Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Super 64

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Roham-333 2020.03.03 11:00:11
Super 64 2020.03.04 23:38:17
@molyos1: Az, hogy a szerzőnek nem erőssége a magyar nyelv, valószínűleg abból ered, hogy a szöveg angolból lett magyarra fordítva - by Google. Ezzel nem is lenne semmi gond, de a témára tekintettel baljós jel. Sokkal kínosabb, hogy ezen verzió alapján a balfék szovjetek (nem oroszok, lévén 1979-et írunk) már a támadás elején bukták az egész balhét, de az afgánok végül valahogy mégiscsak megpusztultak (vélelmezhetően rendkívül előzékenyen öngyilkosok lettek, hiszen a szovjetek ekkor már nem rúghattak labdába a sztori alapján). A Gromról szó sem esik. Szóval ez a poszt gyakorlatilag katasztrófa, de hát forrást választani tudni kell.
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..
Super 64 2019.01.14 15:21:51
@Kullancs1983: Trump vagy Putyin. Nincs harmadik, negyedik és ötödik jelölt, valamint hatodik sem. Csak Trump és Putyin van. Ha nem szavazol, az oké, de az nem harmadik lehetőség a szavazólapon, hiszen el sem mész szavazni. Tényleg nem bonyolult, már ha érted. :D
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Super 64 2017.04.20 18:54:31
@tiboru: Tudok rá példát én is, de a tiétek nem annyira gáz, mert történetesen NAGYON szeretek olvasni, csak néha ezt elvesztegetett időnek érzem. Verj be egy vodkát... Akarom mondani whiskeyt, hátha jobban leszel az ijedtség után. ;)
Super 64 2017.04.20 19:09:12
@tiboru: Ebben a magam részéről semmi gondot nem látok, nem látom szükségét a szolgálatok értesítésének (holott a propaganda alapján gyanúsnak kellene találnom a dolgot, lássuk be ;) :D), pedig biztosan van olyan, aki a "single malt" hallatán a szolgálatok után kiált. (Pont az ilyen esetekre (is) van az iratmegsemmisítő beállítva náluk (is) a sarokba, szerintem. :D)
Super 64 2017.04.20 19:39:16
@tiboru: Leszámítva, hogy a tudható információk alapján kihagyta azt a fordulatot, hogy farkast (volkot, stílusosan :D) kiáltson, pedig mekkora lenne már, hogy őt az FSZB/SZVR/GRU fenyegette meg (lehetőleg egyszerre, a szolgálati igazolványaikat lengetve, de nyilván azt is megengedték, hogy mindeközben fotózzon) és kényszerítették erre. :D
Mindegy, várjunk pár napot, hátha beugrik neki a felturbózott sztoriban rejlő lehetőség, hiszen még a BBC, a CNN és a Fox is meginterjúvolhatja, ha a TV2 nem is. :D
Amint azt minden bizonnyal sokan tudjátok, 48 órával ezelőtt, 2016. december 25-én, vasárnap, karácsony első napján a Szocsiból történő felszállást követő hetedik percben a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium RA-85572 lajstromszámú, Tu-154B-2 típusú szállító repülőgépe, fedélzetén…..
Super 64 2016.12.30 22:18:18
@proletair: Utánanéztél már, hogy milyen típusok vannak rendszerben Ivánéknál? Utánanéztél, hogy ezekben milyen hajtóművek vannak és azokat ki gyártja és hol? Legalább néhány fotót láttál már a témakörben? Kinek is kéne akkor visszavennie? :D
Nem vagyok sem a tanárod, sem a beosztottad, sem a cimborád, se senkid, úgyhogy velem nem fogod kiszolgáltatni magadat: járj utána saját magad, és amíg erre nem kerül sor, a feltevéseidet ne add elő szentírásként. Ennyi a történet.
Super 64 2016.12.31 12:15:23
@proletair: Elképzelni el tudom, mert van fantáziám, de annak a jelét, hogy valóban érdekelne, marhára nem látom, mert akkor már utánanéztél volna a dolognak. Csak nem haladja meg a képességeidet az, hogy beírd a Google keresőbe, hogy "orosz légierő" vagy "russian air force" esetleg "Военно-воздушные силы Российской Федерации"? Ha igen, akkor mire fel szeretnél itt "vitatkozni", úgy mégis? (A Wikipedián a magyar szócikk eléggé le van maradva, úgyhogy inkább az angolt, de elsősorban az oroszt javaslom. Link nincs, keresd meg. Itt még a típusokkal is aránylag könnyen meg lehet ismerkedni, aztán a hajtóműveikkel és azok gyártóival is. Szíverősítő legyen kéznél, szükséged lesz rá. :D Természetesen vannak a Wikin kívül is hasznos oldalak a témában, de azok bonyolultabbak, főleg, hogy neked kéne megkeresni őket.)

