Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kewcheg

0 bejegyzést írt és 3127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos jelentés szerint Vladimir Iljics Uljanov, ismertebb nevén Lenin halálát három agyvérzést és egy gyilkossági kísérletet követő testi gyengülés okozta. Évtizedekig terjesztették ezt a verziót, holott belsőbb körökben mindig is sejteni lehetett, mi okozta a szovjetek első vezetőjének valódi…..
kewcheg 2023.10.22 21:38:44
@Mesterséges Geci: a helyén kezelem az Atyuskát, vlagyimir Iljicset és Horthyt is.Az atyuska - olyan volt amilyen- börtöneiben a rabot etették, orvost, papot hívtak hozzá, általában túlélték a büntetést.A száműzött megházasodhatott, idővel enyhítették a büntetést.Namost a hatodik Leninnel kezdődő rémbirodalomban nemhogy a rabbal, de még a "szabad"emberrel is állatként bántak.Először a szifiliszes, utána a grúz, meg a többiek.Nemhogy a rab nem élt túl, de még a szabad sem.Ezt adta vlagyimir iljics.Ezért írtam, hogy engedhették volna zsilettel játszani kiskorában...:)
1980-as évek. Rendőri ellenőrzés Palermóban..
kewcheg 2023.10.16 13:07:45
@Ződ2000: erre csak egyet tudok válaszolni: adj oda este egy németnek egy vödröt meg egy kapaácsot és reggelre teherautót fog belőle csinálni...:)
kewcheg 2023.10.16 13:08:28
@kewcheg: mármint kalapácsot....:)
  Aligha ez volt a legsziporkázóbb beszélgetés, melyet valaha hallottam. Puzsér Róbert hozta a szokásos formáját: virtuóz módon szónokolt; minden jóízű röhögés, melyet a közönség produkált, az ő szavait kísérte. Kár, hogy zsigeri antikapitalizmusát elővéve csupa ökörséggel traktálta a nagyérdeműt.…..
1850-es évek. A Levi's farmergyár első dolgozói..
kewcheg 2023.06.12 13:21:52
@larvar0: sőt, ahogy mondod, a hollywoodi kliséken felnőttek azt se tudják, hogy a Dél nem csupán pszichopata, gyilkos hajlamú kéjenc ültetvényesből állt.....( volt ilyen is, de ezeket a normális ültetvényesek, - akik szintén nem voltak túl sokan szerencsére - ugyanúgy megvetették mint II.Lipót belga királyt a többi európai uralkodó.)
kewcheg 2023.06.12 16:17:36
@bioLarzen: én nem mentegetem a kkk- t csupán rávilágítanék, hogy az éremnek két oldala van.Én, ha ott éltem volna, biztos nem ezt a megoldást választottam volna a fennhéjázó és korábbi rabtartóikkal szemben ellenséges feketék fékentartására...
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
kewcheg 2023.06.05 09:48:07
@queenagi: nem volt jó pont, ha nem nézted meg....:) Ha pedig megnézted, akkor talán nem vertek meg.
  Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros…..
kewcheg 2023.05.23 21:51:35
@Boldeone2: Jól mondod.Teljesen így van.Az általad említett Ózdon nyílt utcán, fényes nappal bizonyos utcákon kaviccsal dobálják meg az autókat.Nyílt utcán kutyaviadalokat tartanak, kutyát, macskát kínoznak.A bunyót élő állatokon gyakorolják.Folyamatos a kiskorúak veszélyeztetése. Erőszak, drog.És nem lehet róla beszélni, el van hallgatva.Ha van nogo zóna, akkor a mondott település vastagon az.....
