Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeszkópé

0 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tervek szerint tegnap az ATV élőben közvetítette volna Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Az élő adás technikai hiba miatt egészen korán megszakadt, és nem is állt helyre. Így a beszéd helyett bekapcsolták a Fórum című betelefonálós műsort, Somogyi Zoltánnal. A…..
Kósa Lajos a Blikknek nyilatkozott az RTL Klubnak adott nyilatkozatával kapcsolatban. Azt mondja, hogy egyáltalán nem számított rá, hogy az RTL le fogja adni ahogy kilép a képből. Azért állt ki a kamera látóteréből, hogy jelezzen az újságírónak, inkább beszéljenek…..
szeszkópé 2014.01.08 16:53:10
@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:
Nyilván az RTL munkatársa is valami komcsi bérújságíró, aki eleve azért bérkérdezte ilyen negatív módon a jó Polgármester Urat, hogy aztán a komenista bérbloggerek bérposztokat bérposztolgathassanak róla a zsindexes elvtársak bércímlapjára. Ezek után meg is értem szegény Polgármester Urat, hogy elment a kedve a spontán interjúktól.
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
A SZOLIDARITÁS MOZGALOM köszöni szépen!Mióta hál istennek eltűnt az ECHO-TV adásáról Bencsik András, hatalmas űr keletkezett a kormánypárti dicsőítés területén, kívánjon az bármilyen nyilvánvaló hazugságot is. A HÍR-TV  igyekszik betölteni ezt a médiatörténelem sötét…..
szeszkópé 2012.06.25 09:41:08
@Putyilov gyári melós: Tudok a legújabb összeesküvés-elméletes könyvéről, de ez sem változtat azon a tényen, hogy kb. 20 éve van jelen a magyar politikai közéletben, és ha valaki ilyen témában posztolgat, annak azért illenék ismernie a nevét.

Tudtommal egyébként továbbra is "Lentner"-nek hívják az urat/elvtársat!:))
szeszkópé 2012.06.25 10:06:15
@wilson77: A Hír TV egyetlen irányvonalat képvisel: "Csak a Fidesz!" Ezzel szemben az ATV a különböző baloldali pártformációknak próbál teret adni, amelyek egymással is harcban állnak (MSZP, DK, LMP, Szolidaritás), illetve egyre inkább megszólaltat a Fidessszel szembeforduló jobboldaliakat (Mellár, Ángyán). Ugyanakkor szerintem abból a szempontból hasonlóan egyoldalú és elfogult, mint a Hír TV, hogy egyetlen deklarált célja van: a Fidesz kormány lejáratása és megbuktatása. ("Mindegy, hogy ki, csak NE a Fidesz!")
Történt ugyanis, hogy egy NER ellenes képviselő az azonnali kérdések órájában feltett neki egy sor kérdést. Már a kérdés feltevésén is látszott, hogy szereptévesztésben volt a Tisztelt képviselő úr! Mert nem a kedves Némethné hogyléte felől érdeklődött, hanem galád…..
Egyáltalán, volt kitéve olyan tábla, amely egyértelműen tiltja, hogy Hummerrel a Balaton jegére menni tilos? Mert ha nem, tulajdonképpen honnan is tudhatták volna, hogy nem szabad... és különben is: ebben a nagy hóesésben nem is biztos, hogy tökéletesen fel lehet mérni, hol…..
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
szeszkópé 2011.10.20 15:22:26
@Balt: Nem tudom, nem vagyok Juhász Péter szakértő.

