Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sydius

6 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Hírek kávé mellé 2014.04.11 09:30:00
Az NBC május 11-én és 15-én este, kétszer két órában vetíti majd le a Rosemary's Baby-remake-t, amiben a sátán fattyát Zoe Saldana fogja világra hozni.  Rob Lowe a Reddit felhasználóinak kérdéseire válaszolt itt. A tegnap esti The Crazy Ones-ban Robin Wlliams és Pam Drawber…..
comment:com Hírek kávé mellé 2014.04.03 09:30:00
És akkor most beszéljünk komolyan a The Americans parókáiról. A sorozat gyártója egyébként kémmúzeumot nyitott Washingtonban. A CMT beszáll a dokumentumfilm-bizniszbe: a csatorna többek között Morgan Spurlocktól és Sir Ridley Scottól is rendelt dokukat. Bővebben a Varietyn. A…..
Sydius 2014.04.03 09:46:40
www.dailymotion.com/video/x1ljyje_how-i-met-your-mother-alternative-ending

Itt az alternatív befejezés, mindenki döntse el maga, hogy jobb-e ez a változat.
A Trónok harca rajongóit elég sok minden foglalkoztatja mostanában, de az egyik legnagyobb aggályuk, hogy a sorozat alapanyagául szolgáló regények írója, George R.R. Martin eléggé benne van már a korban, és nem is ír túl gyorsan, így valós veszély az, hogy a tévés történet…..
Sydius 2014.03.19 13:52:22
@doggfather: Volt már ilyenre példa, elég csak Frank Herbert Dűne sorozatára, vagy Robert Jordan Idő Kereke ciklusára gondolni.

Mindkettőt mások (Herbert esetén a fia és egy másik író, Jordan esetén egy barátja) fejezték be, igaz, több-kevesebb sikerrel (személyes tapasztalatom csak a Dűne sorozattal val, Wheel of Time-ból még nem tartok ott, de amit Brian Herbert és társa művelt az előzménysorozatokkal... Maradjunk annyiban, hogy az hagy némi kivetnivalót maga után.

Azt pedig kizártnak tartom, hogy Martin nem írt volna annyi (és olyan minőségű) jegyzetet, amiből ne lehessen megírni a befejezést. Persze, az utolsó két könyvet elnézve elképzelhető, hogy már Ő sem tudja, hogyan is tudná befejezni a sorozatot.
Kedden este Steven Moffat és Mark Gatiss, a Sherlock készítői elárulták az egybegyűlteknek (egy mini Sherlock-Con volt az esemény, ha minden igaz), hogy - és most a Hollywood Reportert idézzük - várhatóan 2016-ban lesz csak negyedik évad. Teccik érteni? Két év múlva. Egy…..
Sydius 2014.03.08 13:34:45
@zooltek: Majd másfél év? A második évad első része 2012. január 1-jén jött ki, a 3. meg a 15-én. A harmadik évad első része idén január elsején. Ez pár nap híján két év.
IDDQD Hello, 2014! 2014.01.01 18:08:50
Barátaim! Fiúk, lányok, gémerek! Kazuárok és hácék! Noobok és prók! Boldog, fasza játékokban gazdag új évet kívánok nektek a lenti klasszikussal. Újévi mise helyett, ha úgy tetszik. Tudom, hogy 2013-ban a rendelkezésre állás - ismert okok miatt - nem volt túl jó, de idén…..
Kevés kivételtől eltekintve a sorozatsztárok és az őket alkalmazó stúdió/network közötti bértárgyalások elég véres események szoktak lenni, persze csak képletesen szólva. A színészek pozícióját általában rontani szokta, hogy minél több évada van egy-egy sorozat műsoron,…..
Sydius 2013.12.24 08:15:02
@NAR: Egy idén októbire cikk szerint ( www.adweek.com/news/television/big-bang-theory-gets-highest-ad-rates-outside-nfl-153087 ) $326,260-t fél percnyi reklámért - ez majdnem 11 ezer dollár (2.4 millió Forint).

Nem élőben követem a műsort, de tippre azt mondanám, hogy a 20 perces epizódokba kb 10-15 reklámb fér el - ha így van, akkor ez tobb, mint 531 millió Forint.

