Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p543hp

1 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
Belsőség Magyar Polo Marokkóban? 2014.04.25 14:05:39
Történik, hogy az embert meghívják egy kicsit vadonatúj Porschét vezetgetni Marokkóba, egész pontosan Marrákesből (Marrakech, Marrakesh) indulva fel az Atlasz hegységbe, berber falvak között kanyarogni, szédítő mélységek fölött elporozni csúszós földutakon. Nem rossz…..
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Na, ezzel is megvolnánk, megvan az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, aminek egyik tagja a műsor közben azzal biztatta a nézőket szavazásra, hogy majd ők felteszik Magyarországot a térképre, ha eljutnak Bakuba. Nem ez volt az egyetlen otromba megjegyzés a…..
elneolvasd 22-9-2011 2011.09.22 11:22:34
Reggel találkoztam egy bácsival, akivel néha szoktam beszélgetni. Külföldön élő magyarként valahogy a jelenlegi kormányra terelődött a szó. Azt mondja nem érti, hogy lehet ennyire ügyetlen ez az ember, mert lényegében igaza van, de hát ahogy előadja... miért hagy ekkora…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
p543hp 2011.05.25 16:08:57
@grafikusz: meneküljetek, megjöttek a fanatikusok!
p543hp 2011.05.25 16:12:14
@Weöres Dániel: azért a stuxnet a kérdésben többet segít, bár rabbiéknak valszeg erősen benne volt a kezük.
p543hp 2011.05.25 16:52:14
@grafikusz: jaj neeee. Most szétcincáljuk mindazt amit itt összehordtál? Tudod mit igazad van, az hogy F(orce) egyenlő a m(ass) és a(cceleration) szorzatával, az a végső bizonyítéka hogy a Bibliát csak angol eredetiben szabad olvasni, a krisztus idején ez volt a lingua franca volt a mediterráneumban. Szegény Newton forog a sírjában hogy ilyen érvelésben szolgál pajzsként.
Ez a poszt ennek a részletes, folyamatosan bővülő posztnak a korábbi frissítései. Update 110324 2250CET: Tepco: az 1., 2. és 3. blokk reaktorába továrra is (bórsavas) tengervizet kell szivattyúzni. A 2., 3. és 4. blokk pihentető medencéjébe szintén kívülről pótolják a…..
A bejegyzés szerzője: Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. Igazgatótanácsának elnöke Válság? Ki beszél itt válságról?  A 2010 évi világgazdasági és tőkepiaci folyamatokat áttekintve az első gondolatunk, hogy a 2008-2009 évi gazdasági- és pénzügyi válság csak…..
Meg kellene végre hozni ezt a férfias döntést a teszetosza heti emelések helyett. Nagyot változna a világ, imádnánk. Vitaindító cikkünk blogposztja...
Manapság sokat olvashatunk a sajtóban az ír helyzetről, és arról, hogy vajon Írország is IMF-EU segítségre szorul-e mint pl. Görögország vagy hazánk. Hát igen, ez utóbbi kettő “bukása” nem annyira meglepő, de hogy az EU egyik bezzegállama készül bukni, az már…..
p543hp 2010.11.18 15:06:50
@bazd meg: az usaban egesz masok a lakaspiac gondjai, europaban hiaba vagy underwater, nem adhatod vissza a banknak a kulcsot. ordogi kor ez, ha szep lassan egyre tobb hazra teszik ki h foreclusore, a tobbi ara is lemegy, az ottani hitelek is underwater mennek, stb.
magyarhon eddgi szivo agon volt, ciklus ellen mozgott. aki ingatlanokkkal foglalkozik az tudja h jellemzoen 10-15 ciklusonkent egy 2-3 eves rovid idoszakban ugranak az arak, a tobbi befektetesi szempontbol nem erdekes. na most egy korbol mi kimaradtunk, kerdes lesz e alkalmunk behozni. kulonben az utolso ugras nalunk 99-2002 kozott volt, ugyhogy elmeletileg a kozeljovoben lehet egy ujabb aktualis, persze a gazdasag allapotanak fuggvenyeben lesz ez 2-3 ev mulva vagy kesobb.
p543hp 2010.11.18 15:27:11
@bazd meg: ja, csak a magyarok jelzalogallomanya gyakorlatilag semmi, vmivel jobb gazdasagi kornyezetben sok hitelt tudnak felvenni nagyobb kockazat nelkul - az otthoni 10% koruli hitelek jelenleg ny-euban 4% korul vannak, vagy az alattiak. es itt nem 2-300.000 eurot kell felvenni, hanem 20milliobol is lehet valogatni (egyenlore).
persze nem svajci frank hitelkre gondolok, a beveteli es a kiadasi oldalon ugyanaz a valuta legyen, maskepp nem megy
p543hp 2010.11.18 15:33:41
@bazd meg: sztem kevesbe hozongenel ha elolvasnad a korabbi posztokat. nevezhetsz agyhalottnak, csak magad minosited vele.
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
p543hp 2009.12.11 14:04:16
Örülök hogy megírtad ezt a cikket, mert azt mutatja nekem hogy nem csak politikailag nem értek veled egyet, hanem a környezetvédelmről is nagyon másképp gondolkodunk. Amit leírtál annak sztem sok értelme nincs.

