Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TiaMaria

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napra elutazom, Bécsben, a könyvvásáron próbálom a legújabb könyvemet eladni egy érdeklődő angol vagy amerikai kiadónak. Németül már megjelent, de a kiadóm nem viszi túlzásba az én karrierem szekerének előrefelé tologatását. Magyarán tojik rám. Magára nem tojik. Ki…..
TiaMaria 2010.11.19 11:06:42
" Az, aki böfögve vedeli a sört, zsidózik közben, meg cigányozik is, és töltött káposztát zabál a töltött káposztához. Mert ha a kereskedelmi tévék egy VallóVinnyorgó formájú kupac kakit dobnak az arcunkba, akkor ezt gondolják rólunk. Hogy nincs eszünk. Ízlésünk sincs. Tartásunk meg főleg nincs. Eszünk, alszunk, szarunk. Ennyik vagyunk mink, a bumfordi barmok."-----------------------------> Na ezt pl KIKÉREM MAGAMNAK mint MAGYAR!

Én pl. szeretem a töltött káposztát, és igen ennék szívesen töltött káposztát káposztával,mint pl. BigMac-et vagy hasonló MC szemetet...nem tudom hogy ez miért gáz?

Ami a cigányozást illeti: nyílt "titok" hogy az embereknek mi a bajuk a cigányokkal, söt nem csak a magyaroknak hanem nézz szét a világon mindehol ahol ök felbukkantak ugyanaz a reakció rájuk a franciától, a svédtöl, a kandaitól, az osztráktól a németeken át, az amerikaiakig....tehát ha ez nem elég feltünö akkor mi?...miért mindíg a "mi készülékünkben" kutassuk a hibát, amikor a hiba nagyon is egyértelmü?....Azért nehogy már a nyúl vigye a puskát kedves Cita!

Ami a Való (gagyi)Világot illeti: a csatornának jobban megéri egy pár idiótát összezsúfolni egy bodegában, mint pénzt kiadni új sorozatokért, vagy valami értelmeset forgatni....ez semmi más mint pénz kérdése!

Na de amikor már a legelsö széria ment akkor is megtaláltam a´távirányítón a gombot amivel tovább kapcsoltam vagy ki kapcsoltam a Tévét!

Cita megnyugtatlak nem csak a magyarok között van az a tipikus sörözös, hagyma szájszagú, fehér trikos proli...hanem minden nemzetnél fellelhetö egy pár példány belöle. Ezért is nem értem hogy olyan értelmes emberek mint te, miért mocskolják a saját népüket?
Pont ilyen önmarcangoló és ön lealacsonyító irások is azok, amik még segítenek is az általános depresszió és a "szégyellem magam mert magyar vagyok" identitás megtartásában és felépítésében!

Igen abban igazad van hogy sz.arral dobálnak minket a médiából - de megnyugtatlak a nyugaton sem mennem minöségibb müsorok, föleg nem az RTL által átvett csatornákon- de ahelyett hogy, azt mondjuk biztos erre van igény, inkább adjunk tippeket a másiknak hogy, hol talál valami értelmeset!
Ami meg az elözö hozzászólót illeti: nem elviselni kell, hanem átkapcsolni keresni valami értelmeset, vagy kikapcsolni és, olvasni egy jó könyvet, estleg játszani a gyerekkel, vagy mondjuk keresel egy játékot az interneten, vagy neten is van számtalan érdekes dolog....a lehetöségek széles tárháza áll elöttünk, ha ki akarunk törni a Való(tlan) Világból...
Na, feleim, napok óta érlelődik bennem, amit most rátok öntök. Ami elindított, az Hesztia volt, aki Angelina Jolie-hoz írt kommenteket, aztán Deothora is beszállt, és őket egymás mellet látva/olvasva, kicsit eltávolodtam magamtól, és ez lett belőle...Nincs objektivitás, nincs…..
TiaMaria 2010.11.15 16:25:58
Hali!
Ha már "homár" mondhatnánk....szóval ha már szó van az ítélkezésröl akkor engedtessék meg hogy én is futassak itt pár gondolatot. Start vonalhoz elöször én is a már már "szent szüzként" megjelnített Angelinát állítom.