Ami pedig a bizonyítást illeti, nézd már vissza, hogy kinek az állításából indult ki ez az egész és mi volt az. Olvasni tudsz, görgetni a kommentek elejéig meg nyilván menni fog. Jó, mivel az eddigiek alapján kétlem, hogy menne (minimum lustaságból), ezért segítek: az első állítás (történetesen a tiéd) az volt, hogy szerinted (idézem) "elgondolkodtató, hogy egy elég öreg Tu-154-essel fuvarozzák az embereiket." A téma iránt kicsit is érdeklődők számára már önmagában vicces "gondolatod" ezek után a többi hozzászólásodban még épületesebbnek (és komoly tájékozatlanságról árulkodónak) bizonyult annak ellenére is, hogy jeleztem, hogy talán bizony nem a "mindenegybenblog" és társaiból kéne kiindulni és az orosz légierő VALÓBAN nem világverő, ellenben nem olyan helyzetben van, mint ahogy azt te elképzeled.
Úgyhogy tiéd az elsőség, tessék bebizonyítani, hogy az orosz légierő kizárólag régi gépekből áll (egy sem, vagy max. 1-2 tucat fiatalabb 16 évesnél), a pilóták nem repülnek évi 10-20 óránál többet, és aki az ukrán hajtóművek hiányában valahogy (nyilván csoda folytán) mégis felszáll, az rögvest le is zuhan. :D Hajrá.

Ami a stílusomat illeti: figyelembe véve, hogy a saját feltételezéseidet próbálod tényként beállítani úgy, hogy valós tudás nincs mögötte, és ennek megszerzésére nem is törekszel, ellenben az arcoskodás nagyon megy, ne várj mást. Ha férfi vagy, dolgozd fel a traumát, úgyis itt a szilveszter. :) Persze, ha áramlástani mérnök vagy, szólj és rögvest bocsánatot kérek, mert azok állítólag mindent IS tudnak - és MINDENKINÉL (sokkal) jobban. :D

Ja, amíg mindez nem jön össze, ne szólj hozzám kérlek, mert bár szórakoztató vagy, azért hosszútávon már unalmas is kissé. Köszönöm.
Super 64 2017.01.03 19:35:39
@Rammjaeger83: Egyetértek. Csakhogy a nethuszárok törvényszerűen és elkerülhetetlenül felbukkannak, és hiába írtad le mindenféle módon alátámasztva, hogy "1+1=2", egy részük kinyilatkoztatja, hogy az 3, a többi meg köti az ebet a karóhoz, hogy 1,9. Ha nem reagálsz rájuk, akkor nekik van "igazuk", ha meg reagálsz, akkor vég nélküli kommentháború lesz az egészből.

