Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csenerezi

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az is olyan érdekes, hogy amikor az itt élőknek mesélem, hogy blogot írok, és hogy az Szicíliáról szól, egyből fölcsillan a szemük. Eszük ágába sem jut, hogy esetleg rossz dolgokról is írhatok. Pedig itt is vannak, történnek bizony csúf dolgok, élnek és működnek arrogáns emberek és káros…..
csenerezi 2017.09.30 16:08:13
@sognomignon: De jó, hogy beszélgetünk. Ilyen távolságra egymástól. :-)
fáymiklós Csontváry Tours 2017.09.26 07:11:56
Sziciliában már nem találkozik az ember lépten-nyomon magyarokkal (ezt a titkos honfigyűlölőknek mondom, akik hirtelen elhallgatnak, ha magyar szót hallanak, nehogy kiderüljön, hogy "szintén magyarnak tetszik lenni"). Leszámítva, természetesen Taorminát, ahol hirtelen megszaporodnak a magyarok itt…..
Sokan vannak úgy, mint Mariann, aki 55 évesen, ápolónőként már nem tudott kijönni a fizetéséből, így kénytelen volt Ausztriában munkát vállalni. Aztán jött egy súlyos betegség, de tudta, nem adhatja fel, különben még egyszer nem tudna talpra állni. A mai egy rövid, de annál…..
csenerezi 2017.09.22 18:56:04
Calabria tartomány jelentős városa a csizma orrában, Messinával átellenben található. A két kép a Reggio Calabria-i tengerparti sétányon (lungomare) készült, egy III. Viktor Emánuel szobor előtt, illetve az ahhoz közel eső katedrális előtt készült. Same in English.   Egy olasz költő szerint…..
Márciusban elutaztam 8 napra Nápolyba, áprilisban egy 6 városos körutazáson vettem részt Belgiumban és Hollandiában. A nápolyi út megváltoztatta az életemet, és az út maga is sokkal lassabb volt, mint az áprilisi. Alapvetően Nápolyban maradtam, és csak egy-egy napokra utaztam el…..
Bethany Webster írása.Az eredeti cikk itt megtekinthető: http://www.womboflight.com/the-holy-simplicity-of-sitting-with-our-pain/  Ha tetszik a blog, lájkolj minket a Face-en is, katt a logóra:    A fájdalmunkkal együttlenni nagyon egyszerű; mégis ez az egyik legnehezebb dolog a világon.…..
csenerezi 2017.08.10 19:08:48
Mai hír: gyógygombakivonat miatt 21 milliós bírság a GVH-tól. Az ország egyik leg(el)ismertebb hatóanyagszakértőjéhez köthető céget azonban nem először marasztalja el a Gazdasági Versenyhivatal. A Varga Gábor közgazdász és történész nevével fémjelzett termékekkel…..
csenerezi 2016.05.19 16:18:45
@bauchi: Aki ilyen kulturálatlanul fogalmaz, annak nincs értelme figyelembe venni a véleményét. Pont.
csenerezi 2016.05.19 16:43:05
@kodpiszkalo: Számomra az elfogadhatatlan, hogy a reklám törvényt sérti meg valaki, az állítás valóságtartalmát nem vizsgálják.
Számomra nyilvánvaló, hogy erős a gyógyszeripari cégek gazdasági érdekérvényesítő képessége.
Amikor egy havi gyógyszeradag egy daganatos betegnek 1 600 000 Ft-ba kerül, akkor kemény üzletről beszélünk. Logikám szerint.

Értem én, hogy védi a piacát. Miért ne érteném? Érthető, csak erkölcstelen. De hát van az a pénz....... ez mindig is így volt a világban, csak más szinten zajlik.

Egyébként meg van már klinikai vizsgálati eredmény cukorbetegség tekintetében, Angliában végezték.

Másrészről pedig személyes tapasztalataim vannak a termékkel kapcsolatban, úgyhogy engem nem érdekel a reklámtörvény, ami amúgy egyáltalán nem az állampolgárokat védi. Mert ha azért lenne egy szabályozó rendszer, az csodálatos lenne. Lenne.....ha...... de nem azért van.

Meg arról is van tapasztalatom, hogy "nincs idő a fájdalomra".....stb
Meg a zabálj nyugodtan, csak vegyél be egy gyógyszert, persze azért kérdezd meg a gyógyszerészt! De nehogy átgondold, hogy mikor mit, mivel eszel. Mert az nem biznisz.

