Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arogáns Antika

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
A nyári uborkaszezon az augusztusi tűzijátéknál is látványosabb politikai eseménnyel ért véget. A hidegháború lezárulta óta nem látott eseményre került sor: Magyarország kiadta azt az azeri katonát Azerbajdzsánnak, aki baltával megölte örmény tiszttársát 2004-ben…..
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
A magyar kormány próbálja egyszerű diplomáciai konfliktussá silányítani az azeri baltás gyilkos kiadatását. Pedig a helyzet ennél sokkal súlyosabb. Nem tudjuk, miről tárgyaltak az elmúlt hetekben a magyar és azeri küldöttség tagjai. Azt sem tudjuk, Orbán Viktor vajon milyen…..
Vastagbőr A botrányok botránya 2012.07.16 11:15:00
Kövér László megint remek interjút adott a párt állami televíziónak. Az IMF-es, pancserpuccsus, "megtámadtak minket, de győztünk" részekre most ki sem térnénk,  talán csak annyit ehhez, hogy "nem hiszem, hogy a kormány hagyja magát megzsarolni, nekünk az IMF pénzére nincs…..
"Bámulatra méltó hatása van a szemérmetlen és kitartó hazudozásnak" (Thomas Jefferson) A Fidesz legnagyobb hibája hogy teljesen és tökéletesen idiótának nézi a választókat. Még konkrétabban: agyhalott zombiknak. Ülnek a HírTv előtt, (A Fidesz így képzeli) nyitva a szájuk,…..
Kusza Szem elmebajának újabb állomásához értünk: tündérmese helyett háborús naplót írt a hős. Hol máshol tette volna, mint a bárminek teret engedő nyomtatott Heti válaszban. De, róluk ugye tudjuk, természetes orbánizmus rulez.  Szóval Gyurci szerint 1940. május tizedike…..
A kormány meg sem próbálta az elmúlt napokban megvédeni azt az állítást, hogy nincs köze saját oligarcháihoz, Simicska Lajoshoz és barátjához, Nyerges Zsolthoz. Most ezt az állítást próbáljuk kicsit megerősíteni.  Az elmúlt napokban a Fidesz szépen magára húzta a…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
Arogáns Antika 2012.02.01 09:49:43
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Arogáns Antika 2011.02.07 13:08:58
@Nayime: maga írta, hogy "epekedve várja"...
Arogáns Antika 2011.02.07 13:12:06
@Vágó István:

Kedves Vágó úr,

ezt a szmájlit beleegyezésnek vettem, és máris megemelem leendő közös cégünkben az Ön tulajdoni hányadát 2%-ra!
Arogáns Antika 2011.02.07 13:44:57
@Warlimont: 2-es metró? Kacagnom kell...
Amatőr
Valamelyik hiperben sétálgattunk ajándékvásárlási céllal még karácsony előtt, amikor a játékautók között, fent, a legmagasabb polc tetején megláttam ezt. Hiányzik az első dísztárcsája a bal oldalon Elsőre is érdekesnek tűnt, nem nagyon fordul elő 1303-as bogár a…..
Arogáns Antika 2011.01.12 22:33:03
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
Türelmes Monca esete egyfelől meghökkentő, másfelől szívszorítóan ismerős. Magyar cég - pénzügyi aztán pláne - definíció szerint nem hibázhat. Ha mégis, akkor dühében még egyet belerúg a szemét ügyfélbe, akinek volt képe eljátszani az áldozatot. T.M. édesanyja meghalt,…..
Arogáns Antika 2010.09.13 11:30:42
Minden biztosítás (kötelező biztosítás kivételével) úgy jön létre, hogy a biztosított az egy ajánlatot a biztosítónak. Ezt a biztosító átveszi, és van 15 nap ún. kockázatelbírálási idő, ami alatt eldöntheti, hogy az ajánlatot elfogadja-e, vagy sem. Ha ezen idő alatt nem utasítja el az ajánlatot (írásban, ajánlva, bizonyíthatóan), akkor a biztosítás - az ajánlatban szereplő feltételekkel - létrejött. Innentől akkor is él a biztosítás, ha nem küld kötvényt. De ha pl. a kötvényben más adatok (akár biztosítási díj) szerepel, mint az ajánlatban, akkor is az ajánlat a mérvadó.

