Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atl

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rt felült a tévésszekrényre, a hifi mellé, és onnan lógatta lefelé a kis lábait. Írtó cuki volt, össze is néztünk Drissel, és szinte egyszerre kezdtük el mondani: - Hihetetlen aranyos ez a gyerek, imádnivaló. Csak nem biztos, hogy túléljük. Aztán, amikor az összes ismerősömtől meghallgattam, hogy…..
Én ugye 36 elmúltam, amikor Rt született, úgyhogy mi "késői" gyerekvállalóknak minősülünk, asszem. Azok az ismerőseim, akik egy jó tizessel fiatalabbak nálam, és gyerekük van, általában arra panaszkodnak, hogy a korábbi társaságukat elvesztették. A régi barátaik nem értik…..
Akkora mázlim volt, hogy jóval Rt egyéves kora után kellett csak belekezdenem a gyerekruha-vásárlásba. Addig még sosem csináltam, mert kaptunk kölcsön rokonoktól, meg anyukám nagy turkálós, rászabadult hetente párszor a Hádára, és hozta a márkás, vadi új, dögös cuccokat.…..
Egy gyerekeknek való gyógyszer betegtájékoztatójából: ..
atl 2014.11.21 21:05:14
Antibaby naplója Zoknikunyera 2014.11.09 23:12:40
Egy kb. 80 lakásos társasházban lakom. Ma megállított egy lakó (egy nő) a postaládáknál, hogy jaj, de jó, hogy találkozunk, mert azt akarja kérdezni, hogy nincs-e véletlenül fél pár gyerekzoknink, ami már felesleges, mert neki pont az kellene... mobiltoknak! Gondolom, elég furán…..
A nagy tévétlenségben és hírportáltalanságban eljutottam oda, hogy már néha nem tudtam, miről beszélnek az emberek, és ráadásul elkezdett ez zavarni is. Aztán jött még hozzá, hogy mintha egy kis szabadidőm is lett volna, úgyhogy körbenéztem a neten, főleg a Facebook-os…..
Antibaby naplója Elindult 2014.08.27 23:00:03
Nem szoktam minden fejlődési lépcsőt kiposztolni, és nem írtam már büszke mami bejegyzést hónapok óta, de most minden nap eszembe jut, hogy blogolni, blogolni, blogolni. RT egy csoda kis fickó, és tudom, hogy a saját gyereke mindenkinek az, és hogy a másé (úgy értem, idegeneké)…..
Ugyanabban a ruhában megyek szigetre, amiben a játszótéren voltam. Eleinte főleg sorban állok: a jegyért, a fesztiválkártya-feltöltésért, churros-ért (két éve vágyom rá, basszus), innivalóért, aztán elhaladok a Placebo-koncert mellett, nem rossz. A világzene (jelenlegi nevén…..
Inkább azt mondjátok meg nekem, mennyibe kerül egy konyhabútor, én ezen nem igazodom ki. Nagyságrendileg?Hajnalka szerint egymillió forint plusz a gépek. Az internet szerint már százezerért is kapsz egyet a kikában. Jó, én értem, hogy vannak olcsó és drága holmik a világon, de egy…..
Egy hónapos turnénk végére értünk, egyrészt szuper volt ennyit nyaralni, másrészt meg már rettenetesen untam, hogy egy bőröndből öltözködöm, amely bőrönd tartalmának 70 százalékát a Lány ruhái teszik ki, szóval ugyanazt a két rövidgatyát és öt pólót hordom egy…..
Antibaby naplója Vérkép 2014.06.19 22:29:22
Mivel majdnem egy évvel járunk RT világra jötte után, tehát azóta nem vagyok terhes, gondoltam egy "nagyot", és csináltattam egy nagylabort. Szoktam ilyet, de most különösen érdekelt, mivel hogy állok a terhesség után 11 hónappal, egy olyan év után, amelyikben nem sok időm volt…..
Cseh Tamás azt kérte: "E kies hazában mutass nekem, Egy oly nagy ravaszt, mint Shakespeare William!" Nos, kedves Tamás, mutatok neked egy ilyen nagy ravaszt - ismered is -, Orbán Viktornak hívják. Aki most belengette, hogy egyes minisztériumok költözzenek vidéki városokba. Viktor három…..
atl 2014.06.16 11:52:01
@Never: Én láttam már olyat, hogy gyakorló állatorvos (és ide tetszőlegesen behelyettesítheted az agronómust, vagy az állattenyésztőt is) azt képzelte, hogy akkor ő már tud jogszabályt alkotni. Na, az volt tragikus, hidd el. Őrjöngött is a szakma.
Antibaby naplója Betegség 2014.05.13 20:53:28
RT most először beteg. Tegnapra virradó éjjel és tegnap egész nap volt a csúcspontja. Szegénykémnek minden összejött: láz, orrfolyás, piros torok, kezdődő fülgyulladás (pedig szélben mindig van rajta sapka), pirosodó mandula, és még egy napokkal korábban induló…..
atl 2014.05.15 21:25:32
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
Antibaby naplója Ringató 2014.03.22 16:56:00
Annyira elegem lett abból, hogy bárki, akivel az utcán, boltban, játszótéren szóba állok, pár perc ismeretség után felteszi a kérdést, hogy "Na, és jártok Ringatóra/Babaúszásra?"*, hogy fogtam magam, meg a gyereket, és jól elmentem egy ilyen dalolós-mondókázós valamire.…..
Mostanában rendszeresen gratulálok magamnak, amiért ilyen kitűnő érzékkel választottam magamnak férjet. Anamnézisemet tekintve simán hozzámehettem volna valami efféle hülyéhez, aki aztán, ha talán meg nem is ver, de kizár a lakásból, mert túl vizesen mosok fel.  Kezdjük ott,…..
Antibaby naplója 7. hónap 2014.02.07 22:04:05
Elképesztően gyorsan elrohant ez a hónap is, és ami még elképesztőbb, hogy ezalatt a 30 nap alatt fejlődött RT a leglátványosabban. Sokkal "naffiúsabb", az akaratát is kifejezi már, és részt vesz a társaság életében, legyen az egy baráti összejövetel, szűk családban…..
atl 2014.02.10 09:35:29
@Antibaby:
8-11-14-17-20 Az első és az utolsó tápszer. Éjjel nem kel fel. De néha sűrűnek érzem így is.