        Az utóbbi 10 év legrosszabb évkezdését tapasztalhatták az ingatlanértékesítők.Csökken a megvalósult tranzakciók száma, a vevők viszont egyre nagyobb kínálatból válogathatnak. Csökkent emellett az érdeklődők aktivitása is. A hirdetési árak lehet, hogy nem csökkennek, de a tranzakciók…..
kewcheg 2023.05.22 18:10:02
@I Love Buda: szerintem átjött.A multis hölgy picit drágábban, mint a többi hasonló - de lehet, hogy földszinten, elsőn, vagy másodikon lévő, ezt nem tudjuk - lakás helyett megvette ezt a harmadikon lévőt, mert ő volt a célközönség.Erre mondtam, hogy nem a legélesebb kés a fiókban. Három ugyanolyan használtautó, ugyanannyiért áll a neppernél, egyben nincs légkondi. A nepper a klímátlan kocsira csak egy gondnokság alatt állót tud rábeszélni olyan szöveggel, hogy a légkondi sokat fogyaszt.Itt is van célközönség....csak nem szép visszaélni a retarddal...:)
1902. Műtét az orvostanhallgatók előtt a philadelphiai Jefferson Medical College-ben..
kewcheg 2023.05.15 11:40:13
@fareszjó: igen az, csak azon gondolkozom, hogy nem kellene a pótkeréknek kívül lenni egy burkolat alatt a hátsó lökhárítón..?
kewcheg 2023.05.15 11:42:52
@queenagi: indián rezervátumok vannak ott. Nem terem ott semmi, sivatag.
Csak nem robbanthatnak Kansas, Oklahoma kukoricatábláin..?:)
kewcheg 2023.05.15 12:47:56
@queenagi: nekem számítanának...
1920. A Ku Klux Klan csapata egy kansasi autóversenyen..
kewcheg 2023.05.09 12:10:47
@Fredddy: hogy miket tudsz...:)
kewcheg 2023.05.10 09:23:36
@Fredddy: Köszi!!
  Harminchárom év telt el az első szabad parlamenti választás óta. Az a generáció, amelyik a rendszerváltást követően a legnagyobb meggyőződéssel vallotta, hogy Kádár alatt jobb volt, mi több: életben tartotta és kétszer is kormányra segítette a Magyar Szocialista Pártot, ma már nincs velünk.…..
kewcheg 2023.04.23 17:02:55
Mindennel egyetértek, amit írt az író.A pitiánerség: ez az, nincs jobb szó erre.Munkahelyemen / hallomásból tudom, mert azért fiatalabb vagyok/ még '89 - ben is rugtak ki templomi esküvő miatt. No comment...Ezért is bámulom Orbánt, hogy ezen mennyire felülemelkedik.Ma már senkit se rúgnak ki templomi esküvő miatt./ Bár igaz, háta mögött kiröhögik, hogy még ilyen mesékben hisz, nem inkabb pénzt harácsol./ Min.elnök ezt nagyon jol csinálja, hogy első az egyház.És ő is példát mutat.Az is jó, higy az államot - ami régen egy nagy tohonya gépezet volt- leredukálta.Csak a legfeltétle nebbül szükséges oktatás, egészségügy, igazságszolgáltatás, közigazgatás, és azt is minimális pénzböl.Ilyen nagy melák országok: mint Franciaország megengedhetik maguknak, hogy nagy és léhűtő államot tartsanak fenn.Egy tanár: négyezer euró, egy bíró: tízezer euró, ez teljesen fölösleges.Az ilyen nagy töhötöm, melák államokban még az asszisztensnek is asszisztense van, még az iskola előtti zebrához is külön átengedő embert vesznek föl, ezer euróért, négy órában.Teljesen fölösleges pazarlás.Ha egy ember ugyanannyiért, vagy kevesebbért el tudja végezni három munkáját, akkor minek.Amin nem szabad spórolni: a termelés, a GDP.