És ebben még nincsenek benne a különféle ajándéktárgyak, rajongóknak szánt "relikviák", meg a szokásos dolgok, amikből pénzt várnak (a "szokásos dolgok" azt jelenti, hogy fogalmam sincs).

Röviden összefoglalva: egy epizód szó szerint dollármilliókat termel.
A Disney holdudvarán túlnőtt, 20 éves énekesnő egy tévés dokumentumfilmben mondja el, hogy miért is viselkedik így mostanában, azaz, hogy miért dörgöli a seggét más popsztárok lágyékához, egy neves dijátadón, ártatlan fiatalok szeme láttára. Ha igaz, amit mond, akkor nem…..
Sydius 2013.09.20 15:28:04
@Thrasher: Nem idióta. Még ha téved is, az első sor mindenképp igaz. A mai "sztárok" (főleg az énekesek) nem mások, mint termékek, és azok, akik az adott termékért felelnek, értelemszerűen azt akarják, hogy az legyen a legsikeresebb, arról beszéljenek a legtöbbet. És ez a múltkori seggdörgölés eléggé kiverte a biztosítékot, ami miatt pár ember jó nagy bónuszt fog kapni karácsonykor.

A "neveljék a fiatalságot" résszel viszont én sem értek egyet.
comment:com Hírek kávé mellé 2013.05.31 16:15:00
A délutáni kávézás az új reggeli feketézés. A Trónok harca negyedik évadában már tuti szerepelni fog három fontos karakter a harmadik/negyedik könyvből: Thenn magnarja (nem tuti az átírás, fasz tudja, magyarul minek nevezték el a karaktereket), Mace Tyrell és Oberyn Martell…..
Sydius 2013.06.01 17:18:23
Mármint nem Solid Snake, hanem az első mobiltelefonokon kötelező kelléknek számító, de valójában már a hetvenes évek óta létező kígyós videojáték, a Snake. Két napja ráakadtam erre a gifre, de csak most van időm gyorsan beposztolni, küldöm mindenkinek, aki valaha is nézte…..
Érdekes, de korántsem breaking avagy nagyon meglepő infót tett közzé Screen Crush. Ezek szerint a március 31-én kezdődő harmadik évadot, ha azt a nézettség, az HBO anyagi helyzete és minden egyéb körülmény lehetővé teszi, öt-hat újabb követhet, azaz simán elképzelhető, hogy…..
Sydius 2013.03.09 19:00:18
@robicheck: Ne érts félre, de ez esetben örülök, hogy semmi beleszólásod, mert nekem (és még pár százezer/millió) embernek nagyon is tetszik.
A videó alá a Stark-gyerekek tolják a főcímet beatboxolva. Zseniális. ..
Sydius 2013.01.11 16:44:22
@carpenter: Lehet, hogy Martin akarta így, lehet, hogy a rendező, lehet, hogy az HBO.

Persze az is lehet, hogy teljesen véletlen.
Két amerikai sorozatot zsákolt be az m1, vélhetően az RTL Klubtól (nekik van szerződésük a Disney-családba tartozó ABC Studios-szal), de ezzel csak a néző jár jól, mert a köztévén barátságosabb időpontban kerülhetnek adásba a szériák (értsd: főműsorban), mint az RTL…..
Sydius 2012.07.21 22:02:12
@Fedor: Jó kérdés. Ne érts félre; a Once... egy főként felnőttebbeknek/idősebb fiataloknak készített sorozat, semmiképp sem gyerekmese. Van benne halál, de nincs (vagy csak nagyon-nagyon kevés) vér; van szerelem, de nincs szex; vannak szörnyek, de vannak aranyos lények is. Van benne anya-fiú kapcsolat (és annak kialakulása), de vannak ellentétek, ellenségek is.

A karakterek szerethetőek, még a szerep szerinti gonoszok is, ezen a téren igen jó munkát végeztek az írók. A két sík (való világ és a mesevilág (ez utóbbi csak flashback-ként) segítségével minden részben két (egymáshoz kapcsolódó) történet szerepel. A sorozat tele van különféle síkokkal: az egyik világos, mint a nap (x nagyon szereti y-t), a másik már rejtettebb (amiről a felnőttek/idősebbek tudják, hogy mi is az, de egy 8-10 éves gyerek még nem biztos).

