Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaddi

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A kapcsolat utáni sóvárgás, akármilyen "jogos" is (lévén, hogy igen, az ember társas lény, a társra vágyás az egyik legelemibb vágyunk, és lesemeremírni-hány-éve nem volt már társam), csak a TÜNET. És hiába lenne is akár lehetőségem a tünetet enyhíteni, az csak…..
Semmi. Minden. Nagyon félek 2014.11.17 21:16:24
Szeretném, ha vége lenne ennek. ..
Vaddi 2014.11.18 02:26:16
Semmi. Minden. 60 perc 2014.10.16 21:49:07
Mi mással, hát ezzel a lemezzel nyilván, már negyedik alkalommal. Ritkítottam az edzésnapokon, nem megy minden másnap; hetente kétszer esik jól ekkora táv. Erősödtem sokat, amit leginkább abból érzékelek, hogy nem kapkodom a levegőt és egyenletesnek tűnik a pulzusom. A…..
Jót vidultam ezen a cikken, miközben olvastam, aztán komolyra fordítottam. Beletolja a világ arcába, hogy neki már ilyen is van, és persze én sem bírom megállni, hogy megnézzem. Első reakció, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva: gombóc a gyomromban, kisebbrendűségi érzés,…..
Írjak már először a szülinapomról, pontosabban annak az érzelmi oldaláról. Aki ide jár egy ideje vagy visszaolvasott, az tudhatja, hogy a születésem napját gyásznappá nyilvánítottam 2008-ban, amikor éppen aznap elvesztettem a kisbabánkat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem…..
Vaddi 2014.09.21 14:24:36
Én igazán csak nézelődni szerettem volna egy kicsit a könyvesboltban, ehhez képest második napja próbálom kiheverni a traumám. Szóval nem is kell engem megkérdezni, hogy akarom-e a Férfit, hanem majd megmondják a barátai? Sőt...  Lentebb kiderül, hogy a barátnőim is…..
1. Gyorsabb vagy, mint az átlag Ha a benned ketyegő processzor órajele lényegesen magasabb, mint a környezetedé, az abból látszik a legjobban, hogy gyorsabb vagy. Gyorsabban földolgozod a bejövő infókat, gyorsabban kinyered belőle a számodra hasznos részeket, és gyorsabban is…..
Nick Holmes is édes aranyos volt kölyökképpel, de az ő későbbi videóit nézve is arra jutok, hogy nem cserélném fiatalabbra a 40-es szerelmem (nem csak a külső férfiasabb volta miatt, de nem kellenek ide hosszas érvek). Ez egyébként számomra a legtutibb szexelős zene, amit valaha…..
Vedd elő a telefonodat vagy a fotógépedet, kérd meg egy barátodat, vagy csinálj selfie-t – a lényeg, hogy fotózd le magad a bringáddal, hogy Tiéd lehessen még Karácsony előtt egy Nokia Lumia 520-as mobil! A verseny lényege nagyon egyszerű: küldj be egy vagy több fotót a…..
Szombaton ismét rendezvény volt szcientológuséknál. Mivel megvették a székháznak szánt épületet, jöhetett az új feladat ... és jött is. Vajon mi lehetett a helyi "hívők" feladata? Mondjanak el pár imát Szíriáért? Segítsenek a rászorulókon? Istenfélő, erkölcsös…..
A Terep 50 óta komolyabb szintes futásom nem volt. A Tokaji-hegyet ostromoltuk néhány alkalommal, de igazi combfárasztó és vádligyilkos edzésem nem volt. A Mátra 40-nek nagyon örültem, már hiányoztak a hegyek. Kis csapatommal, a szokásos korai indulás miatt álmos fejjel érkeztünk…..
A valóság a százalékok mögött Az egyszerűsített vállalkozói adó olyan hibrid pedagógiai eszköz, mint mikor a rossz szülő azt mondja gyerekének: „nem érdekel hol kujtorogsz, de vacsorára itthon legyél.” Ettől senkinek sem lesz jobb, de egyszerre élvezhető a…..
Hoze Jogi basz 2011.04.24 15:09:00
Húsvéti kalandok - mai jogi nyelven. J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott…..
Megint meggyőződtem arról, hogy Nem Sportoló Emberek fejében a sportos életmód az valamiféle rettenet. Véget nem érő mókuskerék, ahol mindig járni kell valahova, és oda kell figyelni egy csomó mindenre... Az alapsztori ugyebár arról szól, hogy az átlagember (na jó, nevesítsük:…..
Vaddi 2011.04.09 01:30:56
Hmm, hmm, érdekes kérdések. :)