Aztán meg azt is jol teszik, hogy az esetleg kellemetlen témákról nem beszélünk.Nem is kérdezünk, nem is beszélünk.Ebben is a magyar néplélek ezeréves bölcsessége jelenik meg: a tapitat.Amikor a régi magyarokat egy kicsit mondjuk megszállta valami hatalom, vagy jött az uraság, és a hátsó szobában esetleg hát, khmm, megcsinálták az asszonyt, meg a serdült lányt, a magyar akkor is tapintatos volt.Nem tette szóvá.Inkabb az első szobában töltött egy stampóval azoknak, akik még várták a sorukat az asszony megcsinálására.Ez tapintat.Kellemetlen kérdéseket nem teszünk fel, nem akarunk kellemetlenséget.Amit a nagyok csinálnak, az úgy van jól.Ha elteszik a pénzt, amit a drogosok adtak brusselből útfelújitásra, akkor nem illik kérdezni.Ha yahtra viszik a tizenhatéves lyányt, akkor az úgy van jól.Ezért bámulatos ez a rendszer.Mert a néppel tökéletes egyetértésbe, egységbe működik.
A beszélgetés egyik fontos következtetése az volt, hogy az ellenzéknek az embereket foglalkoztató problémákból kiindulva kéne párbeszédet folytatni a helyi emberekkel országszerte, segítséget nyújtani abban, amihez  a segítségüket kérik és nem a parlamentarizmus látszatának a fenntartására kellene…..
kewcheg 2023.03.06 18:50:48
@6.Lenin: még a svájcit is? Vagy a balinézt is?
kewcheg 2023.03.06 20:06:17
@6.Lenin: nincsenek illúzióim, pontosan így lesz, ahogy leírtad:)
kewcheg 2023.03.06 22:08:22
@6.Lenin: én csak annyit tudok, hogy most van egy kormányzópárt, kb. kétmillió támogatóval, egy semmirevaló "ellenzék" kb. egymillió támogatóval, ergó van vagy ötmillió választó, akiket nem képvisel senki. Ezek egy jobbra várnak. Az egyháznak pedig kutya kötelessége képviselni a híveit.
  Egy hete másról sem hallani, mint Bite Zsolt botrányáról, aki pedagógiai asszisztensként - saját bevallása szerint - 15 éves fiú szeretőt tart. Még Orbán Viktor is kitért rá szombati, évértékelő beszédében: "A gyerek szent és sérthetetlen. A felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi…..
Szemléletmód: A gazdag emberek általában optimisták és bizakodóak, míg a szegények általában pesszimisták és kételkednek saját lehetőségeikben. Pénzügyi ismeretek: A gazdagok jó pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek, a szegényeknek pedig hiányoznak ilyen ismereteik. Pénzügyi szokások: A gazdagok jó…..
kewcheg 2023.02.03 19:55:11
Árnyalnám a képet: honi újgazdagjainkra szinte semmi nem igaz a pontokból:optimistának optimisták,de ostoba módon: azt hiszik örökké élnek, és sose lesz számadás....azért megnéznék egy mai itthoni újgazdagot- részvények, dollár/euro, a garázsban több álomautó, szép barátnő(k), aztán egyik reggel hirtelen ott van a véres széklet, néhány hónap mulva pedig már csak a pizsama az övé a csontváz testén...
Aztán: a mi gazdagjaink szintén csak az életszínvonalukat akarják tartani, csak semmi kockázat, innováció, hiszen tudják, hogy 99 százalékuk a szerencsének és nem a személyes kvalitásainak köszönheti a helyzetét, ergó nem fog kockáztatni, óvatos lesz mivel a szerencse nem reprodukálható még egyszer...megjegyzendő nagy részük nem is tanul, fejlődik, hiszen nem ennek a képességnek köszönheti a gazdagságát.Társas kapcsolat: igaz, az van, közös vadásztársaságban együtt ivás és k^rvázás, a golfklubra, countryklubra még párszáz évet várni kell.
A szegényekről:a cikk a proletár archeotípusát írja le, azaz a testileg, lelkileg, anyagilag is züllött helyzetben levőt.Még száz éve ismert volt az ún.tisztes szegénység állapota, ez a helyzet azért volt sajátos, mert a nagyon becsületes, önhibáján kívül szegénynek maradt emberekre volt jellemző, ez tiszteletet ébresztett, még a "tisztes gazdagokban" [igen, hihetetlen, de voltak] is.Az ilyen tisztes szegény olyan -anyagi helyett erkölcsi- tőkével rendelkezett, melyet alkalomadtán anyagi lehetőségre is változtathatott.Pl.: a zsidó boltosnál hitele volt, ha tehetséges gyereke volt, valamilyen úton/ módon megtalálták a lehetőségét, hogy továbbtanuljon, stb.Amit a cikk ír a "gazdagokról" inkább ezekre volt jellemző.