Mindezek tetejébe az oroszokkal kapcsolatos téma eléggé érzelmi kérdés a világ ezen táján, az érdeklődői leginkább 3 részre oszthatóak szerintem: az elsőbe azon "hívők" tartoznak, akik szerint az oroszok bárkit, bármikor lealáznak, legyőzhetetlenek, zsenik és az Urál mögött 2 millió X-Winget rejtegetnek - tehát amit hónapokon át írtál, az hülyeség. A második "hívő" brigád szerint az oroszok primitív, alkoholista népség, akiknek fingjuk nincs a programozásról (sem), a legfejlettebb fegyverük a fabunkó, és a T-34-eseket is az USA szállította nekik valójában, mégis, a rohadékok felnyomták a demokraták szervereit (is), de úgy ám: ergo hazudsz és téged maga Putyin pénzel. A harmadik csapat meg elolvassa, hümmög és szó nélkül odébbáll. Úgyhogy ebből a témából nem tudsz jól kijönni, vagy Obama/Soros-, vagy Putyin-bérencként végzed, de rendes ember bizonyosan nem leszel. :) (A kommentelést letiltani szvsz. baromság mindezek ellenére is, mert időnként azért csak becsúszik pár normális komment - ezekért éri meg csinálni, de a többitől megőszülsz.) Pár éve még nem volt ilyen durva a dolog, napjainkban már az: mindenkinek csak az felel meg, ami a saját hite mellett szól, a száraz tények alig néhány embert érdekelnek csak.
Bár 1969 márciusának elején a világ még éppen a szuperszonikus Concorde üzembe helyezésén ámuldozott, ám hamarosan mindenki inkább a szovjet-kínai határra szegezte a tekintetét, és aggódva figyelte a Peking és Moszkva között kialakuló válsághelyzetet...
Super 64 2016.10.05 17:09:50
@molnibalage: A kínaiak döntően vendégmunkások vagy illegális bevándorlók Dél-Szibériában, ennyit a szavazásukról. Hogy jött ide a Krím? :D
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
Ideológiai irányultság, történelmi ismeretek és politikai szimpátiák függvényében a Szovjetunió megszűnését tulajdonították már Ronald Reagannek, Mihail Gorbacsovnak és a szabadkőműves világösszeesküvésnek egyaránt (hogy a gyíkemberekről és a Moszadról most ne is beszéljünk). Noha a kísértés óriási,…..
Georgiát, oroszos nevén Grúziát, 1801-ban annektálta az Orosz Birodalom. A 19. század folyamán számos változás következett be az ország fővárosának, Tbiliszinek az  életében, mert míg annak első felében egy több mint 70%-os örmény többség alkotta a város legnagyobb etnikai csoportját, a század…..
Super 64 2016.02.25 20:43:36
@Balogh Ebner Márton: Kérhetnek bármit, mi magyarok vagyunk és magyarul beszélünk: Georgia az USA egyik tagállama, amiről viszont itt szó van, az Grúzia az MTA szerint is - a KüM meg nem éppen mértékadó a témában. (Azért, mert a grúzok hülyék, nekünk még nem kell hülyének lennünk.)
Itt is, ott is propaganda célokra használják a Litvinyenko-gyilkossághoz hasonló ügyeket: nem az események elhallgatásával operálnak, hanem az értelmezésükkel. „Nagy-Britanniában, egy komoly vizsgálóbizottság arra a megállapításra jutott, hogy Vlagyimir Putyin, tulajdonképpen…..
A cikksorozat előző négy részében megismerhettük a Magyar Királyi Csendőrség munkáját és történetét, melynek során többször utaltam rá, hogy a fekete leves a végére marad. A befejező részben most ez jön: először beletúrunk a csendőrök szennyesébe, majd elkísérjük őket az újabb világháborúba, végül…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
Super 64 2011.07.07 18:54:08
@ludens: Green Zone
Köszi, üdv!
Super 64 2011.07.08 14:30:07
@Jockey11: Értettem. Intézkedem. :)
@Papírzsepi: Köszönöm. :)