Én nem igazán az alakom miatt szeretném megtalálni az igazit: jó, jó, 10 százalékban amiatt, hiszen 55 kiló voltam egész életemben, három éve meg 62 vagyok, hiába, pár hónap és itt a harminc. De csak 10 százalékról beszélünk, a többi a posztban felsoroltak köré épül (mentális egészség, stresszlevezetés, rutin, frissesség, energia, testtudat etc.).

Egy dologban vagyok jó: a séta. Az megy és élvezem. A vádlim erős és izmos. De máskülönben nincs sikerélményem, ami a sporthoz köthető.
Iskolásként végig arra gyúrtam a többiekkel együtt, hogy miként lehetne megúszni a tesiórát, ami tök béna volt hülye gyakorlatokkal, de legalább mozogtunk. Ma meg azt mondom, hogy a sport a nyelvek és az alapvető pénzügyi ismeretek mellett a legfontosabb tantárgy kellene, hogy legyen.

Épp most fejtettem ki az alábbiakat máshol, de idevág.

Azt hiszem, az a fő gond, hogy
a, Magyarországon nincs elég hangsúly a tömegsporton, a tesiórák röhejesek, amiket mindenki meg akar úszni, ezért többségünk mínuszról indul;
b, a sport valamilyen közhiedelem folytán még nem a mindennapi élet része, hanem a verseny köré épül: nálunk a suliban pl. nem volt semmilyen olyan délutáni alternatív sportlehetőség, ami nem valamilyen versenysport lett volna.
Ezért aztán ennek az a folyománya, hogy
a, nem vesszük elég komolyan a sportot;
b, nincs önbizalmunk és kellő motivációnk sokszor megtenni az első lépéseket.

Persze azt is tudom, hogy ez egy kifogás, amin túl kell lépni. Te már megtetted ezt a lépést, Noémi, már jó úton jársz. Nekem is az a dolgom, hogy bátor legyek és kicsit türelmesebb, elvégre nem olimpiára készülök. :D

Múlt hónap előtt soha nem voltam edzőteremben, bennem is ott volt az előítélet, hogy oda csak háromszögalakúra fújt ukrán maffiózok meg ostoba plasztikcicák járnak – ez egyrészt sztereotípia, másrészt engem korlátoz, nem őket.

Szóval ezen már túl vagyok, csak egyszerűen türelmesebbnek kell lennem. Mindig azt mondogattam a nyelvtanulóknak is, hogy nyugodtan beszéljenek babanyelven, hibákkal kezdőként – ami jobb, mintha egyáltalán nem beszélnének. Csak felnőttként, pláne magas pozícióban, nehéz visszamenni az “én enni finom, kérek” szintre. Ugyanez van a sporttal is, ezért jobb gyerekként elkezdeni.