Mint jótevö: - valóban adakozik, de ahogy Cita is írta: meg kell nézni hogy miböl, aztán pedig viszonyítani!
Örökbefogad a világ különbözö országaiból 1 azaz egy darab gyermeket és utánna úgy próbálják meg eladni mint az árvák megmentöjét. Ha valóban segíteni akarna árvákon, akkor nem egy gyermeket kell kiragadni a környezetéböl, kultúrájából és országából, aztán pedig körbe hordozni mint a véres kardot, hanem akkor alapíthatna iskolákat, kórházakat, árvaházakat, otthonokat közösen. Csak ugye ilyen már van, ez nem nagy újdonság, és a média sem kapja fel olyan könnyen a dolgot. Továbbá nehezményezem azt is, hogy igenis többek között ö kezdte el elindítani azt a folyamatot amely az adopciót, mint olyant, nem mint egy felelöség teljes fontos döntést és procedurát - ahol egy ember egész sorsáról kell dönteni- állítja az emberek elé, hanem már már a "bevásárlás" ,olyan " ah itt is jártam, innen is hazaviszek egy gyereket mint souvenirt" szintjére degradálja le ezt a dolgot. Divat és "imidzs" kérdés lett a szegény országokból való gyerekek adoptálása...nem a segítség a hathatós hosszú távú segítség az nem lett divat, csak az amit gyorsan felkap a média, mert XY. már régen volt a címlapokon.

Söt tovább megyek: valóban költhetné ezt a pénzt, drogokra, piára, pasikra, lotyókra stb....de nem teszi, hanem egy szeletkét áldoz a "jótevésre is" - az hogy ebböl anyagi és presztizs szinten haszna származik most megint nem firtatom- de kérdem én....miért is kell öt megbecsülni?...Azért mert akad egy ember, a sok száz vagy ezer kivételezett helyzetü VIP debilfejü egyénekböl aki kevésbbé deviánsi mint a többi?...magyarra lefordítva: nem alapvetö emberi kéztetés az egymás segítése? Olvastam valahol hogy : "azért mert több millióan hüjeséget csinálnak, az még hüjeség marad" tehát ennek szellemében, azt köszönjük meg neki hogy nem olyan idióta, egoista, dekadens mint a többiek?...

Mint Nö: - Az mindenkinek a magán ügye hogy kivel , mikor és hol. De annyit hagy tegyek hozzá: én kimondottan megvetem azokat a nöket akik nös férfiakra másznak rá. Elhiszem hogy történhet olyan hogy, valaki házas és így lobban szerelemre a másik iránt, és fordítva de(!) és itt jön a kicsit de fontos különbség: van annak egy koreográfiája - férfi hazamegy, elválik és úgy kezd az új nöjével- ami alapján tisztességesen is el lehet intézni dolgokat nem a másik lelkébe belegyalogolva....Amúgy meg a házas pasik elcsábítgatása Angie-nél már szabályszerüségeket mutat, söt egy-egy korai interjújában ö maga vall arról hogy kimondottan házas pasikra vadászik...Az pedig hogy a saját szexualitásával sincs teljesen tisztában az ö dolga de mégis magáért beszél.

Mint Anya: - Tudom mindenki csinált vad dolgokat annak idején, fiatalon. Mégis, ha valaki tudtában van annak hogy, a híresség mivel jár, azt talán kicist jobban figyelhetne magára, mert egy drogos, orgiákra járó, a másik vérét nyalogató, férfiakat elszedni próbáló iszákos nö, mégis milyen értékrendet akar átadni a gyermekeinek?...