Ha később kel (hétvégén előfordul, hogy kilenckor) akkor kimarad egy kaja. Vagy ha nem akar enni, akkor is. :)
atl 2014.02.10 09:45:24
@kicsinap: És akkor normál esetben a tízórai marad ki, és reggeli után rögtön ebédet kap?
atl 2014.02.10 15:23:16
@Antibaby: Kb. egy hónappal lehet idősebb RT-nél (06.06.).

Tízóraira és uzsonnára általában gyümölcsöt vagy tejpépet szoktam neki adni, ebédre pedig valamilyen zöldséget (hússal). Lehet, hogy ez csak nekem fontos, a gyereknek tökmindegy. :) Amúgy ez nekünk most bevált, és elég flottul mennek a dolgok, csak nekem tűnik kicsit sűrűnek.
isolde Kis kece lányom 2014.02.06 09:49:53
Voltunk Ringatón, az ötödik percben azt gondoltam, nahát, ez mekkora királyság, veszek is bérletet, kár, hogy csak hetente van, a huszonötödik percben meg azt, hogy vissza akarok menni dolgozni. És már régóta meg akartam írni pontosan ugyanezt is, csak sosincs rá időm. ..
Antibaby naplója 6. hónap 2014.01.07 18:24:09
Megint egy hónap elszaladt, félig-meddig észrevétlenül. Kicsi RT sokat változott, bár nem tudok felsorolást villantani arról, mit nem csinált még 1 hónapja, amit most igen, de mindenben látványosan ügyesedett. Az első Karácsonyán nagyon vidám volt, és azt hiszem, sikerült neki…..
Antibaby naplója Hozzátáplálás 2013.11.23 18:20:04
Megkezdtük az első szilárd (sokszor persze inkább folyékony, de nem anyatej, nem tápszer) táplálék bevezetését. Az első héten vagyunk túl, és én felváltva ugrottam ki a bőrömből a boldogságtól és kaptam kis híján idegbajt. Soha nem gondoltam, hogy ilyen nagy öröm, amikor…..
atl 2013.11.24 21:15:37
@Antibaby: A krumplit a lila fügés szerint is héjában kell sütni. Ha belegondolsz úgy tényleg sokkal ízletesebb.
Viszont én egy szem krumplit nem szoktam (40 percig) sütögetni. Ha mást is sütök, akkor beteszek párat mellé, de egyébként én is párolni szoktam.
atl 2013.11.24 21:20:46
@Antibaby: A bébiételt a felnyitástól számított második napig lehet a gyereknek adni. Nálunk 3 nap alatt simán megevett egy üveggel, már a legelején is. És Hipp-ből vannak pici üvegesek is.

(És akkor ebből az is kiderült, hogy én is adok neki bébiételt, ha pl. nem itthon ér bennünket a kajaidő.)
Antibaby naplója Kimenő 2013.11.07 15:00:38
Lett havi, kétheti vagy heti kimenőm, ahogy igénylem. Tök jó. Egy nem is olyan hosszú beszélgetés eredménye ez Drissel. Rájöttünk (tudom, nem ez a spanyol viasz), hogy az őrli fel az embert, ha folyamatosan neki kell felügyelnie, készenlétben állni a kicsi közelében. Sosem…..
isolde Főleg evés 2013.11.04 20:44:03
Ma meg itt volt Judit néni, babajáték helyett egy üveg bort hozott, és kérésemnek megfelelően példaértékűen és jóízűen falatozott a tejmentes sütiből, amíg megetettem a Lányt*. A Lány már két kávéskanál sütőtököt is megeszik, sőt, ma először adtam hozzá három…..
atl 2013.11.06 14:07:03
@isolde: Az almáért a kölök sem rajong, és már kezdtem aggódni, hogy milyen nyüglődés lesz a hozzátáplálás, amikor kiderült, hogy az őszibarackot például nagyon szereti.