És igen, most keresem az Igazit. Még nincs meg, mert vagy nincs érzékem hozzá vagy unom, vagy mindkettő... de keresgélek.
Hoze Körkép 2011.02.21 05:32:00
Hajnali hülye történetek a Sashegyen - rovatMint tudjátok ismét kitört az insomnia (álmatlanság) rajtam. Ez semmiféle károssággal nem jár, sőt még jó is, izgalmas lehetőségekkel kecsegtethet. Szeretem én az éjszakákat, nyugalom van, csend, ésatöbbi. Nem utolsó sorban…..
Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon…..
Vaddi 2011.02.20 21:55:57
Személyesen ismerek egy gyönyörű fiatal nőt, akit brutálisan megerőszakolt négy (!) török vendégmunkás Németországban, évekkel ezelőtt. A mocskos, büdös, szemét férgeknek érzéstelenítés nélkül tépetném le a farkát és etetném meg velük, elmondhatatlan ugyanis, mennyi kárt okoztak. Soha nem lehet kiheverni azt a traumát, és akkor ő még “szerencsés”, hogy nem kapott AIDS-et, szifiliszt, nem esett teherbe – sokan rosszabbul járnak. De mondhatnám azt a híres informatikussrácot is, akit kicsi, 3-6 éves gyerekkorában molesztáltak durván éveken át, de ez már csak az öngyilkossága előtt írt búcsúleveléből derült ki. A szegény teremtésnek olyan maradandó károsodást okoztak a testében, hogy minden egyes vécézés emlékeztette őt a traumára, amit soha egész életében nem tudott feldolgozni. Keressetek rá Bill Zeller búcsúlevelére, ott pontosan leírja, min megy át az, akit molesztáltak, megaláztak, megerőszakoltak, “használtak”. Egy tehetséges, sikeres fiatal, aki nem tudott együtt élni megcsonkított, megalázott teste és lelke szörnyű mocskával, csak mert valami mocskos perverz beteg fasz nem tudott uralkodni az ösztönein.

Ami az arab világot illeti (bár én se akarom kizárólag vallási-kulturális kérdéssé tenni az egész világot érintő kérdést). Én ugye sok-sok kurzust csináltam a témában, rengeteg könyvet olvastam, most is követek arab/muszlim blogokat. Azt hiszem, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyjából látom, meddig tart a vallás, és hol kezdődik a kultúra – ezt viszont nagyon sokan, európai keresztények és afrikai muszlimok sem látják át. Egyiptomban 60 százalékos az analfabetizmus. Sajnos az ottani férfiak jelentős részének egy olyan kép él a fejében, hogy a nem-muzulmán fehér nő szabad préda: bármikor, bárkivel szexel érzelmek nélkül, nem kell tisztelni, mert pogány állat, elég használni. Ez persze kultúra, nem vallás, ergó a Korán szerint a nő nem a férfi alatt/felett, hanem mellett áll. Maga az iszlám rendkívül nőbarát egyébként, saját tulajdona és önálló keresete is a muszlim nőnek lehetett pl. a történelem során először, és a vallási törvények védik a nőt. A kultúra és a hadithokat félremagyarázó szunnita ortodoxok viszont pont vallás mögé bújva alázzák meg saját nőiket, és persze az európaiakat.

Maga a nők elfedéséről vallási körökben is megoszlanak a vélemények. Egyes értelmezés szerint az Isten a Koránban férfiak ÉS nők számára is praktikus okokból rendel testet takaró öltözéket, sivatag, hőség, ellenséges törzsek, satöbbi. Mások spirituálisan közelítenek a témához: a szerénység, z alázat és a belső értékek felé fordulás eszköze a kendő, hasonlóan a mi apácáink fátylához. Nem csak megvédi viselőjét a kíváncsi szemektől, de emlékezteti őt a hayyára, az isteni alázatra. Sajnos az idők során a testet, arcot takaró öltözék azonban számos fejlődő országban a férfiak hatalomgyakorlásának fő eszközévé vált, és számos területen nem a nő dönti el, visel-e bármilyen fátylat, kendőt.. hanem a férfi.

Fontos tudni, hogy más a vallás, és más a köré épülő kultúra. Egy nagyon hiteles, érdekes és szórakoztató forrás Egyiptom fiatal nőinek életéről itt is olvasható. Fattractive.wordpress.com. Ő a felső 500 ezerhez tartozik, de sokat ír az egyiptomi, arab valóságról, ami nagyon tanulságos.