És az is érdekes, amikor a matematikus volt tanítványa, aki ma orvos, Amerikában él, és egy gyógygomba listát küld (egy gyógyszerlista mellet) a matematikus unokája számára, mert az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint az gyógyíthatatlan beteg.
És az is érdekes, hogy mit az orvos a betegnek és mit csinál az orvos, ha beteg, vagy a hozzátartozója beteg.
Persze ezek csak személyes tapasztalatok, de az pont elég ahhoz, hogy a saját életemet a kezembe vegyem és megpróbáljam kiszűrni a különböző gazdasági érdekek által bedobott infót.

Mert mire gondoljak, amikor 20 éves fiatalembernek gyerekkora óta magas a vérnyomása és nem segít neki a vérnyomáscsökkentő gyógyszer? Viszont nagy dózisban adott magnézium segít.

Mire gondoljak, ha a colitis-es beteg legyengülve fekszik és amikor süngombát kap, akkor hálás, hogy végre valami segített rajta? És már évek óta jól van a gyógygombával. És amikor gyulladás van a szervezetében, akkor megemeli a süngombát, tesz még hozzá valamit és gyorsan javul az állapota. Szóval mit gondoljak? Hát azt, hogy ez placebo, meg valami más, mert ezt írja elő a reklámtörvény. Hát még szép, hogy ezt kell gondolom, hiszen az állam, mint a törvényességre ügyelő szerv ezt szépen elrendezte, hogy én mint becsületes adófizető állampolgár nyugodtan hajthassam álomra a fejem. Mert ugye nem lehetek olyan ostoba, hogy hiszek az olyan összeesküvés elméleteknek, hogy a gyógyszeripar beavatkozik a törvénykezésbe olyan országokban, ahol kevés a bevétel és sok az adósság, vagyis szegény az államkassza. Neeeeem, ilyenbe nem hihetek, mert tanult ember vagyok, és bízom a rendszerben.
Olasz fórum Cannolo a Zsilinszkyn 2012.03.29 18:10:00
Van egy-két kaja, édesség, amelyiket előbb-utóbb ki akarok próbálni. Ilyen volt a szicíliaiak büszkesége a cannolo is. A fészbúkon mászkálva láttam, hogy a Bajcsy-Zsilinszky 35 alatt van egy hely(Caffé GianMario), ahol próbát lehet tenni. Megtettem.Nekem nem ízlett! De elmondom…..
 Van egy ország. Jelenleg csak egy országrész, egy sziget, ahol Krisztus előtt 750-ben alapították a görögök az első városokat. Szinte nincs olyan négyzetméter ezen a szigeten, amelyen ne találnánk műemléket. A tenger még most is meleg, a fák roskadoznak a ciromtól és a…..
csenerezi 2015.05.31 14:21:06
@Samott:
Egyetértek.

Szicília érdekel, magánemberek beszámolóira vagyok kíváncsi az utazási irodák helyett. Így találtam ide.
Nem éppen Szicíliáról szól.

És igen, egyetértek. Nem mintha Gyurcsány uralkodna, hanem mintha a mindenkori magyar kormány.
Szerintem is ilyen, amióta az eszemet tudom.
A mai napon az Új Germán Medicináról (röviden GNM, angolul German New Medicine vagy New German Medicine) lesz szó, ami egy újabb csodagyógymód, melynek hívei és praktizálói rendkívüli gyógyulásokat ígérnek. Nagyon rendkívülieket. Szerintük a jelenlegi orvostudomány teljesen tévúton jár, ezzel…..
csenerezi 2013.12.20 18:08:07
@Online Távmunkás:

Kedves Online Távmunkás!

Először olvasson bele az alapokba, aztán rájön saját maga is, hogy a kérdése értelmetlen. Különös tekintettel az újszülöttekre.
csenerezi 2014.08.31 23:45:57
@Peter Lehoczky: Melyik kommentezőre gondol? Mert az nem derül ki.
csenerezi 2013.12.20 18:05:22
@maycontainnuts:

Kedves maycontainnuts!

Tudtam, hogy ez lesz a reakció. Adta magát a kérdés vagy kiszámítható.

Ahogy jobban tetszik. Ahogy jobban tetszik!
És egészségére váljék! Feltétlenül!