Mindezek tükrében az ügyfél szempontjából leszarandó, hogy a biztosító (ill. az őt képviselő egyik alkalmazott tévedett, hibázott). A biztosítás az ajánlatban szereplő feltételekkel él (ha az ügyfél folyamatosan fizetett). Ha mér ráadásul a kötvényben ugyanazok az adatok szerepelnek, mint az ajánlatban, akkor végképp nincs mit pattognia a biztosítónak.

Szóval a kedves Naiv Ügyfél tartson ki, akár bíróságra is menjen az igazával, a tárgyalás előtti napon visszakozni fognak, de addig is ketyeg a késedelmi kamat, ami miatt majd egy újabb pert kell indítani, mely elől megint meg fognak hátrálni a tárgyalás előtti napon.

Ők nyilván minden egyes káreseménynél megpróbálják megijeszteni az ügyfelet ezzel a módszerrel. Ha csak az 5%-uk meghátrál, már tiszta nyereség.

A tanulság, hogy a Groupama is az egyike a szarrágó, gerinctelen biztosító-társaságoknak. Ők úgy gondolják, hogy csak beszedni kell a pénzt, káreseménynél viszont nem fizetnek.
Arogáns Antika 2010.09.13 11:40:35
@faugusztin:
a befizetett összeg kamatostul jóval kevesebb lehet, mint a jogosan járó összeg.
ilyet kár lenne felajánlani nekik (szerintem örömmel lecsapnának erre)...
Az árajánlat kérés jó dolog. Már az, amikor tőlünk kérnek ajánlatot. Ez ugyanis azt jelzi felénk, hogy tudnak rólunk, és elhiszik, hogy képesek lehetünk elkészíteni az adott munkát.Egy komoly árajánlat kérés nem úgy érkezik, hogy kapok egy nagy és átfogó leírást. Egy…..
Arogáns Antika 2010.07.01 16:50:22
@excitx: @Konrad: de jó, ugyanígy jártam én is, csak nem egy éve, hanem kb. két hónapja.
kissé csalódott voltam, de a blogot továbbra is olvasom (és most először - asszem - hozzá is szóltam).
w A Tesco-titok [recycled] 2010.05.04 22:06:00
Szerencsére nem minden jobbos ötletről derült ki mára, hogy nem lehet megcsinálni. A hipermarketek vasárnapi lelakatolásának például semmi akadálya, ahhoz nem kell pénz, se ész, csak oly szent akarat. És a megszokott jobboldali tempó: ők jobban tudják mindenki helyett, hogy mi a…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
Arogáns Antika 2009.09.08 14:39:12
Drága, Nehéz Sorstól Sújtott, Heti 39 Órát Dolgozó Pedagógus!


Szintén diplomásként dolgozom, hivatalosan napi 8 órát, minőségbiztosítóként egy nemzetközi cég magyarországi gyárában.
Az én napom így fest: 5:20-kor kelek, hogy még a dugók előtt el tudjak indulni a munkába. A munkahelyem 51 km-re (vidéken) van a lakásomtól (Budapest). A cégem régen 3 Ft/km-t fizetett (most talán 8 Ft? - nem tudom pontosan).
7:00 és 7:30 között már bent vagyok, bár a hivatalos munkaidő 8:00-kor kezdődik (igaz, ez itt elvileg nem számít, a napi 8 órának kell meglennie).
Dél körül van egy ebédszünet, mely nem tarthat tovább fél óránál.
Egy normális (átlagos) munkanapon 17:30 és 18:00 óra között tudok eljönni a munkahelyemről, de ha valami probléma van éppen, akkor akár 20:00 is lehet a hazaindulásom időpontja.
Ez, ha kiszámolod napi 9,5-12 óra munkaidő. Nálunk egy munkaóra nem 45 perces, hanem éppen 60. Nyári szabadság nem 2,5 hónap, hanem 2 hét (amikor leáll a gyártás). Télen a két ünnep között van még pihenés. A többi szabadság kivételét nem nézik jó szemmel.