A lényeg persze az, hogy kultúrától, vallástól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül SOHA, se egyetlen ember sem erőszakoskodhat egy másikkal, és ezt sokkal komolyabban, határozottabban kellene büntetni…
MegaBrutal blogja Csicskamunka 2010.10.03 21:33:00
Az elmúlt héten volt szerencsém egy kis csicskamunkát végezni. 6 napon át tartott a dolog. Az első nap nagyon szar volt, csak dobozokat hajtogathattam. A többi napon már csinálhattam mást is, pl. pakolhattam winyókat (és más dolgokat) az előzőleg meghajtogatott dobozokba. Az első…..
Eredetileg még december 22-én akartam írni arról, hogy elértük a mélypontot, és elindultunk, most épp szó szerint, a fény felé, de a poszt valamiért elmaradt. Pedig olyan fordulópontról beszélünk, aminek minden évben közel annyira örülök, mint a karácsonynak, vagy egy…..
Hoze Jee 2010.12.29 21:00:00
Hurrá, EU soros elnökök leszünk! Jaj de jó! Hogy a mindenségit neki, aztaa! Csúcs! Ünnepelni KELL! Bővíthetném is a kislistám a debil ünnepekről szólóan, ám mégsem, ez ugyebár egyszeri kuriózum most. Persze jellemző, a magyarok több mint fele nem is tudja, hogy most a mi…..
Vaddi 2010.12.30 12:37:48
Ajaj, drága emberek!

1. Aki azt hitte, az EU-csatlakoztástól, rögtön 2004 májusától "jobb lesz", az vagy 11 éves, vagy... hát, nem akarok kegyetlen lenni, úgyhogy maradjunk abban, hogy lélekben annyi. Az EU nem szólhat bele belpolitikai ügyekbe és nem egy pénzgép, amiből ömlik a lovetta felénk, hogy a kolbászkerítéses nyugathoz hasonlatosakká váljunk.

2. Az, hogy 2011 januárjától Magyarország van soron EU-elnökségben, nagyjából két éve állandó, tudott tény. Nem mellesleg eköré épült az egész idei Sziget fesztivál tematikája. Ez egy főként kulturális, turisztikai szempontból fontos lépés, nincs neki politikai és csak közvetve van gazdasági jelentősége (azért lássuk be, többet ki lehetne hozni a turizmusból, ha a budapesti, siófoki, hévízi, gyulai és soproni értékeinken kívül mást is políroznánk, és ehhez kap támogatást a Vidékfejlesztési Mininsztérium, igaz, sosem eleget).

3. Az ún. multikról pont nemrég írtam cikket a munkahelyzet kapcsán. Szeretném hangsúlyozni, hogy igen-igen-igen, Svájcban nem Meki, Burger King, Tesco, Spar meg Aldi van, hanem svájci cégek. DE! Svájcban cirka ezer éve nem volt háború, mindig more or less normális kormányt választottak az emberek, kedvezőbb a földrajzi fekvésük, a nyelv nem szigeteli el őket gazdaságilag... hadd ne soroljam. Ezt - és Svédországot :) - lehet mintának tekinteni, de ha ebből annyit veszünk át, hogy "takarodjanak a multik", akkor bizony nem a Tescót vagy a Spárt szívatjuk meg, hanem azt a sokszázezer minimálbérből élő kisembert, aki számára egy ilyen multi adja az egyetlen munkalehetőséget (főleg vidéken....) A különadó talán jó lépés, ugyanakkor lassíthatja a gazdaság növekedését, mert így lassabban terjeszkednek, kisebb (adózható) bevételt generálnak a multik. Ja, és azt ne felejtsük, hogy a ronda, csúnya, mocskos külföldi multik közül pl. az ALDI-ban van a legtöbb színtiszta magyar alapanyagból készülő áru - nem a CBA-ban, ami pedig színmagyar. Akkor most hogy is van ez???? Részmegoldás lenne, hogy k. nagy adókedvezményt kap minden magyar vállalkozás, de... egyelőre a multik nélkül még kihalna a magyar, már bocsánat (nem csak az alkalmazottak, de a beszállítók, termelők, kispénzű vásárlók is). Válság idején az élelmiszer-protekcionizmus pláne nem járható út...