Viszont továbbra is várom a forrásmegjelölést a posztolótól, hogy JP mikor és hol mondott/sugallt/sejtetett olyasmit, amit ő a szájába adott!
szeszkópé 2011.10.20 15:49:37
@Kóser Malac: Ha nagyon akarták volna, meg tudták volna oldani, hogy OV mindkét eseményen részt vegyen. Pl. ha fél napot konferenciázik Brüsszelben, utána pedig hazarepül beszédet mondani a nemzeti ünnep alkalmából. Ebbe senki nem tudott volna belekötni. Szóval a szitu egyértelmű: a Fidesz nem akart beégni okt. 23-án, ezért találtak egy nem túl jó ürügyet a rendezvény lemondására. Ennyi.
Érdekes jelenséget fedezett fel Zoli, s meg is osztotta az Urbanistával. Szépen felújították a mostoha sorsú és kalandos történetű Kálvin téri áruházat, ami önmagában nem érdekes (legalábbis nem kellene, hogy az legyen). Viszont az íves sarokrész úgy ahogy van kimaradt. Egész…..
szeszkópé 2011.09.20 23:30:40
@nemzetikonyves: igaz ami igaz, nekem sem tűnt fel eddig, pedig majd' minden nap elgyalogolok az épület előtt. Valószínűleg azért nem vettem észre, mert épp elég zavaró objektum van a környéken, ami sokkal inkább vonzza a tekintetet, mint ez a kis hiányosság.
szeszkópé 2011.09.21 07:41:45
@GL-581 g: semmi baj nincs magával az épülettel, csak azokkal az igénytelen, bazári megoldásokkal, amivel elcsúfították. Előtetőt le, reklámtáblákat kidobni, 1. emeleti nyílászárókat kicserélni, üzletsor arculatát egységesíteni! Ha ezeket megcsinálnák, akkor teljesen korrekt lenne a ház kinézete.
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
szeszkópé 2011.07.21 18:50:13
@Mária:
Na tessék! Időközben Goompah is nyilatkozott arról, hogy ő is "természetes személy"-ként van jelen. Őrá is illik ugyanaz, ami rád, vagyis neki is van a nickneve mellett webcím, ahonnan fénykép alapján simán beazonosítható. Abból, hogy egy korábbi hozzászólásodban a macskáira tettél utalást, úgy tűnik számomra, hogy neked is pontosan tudnod kellett, hogy Goompah valós személy, és Te ennek tudatában sértegeted őt.

De tételezzük fel, hogy mégsem tudtad! Ebben az esetben engedd meg, hogy - saját gondolatmenetedet felhasználva - hadd figyelmeztesselek Téged a következőkre:

Ha a kommentjeidben GOOMPAH-ot sértegeted, az a szarozással ellentétben VALÓBAN a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés, ami miatt perelhető vagy, ha Goompah úgy akarja. Mindezt csupán jóindulatból közlöm veled, mert feltételezem Rólad, hogy alapvetően jogkövető ember vagy, és csupán a tájékozatlanságod miatt sértetted meg az írott szabályokat, én pedig kötelességemnek éreztem, hogy figyelmeztesselek Téged a lehetséges következményekre.

***

Most őszintén! Szerinted van bármi különbség a kétféle sértegetés és az arra adott reakciók között? (Leszámítva, hogy Te még mindig nem voltál hajlandó elárulni, hogy pontosan mivel sértett meg Gompah.)

Kettős mérce!
szeszkópé 2011.07.21 18:57:52
@Mária:
"Aki a nickjébe valósnak tűnő nevet ír, többnyire máshol se titkolja."

"A Goompah nem igazán tűnik emberi névnek"

Ezzel gyakorlatilag Te magad ismered el, hogy mennyire megfoghatatlan kategóriák alapján próbálod ugyanazt a megnyilvánulást egyik esetben "nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés"-nek, a másik esetben pedig teljesen természetes véleménynek minősíteni.
szeszkópé 2011.07.21 22:00:31
@Mária: "Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, és én itt most feladom, hogy tisztázzam ezeket a fogalmakat."

Kedves Mária! Biztosan igazad van abban, hogy sok mindennel nem vagyok tisztában. Ugyanakkor (látva a korábbi zavaros és ellentmondásos okfejtéseidet) talán tényleg jobb, ha nem Te kezded el tisztába tenni a fejemben ezeket az "alapvető fogalmak"-at.
Gyurcsány Ferenc második fénykorát éli. A saját pártjában dúló teszetosza pozícióharc és a Fidesz jóvoltából a fecsegése is úgy telik meg tartalommal, mint majálisozó kisnyugdíjas gumicsizmája esővízzel. Szerintem ő maga sem hitte elsőre, hogy Orbán megteszi neki a…..
szeszkópé 2011.05.04 11:53:35
@légycsapó: "Lehet Fletót utálni, de azt senki nem tudja megcáfolni, hogy ő legalább igazi demokrata gondolkodású politikus."