A sort még lehetne folytatni de(!) így röviden még annyit tennék hozzá: nagyon viccesnek találom ezeket a kicsavart és kitekert módban alkalmazott és bibliából kikapart idézeteket amit manapság egymás fejéhez vágnak az emberek mint pl. " ne ítélj hogy ne ítéltess"....ez szépen hangzik csak az a gond, hogy a kontextusból kiaragadva elveszíti az eredeti értelmét és vonatkozását.
Ezt a kis idézetet ma elöszeretettel vágják egymás fejéhez az emberek, ha vélemény különbséggel találkoznak. Márpedig ahhoz hogy valaki véleményt tudjon formálni, kell hogy ítéljen és megítéljen söt elítéljen dolgokat. Az az ember aki nem ítélkezik, nem alkot véleményt és mint olyan passzív marad, és sajnos a passzív - vélemény nélküli- embereket a legkönnyebb befojásolni, mert ök egyben a leghiszékenyebbek is...de itt már megint egy nagyobb téma felé kaanyarodhatnánk ami - Cita a te számodra sem ismeretlen- már arról szól hogy kinek jó az ha valakinek nincs véleménye....
Azt mondják, hogy a fogyás két összetevőn múlik. A bevitt kalóriák számán, és a ledolgozottakén. Mivel nem vagyok sem vasmunkás, sem bányász, még csak kubikus sem, így a napközbeni mozgást más sportokkal kell megoldanom. Tél van, és még hozzá az igazi, régi fajtából…..
Legutóbb egy beszélgetésben azt találtam mondani, hogy a hagyományos értelemben vett jobb és bal oldal nem létezik. Hogy ez világszerte így van-e, azt nem tudom, de nálunk biztosan nincs értelme ezeknek a kategóriáknak. Már csak azért sem, mert nálunk az MSZMP utódpártjaként…..
TiaMaria 2009.11.26 12:41:18
iiiiiiiiiiilyen félre értéseket régen láttam.
Nem is tudom hol kezdjem, talán a szlovákoknál:

Nem tudom hogy, kinek van üldözési mániája akkor, amikor mint állami méltóság emleget egy soha nem létezett történelmet (pl. hogy a szlovákok már a magyarság elött itt voltak, és gyakorlatilag a magyarok lopták el a szlovákok földjét), vagy amikor egy akár ( ha szigorúak vagyunk) hadüzenetnek is felfogható "tankokkal kell Budapest ellen menni, és ezt letarolni" emeleget egy ugyancsak a szlovák állami méltóságok körébe tartozó emberke...
Ha szlovákia az ö kisebbségeivel van elfoglalva (akik véletlenül pont mi magyarok vagyunk) akkor miért gyárt olyan Európai térképeket és tesz közzé interneten egy olyan párt akinek a szlovák kormányban tagja van???....Nem tudom te hol élsz, de be kell hogy valljam, az én ülödzési mániámat igenis erösíti egy olyan térkép, ahol az országomat elfelejtették mgejeleníteni, ill. nagyvonalúan elosztogatták másnépek között...és ezt úgy jelenítik meg majdhogynem, mint válsztászi programot...

Ami pedig az öko pártodat illeti: öko=természet védelem...a természet védelem pedig maximum része lehet egy politikai irány vonalnak, de önmagában nem lehet csak és kizárólag egy párt programja...ezt úgy hívnák hogy természetvédelmi egyesület és nem politikai párt!Az pedig hogy "öko politika" két dolog ami köszönö viszonyban sincsen egymással!
Tessék egy kicsit ezen elgondolkozni!
Az pedig hogy valaki azt mondja magáról, hogy nem tartozik sehova, és belekapaszkodik egy semleges, dologba, ami nem nyújt valós megoldásokat a már itt lévö gondokra, sem nem politika, sem nem irányvonal, egy pártnak, de még egy embernek sem az én szememben.