4. Hozé, én imádom a szórakoztató írásaid, de egyet kell értsek azokkal, akik azt mondják, hogy a "komolykodás" nem az asztalod.

BÚÉK, everybody!
Hoze Blog 2010.12.23 17:26:00
FinishEzaz! Kész! Vége! Bevásároltam végre mindenkinek karácsonyra. Jó utolsó pillanatra hagytam, ilyen tán még nem is volt, hogy mostantól 4 napja még senkinek SEMMI sem volt meg. De ezzel vége az őrületnek. Őszintén mondom, két nap alatt is be lehet vásárolni, csak…..
Hoze Tech rovat 2010.11.14 15:49:00
Betiltott trash oldalak bénaságaiTulajdonképp hét elejei hír (sőt visszamenőlegesen múltheti is), hogy két igen ismert un trash-oldalt is leszedetett a magyar adadvédelmi biztosi kamara képekkel együtt. E két oldal a Puruttya oldal szerverén üzemelő www.excsajok.net,…..
Vaddi 2010.11.14 19:35:10
@teo77: Ez vicc volt? A Napiszar WordPress 2.8.4 Engine-ről fut, és MINDEN WP-szerkesztőfelület tökegyforma, tehát ha kíváncsi vagy és ki akarod próbálni, nagyjából másfél perc alatt regisztrálsz magadnak egy Wordpress.com-ot, esetleg saját szerverről egy Wordpress.org-ot saját domainnel, és voilá. :)

Amúgy mivel a Wordpress motor ingyenesen használható kereskedelmi célokra is, sok blogszolgáltató vette át a motort: többek között a kedvesés okos GenerálMédia is a blogger.hu-val, meg ez a blog.com is vett át dolgokat a WP-ből, elvégre hülyék lennének, ha nem ingyenes, nyílt forráskódú motort tolatnának...

By the way, szerintem is a Wordpress CMS a legjobb, saját szerverrel, saját domainnel. Nagyjából tizenöt különböző CMS-sel dolgoztam már, a WP az abszolút kedvenc. Lehet rá millióegy plugint tolni (külön címlap, angol-magyar szerkesztőfelület egy ablakban, flash-applikációk etc.) - szóval csak ajánlani tudom, pedig nem fizet érte az Automattic. :DDDD

Ami a témát illeti: se Puruttyát, se Napiszart nem olvasok, de kollégám csinálja az ezeknél persze lényegesen igényesebb (szintén poénoldal) Hírcsárdát, ahová Hoze is jelentkezett már szerkesztőbetyárnak, és az is Wordpress ugye, saját szerverrel... nos, a Puruttya béna volt, az ilyesmit ettől sokkal okosabban kell csinálni, kevesebb támadási felületet hagyva, koncepciózusan... Bár az tény, hogy a legjobb reklám a botrány, így látatlanban megmondom, hogy az oldalnak jót tett az ügy UV szempontjából. A HCS-t is Hoffman Rózsa viráoztatta fel :DDD. (Ha azonban a pedoizé ténylegesen pedofil oldal lenne, akkor bizony Thaiföldről és Bahreinről is törölnék a cuccot a szerverről, mert van egy szűk bűncselekményszegmens, ami mindenhol büntetendő... pedig az aztán nagy biznisz lenne, péppé kattintaná a nép, az garantált.)
Hoze Blog 2010.08.17 22:13:00
A magyar bulvarizmus kultúrális pöcegödreKéremszépen, olvasgattam ma egy rakás bulvárnak nevezett újságot - melyet Szentiványi István barátom csak wc-papír helyettesítőknek emleget. Nos nem is állunk távol eme szarkasztikus hasonlat révén a valóságtól, ám mit tehet az ember,…..
Vaddi 2010.08.19 16:13:51
Hoze, ki használ 2010-ben Wordöt? Senki! Még a fordításokat is Google-doksiban küldöm, az összes CMS-ben pedig a Firefox helyesírás ellenőrzőt használja minden újságíró. Még a Wordpressben és a blog.hu-nál is adott ez az opció, tessék tűzrókára váltani és engedélyezni a programot:

