Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pdr

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nukleáris fűtőelem működése egyszerű. Adott egy fémcső, aminek belsejében apró urániumpasztillák sorakoznak egymáson. Ezekben kétféle, U-238 és U-235 izotópú uránatom található. Az urán 235-ös izotópja képes a maghasadásra. Ehhez őt neutronokkal kell bombázni. Egy-egy atommag széthasadásakor két…..
pdr 2017.04.24 08:25:06
@Bambano: Izotópok: kémiailag (protonszámban) azonos, de eltérő magszerkezetű (neutron számú) atomok. Az uránnak 6 izotópja van, 3 a természetben is előfordul, amiből 1 kibaszott ritka, 1 stabil, a maradék 1 hajtja az erőművet. A stabilt is izotópnak hívják. A hidrogénnek pl 3 van, amiből 2 stabil.
Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat...
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
pdr 2016.05.09 14:31:26
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Igen. Kimaradt a kanyarodósávból index nélkül, záróvonalon keresztül bepofátlankodó. Na ezeket én sem engedem be, bár ez kibaszás avval aki meg tényleg kanyarodna. Bocs.