Ahogy a blog író is szépen körülírva ugyan már megemlítette, én leegyszerüsíve azt írnám: bizony ha rendet akarunk, akkor bele kell nyúlni a kakiba, mert minnél tovább kerülgetjük, annál több lesz.
Erősödik a vélemény, hogy igen is kell és szükséges az előrehozott választás. Csak egy legitim és széles támogatottsággal bíró, határozott programot bemutató és erős kormány képes kivezetni az országot a jelenlegi helyzetből. Ezt a lehetőséget rúgta bokán Gyurcsány…..
TiaMaria 2009.05.05 15:46:56
Tyss
Figyelemmel követem már egy ideje az irományaidat, de csak most jutottam el arra a pontra hogy hozzá is szóljak.Hirtelen nem is tudom hol kezdjem de azért megpróbálom összefésülni a mondani valómat:
-Elöször is eléggé gázos hogy Nomen szavait kiforgatod,ami a szülö rágalmazást illeti.Te vagy itt a nagy diplomás, aki az egyetemet végzi, és egy sima átvitt értelemben írt mondatot nem vagy képes megérteni?...persze ezt nem feltételezem rólad, de akkor meg sajnos marad az egyettlen ésszerü magyarázat: az érvrendszered Nomen kérdéseire abból tevödik össze hogy két köteg szóba kapaszkods bele keservesen és megpróbálod a citromlevet kifacsarni belöle a képzeletbeli limónádéhoz...

-Ami a magyaságot illeti: az én nagyszüleimnek a háború után megmondták a szerbek hogy kapnak 24órát hogy eldöntség hogy: vagy magyarok maradnak, de akkor pakoljanak mert mindenkit kitelepítenek /és lelönek aki ellenszegül/ ha 24óra múlva ott találják öket....vagy pedig szerbek lesznek, hivatalosan is, de akkor egy szót annyit nem beszélhetnek magyarul és felejtsenek el mindent ami magyar...ök földeket, családi házat és..és..és...több generációnyi emléket és értéket hagytak maguk mögött, hogy éjszaka két börönddel 4gyerekkel, egy vonatra szálljanak és Pestre jöjjenek, azért hogy magyarok maradhassanak!A nagyapám a ludovikán végzett...minden vágya volt hogy tüzér legyen...de a szerbek ott helyben lelötték volna, a magyarok pedig a politikailag veszélyes listára helyezték merthogy ugye ö "szerb származású" volt már az akkori térképek és világrend szerint...
De soha....soha és soha egy percig nem beszéltek és gondolkodtak úgy mint ahogy te itt játszod az agyad!Pedig bizony sok családtag nö létére a köbányában és téglagyárban is dolgozott!
De ennyit a történelem óráról.

Tudod kedves te itt játszod nagy erökkel a megalázott, kitagadott szegény ágról szakadt magyar kislányt, akit a csúnya anyaországa sanyargat....hát mi jogon?
Néztél te már szét a nagyon modern nyugati országokban?Akkor jobb ha tudod hogy összeteheted a két kezed, hogy ma annyi lehetöséget kaptál Magyarországon hogy még egyetemig is viheted és ..és..és...ugyanis ha menekültként mennél külföldre mondjuk Ausztriába vagy a németekhez, akkor a kedves családod is meg te is, még most is egy mocskos menekült szállón laknátok, a szüleid csak feketén dolgozhatnának éhbérért, és még mindíg arra várnátok hogy megadják-e a menekült státuszt vagy sem!Ehhez képest kicsit máshol állsz ha jól olvasgattam azokat amiket irogattál!

Idejössz, megkapod a segítséget amit nyutjatni lehet,dolgozhatsz , és tanulsz az itteni emberek pénzén, elvárod hogy mindenki a tenyerén hordozzon "mert te vagy a szegény üldözött" aztán amikor meg töled várnának olyan dolgokat hogy lojalitás, becsület, tisztesség...akkor meg öklödet rázva nácizod,szánalmasozod,és még te próbálod meg ezeket az embereket cinikusan kiröhögni....hát tudod kedves az van hogy még a régi nagy Magyarország idején is tudták az emberek hogy "oda nem szarunk ahonnan eszünk"!!!Te pedig pont ezt csinálod, és még el is várod hogy tiszteljenek érte!

Ami meg a közgazsaságot illeti: kb.4éve volt Ausztriában hogy a új gazdasági miniszter csökkentette az adókat és ennek hatására még abban az évben 1/3-ával nött az állmi bevétel!Ez nem határozatlan változó, ez nem kalkuláció, hanem a nagybüdös valóság!Ök megcsinálták ott müködött....söt Svájc, és Lichtenstein ist ezt csinálta..róluk meg köztudtott hogy milyen szarul élnek ugye?...