Hú apám, hát ezt bizony tényleg nem nagyon lehet cáfolni! Olyan szépeket mondasz Ferencről, hogy könny szökik a szemembe. Mintha csak Orosz Józsit hallanám...
Kifordult sarkaiból a világ, mi meg csak pislogunk, mint hal a szatyorban: a sajtószabadság egykori védelmezői egymás után kollaborálnak a szabadságharcból, ezzel párhuzamosan a Médiatanács az élet jeleit mutatja.Először Vásárhelyi Mária érezte szükségét, hogy…..
szeszkópé 2011.04.29 15:00:28
@sületlenke:
Más dolog valamit tahóságnak, primitívségnek és érzéketlenségnek tartani, és megint más ezért bíróságra menni és milliós vigaszdíjat követelni az "elkövetőktől". Pláne a sajtószabadság legnagyobb szószólójától.

A cikk stílusa amúgy tényleg elég alpári, de ha ez valóban olyan nagyon megviselte Vásárhelyi Máriát, akkor inkább pszichológushoz kellett volna fordulnia, nem pedig bírósághoz.

A cikkbéli dominázásnak egyébként semmi köze Vásárhelyi személyéhez, csupán egy gusztustalan, hangulatfokozó(nak szánt) stíluselem volt a szerzők részéről. Szerintem valójában nem is ezen sértődött meg Mária néni, hanem azon, hogy unalmasnak nevezték az előadását. Gondolom, így próbál bosszút állni Szilyéken.
szeszkópé 2011.04.30 08:44:36
@Fabius: "Az miért nem fordult meg senki fejében, hogy a képen alárendelt szenvedőként ábrázolt Szilynek lesz halaszthatatlan perelhetnéke?"

Igen, ez érdekes és jogos felvetés.

Viszont lehet, hogy ezzel adtál egy jó ötletet Szilynek!:)
"Ha ezeket a nemzetieskedő bullshiteket lerántom a szövegről, akkor azt látom, hogy egy antiglobalista, antikapitalista, anarchista punk csávóval állok szemben, aki mindennek nekimegy, és, hogy éppen az építészetet találta ehhez meg, az egy puszta véletlen" - hangzott el Makovecz…..
szeszkópé 2011.04.01 14:38:10
@Ray2: "Egyetlen egy bölcsész hallgató írt konkrétat arról hogy miért rossz a Stephaneum és nagy valószínűséggel az is visszavezethető a szokásos magyar kivitelezés gondjaira."

Amiket felsoroltam, azok közül egyedül a beázás vezethető vissza a kivitelezésre (bár vannak kétségeim, hogy egy ilyen konstrukciót - nagy fesztávolságok áthidalása kizárólag fa szerkezettel - egyáltalán meg lehet-e építeni időtálló módon, de ebbe inkább nem mennék bele, mert nem értek hozzá).

A többi probléma viszont egyértelműen tervezési hiba/hiányosság (rossz elrendezésű termek, akadálymentesítés hiánya, nem megfelelő anyagú burkolat az udvaron, a kupoláról lehulló hótömbök és jégcsapok, stb.). Ha Makovecz - vagy bárki más - egy oktatási intézményt tervez, akkor semmiképpen nem teheti meg azt, hogy a funkcionalitást figyelmen kívül hagyja, vagy a funkció rovására valósítja meg a művészi koncepcióját. Márpedig a Stephaneum esetében (és úgy tudom, az egri uszodánál is) ez történt. Ezek az épületek sajnos pont az elsőszámú funkciójuknak nem felelnek meg, ami azért egy picit mégiscsak minősíti a tervezőt.
f1 Hamilton nyer, ha ott a nője 2010.06.02 14:12:00
Nicole Scherzinger nem jár gyakran F1-re, de az utóbbi három Hamilton-győzelemnél így is jelen volt. Amikor az angol vb-t nyert, szintén. "Amikor jön, úgy néz ki, nyerek. Először 2008-ban jött, Monacóba, tavaly Magyarországra és Szingapúrba, mondhatni a kabalám" - mondta…..
Matolcsy György kétségkívül a szakmája egyik legnagyobb tekintélye, olyan gazdasági szakember, aki ha kell, úszott az árral szemben, és akkor is őt igazolta az idő. Nem véletlenül tette meg őt Magyarország leendő miniszterelnöke a gazdasági program tótumfaktumának. Azonban…..
szeszkópé 2010.05.13 10:13:32
szeszkópé 2010.05.14 08:28:59
@Frank'Leó:
Jávor Benedek többször is nyilatkozott a témában, és beszélt az aggályairól, elmondta, hogy a személyi garancia helyett szervezeti szintű garancia kellene, stb. Ugyanakkor viszont nagy tisztelettel beszélt Illés Zoltánról, elismerve eddigi munkásságát.
Tehát - sajnos - tökéletesen bejött a Fidesz taktikája: sikerült elvenni az élét ennek a rendkívül súlyos és aggályos lépésnek azzal, hogy egy hiteles(nek tűnő) embert ültetett az államtitkári székbe.
szeszkópé 2010.05.14 13:11:52
@Frank'Leó: "már nem látok esélyt sikeres nyomásgyakorlásra"