Az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt erőteljes spórolásra kényszerülünk. Természetesen eszünkbe jut alkalmanként, hogy talán mégsem az a galád Brüsszel a hibás, hanem a tizenhárom éve totális felhatalmazással kormányzó tök alkalmatlan Viktor, de - meghallgatva a mindig kiegyensúlyozott…..
kewcheg 2023.02.01 20:13:03
Én örülök, hogy min.eln.úr ridegen tart minket, így soha nem leszünk csira elpuhult nyugat europaiak.Mink hozzá is vagyunk szokva ehhez a ridegtartáshoz, példaképeim az erdélyi magyarok, mert ők még anno a még ridegebb tartást is megszokták, ettől dörzsöltek, simlisek, életrevalók lettek.Nekik mi "táposok" vagyunk./ Nem pontosan tudom, csak sejtem mit jelent./
Módszerek: amin lehet,sporolni.Nincs 20 fok, nincs fürdés, nincs uj ruha, nincs kegyelem.
Drága a használt autó? Orosz autot kell venni, Lada Kalinka, Granta kevés kilométerrel féláron van mint a nyugati.Nem kell foglalkozni, hogy mit szólnak, nem a szomszéd kedvéért vesszük.
Pénzt kell szerezni, többet, megmonta min.eln.úr.Namost: a tökösebbje bevállalhat rizikosabb formát is, ezek közé tartozhat kis, jellegzetes csomag egyik helyröl másikra vitele, de inkabb nem is szoltam.Ha enni kell hát enni kell...Meglehet beszélni partnerünkel, hogy senki se hal bele, ha egy héten egyszer kimegy a Szemétégető mellé, Palotára.Szigoruan persze ovatosan.Csak erkölcsösen, semmit se speciálba. Nem történik semmi attol, nem kopik az el, meggyónjuk.El lehet mondjuk gondolkodni páros szerveken...hogy ügye szükségünk van- e mindkettőre? Finnyásabbaknak, ovatasabbnak ott van a másod-harmadállás.Pl.éjjeliőr.Aludni ráérünk majd a sírba is.Gyerekeknek nem kell állandoan tanulni, munkába lehet már álllni 14-15 évesen is.
Gyereket amugy lehet lízingelni is, ilyen otthonokból, kivenni.Jol fizet.
Szal vannak itt módszerek, csak az élhetetlen mamlasz siránkozik, aki élelmes, megél.Havi 2-3 kilo is összejöhet....
2002 augusztusában a svéd Ove Berglundnak jutott a Tóth Árpád-díj, amelyet egy budapesti kerület önkormányzata adományoz műfordítóknak. Páros években olyan külföldieknek ítélik oda, akik magyar műalkotások népszerűsítésében szereztek fordítói érdemeket. Berglund kiváló biológus és kutató orvos, aki…..
- prokee - Pablo Escobar Wartburgja 2023.01.16 14:28:06
Fussunk előre: a címben semmilyen barokkos túlzás nincs, Pablo Escobarnak valóban volt egy Wartburgja. Egy szép kék, platós, 311-es púpos Wartburgja. OK, megértem a hitetlenkedést, bennem is felmerült pár kérdés ezzel kapcsolatban, a válaszok alább. Elsőre nyilván azt gondolná a tisztelt olvasó,…..