vergiftet.files.wordpress.com/2010/08/lol.jpg

A célkitűzés a "csak minőségi újságírásról" meg szuper, így is kell belefogni, mert ha már a naiv kezdők is korrumpálódnak, vége a dalnak! Viszont azt azért tudni kell, hogy nagyon komoly, profitorientált felmérések alapján tolják a bulvárújságok a nép arcába a címlapot: kis hazánkban pl. az a statisztika, hogy a magyar ember szarik a francia elnökre vagy a román Nobel-díjasra, az érdekli inkább, mekkorát székelt Liptai Claudia kutyája! Innentől ezzel tudod eladni a lapot (igen, a kereskedelmi médiában a profit a cél, a közszolgálatinál meg a politikai popónyalás, az underground pedig nálunk a kis piac miatt csak hobbiszinten működik), viszont ettől még a harmadik oldalon nyugodtan lehet komoly oknyomozó riport egyes politikusok offshore cégeiről vagy a hazai dékánok gigafizetéséről - és igen, volt is már, nem egyszer, mi több rendszeresen találsz ilyet pl. a Vasárnapi Blikkben, csak ez a címlapon nem sztori. Ugyanúgy, ahogy a Playboy az egyetlen glossy magazin, ahol SZÉPIRODALOM, mélyinterjú és zenekritika olvasható, de ez csak két nagy meztelen duda társaságában eladható a címlapon. A címlap a print felület lelke, az online platformé pedig a cím.

Ha adhatok egy tanácsot - a Firefox online helyesírás ellenőrzőjén túl - akkor azt mondanám, akkor leszel a legsikeresebb, ha megismered és elfogadod az aktuális piaci igényeket (ez jóval komplexebb, mint kívülről hinnéd), és mellé tudatosan foglalkozol komolyabb publicisztikával is, amit a megfelelő köntösben, a megfelelő felületen pozicionálva tudsz a nép arcába tolni. Én már elfogadtam, hogy ha az "Így néz ki valójában smink nélkül a népszerű színésznő" 80 ezer kattintást hoz és a "Mélyinterjú a kubai olajkonfliktus megoldásáról" csak 1200-at (konkrét számok"), akkor hozni kell a kért kattintásszámot öt perc alatt, majd lehet kreatívkodni, önmegvalósítani és népet művelni öt órában. Profitszinten a kettő csak kéz a kézben életképes, ezért a könnyűműfajokat ismerned kell és játszani velük (álhíreket én is tolok ide-oda pár éve, az pl. jó poén, kezdésnek nem rossz). És alázat, alázat, alázat, mert multifunkciós kreatív szakemberré kell válnia ma egy médiamunkásnak, mellé pedig meg kell őrizni a klasszikus, hagyományos publicisztika minőségi értékeit... és HELYET TALÁLNI NEKIK a megfelelő platformon. Ez pedig nem kis feladat. Nagy kalappal hozzá!
Hoze Art 2010.07.22 21:48:00
Helyesbítés: Kis szobor leszNos, nem lesz végül életnagyságú, úgy döntöttünk. Helyette lesz úgy 1 méter magas - tehát joggal mondhatjátok majd, hogy kerti törpét mintáznak rólam, igen.:xD De minden részletében korrektet. A mester pár munkájából ITT szemezgethettek. A…..
MegaBrutal blogja Életkép 2010.03.17 23:41:00
- Tudja valaki, hogy mi az a láncolt lista? - kérdezte az előadó a funkcionális programozás előadáson. - Aki hallott már róla, az tegye fel a kezét! Két-három hallgató bátortalanul jelentkezik. - Talán az első félévben találkoztatok már vele... vagy nem? - nézett körbe az…..
Vaddi 2010.06.25 11:04:18
@deep_fried: BTW, én is a Neumannba jártam, de én bőcsész lettem, nem geek! :) Egy időben legendás voltam, mert leköptem azt a tanárt, akire célzol. :)