Ami pedig a magyar Nobel díjjasokat illeti: hány tanult közülük konkrétan magyarországi egyetemeken csak?...
Hány is vallotta magát magyarnak miután megkpata a díjjat?
Hány jött haza éldegélni, és a hazáját segíteni?...szóval ezzel megint egy kicsit térden lötted magad!

Tia

Agyvihar Szerinted kövér vagyok? 2009.02.10 20:14:00
Nemrég láttam egy előadást, ahol különböző etikai kérdéseket feszegettek az előadók. Hogyan viselkedjen az ember, ha a kormány üldözi és bebörtönzi az ellenzékieket? Bújtatni kell-e őket, vagy fel kell-e őket adni, mert azt diktálja a törvény? Minden parancsot végre kell-e…..
A középkori Párizsban népszerű szórakozásnak számított az a mulatság, amelynek során összefogdostak tucatnyi macskát, betették őket egy felfüggesztett hálóba vagy hordóba, majd tüzet gyújtottak alattuk. A leírások szerint a közönség dőlt a kacagástól, ahogy a macskák…..
TiaMaria 2009.01.23 22:45:51
Semmiféleképpen nem szánom felmentésnek amit írok az állatkínzás alól, ellenben azért azt az aprónak nem mondható fontos részletet kihagyta az általam sokra tartott blogíró, hogy ezekben a sötét idöbkben, az embereket abban a hitben nevelték fel és nem utolsó sorban a szigorú egyház /ami akkoriban az emberek egyettlen spirituális iskolájának, vezetöjének, és úgy is mondhatnánk hogy, egyettlen kapcsolatuknak a tulvilággal felelt meg, mindent amit a testen kívüli életröl tudtak, az egyház tanításaiból tudták/ ....szóval ez az egyház azt tanította az embereknek, hogy ezekben a macskákban /az szintén kimaradt hogy 90%ban a fekete macskákat gyüjtötték össze/ az ördök és minden féle démonok lakoznak...
az emberek úgy tudták hogy ezek a macskák rontást hoznak rájuk, betegségeket, és leginkább arra pályáznak amiért egész életükben ebben a siralomvölgyben szenvednek, vagyis ami számukra a legfontosabb volt: a lelkükre....
Így aztán amikor megfogták ezeket az ördögi, és démoni lényeket, akkor nem csoda hogy a beléjük ültetett félelem és hitvilág miatt, szinte hisztérikus örömmel nézték végig ezeknek az állatoknak a pusztulását, hiszen mind abban a szent és megkérdöjelezhetetlen hitben /aki mégis kérdöjelet tett egy egy mondat végére, az könnyen a macskákkal egy zsákban találta magát/hogy a világot ugymond megmenti a rontástól és a gonosztól....

De ha belegondolunk, manapság pont ilyen hisztérikusan kínzunk embereket, vélt vagy valós indokok miatt...elég csak valakire rásütni a terrorista bélyeget, vagy csak egy kicsit célozgatni rá hogy az illetö hazafi..../sokaknál ez egyböl náci rémálmokat szül mostanában/és ennyi már elég is ahhoz hogy ferdén nézzünk a másikra....
Akkoriban is és manapság is voltak emberek, akik a világot lángokba akarták látni....csak mára az eszközeik finomodtak, de az eredmény sajnos ugyanaz, vagy talán még riasztóbb...
Olvasom, hogy 1916-ban Amerikában egy elefánt megölte a gondozóját, mert az evés közben a füle mögött bökdöste egy kampóval. A jószág dühbe jött, széttaposta a fickó fejét, majd nyugodtan ácsorgott, mint aki jól végezte dolgát. A csőcselék vért akart látni, ezért a…..
Agyvihar A mozi, a pénz és az agy 2009.01.14 21:55:00
Tegyük fel, hogy moziba mész. Már nálad van a mozijegy, ami ezer forintba került, és a pénztárcádban is van egy ezres. Útközben elveszted a jegyet, de csak a mozi előtt veszed észre. Bemész a moziba megnézni a filmet a nálad levő ezresből? A legtöbb ember nemmel válaszol a…..