttad, hogy Donnából mi lett! i.imgur.com/CWGptG0.jpg
A közelmúlt egyik legérdekesebb készüléke a két kijelzős Yotaphone 2. Az előlapon (már ha van neki ilyen) egy 5.0" méretű FullHD kijelző található, míg a hátlapon egy 4.7"-es, e-Ink technológiás panel 960x540p felbontással. Az érdekes az, hogy normális, középkategóriás hardverével is nagyon olcsó.…..
Már több felmérés is készült a témában, de a legfrissebb kutatás még meglepőbb eredményt hozott: állítólag 5,4 percig tart egy átlagos szeretkezés. Ezúttal Dr. Brendan Zietsch pszichológus vizsgálta 500 pár szexuális szokásait. Nézd meg mennyi volt a leghosszabb és a legrövidebb mért idő, ami…..
Magic 8 ball Homo Ludens 2016.06.26 12:36:11
Amikor gyerek voltam (a letűnt kilencvenes években, ami ma már retrónak számít, és nem, ettől nem érzem öregnek magam, á, dehogy…), a videójáték csak egy szórakozási forma volt esős napokra. Ha szép idő volt, az utcákat róttuk, fociztunk, bújócskáztunk, felfedeztük a környéket. Ha meg esett,…..
Tele van diktátorokkal a történelem, egyik brutálisabb (volt), mint a másik. Nyilván mindenki kapásból fel tudna sorolni közülük jó párat, most azonban öt olyat mutatunk be, akik talán kevéssé közismertek, rémtetteik azonban megérdemlik, hogy ne feledjük őket...
rooklin 2016.02.25 17:08:19
@BruceTheHoon: Micsoda egy felpaprikázott kis köcsög vagy! Kit érdekel, hogy kiről hallottál és kiről nem? Senkit. A lényeg, maga a cikk, teljesen jó. Akkor meg minek ugrálni?
Jön a szilveszter, de azért óév búcsúzásaként kaptunk három remek meccset. Kezdődött két közel azonos tudású játékos, Peter Wright és Dave Chisnall csapott össze, és egy egészen fantasztikus meccsen Wright ment tovább. Aztán Alan "Chuck" Norris nagyon simán ment tovább. És…..
Nem mi találtuk ki, egy muszlim teológus mondta a török tévé egyik műsorában, és ha ez nem lett volna elég, előtte azt is kijelentette, hogy az anális szex, illetve a szadista szexuális aktusok váláshoz vezetnek, így hithű muszlimok lesznek szívesek ettől tartózkodni. A…..
rooklin 2015.07.14 17:42:24
@Ad Dio: Szakmaiatlan vagy sem, a röhögőgörccsel nem lehet mit csinálni, sokkal híresebb riporterekkel is előfordult már, nem áll meg tőle a világ. A kiscsaj amúgy elég sokáig bírta, már az elején látszott, hogy nagyon kerülgeti.
Belsőség Szép autót keresünk! 2015.06.08 17:52:23
A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatból, és a Hungexpóval karöltve létrehozunk egy veterános/youngtimeres szekciót – hol másutt, mint a vásár területén, a passzázsban. A…..
Ötszáz lóerő, szárazkarter, szívómotor, 8800-at forgó négyliteres boxer hatos, mászóka, kagylóülés, PDK, kerámiafék. Amióta próbáltam az előző GT3 RS-t, azóta rend van a fejemben. Második a 458 Italia. Nincs turbó, sem hangbödön, csak a jóság és a tökéletesség, ahogy…..
rooklin 2015.05.29 21:44:23
@Claas: Semmiképp se lenne messze tőle, sőt, én egy nap gyakorlás után már Norbira fogadnék. Ebben a kategóriában nem igazán számít a kor, de a legjobbak között a különbségek se nagyok. Norbi simán a legjobbak között van, meggyőződésem hogy bajnoki címért harcolhatna a DTM-ben vagy bármelyik GT sorozatban, csak sajnos nincs lóvéja eljutni oda. Nagy kár, hogy egy ekkora kamusorozatban versenyez, mint a WTCC, ami sajnos akkora szar hogy már a magyarok se nézik, nemhogy bárki más.
#485 Az isiben, kémia órákon általában a vasnál (26. elem a 120-ból) elfogy a lendület, az utána következő elemek pedig kb. annyira ismertek, mint tetszőleges magyar kormányban az oktatási ombudsman. Azok a telepi vagányok, akik a biciklitárolóban szopatják a karika fülbevalós…..
rooklin 2015.04.29 14:19:47
@Kelly és a szexi dög: Akkor nyilván ezért használ az egész világ fából készült lövedéket ólom helyett.

A lövedék tömege és sebessége, azaz a belőlük származó mozgási energia és impulzus a lényeg. Alacsonyabb sűrűségű anyagból nagyobb méretű lövedék kellene azonos impulzushoz és mozgási energiához, amit aztán a légellenállás sokkal gyorsabban enne meg és hamarabb kókadna a röppálya.

És akkor még nem is beszéltünk a lövedék forgásából eredő jelenségekről, és hogy mennyivel jobban stabilizálható egy nehezebb lövedék.