Super 64 2015.12.01 19:07:33
@vén betyár: Kiderülhet, remélhetően kis is fog.
    Berlin felé, Budapesten át, tankok helyett motorral, avagy a történelem ismétli önmagát?..
Super 64 2015.05.05 19:52:50
@Untermensch4: Szerintem nem: leginkább az érzelmekre és fóbiákra próbál hatni a poszt szerzője, esetenként még a tényekkel is szembemenve, de úgy, hogy attól a plafon nyugodtan rászakadhatott volna hiryu barátunkra a "műve" készítése közben. (Bocs: "barátunkra".)
Példának okáért a Rajd Katyński a posztíró szerint az oroszok eszmetársait jelenti, ezzel szemben a csapat neve alapján ez minimum a pofátlan hazugság esete (de valójában nem csak a neve alapján). Ezek a lengyel motorosok amúgy jártak Oroszországban is, hogy egyúttal pár kommentben felmerült kérdés is választ nyerjen. :) (Túlélték, mint a példa is mutatja - újabb kellemetlen példa a fóbiások hülyeségeire.)
Nem derül ki a posztból az sem, hogy - hiryu példáját követve - miért kellene az embernek az egyébként valóban Putyin-párti motorosok említésétől becsokiznia. Nyilvánvaló amúgy: pusztán azért, mert oroszok - és nem utálják Putyint! Nahát! Skandallum! (Az oroszok döntő többsége nem utálja Putyint amúgy, ami nem azt jelenti, hogy szeretik: azt jelenti, hogy egészen egyszerűen nem tudnak nála jobbat, ugyanis az átlag orosz polgár szerint az az orosz, aki úgy ugrál, ahogy az USA fütyül, áruló. >OROSZ< szempontból tökéletesen igazuk van, márpedig - figyelembe véve, hogy ők oroszok - számukra minden más szempont a legjobb esetben is csak tájékoztató jellegű. Ez amúgy a többi nemzet fiairól és lányairól is elmondható, micsoda meglepetés.)
Hogy ezeknek az amúgy nem túl szimpatikus motorosoknak a vonulása mennyiben trollkodás, az szintén nem derül ki, de ha hiryu állítja, akkor tutira az. (Vicceltem: nem az.) :D
Egy lapon említeni ezeket a figurákat a Blackwaterrel, hát... A két csapat által (külön-külön) lemészároltak száma alapján... Ja, ez kimaradt a posztból. Miért is? :D (Költői kérdés volt, a válasz nyilvánvaló.)
A "nemzetbiztonsági kockázat" megvan? Szuper, kár, hogy az oka ismeretlen. Mindenesetre ezek a "farkasok" rohadt kemény csávók lehetnek, ha ennyire félelmetesek, gondolom bármelyikük bármikor lenyomja Chuck Norrist, John Rambót és egy-egy tucat alient és predátort - álmában és egyszerre. (Ez nem félelmetes (mert baromság), hanem elképesztően imponáló amúgy. :D)
Iszonyatosan félelmetes a poszt szerint az is, hogy a "hozzájuk köthető" magyar "ügynökeik" az NKE-n (szisztyemát vagy mit) oktatnak. Gondolom, a magyarországi krav-maga oktatás is ugyanilyen jeges félelemmel tölti el hiryu szívét. Miért is nem? :D
Ja, igen: az orosz ellenzékiek meghalnak. Valóban, ám kellemetlen módon ott sem él senki más sem örökké, még Putyin vagy a rajongói sem. Jó, persze: "köztudott", hogy az orosz ellenzékieket maga Putyin nyírja ki, személyesen és puszta kézzel. Hát hogyne. :D (Mellékesen jegyzem csak meg, hogy Nyemcovnak és barátainak a legtisztességesebb választásokon sem lett volna (lenne) esélye, mert egyszerűen nincs rájuk igény, szóval magyarázza már el valaki, hogy egy vizesnyolcast miért éri meg kinyírni, ha a kutyára sem jelent veszélyt? Aki erőszakos halált hal, azzal holtbiztosan maga Putyin végzett, mi? "Maaaargit... Nóóóóóórmális???")
Lehetne még sorolni, de mások is kivestézték már, hogy miért szégyen az ez a poszt itt. (Más oldalakon simán elmenne, itt nem megy el: nem üti meg a mércét.)

