Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsi bá\'

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
A nagykörúti bicikliút kérdése kapcsán kialakult televíziós vitára válaszol a Magyar Kerékpárosklub. A kérdéses beszélgetés itt látható: A Magyar Kerékpárosklub Elnöksége az MTV 2013. szeptember 5-i reggeli műsorában el nem hangzott kérdésekre ezúton válaszol 2013.…..
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szerény javaslat: csökkentsük a balesetek számát, állítsuk meg pihenni az átutazókat! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A mai napon jelent meg egy írás a medicalonline.hu portálon, miszerint egy újabb rendelet alapján az egészségbiztosítási pénztár megszigorítja a volumenkorlát 100 százaléka utáni teljesítések kifizetését. Mi volt az eddigi gyakorlat és mit jelent mindez? Az egészségügyi…..
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Józsi bá\' 2012.12.12 14:00:18
Nem járok napi szinten kocsival, inkább BKV, a bérletet úgyis megveszem, mert belvárosban kocsival esélytelen.
Viszont kíváncsivá tett a dolog, egy nyilvános számolást bevállalok, bár nem szoktam írni.
Lássuk az én költségeimet:
1999es Swift-em van
-kötelező 30e/év
-casco nincs
-vizsga 2évente 30e felkészítéssel együtt
teljesítményadó kb 10e/év
Ezeket összeadva, leosztva havi 5e
Gumik:tételezzük fel, hogy 5 évente lecserélem mind a téli, mind a nyári gumit, az 80e 5évente, havi osztásban 1300 Ft
Szerelést nem tudom miért kellene beleszámolni, én kicserélem magamnak.
Utcán parkolok, így garázsköltségek nincsenek.
Ablakmosóval úgy vagyok, hogy évente veszek egy 5 literes flaskával télit, és kitart nyáron is. Azaz évente egy ezres. Ez 83 Ft/hó.
Évente 2-3 alkalommal szoktam lemosatni, számoljunk rá havi 1000Ft-t.
Évenkénti olajcsere+szűrők cseréje kb 10-15e, szintén havi 1000 körül jön ki.
Ja, akksit majd kifelejtettem, az is szokta bírni 5éves koráig, a Swiftbe valót már 10e alatt meg lehet kapni, ez is vmi 160 Ft-ra jönne ki havonta.
Ezen kívül van még a benzin, remélem nem hagytam ki semmit.
Eddig tartunk kb 8750 Ft-nál, de tegyük fel, hogy lesz egy-két apróság, számoljunk rá egy 10-est.
Évente kb. 10e km-t megyek, a kocsi átlagfogyasztása 6,8 körül mozog, az kb 23e Ft havonta.
Ez így is csak 33e Ft, pedig igyekeztem "bőven" számolni.
Ezt a verdát 230e Ft-ért vettem 1.5 éve, volt átírás, stb, de az amortizáció akkor jelentkezik csak, ha majd egyszer eladom a kicsikét, ezt viszont még jópár évig nem tervezem.

Összességében be kell látnom, hogy a 40-50e Ftnak a közlében vagyok, ha az amortizációt is belevennénk, pedig én is eddig azt hittem, kevesebből megvagyok a "fillérb@szó" Swiftemmel.