  Korunk átlagembere irgalmatlanul elkényelmesedett. Számomra úgy tűnik, mintha az egész bolygón mindenütt egy gondoskodó, jóléti államra vágyna a polgár, skandináv szintű központi szolgáltatásokkal, bolgár mértékű adóterhek mellett. Sokak fejében nem csupán az nem áll össze, hogy a költségvetés…..
kewcheg 2023.01.18 11:35:57
@Boldeone2: nem szabad.Tudom hogy népszerütlen vélemény, de a nemzet tőkés osztályt megkel teremteni mégha igazságérzetet sujtja akkor is.És az államnak meg kel védeni a nemzeti kapiatalistát a maradék 9 millio akárhánytol, mert ezek kirabolnák a tökést, elvennék a tökéjét.A most még kicsit szefós M.L. vagy csirának tünő producer aki megcsinálta az aranybulát, egyszer mind maradandot fog alkotni.Majd az utodaik, vagy azoknak a déd, ükonokája.A most igazságtalannak tünő, harácsolt vagyonok majd 2347- ben még sokat fognak jelenteni kishazánk számára.Lehet hogy már nem érem meg, de abbol a pénzekből komoly vashámorok, fűrészmalmok, céhek fognak létrejönni, ahol felvilágosult urak fogják alkalmazni a mai prolik jobbágy unokáit, akiket viszont ezek az urak nem fognak túlzottan bántani ha jól dolgoznak.Épp ezért a nemzeti tökét óvni, védni kell mint kicsiny hóvirágot mert megmaradásunk záloga....
kewcheg 2023.01.18 12:14:48
@tesz-vesz: segítek: egy celeb..:)
kewcheg 2023.01.18 13:13:02
@tesz-vesz: Németh Miklós a maiakhoz képest adenaueri magasságot jelent.
Kancsi emberek általában tolvajok.Már elnézést a kancsaloktól.De minden testi defektus valahol egy jellembéli torzulással jár.Bár igaz, Quasimodo jószívű volt.De mondjuk ő nem fért hozzá pénzhez és nőhöz..:) Mindenesetre itthon mi ridegtartáshoz vagyunk szoktatva, és ez valahogy így van jól.Kevés pénzért, több ember munkáját ellátva, hideg, fűtetlen munkahelyen, kölesen tartva a magyar különösen szívós és ravasz lesz.Nyugaton az így szocializálódott magyar hamar a tápláléklánc csúcsán találja magát, hiszen ravaszabb, dörzsöltebb, keményebb.Egy kis fosos belgát vagy svédet ötször körbeszalad míg az felveszi a papucsát.Ezért szerintem hálával tartozunk feletteseinknek.Prime min.Úr megmondta ősszel, hogy takarékoskodjunk v.keressünk többet.Ennél nagyobb igazságot soha nem hallottam.De mivel Ő szereti a tökös, kemény falusi vagányokat, szerintem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy a "többet keresés" erkölcsileg egy kissé nagyvonalúbban kezelendő.Ez van p.m.úr környezetében is, vagány tökös legényekre van szüksége nem mint a csira volnerra, aki olyan szerencsétlen volt hogy lebukott.Nem lett volna ilyen balfék, élete végéig csinálhatta volna...
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
kewcheg 2023.01.16 09:06:07
@Club Sandwich: nem valószínű. Támfal híján a téglarakás mögötti rézsü kidönti a gányolt falazatot.
  (fotó: Molnár Tamás) Az ellenzéki sajtóban, mint véres kardot hordozzák körbe a debreceni közmeghallgatást; íme a corpus delicti, a narancsízéről ismert, cívis városban, a bezzeg Debrecenben, ahová Kósa Lajos, mint Toldi Miklós, petrencés rúddal tereli a befektetni vágyó tőkét, a „népek”…..
kewcheg 2023.01.12 21:17:35
@Vén motoros: plussz ne feledjuk, hogy a Tesla amerikai, az meg nem barát nekünk.A CATL viszont kínai, így az baráti.Namost, Amerikárol tudjuk, hogy sunyi, titkolózó imperialista rendszer, ahol az emberi élet nem sokat ér. Nincs szólásszabadság, és gyakran műtenek pélót az óvodában a négyéves kislányok homlokára.