Én azt mondom, hogy ha sok fiatal (köztük én is) képes volt normális emberré fejlődni olyan sorozatokon, mint a Knight Rider vagy a Xéna, akkor a Once Upon a Time sem fog gondot okozni, sőt. Ki tudja, talán épp ennek hatására fogja elővenni a Disney/Grimm könyveket. Annyi biztos, hogy a sorozat jó, és egy próbát (legalább az első pár részt nézzétek meg) megér.
Eltelt két év, ismét megpróbáljuk az Indexen kicsit felmérni a magyar gémer szcénát. Aki ezt olvassa, kattintson át, és töltse ki, legyen szíves, a kérdőívet, csak pár klikkolás. Cserébe az eredmény remek gyúanyagot fog majd szolgáltatni a későbbi pc vs. konzol háborúkhoz.…..
Sydius 2012.06.21 11:39:54
@moli: Nem tudom, én a letölt-telepít-crackel módszert rövidtávon egyszerűbbnek gondolom, mint a kártyát vásárol-vár-letölt-felmásol fajtát. Igaz, az utóbbit nem próbáltam (és nem is tervezem).
Érdekes nyilatkozatot adott minap a God of War és a Twisted Metal játékok atyja, David Jaffe a Gamesindustry Internationalnek: nagy visszaesést jósolt a Wi U-nak, meg úgy általában a következő konzolgenerációnak, ami szerinte az utolsó lesz. A neves fejlesztőt a Nintendo hamarosan…..
Sydius 2012.06.18 19:17:02
@Sanz: Épp, hogy most jött el a ideje annak, hogy bármit meg lehessen kapni. Felmegyek Steam-re, megtetszik valami, megveszem, és azonnal el is kezdhetem tölteni. Amazon, E-Bay, onnan is tudok azonnal vásárolni (igaz, a szállítást meg kell várnom). iTunes, Google shop (már hol elérhetőek), Netflix, Hulu... Játékokban Gaika és OnLive ugyan ez. Ha van internetkapcsolatod, szinte bármit meg tudsz vásárolni, bármikor.

A Steam-szerű DRM-mel nincs is semmi bajom: megtetszik, megveszem, használom és ennyi. Ha épp nincs internet, akkor is tudok játszani. Az egyedüli hátulütője ennek a rendszernek, hogy halál esetén az account nem örökölhető.
Vannak biztos pontok az ember életében: a Counter-Strike-kal, a Team Fortress-el vagy épp a Quake-kel biztos, hogy páran már a kiadás napja, évtizedek óta játszanak. Vagy alkalmanként, vagy rendszeresen, az viszont kifejezetten ritka, ha valaki folymatosan, éveken át játszik valamit,…..
Sydius 2012.06.13 14:12:11
@Imiface: @molnibalage: Most komolyan, ez az illető legalább 10 évet beleölt a játékba, és azt hiszitek, ezeket nem próbálta?
Nagyon ritka az, amikor egy beszélgetős tévéműsorból azért zavarják el az alanyt, mert nem lehet mit kezdeni vele, annyira tök. Ilyen még a trashtelevíziózás non plus ultrájának számító Jerry Springer műsorában sem nagyon fordult elő, pedig ott vágtak már falhoz transzvesztita…..
Sydius 2012.05.25 15:11:07
@sala: Ha valaki folyamatosan műteti magát, az az ő dolga, joga van hozzá. Ha ő ettől jól érzi magát, akkor csinálja.