Viszont azt kell mondanom, megéri. Az idő, amit megspórolok vele, főleg vidékre utazáskor (és a vonatjegy szintén tud sokba kerülni, amiről még nem beszéltünk), az nekem megér ennyit.
Belsőség A legtutibb biznisz 2012.04.05 15:48:00
...megfelelő odafigyeléssel igazán szép autó lehet még belőle... Minden bizonnyal. De hogy jó lesz-e? Vagy olyan biztonságos, mint a hölgytulajdonos előtt volt, az már kétséges. Megfelelő odafigyeléssel anyám is máshoz megy férjhez és én lehettem volna Fernando Alonso... Aki…..
Pista öregszik és lefejezett német tisztet lát, holott egy fejvesztett arabot kellene, de ettől még nem lett szebb az új Mini Coupe. A szépség azonban relatív és Louis Armstrongot sem az arcáért szerették milliók. Megnéztük hát, hogyan szól a Cooper S a hátracsapott…..
Józsi bá\' 2011.12.05 09:07:30
Rutinos Hiénázó vagy kezdő, a Sebességhiéna játékában mindenki egyforma eséllyel indul. Illetve mindenki, aki megérti az egyszerű szabályokat és tisztességesen játszik. Először azonban lássuk a nyereményt: egy remek, boros szakácskönyv Így főzneka  borászok címmel,…..
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Józsi bá\' 2010.08.12 16:12:12
A rendszám, mint ötlet, első hangzásra még akár jónak is tűnhet, de azt kell mondjam: hülyeség. Elég sokat közlekedtem már bringával is, kocsival is, így volt szerencsém mindkét oldalhoz már.
1.) kis hazánkban ez elég nagy közfelháborodást váltana ki, különösen faluhelyen, ahol az emberek 70-80%ának van bringája. Sem az emberek, sem az állam nem a jó oldalát nézné a dolognak, hanem egy újabb pénzbeszedési forma lenne az állam bácsinak
2.) azonosíthatalanság... miért, amikor a gyalogos megy át a piroson, vagy gyalog szédül be a részeg a hetes alá? a homlokunkra ne rakjunk rendszámot?! igaz, hogy a bringa rendszámtalansága okozhat problémákat, de evvel nem lehet a barmokat kiszűrni - azok ugyanazt csinálnák, mint a barom motorosok: levennék a rendszámot, azt csókolom
3.)bringa ellopása: az értékesebb bringákon, de még talán néhány Csepelen is van alvázszám. tény, hogy a tulajdonjogot nem lehet igazolni, de félig.meddig alkalmas azonosításra ilyen esetekben
4.)műszaki alkalmasság
szerintem mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy rendesen fogjon a fék, aki meg lesz@rja, az úgyse marad sokáig az élők sorában
világítás? jó, értem én, de most mégis minek legyen kötelező? ha csak nappal, településen belül használom a bringát, akkor úgyse kell. na meg azt tényleg lelopják
5.)bukósisak
na ne, csak ezt ne tegyék kötelezővé... egyszer próbáld már ki, milyen kellemes beleizzadni 40fok + napsütésben bármilyen plusz rajtad lévő cuccba. Ugyebár a kocsiknál is tudjuk, hogy a plusz biztonság az plusz súly, ez bringánál sincs másképp. De amíg egy kocsinál a teljesítmény növelésével megoldható a probléma, addig a bringánál nem.
6.)a bicikli, úgy általában
a bicikliket nem igazán lehet élesen elkülöníteni kategóriákba. mert más egy versenybringa, más egy mountain-bike, egy bmx, egy csepel, vagy egy gyerekbicikli. Különösen ez utóbbinál lenne vicces az elképzelés. 7 éves gyereket megbüntet a rendőr, ha a biciklijén nincs rendszám, meg világítás, meg mittudomén micsoda?

szóval én maximálisan ellenzem a dolgot, kvázi elfogulatlanul nézve
Belsőség Új frontot nyitottunk 2010.05.26 15:43:00
Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön. Mózes I./1 Ideje volt már, tudjuk, tudjuk. Az idők szavára hallgatva mi is megcsináltuk Facebook-oldalunkat, hogy közösségünk sokasodjék, olvasóink ismerjék meg egymást és…..
A tegnapi napra végleg betöltötte a puffertartályt a Steher-motor látványa, de még ma is erős önuralom kellett, hogy ne ragadjak le mellette. Egyetlen esélyem az volt, hogy valami más csemegére ragadok – hála Istennek ez könnyű volt.A standunktól alig tíz méterre parkol az…..
Belsőség Mitcsináltunkegésznap? 2010.03.05 20:14:00
Biztos észrevettétek, hogy ma nem került ki annyi információ, mint amennyit szerettünk volna. Az egész úgy kezdődött, hogy megbeszéltük, kilenckor kelünk és tízkor indulunk. Ehhez képest a Merci-tulajdonos csak 9:50-kor került a reggeliző asztalhoz, és csak a Kati közbenjárására jutottunk…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
A Tehénnel nincs semmi. Na jó, a rohadt Toyotája csak elromlott egyszer: tolatáskor hátrafelé néztem, ne akadjak össze valakivel, közben az autó orra beleakadt egy betonoszlopba.Hogy valami tudományos publikációt mégis fel tudjak mutatni az autómmal kapcsolatban, elkezdtem keményen…..
  Ön sokat autózik? Drága kocsija van? Elképzelhetőnek tartja, hogy jobban jönne ki anyagilag, ha eladná, és taxival járna?  Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Határ a csillagos ég? 2009.04.16 14:49:00
Somi barátom pár fotója indította el a gondolatlavinát, amely végül is ezen poszt megírásához vezetett. Nem csoda, egy Bugatti Veyron mindig megmozgatja az ember fantáziáját. Ferdinand Piëch valóra vált lázálma mind a mai napig megosztja az autós társadalmat, ha nem magát a…..
Józsi bá\' 2009.04.16 17:55:26