Soha senki nem félt attól hogy elpusztítjuk a Földet. Amit mondasz az kb annyit jelent, hogy miért nem szórjuk meg atommal egymást, a földnek nem lesz baja. És tényleg, 1-2 millió évig szar lesz itt élni, aztán a rovarok átveszik az emberek helyét, és 60 millió év múlva vakargatját a fejüket hogy miért tűntünk olyan hirtelen el - höhö.

Gaia nem a Föld, hanem az élhető természet. Ahogy a vulkánkitörésekről stb írsz az nagyon tipikusan emberi probléma: a természettel nem együtt kell élni, hanem le kell győzni, meg kell zabolázni, a saját kényelmünkre kell alakítani mert veszélyes, betonozzuk be az Etnát, irtsuk ki az erdőket. Hogy az eredmény az hogy pl a partvidéki erdők megvédtek volna a cunami ellen, az mindegy, építünk majd egy magas gátat is.

Amit a nehézfémekről és a bálnákról írsz azt Te sem veszed komolyan. Pár kiló ólómtól soha senki nem féltette a Földet, a környzetünkért és a természetért annál inkább felelősek vagyunk. Bálna-gyártás? Túl sok sci-fit nézel. Persze a legtöbb embernek a kb 10 cm-nél nagyobb, max 4 lábú állatok fontosak csak, de a biodiverzitás nagy része nem itt vész el - és a sok növényről, rovarról, stb nincs CD-nk. Ez egy politikai úgy, és a politikusok szeretnek egyszerűen fogalmazni - de ezt te jobban tudod nálam. Ilyen szempontból a bálna kiváló választás. Ne vizionálj ezért bálnagyártást, mert azért van annyi eszed hogy tudjad ennél a probléma sokkal összetettebb - és ha az amazóniai törpe százlábú lesz a jövő üzemanyaga?

A cikked lényegét a végére hagytad (micsoda hülyeség ez?). Hogy A takarékoskodni kéne és hogy ehhez szemléletváltásra van szükség, abban igazad van. 2 ponton helyesbítenék. 1: sztem a műszaki cikkeken soxor nem az van feltüntetve h újrahasznosírthatók, hanem hogy újrahasznosított hulladékból készülnek. Különben Ázsiában simán szétszedik és újrahasznosítják a legtöbbet, ha elég alacsony a munkaköltség akkor megéri. 2: tényleg sokkal környezetbarátabb egy készüléket sokáig használni mint sűrűn cserélni. De abban egyetértünk hogy Kubában az 30as évek amerikai autói már átestek a ló másik oldalára és Budapesten is jobb lenne a levegő Kamazok, Ifák és trabantok nélkül. És hogy hol a határ, meddig van értelme pl egy autót szerelgetni vagy egy modernebb technológiát megvenni, azt senki nem tudja.
A pucér lantozás koronázatlan királya az RTL-nek köszönhetően az ország egyik legismertebb agglegénye lett, hetente 1,4 millió néző követi kalandjait a nőszerzés rögös útjain, meg még legalább ennyi a sajtóban megjelenő, "kiszivárogtatott" kamucikkekben, melyek…..
Csütörtökön jó későn, 23:20-kor debütál az m1 új tehetségkutató műsora, a Mondom a magamét!. A sorozatban a 300 jelentkező közül válogatja ki a legnagyobb nevettetőket a Galla Miklós, Nagy Bandó András és Csapó Gábor alkotta zsűri. A műsor házigazdája Magyar…..
Rendben, az RTL Klub lelopta Britain’s Got Talentet. Nem csak úgy felskiccelték emlékezetből, hanem lemásolták beállításról beállításra, jelentről jelenetre a szabályokkal, a látvánnyal és a zsűrivel együtt. Még jó, hogy a műsorvezetőket nem kell feliratozni. Csakhogy…..
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
A legális és illegális online tévézés ugyan még messze van attól, hogy a hagyományos, otthonülős, tespedős, távkapcsolós válfaj élharcosai megijedjenek tőle, de az tagadhatatlan, hogy a YouTube-bal indított, az iTunes-szal és a Huluval folytatott, valamint a tévék saját…..
A klasszikus válságcsökkentő vendéglátós trükkre szállít két példát Gabriella és Kitti. A  szuperlebutított büfémenüt illetve a féladagos megoldást bizonyára nem csak az Új Tündérkert és a Verne Étterem menedzsmentje alkalmazta ezen a jeles napon: Most érkeztünk…..
comment:com Kuncze pártatlan lett 2009.01.30 08:59:00
2 in 1 műsorvezetőt szerzett be a Klubrádió. Kuncze Gábor nem csak az Ötöst vezetheti, hanem közvetíthet a parlamentből, ha már amúgy is ott tartózkodik munkakörileg. Mondjuk nem is volt ez igazi közvetítés, Kuncze inkább a folyosón készített interjúkat a parlamenti pártok…..