De ha ez a valaki egy szülő, és a gyerekét is meg akarja műtetni (és a gyereknek nincs is rá szüksége, azaz semmi testi deformitása, hiánya), akkor az a valaki egy idióta. Minden ember szabadon lehet hülye, de másra nem erőszakolja már rá, főleg, ha nem tudnak ellene védekezni.
Sydius 2012.05.25 15:14:19
@sala: Ráadásul, így utólag megnézve a videót kiderül, hogy a lánya botoxozása érdekében képes lenne mindenféle helyekről összeszedni az anyagot. Ami egyrészt egy gyenge idegméreg, másrészt pedig kíváncsi lennék, hogy az utcai áru mennyire veszélyes...
Animációs rövidfilmsorozat készül az Angry Birds-játékból - legalábbis ezt jelentette be a telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban.A  készülő sorozatból először  52 rövid epizódot készítenek, amelyet "minden lehetséges…..
Nem igazán tudtunk megszeretni a brit sorozatot, de biztos bennünk van a hiba, viszont a rajongókat nem akarjuk megfosztani az új évadhoz készített első teasertől, tessék: ..
comment:com A nap képe 2012.03.20 10:00:00
Nyugi, nem hivatalos, csak házibarkács, de attól még jó. ..
Sydius 2012.03.20 10:37:20
@saks: Nem, arra gondoltam, hogy Bruce Willis végig halott volt.
Sydius 2012.03.20 10:53:36
@juhaszvik: Ha régebben olvastad (a teljes sorozatot), akkor azért, mert teljesen elhomályosította az, amikor az első kötetben rájöttél, hogy itt mindenki meghalhat, és az, amikor a harmadikban... Na, érted.
Sydius 2012.03.20 11:52:00
@juhaszvik: Legelőször le sem esett, hogy kicsoda a pénzérmés-leveses, de aztán meglett... Én nem így jellemeztem volna, de igazad van, mert ezek illenek rá :) De abban igazad van, hogy kicsit lassabbak a dolgok, de még így is több dolog történik benne, mint a 4-ben...
Bár előre láthatóan az idén már nem lesz alakul teljesen gyerektévévé az m2, mától azért napi 4 órában (+ délelőttönként 3 és félórás ismétlésben) azért adnak gyerekműsorokat. A 18alatt nevű ifjúsági- és gyereksáv 15:40-kor indul csupa első évad első résszel,…..
Van ez a botrány, ugye (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a Mass Effect 3 befejezése sok rajongónak csalódást okozott. Nagy igény mutatkozott ennek kibeszélésére, ezért nyitok egy külön posztot, hogy ne más posztok alatt gyűljön a sok offtopic hozzászólás, ami esetleg még…..
Sydius 2012.03.19 16:28:10
@moli: Nagyon röviden: kicsivel a jövőben az emberiség földönkívüli technikát talál a Marson. Beindul a fejlődés, nagyon gyorsan, pár évtized alatt két évszázadnyi cucc jön ki (pölö ifón 400s). A technika a prothean faj hagyatéka, akik teljesen eltűntek.
A neved xy Shephard, egy katona.
Az első részben kiderül, hogy a "most" használt technológiákat (a relék - tudsz utazni nagyon gyorsan a galaxisban; a Citadel - galaktikus főváros) nem a Protheánok, hanem az őket elpusztító intelligens gépek faja, a Reaperök alkották, hogy minden egyes faj úgy fejlődjön tovább, ahogy ők azt eltervezték. Mert hogy 50000 évente jönnek, és kiirtanak mindenkit, aki kitette a lábát a saját bolygójáról (azaz elég fejlett). A játék végén megölitek a főboss Reapert, persze vannak veszteségek, miért ne lennének.

A második játék pár hónappal az első után indul, ahol rögtön meg is halsz. Két évébe kerül egy terrorista emberközpontú szervezetnek, a Cerberusnak, hogy visszahozzanak az életbe. Ezután rögtön el is zavarnak a Collectorokra vadászni, akik szépen tizedelik az emberi kolóniákat, (száz)ezerszámra hurcolva el őket. Később kiderül, hogy a Collectorok a prothean faj "utódai", csak a reaperök átalakították őket, és most már őket szolgálják. A játék végén megküzdesz egy kezdetleges ember alapú reaperrel (igen, beolvasztották hozzá az elrabolt embereket), majd olyan szépet odatojsz a Cerberus fejére, hogy azt öröm nézni (ez persze változhat, rajtad múlik, én így csináltam). Az utolsó DLC-ben pedig megakadályozod, hogy a reaperök támadjanak, igaz, közben kiirtasz 300k idegent, de kit is érdekel az.

Most jön a harmadik rész, ha nem érdekel, ne olvasod el, de azért csak leírom már:
6 hónappal azután, hogy feladtad magam tömegmészárlásért (mert jó fiú vagy), jönnek a reaperök és elkezdik az újabb ciklust. A rész folyamán körbeutazod a galaxist, részt veszel epikus harcokban, megsiratsz pár kedves (és a szemed előtt meghaló) szereplőt, örülsz az előző játékaidban hozott döntéseidnek, miközben pedig egyesíted a galaxist és multizol, mert az is kell. Közben a szövetséges fajok összeállítanak egy szuper fegyvert, a Day-1 DLC-beli protheán csapattárs miatt panaszkodsz és visszatérsz a Földre.

