Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pmobilTB

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1919. Charles Godefroy francia pilóta repül át a párizsi Diadalív alatt. Filmen is megnézhető..
pmobilTB 2024.02.25 19:54:41
@¿Qué tapas hay?: De legalább már "dizájn" térköves gettó... :P

Amúgy Spanyolország jelentős része ilyen, egyedül a tengerpartok/turistahelyek mondhatók kultúráltnak. Görögország szerintem százszor rendezetebb, pedig hát a mediterrán "lesz.romságot" ők is sikeresen elsajátították.
Vonatrablás, robbantás, gépeltérítés, túszejtés, forradalom, diktatúra. Mára ezt dobta a gép. Nézzétek! 1980. 20 dolláros bankjegyeket mutatnak be a sajtónak, miután a sorozatszámuk ellenőrzése kimutatta, hogy azok megegyeznek a gépeltérítő D. B. Cooper által elrabolt bankjegyekkel. A pénzt egy…..
Ahogyan a múltkor említettem, egy olvasónk által beküldött képekből még erre a hétre is maradt vagy fél tucat az új sorozatba, de én is tettem bele néhány igazi csemegét.  1903. Karácsonyfa-vásár. Barclay Station, New York..
pmobilTB 2022.12.08 21:57:15
9 éves lett a blog! Na, erre biztosan nem gondoltam volnaamikor az első posztot élesítettem. Köszönöm Nektek az eddigi, csaknem évtizednyi kitartó érdeklődést! 1974. Az Özönvíz című lengyel film forgatása. Az Oscar-díjra jelölt - Henryk Sienkiewicz regényéből készült - történelmi dráma azóta is…..
pmobilTB 2022.11.20 20:40:57
@JTom: Film is készült róla. ;)
www.youtube.com/watch?v=AQ0P7R9CfCY
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
1890 körül. Teaválogatás. Ceylon, Sri Lanka..
pmobilTB 2020.12.27 17:33:08
@¿Qué tapas hay?: A Reichsbrücke-nek is elég szomorú vége lett:

becsifekete.blog.hu/2016/07/29/hid_565
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
Ugyanaz az író, rendező, operatőr és zeneszerző jegyezte a második magyar tévésorozatot, mint az elsőt, A Tenkes kapitányát. Annyi köze volt emennek a jelen valóságához, mint amannak a múltéhoz. A gyerekeken kívül mindenki tudta, hogy a laktanyák világa egyáltalán nem olyan. De amilyen népszerűtlen…..
pmobilTB 2020.02.23 09:11:44
@JTom: Ernyei azért ment Nyugatra, mert nem akart a barátja, Hollós István ellen vallani (akivel egy autós sportegyesületbe tartoztak), amikor azt meggyanúsították autóalkatrész-feketekereskedelemmel (ma röhögnénk egy ilyenen). Ernyeit választás elé állították, vagy vallomást tesz, vagy bevonják a nyugati útlevelét. A leghelyesebb erkölcsi döntést hozta, szerintem.
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. - Írom ezeket a bevezető sorokat már…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
pmobilTB 2016.12.21 10:04:03
@trainmodeller: Mert nem Eisenachban szerelték őket össze? ;)
pmobilTB 2016.12.21 12:12:56
@trainmodeller: ;)
www.youtube.com/watch?v=K5g8oa4lR3o

Az alváz maga amúgy Gotha-ban készült, onnan szállították át szerelésre Eisenachba.

Egyébként azért annira nem unikum az ilyen jellegű "szétszórt" munkafolyamatos autógyártás. Az Audiba több mint 10 évig szállították a Németországban összerakott kasznikat, fődarabokat. Sőt ugye vannak olyan autógyárak, ami sima építő kittekből (ne kis szériás angol roadsterekre gondoljatok, ha nem normál autókra) csak összeszerelnek, nem bejön a lemez kigurul az autó jellegűek.
Bálint fiammal autóztunk hazafelé a szokásos szombati gimnáziumi felvételi előkészítőjéről, álltunk a Rákóczi úti dugóban, amikoris figyelmes lettem egy ma már mind ritkábban látható, csodás jelenségre. „Odanézz, az a szörnyűség a legérdekesebb autó, amit látsz,…..
pmobilTB 2015.01.14 09:58:30
@Balt: Az Opel gyár Gliwicé-ben volt/van.
pmobilTB 2015.01.14 10:45:48
@pizo: Van hozzá még eredeti Daewooo-s prospektusom. Nem érdekel? :D
pmobilTB 2015.01.14 12:19:56
@bari-kád: A Tarpant átdolgozva továbbra is gyártják Honker néven.