Félreértés ne essék: lehet utálni az oroszokat szabadon (ahogy bárki mást is), más kérdés, hogy a primitívség ilyetén bizonyítása után reklamálni elég ciki. Miért? Mert ha valaki nekiállna itt pl. zsidózni, akkor abból jó nagy balhé lenne, igaz? (Jogosan, egyébként.) A ruszkizás, magyarozás, cigányozás és zsidózás között amúgy a világon semmi különbség nincs, mindegyik az agyhalál és gerinctelenség ékes példája. Utálhatja hiryu a ruszkikat? Persze, hogy a viharba ne. De akkor mások a zsidókat is utálhatják, márpedig az ilyesmi a Lemilen eddig nem volt sem szokás, sem eltűrt, ezért gondolom, hogy ez a poszt nagyon durván árt a Lemilnek, illetve a zsidózáson hiryu az elsők között akadna ki (mondom: joggal, csak a "ruszkizása" után igencsak hiteltelenül). Pl. Titusról (bocs, Titus) sem mondható el, hogy rajongana az oroszokért, de tud viselkedni és az álláspontját meg tudja megtámogatni hazudozás nélkül is, ami érthetővé teszi a véleményét. Nos, ez az, ami jelen poszt írójának nem megy - igaz, meg sem próbálta. (Ellenben "javára írható", hogy hazudni sem tud. :D)