Miért? Mikor láttál? "Sikeres" nyomásgyakorlásra sztem azóta nincs esély, amióta megvan a Fidesz kétharmada. Gondolod, hogy ha hangosabb lett volna az LMP, akkor a Fidesz meggondolta volna magát a struktúraátalakítással kapcsolatban?
Egy frászt! Nem osztom azoknak a véleményét, akik szerint ha a Fidesz parlamenti kétharmada Sólyom László helyett új köztársasági elnököt választana, annak puszta ténye a magyar demokrácia meg mittudoménmi megsemmisülése lenne. Főleg akkor nem, ha ezek a véleményalkotók, khm,…..
szeszkópé 2010.05.12 23:29:25
@Hungryhorse: "Sehol nem írtam >>vezetői szintű összefonódásról<<, magát a fogalmat sem használtam."
Na, ez az amit már tegnap is állítottál, én pedig cáfoltam egy tőled származó idézettel (amire azóta sem reagáltál). Ide másolom még egyszer: "számos fórumon megmutattuk páran, milyen szintű az átfedés: no nem csak a szavazóbázisban, hanem vezetőkben..."
(átfedés-összefonódás: szerintem szinonimák)

"többségellenesség, doktrinerség"
Konkrét példákat kérnék! Ki a többség? Mikor volt ellene az LMP?

"támogatott ügyek egyezése"
Milyen konkrét ügyek? Ha ezek "jó ügyek", akkor mi a baj?

"jelképválasztás"
Konkrét példák?

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki posztjával kapcsolatban konkrét kifogást fogalmazott meg az LMP: ne vezesse olyan párt a bizottságot, amelynek kötődései lehetnek egy olyan szervezethez, amellyel szemben jelenleg is nemzetbiztonsági ügyben folyik nyomozás.
szeszkópé 2010.05.13 15:21:16
@hulyeinformatikus:
Szerintem jogosan tekinthetjük liberális pártnak az LMP-t, ha a fogalom alatt a politikai liberalizmust értjük (emberi jogok, kisebbségi jogok, szabadságjogok képviselete).
Gazdaság- és szociálpolitikáját tekintve viszont inkább baloldalinak (szociális szemléletűnek) mondható az LMP.

Az SZDSZ viszont pont az ellenkező irányba ment el az utóbbi években (főleg Kóka elnöksége idején), amikor például a szabadságjogok karhatalom által történő megsértését helyénvalónak tartotta (a 2006-os rendőri túlkapások idején), illetve amikor a gazdaságpolitikában egy "vadkapitalista", neoliberális irányvonalat képviselt.
Pintér jelölése rossz kompromisszum. Ennél csak egy rosszabb döntést lehetne hozni: ha a titkosszolgálatok is a Pintér vezette belügyhöz kerülnének. Orbán Viktor tegnap – nagyon helyesen – kijelentette, hogy a 2006-os őszi rendőri túlkapások kivizsgálásában…..
szeszkópé 2010.05.06 11:14:56
@gonosztojás: "megfogadtam Orbán előrelátó intelmét és a gyűlés után hazamentem"

Így is kell ezt csinálni!!!
Amúgy meg nagyon szomorú dolog, hogy még mindig léteznek olyan emberek ebben az országban, akik nem képesek megfogadni Orbán Vezér előrelátó intelmeit. Ki is kell verni a szemét a zösszesnek!!! Mert megérdemlik!!! Ugye?
szeszkópé 2010.05.06 11:36:18
@gonosztojás: "Hm..szerinted rosszul tettem?"
Nem, szerintem nagyon jól tetted! Hogy téged idézzelek:

"Tetszettek volna idejében haza menni..
Miért is kellett késő éjszakáig az utcán balfaszkodni?"
"Ha úgy fogalmazza meg a kérdést, hogy Sólyom László a következő években a köztársasági elnök lesz-e, akkor azt a választ adnám, hogy szerintem nem, nem ő lesz"   Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke 2010. április 27.   Három állításom van: (1) A Fidesznek…..
szeszkópé 2010.05.01 11:40:02
@simonmondja.:
Tőkés László és Satu Ferdinánd. Ez jó!:)

"Szánalmas vagy, hogy ezt is kampánynak fogod fel, hogy írtam pár mondatot, amivel nem értesz egyet te és a másik hárommillió egyéniség ."
Egyrészt nem fogom fel kampánynak , másrészt olyan dolgokat írtál Sólyomról, amelyek konkrét dokumentumokkal cáfolhatók. Én vettem a fáradtságot, és visszakerestem ezeket az idézeteket. Ha szerinted szánalmas dolog a téves/hazug állításokat megcáfolni, akkor szánalmas vagyok.

Egyébként köszönöm, hogy végre kifejtetted, mi is az igazi bajod Sólyommal! Ez így már egy kicsit konkrétabb, mint az alaptalan fidesznyikezés. Amiket a jogállamról, alkotmánybíróságról, elnöki jogkörről írtál, abban nagyon különbözik a véleményünk, de szerintem ezt fölösleges lenne elkezdeni itt megvitatni.
szeszkópé 2010.05.01 11:58:03
@kolbászoszsömle:
"Attól várod a demokratikus kontrollt, aki szerint vakondozva, egymás szavazólapját lesve megválasztott vezető etikailag és jogfilozófialag is rendben van?"
Sólyom Lászlótól várom a demokratikus kontrollt! Természetesen nem tartom helyesnek a megválasztásának módját, és - mint kifejtette - ő sem tartja annak. De szerintem ez a "kontrollált" szavazás nem Sólymot minősíti, hanem a Fideszt. Hogy emiatt vissza kellett volna adnia a mandátumát? Szerintem nem. Szerinted meg igen. Ebben nem fogunk egyetérteni.

Hogy Sólymot a Fidesz alkotta volna meg, azt hülyeségnek tartom. Sólyom egyáltalán nem a Fidesz ízlését tükrözi. Csak azért jelölték őt annak idején, mert kellett egy olyan személy, akit adott esetben az SZDSZ is támogathat. Ez egy erős kompromisszum volt a Fidesz részéről. Ha Sólyom valóban a Fidesz "kreaturhája" lenne (köszönöm a szómagyarázatot!:)), akkor újra jelölnék őt. De nem fogják. (Sajnos!)
szeszkópé 2010.05.03 11:49:24
@kolbászoszsömle:
Mint mondtam, abban, hogy a pártok taktikáztak a szavazáskor (a Fidesz ellenőrizte a képviselőinek céduláit, az SZDSZ pedig visszaadta a kitöltetlen szavazólapokat), szerintem nincs felelőssége Sólyom Lászlónak. A szavazás törvényes volt, és ezt senki sem vitatta!
A korrupciós analógia pedig nem állja meg a helyét. Korrumpálni, korrumpálódni és korrupciót eltűrni bűncselekmény! Ellentétben Sólyom László megválasztásával.

"A szadeszes dolgot nem értem. A szadesz NEM szavazott Sólyomra."

A szadeszos képviselők (három kivételével) egyik jelöltre sem szavaztak, ezért tudta megszerezni Sólyom a szavazatok többségét. Tehát közvetve Sólyom megválasztását támogatta az SZDSZ.
JZ vendégbloggerünk egyik külföldi ismerősén keresztül elérte C.S. Lee-t, a Dexter Vincent Masuka nevű karakterét alakító színészt, és rábeszélte egy emailes interjúra velünk. A dolog exkluzív, és mint ilyen, igen izgalmas, ezért nem akarjuk, hogy kimaradjon belőle egyetlen…..
szeszkópé 2010.04.29 15:15:18
@MEDVE1978:
Éééés? Sunázhatóság szempontjából ez mit befolyásol?