Egy biztos, mindenki saját jól felfogott érdeke az egészséges és a gyógyulása. Ennek fényében arccal előre! Ki erre, ki arra. Mert mindenki saját bőrét viszi a vásárra.

De az biztos, hogy Ön sem ismeri az Újmedicinát.

Visszatérve a Mikulásra. Ha tény, hogy ez hazugság, akkor miért csinálják? Miért hitetik el a gyerekekkel mikor már tény? És miért fizetnek álruhás Mikulásoknak? És miért vesznek drágán csoki Mikulást?

Üdv
Manapság divat a gyógynövényekről beszélni, és néha egészen meglepő műsorokban találkozhatunk a téma önjelölt szakértőivel. Akár az is előfordulhat, hogy egy gasztronómiai műsorban kapunk hasznos, haszontalan vagy veszélyes tanácsokat a gyógynövények alkalmazásával…..
csenerezi 2014.06.05 14:23:54
@Naezugyvan:

kodpiszkalo - gyógyszerész, egyetemi adjunktus

Szerencsére vannak más "fából faragott" Dr. gyógyszerészek is.

Van olyan fiatalember, akinek gyógyszerész a felesége, mégis a 14 éve tartó asztmáját egy természetes szer teszi tünetmentessé. Azóta nem használ szteroidokat. Az eredményeire felfigyelt a kezelőorvos is, meg is kérdezte mit alkalmaz. De miért kérdezte meg? Talán a gyógyszertől nem volt várható ilyen eredmény egy kontroll után.
És ez nem egyedi eset és nem csak ebben a betegségben.
Álmomban Erőss Zsolt voltam. Feltámadtam - vagyis, a csuda tudja, én nem úgy éltem meg, mintha meghaltam volna, egyszerűen csak aludtam egy jót. És most felkeltem. Letakarítottam magamról a szikrázó, érintetlen havat, amivel betakaróztam, és elindultam lefelé a hegyről. Az…..
Amikor véget ért a két hetes nyaralás, a Dolomitok felé vettük az irányt a hazafelé tartó úton. Én még ilyen meseszépet még az életemben nem láttam, páromnak tátva maradt a szája. Gyönyörű volt és lélegzetelállító. Pár helyen meg is álltunk, de a legszebb mégis Lago di…..
csenerezi 2012.12.19 11:06:19
Napsütötte Itália Alberobello 2009.07.17 11:21:00
Alberobello Puglia régiójában, Bari megyében fekszik és 1996 óta az Unesco Világörökségének része.  Alberobello történelmi városközpontja (Zona Monumentale) két negyedből áll: Rione Monti és Rione Aia Piccola. Ezekben közel 1400 trulli áll. A trullikat a környékről…..
A blog olvasóinak lassan már ismerős lehet, hogy miből lehet felismerni egy tudományos marhaságot. Csak néhány a figyelmeztető jelek közül: mindenre jó gyógymód teljesen váratlan áttörés gyógyítja a hátfájást, fáradságot, allergiát, immunrendszer-erősítő…..
Sanya-Csuri főz Hagymalekvár (x) 2009.01.25 16:00:00
Mai rövidke (de képekkel bőségesen illusztrált) posztunk főszereplője az a növény, amely legalább annyira szerves része a magyar gasztronómiának, mint a pirospaprika, a koleszterin vagy a vörösboros kóla. Igen, a hagymáról fogok nektek mesélni, pontosabban egy olyan, egyszerűen…..
Avokádót szerintem már mindenki látott, mert az utóbbi években már minden nagyobb áruházláncban kapható. De a biztonság (és a feledékenyek) kedvéért, íme mai posztunk főszereplője, az eredetileg Közép-Amerikából származó avokádó, a persea americana, amit Mexikóban még…..
Sanya-Csuri főz A balzsamecet 2009.08.13 10:00:00
Viki bácsi a mustár után, most egy kevésbé ismert, ámbár az utóbbi időben idehaza is egyre felkapottabb ízesítőt mutat be nekünk. Ha valaki azt gondolja, hogy ugyanmá', mi a nagy truváj a balzsamecetben, bármelyik boltban többfélét is lehet kapni, olaszt, azaz eredetit is - nos,…..
csenerezi 2009.08.13 13:18:41
csenerezi 2009.08.16 12:09:13
@Bombadil Toma: köszi az ötletet