Kína az más.Mindig figyelembe veszik azt, hogy a legjobb legyen az embereknek, soha nem hazudnának és belátják ha hibáztak.Jól bánnak az egyházzal is, toleránsak.Így az ő akkugyárjuk sokkal elfogadhatóbb, csak néhány tucat ember fog világítani a sötétben....
Bár az Aranybulla sorozat megjelenése az év végi szimbolikus elcsendesedéshez volt igazítva, a visszhangja mégis hangossá tette az újév elejét. Még most is sorra jelennek meg a méltató, és kritikus értékelések, amelyek legfőbb értéke elemző szemmel, hogy tökéletesen leírják a folytatódó kultúrharc,…..
Az Úr 2023. évének legfontosabb kérdése, hogy megbuktatja-e Putyin Viktort? A hivatásos hörgők hörögni fognak a kérdés feltevésén is, hiszen mindenki tudja, hogy Vova és Viki világraszóló spanok. Csak egy hülye gondolhatja, hogy Vologya ejti az ő druzsbáját. A blogger persze, hogy hülye, ez nem…..
kewcheg 2023.01.05 13:28:43
@ulpius66: csak egyet nem értek.Az összes hülye ballibsi ezerrel fasisztázza, nácizza Orbán rendszerét.Mitől lenne az? Épp hogy nem az.Ezt Gyurcsánynak, mint aránylag értelmes embernek tudnia kellene.
A fasiszta rendszer baloldali.Orban nem.
A fasizmus első dolga volt a munkásosztály érdekében intézkedéseket hozni.Ha idevesszük Peron rendszerét is Argentinában, az méginkabb.Orban inkabb munkásellenes, Mt.szabályait szigoritó.
A fasizmus/nácizmus/ rasszok alapján válogat, egyeseket leminősít, másokat kiírt, vagy törekszik legalább erre.
Orbán rendszere cigánybarát, zsidóbarát, a cigányokkal kapcs. Valojában pozitiv diszkriminativ, lásd Farkas Florian ügye, roma celebekkel gazsulálás, cigány problema szőnyeg alá seprése.A kissé szerencsétlen posványosi beszéd is az illegalis migrációra volt kihegyezve, magyarán: nem kér a szír kecskepásztorokból, feltéve hogy szegények.
A fasiszta nem nagy barát az egyházzal.Nem képmutato etekintetben./ Bár Mussolini korrekt viszonyt ápolt a Szentszékkel, és tető alá hozta azt a világbajnok szerződést Vatikan jogállásárol.Orbán barátja az egyháznak, a mögöttes dolgokat ne firtassuk, szerintem jelenleg mar hívő katolikus.
A fasiszta államban szigorú törvények, erős hatoságok működnek.
Min.eln.rendszerében a törvények egy része max.30-40 százalékos hatákonysággal működik, egyedüli erős hatoság a NAV, bár az is csak egy biz.szintig "erős" utána elgyengül./ lásd: roma celebek semmiböl jött vagyona semmit nem vált ki a nav- ban./
Az egyetlen dolog talán ami hasonlo, hogy a hatalom gyakorlása egyetlen emberhez köthető.Ettol még ez a rendszer nem fasiszta.
Én ugy jellemezném, hogy dickensi vadkapitalizmussal keresztezett posztszovjet individual patrac demokráciaszerüség.persze a fasiszta elnevezés rövidebb...
kewcheg 2023.01.05 15:19:41
@ulpius66: gyengék Viktor ellenében.
itt már csak egy 1.85 magas,slimfit, hallgatag svéd vagy finn jelöltnek volna esélye, aki ecetes heringen él, rollerral jár, sose ül repülőre, és egy zacskó ropit se fogad el senkitől. Csak azt meg a falusi nénék gyomra nem venné be: hogy aszondja, beteg ez? hogy sovány, meg nem iszik? Meg, milyen élhetetlen bamlesz ember mán, hogy még meg se gazdagszik, pedig miniszterelnök.
Szal, jó nekünk ez ami van, mert mi ilyenek vagyunk....