www.honker.com.pl/index.php/honker-4x4-opis-modelu
Egyik ismerősöm hívta fel a figyelmem arra, hogy Robin Williams milyen érdekes személyként marad fenn örökké a filmes világban. Kiemelte, hogy ő az a színész, akivel kapcsolatosan szinte minden nézőnek van egy nagy filmes élménye, még akkor is, ha az éppen adott mű nem tartozik a…..
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..
pmobilTB 2014.03.15 19:09:58
@deak.atti: Tegyük hozzá, hogy a kombinak sincs kongó hangja, ott szerintem az üvegszálas kaszni elemek csillapítják ezt a hatást. 4T-nél meg teljesen ki van herélve az ajtóban található gyári kátrány lapokkal.

A melós autóm ma délelőtt:

kepfeltoltes.hu/140315/IMG_7181_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/140315/IMG_7173_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/140315/IMG_7176_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Pénzszűke? Drága alkatrészek? Vagy csak egyszerű hanyagság és leszarom-tabletta? Romok a város közepén, gazda nélkül. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kíméletlenül fújt az arcunkba a metsző, viharos szél, a szemüvegünkre csapódott fel a vízszintes eső. Az a fajta idő volt, ami ellen a kabát, és a sapka sem véd. Sipossal másodpercekig ki se akartunk szállni az ólmeleg autóból, mert már onnan látszott, hogy a telefonban jónak…..
Belsőség Mások élete 2013.08.15 18:42:03
2006-ban készült A mások élete című német film, főszereplője egy keletnémet Stasi-ügynök, aki egy ellenzékivé váló írót figyel meg. (Zirig Árpi egy rövid interjút is készített az írót játszó,  motorimádó  Sebastian Koch-hal.) Nem spojlereznék, aki nem látta még, és…..
pmobilTB 2013.08.15 22:00:00
@streetsta: CBG-679 :)

kepfeltoltes.hu/130815/IMG_7054_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Akaliban a Lala büfé az, amelyik közelebb van. Ismerősünk mesélte, hogy előző nap látták a tulajt, amint úgy vitt ki a vendégeknek két korsó sört, hogy közben a cigi lógott ki a szájából, és a hamu simán beleesett a sörbe. Szóval van ami nem változik....

A másik büfét nem próbáltuk, inkább kimentünk kétszer Udvardiba, a Huszárba. Csak az meg nem olcsó.

Lehet, hogy vasárnapra jó volt az idő, de én hétfőn reggel 6-kor már dolgoztam, és addig szerettem volna kialudni magam. Este 7-kor csomagoltunk el, akkor még tépte a sátrat a szél rendesen. Kár hogy a tavalyi Alsóörsöt is elrontotta a rossz idő, pedig egész jó kis bulik szoktak lenni.
pmobilTB 2013.08.15 22:29:42
@dennisthemenace: Nem akarok átcsapni gasztro-blogba, de azért még elmesélem a fent említett műintézménnyel kapcsolatban egy kis anekdotát.

Első nap beülünk vacsorázni, jön a tulaj, akin - hát mit mondjak - látszott már hogy nem volt szomjas, és hozzánk szól, de csak ennyit:

- mit hozhatok?

Válaszom:

- Hát mondjuk így első kanyarban egy étlapot, ha lehetne.