Itt jön egy hatalmas csata, ami a sorozat méltó lezárása - lenne, ha nem rontanák el az utolsó 10 perccel. Tele van logikátlanságokkal, semmit nem számít, hogy milyen döntéseket hoztál, alig tudsz csinálni alatta valamit, csak nézel ki a fejedből és hallgatod a hülyeségeket. A reapereket egyfajta istenség hozta létre, hogy 50ezer évenként végezzenek mindenkivel, és ezzel védjék meg őket attól, hogy gonosz gépek végezzenek velük (tényleg ez az értelme). Közben a csapattársaid/szerelmed otthagytak a manóba és elmentek inkább napozni egy dzsungelbolygóra.

Nagyjából ennyi lenne, de vedd figyelembe, hogy bár itt leírva hülyén hangzik az egész, valójában az utolsó 10 percig nagyon is megéri végigjátszani a sorozatot.
És 10 perc alatt csak ilyet tudtam írni.
Sydius 2012.03.19 16:44:47
@moli: Nem, a Citadel egy másik naprendszerben van, a Marson csak egy adathordozót találtak.
És igen, eltelt 50.000 év, legalábbis úgy tűnik, de a játékban van egy rész, amiből kiderül, hogy a protheánok és az ősemberek egy időben léteztek. Picit szégyenlem, de nem tudom, hogy maga az emberi faj van-e 50000 ezer éves.
Miután elég felháborító módon az első évad utolsó részére sem derült ki semmi a Coriolanus nevű világméretű összeesküvésről és még a black boxot is összetörték, a Hacktionről lemondott a jónép. Pedig addig sem szaggatta szét az AGB nézettségmérőit.Ahogy azt már…..
Saját gyártású, animációs minisorozatba kezdett a Comedy Central - tudta meg a mediainfo.hu. A csatorna programigazgatója, Litkai Gergely szerint az És Ubul című sorozatnak fontos szerepe lesz a Comedy Centralon. A sorozat executive producere, Csornay Péter elmondta, "Ubul, egy…..
Sydius 2012.01.11 15:21:58
Itt meg lehet nézni az első részt...
videa.hu/videok/film-animacio/es-ubul-hofeherke-4CcfrIxyR7mkDS4i
Nagyon magyaros lett, tényleg. Igénytelen, nem vicces, de legalább rossz.
Sydius 2012.01.11 15:22:42
@Sydius: Óh, a linket a SorozatJunkie-ról szedtem, remélem, nem baj.
Sydius 2012.01.11 18:25:26
@erahurka: Nem az animáció minőségével van a baj. Valaminek nem muszáj jól kinéznie ahhoz, hogy életképes legyen.
A fő probléma az, hogy bár vicces akar lenni, nem az. Gyerekkoromban (nem olyan régen, 20 vagyok most) láttam a Hófehérkét (meg még sok más - akkor még igazi - Disney filmet), és valamiért nem tudok azon röhögni, hogy ez az Ubul leitatja a törpöket, akik körültáncolják a sírt, az egyik meg megszárazdugja a koporsót. Valószínűleg a többiről is hasonlót gondolnék.

Meg különben is, kell az nekünk, hogy minket, magyarokat még ennél is részegesebbnek gondoljanak?

Az animáció minéségével nincs akkora gond, csak lenne vicces...
Nem sokat vártam a Once Upon a Time pilotjától, mert az ilyen modern köntösbe öltött mesék általában nem szoktak jól elsülni. Vagy az arányok borulnak fel, és túl sok a modern vonal, esetleg túl domináns a meseszerűség, vagy túl giccses lesz az egész, és beleun az ember hamar.…..
Sydius 2011.10.21 15:17:48
@Tanárok: Nem. Kapanyányi Monyók a Fehérlófiában van, Rumpelstiltskin pedig egy másik mesében, amit le is fordítottak, a magyar neve pedig Kikent-kifent Seprűnyél.
Vagy valami ilyesmi.