Itt tényleg nincs olyan lyukasóra, amikor nem dolgozunk, csak üldögélünk bent (pedig jól esne, hidd el). Fizetettlen óra viszont van: a 8 órán felüli túlóráért nem jár semmilyen pénz: akinek nem tetszik, nem köteles itt dolgozni (mehet tanárnak, vagy közalkalmazottnak is, ahol 16 órakor kiesik a toll az ember kezéből).

Amit a jelzett munkaidőben nem sikerült elvégezni, de másnapra kész kell lenni vele, azt nyugodtan meg lehet csinálni otthon is - éjszaka. Vagy akár hétvégén.

Mindezek ellenére én szeretem a munkámat, és nem változtatnék pályát.

Nekem nagyon tetszik a tanárok rinyálása, hogy nekik mennyit kell készülniük egy órára, és azt senki sem számítja bele a munkaidejükbe. De könyörgöm, mire kell készülni? Megváltozik két évente a Pitagorasz tétel? Vagy Albánia költözik néha másik kontinensre? Esetleg a mohácsi vész időpontja szokott eltolódni? A víz vegyjelébe kerül be néha egy újabb elem? Az nem készülés, hanem maximum a saját szakmád iránti érdeklődés lehet, amit Ti annak gondoltok. (Vagy nagyon rossz pedagógus lehet az, aki épp a diákjai előtt jár a tananyagban...) Talán egy informatika-tanárról tudnám elképzelni, hogy 2-3 évente elavul a tudása. A többi tantárgy az szinte konstans (vagy csak sima olvasgatással - ami szórakozás - frissen tartható).

Még az átkosban kérdezték meg az ELTE hallgatóit, hogy mi volt a három legfontosabb ok, hogy a tanári pályát választották. Egyik diák válasza volt ez: "a június, a július és az augusztus".


Üdv.
Kétüléses autót sokféle megfontolásból választhatunk. Például azért, mert meguntuk az uniformizált kocsikat, és valami formabontót, valami különlegeset, valami nagyon szépet szeretnénk. Vehetünk kétülésest azért is, hogy a vezetés mindig jó érzéssel töltsön el.…..
Arogáns Antika 2008.10.31 14:16:48
[Frissítve: 2008. november 3., 10:30]Nagy örömünkre (meg remélhetőleg a tiétekre is) ismét nyereményjátékot hirdethetünk! Egyrészt, mert szeretünk adni, hogy láthassuk a gyermeki mosolyt az arcokon, másrészt, hogy ösztönözzünk benneteket érdekes, vicces, felháborító képek,…..
Arogáns Antika 2008.10.15 18:00:11
autózz! A közellenség 2008.09.11 10:04:00
Szegény Kifli (aki minden bizonnyal nem azonos az Index Korpás Kiflijével, már csak azért sem, mert a kutyák általában nem tudnak autót vezetni) jól megjárta régi autójával, ami a lehető legrosszabbkor adta fel a küzdelmet. Amellett, hogy szomorú dolog az őt kerülgetők…..
Arogáns Antika 2008.09.11 10:38:02
Indastart Tervezett start 2008.07.24 13:30:39
Ha minden igaz, valamikor augusztusban elstartolunk. ..
Arogáns Antika 2008.09.02 22:05:29
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
Arogáns Antika 2008.08.18 13:08:32
Dr. Kiss Bálintról (MÁV ÁBE vezír) egy régebbi videó:
www.youtube.com/watch?v=FLvv4slMJtg
Ekkor még szó sem volt a csődről/sikkasztásról, egyszerűen egy agresszív paraszt volt, aki már megrészegült saját magától ("tudod te, ki vagyok?"). Ma már tudjuk.
Sajnos a teljes (vágatlan) anyagot nem sikerült megtalálnom a neten, de majd valaki más biztos belinkeli.