Általános iskolai fizika... aha. Az ehhez a témához kicsit kevés lenne.
rooklin 2015.04.29 16:02:18
@pythonozok: Teljesen igazad van, messzebb repül, de a kilövés pillanatától kezdve jobban fogy a mozgási energiája, mivel gyorsabb, és így nagyobb légellenállás lassítja. Így hiába van száz méter után magasabban, mégis kisebbet üt. A torkolati energia tehát egy dolog, de a becsapódási a lényeg, ami ilyen röppályás témánál igencsak megcsappan.

Szóval nem véletlenül sűrű anyagból készülnek a lövedékek.
rooklin 2015.04.29 16:36:02
@pythonozok: Azonos mi mellett? :) Torkolati sebesség, energia, becsapódási energia, impulzus, méret, tömeg, satöbbi satöbbi. A végén azért csak azt látjuk hogy a lényeges, praktikus tényezőkre optimalizálva nem az alumínium repül a legjobban, hanem sűrű anyagok.

Ha a könnyebb anyagok laposabban repülnének a többi lényeges tulajdonság teljesítése mellett, akkor azokat használnánk. De nem azokat használjuk. Következtetés: nem repülnek egyenesebben.
Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.   A…..
rooklin 2015.03.17 16:50:46
@johnclayborne: 1. nem az együttható, hanem maga a légellenállás, 2. alatta is. Csak nem bírtam ki
Bármennyire is hihetetlen, Magyarország és a térség gazdasági szereplői számára a cigányok jelentik majd a következő évek, sőt, évtizedek során a kitörés, a fejlesztés, az erősödés egyik nagy lehetőségét. Igen, azok a cigányok jelentik hamarosan az új – és egyre…..
rooklin 2015.02.18 09:50:26
@kill004: Gondolod, hogy egy kis keménykedés hatására majd hirtelen elkezdenek tudatosan családot tervezni? Kevés erősebb statisztikai korreláció létezik, mint a szegénység és a reprodukciós ráta közötti. Szegény nép, sok gyerek, fejlett nép, kevés gyerek. Pont. Tökmindegy, hogy milyen okokból, a törvény fennáll, és kész.

Ebbe a demográfiai jelenségbe csak gazdasági vonalon lehetne belenyúlni, de egyetértek veled abban, hogy ez a hajó elment. Magyarországon se elég pénz, se elég gógyi nincs ahhoz, hogy a cigányok helyzetén, bármilyen eszközzel is, de érdemben javítsunk. Ha ezt eddig nem sikerült megoldani fele ennyi cigánnyal, ezután már annyira se fog. Az, hogy a cigányok ebben maguk is mennyire hibásak, tulajdonképpen tökmindegy, és a helyzeten nem változtat.
Szóval nem kellett sokat várni, Dárdai megkapta az első pofonokat a magyar sajtótól. Illetve, helyesebben csak egyetlen személytől Hegyi Ivántól, a Népszabadság labdarúgó tótumfaktumától. Kezdte egy könnyed sallerrel: "Dárdai az utolérhetetlen", ironizált az első cikk címe.…..
rooklin 2015.02.12 13:31:18
@muhi: Azért te is jól kiosztottál mindenkit a picsába. Ősz apókák/halottak és falábú, lélektelen gépemberek. Gondolom csak te vagy a villamos.
Viszonylag jól adja vissza ez a videó, hogy miért retteg minden autós attól a pillanattól, amikor egy közepesen kivilágított utcán nem vesz észre egy fekete ruhás gyalogost. (A való életben valamivel jobban látszott az ember, mint a videón, ezért picit világosítottunk a…..
6. Egerszegi Krisztina "Egér" az úszás modern kori bajnoka, aki szinte minden addig létező rekordot megdöntött, már ami az úszást illeti. Ötszörös olimpiai aranyérmes, emellett sokszoros Európa- és világbajnok. Példaértékű sportolói pályafutást tudhat magáénak, egy…..
Mit csinálsz, ha van egy überCOOL forgatókönyved, de az NKA (Nem Kúl Alap) nem vág hozzád pár milliót, hogy filmet csinálj belőle? Ha VAN Gábornak hívnak, akkor megoldod COOLban! Az eredmény? Minden idők legkúlabb generációs filmje, földönCOOLian természetes szereplőkkel és…..
Soha nincs második esély, az első benyomás a legfontosabb. Fontos, hogy hogyan jelenönk meg egy állásinterjún. Sokszor fontosabb, mint a szakmai önéletrajzunk, az amit tudunk. Jöjjön most néhány tipp a sok okoskodás helyett! Ahogy egy önéletrajz megírásánál, a megjelenés, az…..
rooklin 2014.11.12 18:26:05
@Rokkantnyugdíjaspornósztár: Nincs divatban, ezért ma sokak számára béna viseletnek hat. Ez nem észérvek kérdése. Párhavonta fel szokott merülni a zokni+szandál témaköre, ahol az érintettek tajtékzanak a kommentekben és röpködnek az észérvek, természetesen parttalanul.

Ha nem érdekel a divat, és leszarod, hogy ki mit gondol, akkor hordd nyugodtan. Ha érdekel, akkor szerintem jobban jársz egy feltűrt ujjú inggel vagy galléros pólóval.
rooklin 2014.11.12 18:28:44
@Rokkantnyugdíjaspornósztár: Annyit még hozzátennék, hogy gyerekeken illetve 45-50 felett szerintem is oké. De fiatal férfiakon bénán hat.