Mindezekre tekintettel ezt az írást bulvárnak minősíteni az én szerény (és egyébiránt nem mértékadó) álláspontom szerint rendkívül nagy jóindulatra és visszafogottságra vall, egy megalapozottan tényszerű minősítés sokkalta vulgárisabb lenne. Ez a poszt egészen egyszerűen nívótlan, nem éri el semmiféle téren a Tiboru által meghonosított és a többi szerző (értelemszerűen kivéve hiryu) által következetesen fenntartott színvonalat.
"A LEGFELSŐBB FŐPARANCSNOK PARANCSA Moszkva, 1945. május 1. 20. sz.   Elvtársak! Vöröskatonák és vöröstengerészek, tisztesek és tiszthelyettesek, tisztek és tengerésztisztek, tábornokok és tengernagyok! Szovjetunió dolgozói! Országunk ma Május Elsejét, a dolgozók…..
Általában a második világháború, a német fegyveres erők, vagy akár a páncélosok és azok hadviselése iránt érdeklődők bizonyára ismerik Michael Witmann nevét. Ugyancsak sokan vannak, akik már hallottak Ernst Barkmannról, vagy Otto Cariusról. Ugyanakkor érdekes módon minden…..
KatPol Blog A nagy fordulat éve? 2014.06.11 07:00:00
CN & Rammjaeger83 Az igazat megvallva itt a szerkesztőségben nem követtük lankadatlan figyelemmel a krími és kelet-ukrajnai eseményeket, illetve ezek visszhangját, de annyit így is bizonyosan el lehet mondani, hogy mindezt a véleményformáló nyugati média az orosz külpolitikában bekövetkezett…..
Super 64 2014.06.29 11:35:06
@petraeus: Már megint a tények ismerete nélkül okoskodik valaki... :D
Egy tegnapi nap során kikerült cikk megrendszabályozásként aposztrofálja azt a két perces felvételt, amelyen két rendőrjárőr az  V. kerületből intézkedik egy láthatóan igen jókedvű meztelen férfivel szemben, aki a Bazilika előtt szórakoztatta a tömegeket. Rugdosódásnak nem…..
Super 64 2014.04.29 19:26:44
@pushup: A járőrpáros (garantáltan sikeres!) gyógykezelését meg nyilván te fizeted, ahogy a családjukét is, ha összeszednek-hazavisznek valami nyavalyát a fószer miatt.
 A háború megnyerésének nem az a titka, hogy életünket adjuk a hazánkért, hanem az, hogy végignézzük, amint az ellenség adja életét a hazájáért.   "A 21. század elejének fenyegetése nem a Sivatagi Vihar fia lesz, hanem Csecsenföld mostohagyermeke" Charles Krulak tábornok, az USMC volt…..
Combat Gear Blog Berkut 2014.01.24 08:00:00
Az ukrán főváros már több hónapja utcai harcok színtere. Az előzmény pedig a kormány ellenes tüntetésekkel vette kezdetét, amit először hivatalosan betiltottak, majd bevetették a rendőrséget is. Jelenleg két nagyobb alakulat vesz részt a kormány oldaláról az utcai harcokban.…..
Combat Gear Blog Wegelagerer! 2014.01.17 08:00:00
A Passport blogon jelent meg még tavaly egy írás, amely a Németországban kiszabható, verbális és non verbális sértegetésekért kiszabható különböző büntetési tételeket sorolja fel. Amin rögtön megakadt a szemem, a hazai átlag kereseteket nyaldosó pénz bírságon túl, az a…..
Super 64 2014.01.18 09:06:18
@apravetz: A bizonyíthatóság marha egyszerű innen nyugatra, de még keletre is: ha a rendőr mond valamit, akkor az úgy van. (Az egy másik kérdés, hogy ez így biztosan jó-e, de attól még ez szinte mindenhol így működik.)
A "Bizonyítsa be!" fordulat benyögése pedig leginkább a büntetés mértékének növelésére alkalmas, az elkerülésére nem.
Super 64 2014.01.18 19:43:51
@apravetz: Próbáld ki. Csak aztán nekem ne panaszkodj. :D
 Gondolom emlékszünk még Rejtő Jenő regényeiből a végtelen sivatag mélyén lapuló erődöcskékre, ahol néhány légiós tengeti napjait?  Az ilyen kis helyőrségek mai is léteznek, a világ másik felén, a tenger közepén.  ..
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
Super 64 2013.08.29 19:32:51
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: A kérdéses kifejezés (большой противолодочный корабль) alapján az Udaloy-I. osztály valamelyik tagja jöhet számításba en.wikipedia.org/wiki/Udaloy-class_destroyer
A Moszkva nevű egység egy cirkáló. Nem mindegy. :)
A lengyelek "vonzódása" a keleti szláv testvérek felé szinte legendás, akár ukrán, akár orosz nemzetiségre gondolunk, szinte érződik a taszítás, mint amikor azonos pólusú mágneseket közelít egymáshoz a játszós kedvű kis fizikus. Amióta létezik írott történelem, azóta hol…..
Super 64 2013.08.16 22:04:54
@Titus Pullo Urbino: Ne viccelj, egyáltalán nincs mit. A pártatlanságom kérdéses, mert van szimpátiám (o betűs, nem sz), de ezt igyekszem nem elvtelenül képviselni, tehát, ha a "szimpatikusaim" rossz fát tettek a tűzre, akkor az úgy volt és kész.
Jelen és korábbi - illetve remélhető jövőbeli - munkáid, illetve a korrekt és konstruktív hozzáállásod előtt pedig le a kalappal.
Super 64 2013.08.20 14:55:32
@Untermensch4: Javasolt valaki "bontott" Lengyelországot??? :O