Rendeltünk egy 2 személyes Lala tálat, 4000 pénzért, az hagyján, hogy én egyedül megettem volna - nagy étvágyú vagyok, nem tagadom - de állítólag volt rajta rántott gomba is. Na most volt rajta valami panírozott kocka, de hogy az mi volt a jóisten tudja. Se íze, se bűze, ha felvágtad a belsejét, kb a halzsírra hasonlított, de ugyanennyi erővel lehetett volna Alien-tojás is. :)Másnap Balatonudvardiban itallal együtt fizettünk 4100 Ft-ot egy cigánypecsenyéért, és egy paprikás csirkéért, amivel jól is laktunk, és finom is volt. De jövőre megpróbáljuk a streetsa által említett helyet is.
pmobilTB 2013.08.15 22:31:04
@streetsta: Ja, hogy már nem hatottunk az újdonság erejével! :D (Egyébként dagadt a májam a kép, és az aláírás láttán is)

Na majd jövőre elvisszük és felállítjuk a Skif elősátrát is, látszódjon a fejlődés! :D
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
pmobilTB 2013.03.15 18:09:36
@Leadfoot: Örülök, hogy más is hasonlóan látja a dolgokat.

A közútkezelők, rendőrök, mentők, tűzoltók most is kint vannak, tisztelet illeti őket, a sok fotelhuszár meg légből kapott kétes információkra alapozva ítélkezik. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy azért az emberek is gondolkozhatnának.

Haver szobatársai és hazaindultak tegnap este 7-kor Győrből Bakonyszombathelyre. De már este 7-kor is szakad a hó, mondták, hogy gáz van, akkor minek indultak el? Périg jutottak, és ott éjszakáztak a buszon. Szóval talán gondolkodni kéne.
pmobilTB 2013.03.15 18:12:04
@HaCS: Nem. Németeknél is van Stau, ott is állnak akár egy napig a pályán, még is gondolkoznak, és kulturáltan viselkednek. Ha beteg miért nem maradt otthon, vagy ha már mindenképpen mozognia kellett mert az élete múlik rajta, akkor miért nem vett elég gyógyszert magához? Újfent jelzem EGY HETE ezt szajkózta a meteorológia. Akinek ez kevés idő volt felkészülni, avval nem tudom mit lehetne még csinálni.
pmobilTB 2013.03.15 20:01:32
@rőfos84: 5 nagy ellenség van. Az egyenes, a derékszög, a hideg, meleg és a mindenkori magyar kormány. :)
Tudják-e melyik az az egyetlen, magyar – nem oktató-, és nem versenyfilm -, amely kizárólag autókról szól? Sokan talán nem ismerik, hiszen elég rég készült, a címe: Kár a benzinért! Igazából nem egy filmről van szó, hanem négy és félről, amelyeket a narrátor, Kibédy…..
Takács Dénes barátom, klubtársam ismert wartburgos személyiség, keze alatt mindenféle Wartburg megfordult és elkészült már – olyan is, amilyenről Eisenachban álmodni sem mertek. Idén visszatért a gyökerekhez. Abszolút. Meséljen erről inkább ő. A szerk. Ültetve,…..
pmobilTB 2012.08.17 16:44:03
Jövőre most már nekem is el kéne mennem. :) Akaliból viszont hiányoztatok!

@trainmodeller: Délben hengerfejeztük Piroska blokkját, valószínűleg a sok állásban megpunnyadt a vízpumpa csapágya, aztán eddig bírta. Kapott egy felújított hengerfejet, és olyan csöndes lett a blokk, mint ha 0 km-es lenne.
pmobilTB 2012.08.17 18:06:49
@trainmodeller: Az ékszíjnál levő oldal csapágya esett szét még vasárnap, csak most volt idő foglalkozni vele. A blokk még mindig alapméretes, szép a fala - kicsit a dugó tető kokszos volt de kit érdekel - egyedül a hengerfejben dolgozott már egy kicsit a fagyálló. A Piroska blokk ugye a megfőtt blokk helyett lett, viszont utóbbinak mindene új volt, úgy hogy azt raktuk rá át. Mondom most valami elképesztően halk lett, a szép autómban nincs ilyen csendes blokk.

P21-Ferivel egyeztess ez ügyben. Adjak elérhetőséget privátban?
A Totalcar TV nyári, szezonzáró műsorára nagyon büszkék vagyunk, így is engedjük a nagyvilágba: a gyermek felnőtt, elengedtük a kezét. Képi világunkat az OMG Visuals zseniális munkatársai (nem mellesleg kitűnő cimboráink) vették kezelésbe és sokszor mi is csak néztünk, mint…..