"...másrészt a későbbi nato tagjaként is hiszünk a megelőző csapás koncepciójában."
Ez nagyon jó, köszi! :DDD
Super 64 2013.08.22 20:31:35
@Titus Pullo Urbino: Ez (a múlt, illetve a jelenlegi helyzet) nem ismeretlen, de a jövőre nézve is tervez valaki "újrafelbontást"? Szvsz. jó nagy botrány lenne belőle, de akkora, hogy még én is hallottam volna róla. :)
Hatalmasat tévedtem. Szilárd meggyőződésem volt, a kommunista propaganda legnagyobb feladata az volt - ld Pravda - hogy Ivan Ivanovicsot ellássa asztalterítővel, kapcával, szalvétával, szigetelőanyaggal a fakunyhó réseibe, etc. Az orosz nyomdatechnológiáé pedig az, hogy elegendő ólmot juttasson az…..
Super 64 2013.07.24 19:11:24
@ekszvájzed: Nagyon érződik az írásaidon, hogy igyekszel uralkodni - több-kevesebb sikerrel - az érzelmeiden, az indulataidon és a szavaidon. :)

Nagyon jól jelezted az óvodás tempót az egyik hozzászólásodban, a baj csak az, hogy gyakorlatilag ez rád is tökéletesen illik: tudod, mint amikor Pistike megy az óvó nénihez árulkodni, hogy őt megverte a Józsika, meg meghúzta a lányok haját és belerúgott a gondozó nénibe. Amikor meg az óvó néni megjegyzi Pistikének, hogy tudomása van róla, hogy ő is ugyanezt csinálta, akkor tovább mesél arról a mi kis "ártatlan" Pistikénk, hogy mit tett még Józsika, ahelyett, hogy végre befogná.

Azt jól írtad (hogy így is gondolod-e valóban, más tészta, ugye :D), hogy erkölcsileg egyik sem különb a másiknál: így igaz, mi több, Józsika tettei Pistikét semmi alól nem mentik fel - és fordítva. Ezt is tartsd szem előtt.

Nos. Amikor országok rendezik nézeteltéréseiket "a világ óvodaudvarán", akkor ott nincs óvó néni: kizárólag az dönt, hogy ki nyer. Ez ellen lehet hisztizni, meg minősítgetni, de ez csak szánalmas szélmalomharc a realitások ellen. (Egyébként kétlem, hogy ha a győztesek között lennél, ugyanezt gondolnád.) Nem rinyálni kell, hanem győzni - vagy legalábbis bekeveredni valahogy a győztesek közé. Ha nem most, akkor majd legközelebb.

A lényeg tehát az, hogy a szovjetek nem jófiúk voltak, hanem győztesek, így a számonkérés az ő privilégiumuk, akkor is, ha éppenséggel őket is volna miért számon kérni. (A győztesekkel szemben ez azért nem működik, mert egyrészt nincs, aki megtehetné vagy meg merné tenni, másrészt meg könnyen eljár a kezük, ami már úgyis lendületben van. De a lehetőség ettől még adott: van már közvetlen fapados Moszkvába is, ha gondolod.)
A vesztesekkel meg az a helyzet, hogy az emberek nem szeretnek veszíteni, így hát a vesztesekkel azonosulni sem - főleg akkor nem, ha azok valójában korántsem voltak olyan ártatlanok a buliban.

(Lejött a mondanivalód többi része is.)
Super 64 2013.07.25 16:41:44
@ekszvájzed: NINCS óvó néni. Pistike megverte Józsikát, az meg ezt visszaadta. Ez történt, nem más: amit összehordasz, az egy alternatív történelem részigazságokból, konteókból és nettó baromságokból.

A legszebb persze az, hogy pont TÖKUGYANAZT csinálod, mint azok, akiknek a nevét le sem mered írni: ha számon kérnek valamiért, egyből egy régi sztorit húzol elő, aminek az egészhez semmi köze és így senkit nem is érdekel, aztán még te vagy megsértődve, amikor megunnak és még ki is röhögnek.

Mindez még hagyján, lévén orvosi eset, de amikor nekiállsz arról halandzsázni, hogy ki csápol kinek, akkor valójában ordas módon HAZUDSZ: itt ugyanis nem szokás a történelem ilyetén alakulásának örömködni, de máshol se nagyon. Hisztizni ellene ugyan lehet, de azzal marhára nem változtatsz a tényeken.