Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kewcheg

0 bejegyzést írt és 2836 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
kewcheg 2021.04.07 09:04:18
@kalbász: ilyen körökbe mozgok, de senkinek nincs meg az írott havi income, természetesen kivéve ezalól a generálkivitelezőket, akiknél 4-6-10 emberrel komplett projekteket tudnak bevállalni, mondjuk egy hatlakásos társasházat.
Az egy-kétszemélyes kis "alvállalkozások" esetén néha becsusszanhat egynéhány nap alatt is egy mihály, de aztán lehet hogy két hétig csak köles, apró jut.Egyik barátom nagyon speckó szinten műveli a burkolóipart, nemes kövekkel is mesterien bánik, na ott van olyan, nála, hogy napi munkadíj 100 ezer vagy több.... Ilyen míves melók azonban ritkák, legalábbis mifelénk.Aki ilyen mestert meg bír fizetni, annak a háza is többszázmilliós budgetből készül....
kewcheg 2021.04.07 13:29:58
@kommentes nikk: azt meg hogy,? Megveszem a kocka fehér szárítót, aztán ha eszkábálok köré bútorlapból egy clozet-et akkor az már beépített???
kewcheg 2021.04.07 16:33:44
@kunzoo: egyébként ja, nekem is sokszor az az érzésem ezzel a pénzrontással, hogy teperünk felfele egy mozgólépcsőn, ami lefele megy, kevesen jutnak előrébb, a többség meg a tiprás ellenére folyamatosan, nem látványosan, de csúszik visszafelé....
Ha tényleg kínai vakcinával oltották be Orbán Viktort, akkor vajon utazhat-e olyan nyugati országokba, melyekben nem engedélyezték a Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát? Ha a tanárok megkapják az első oltásukat a húsvéti ünnepek környékén, vajon annyira védettek lesznek a vírus ellen, hogy…..
kewcheg 2021.03.30 12:21:11
@konrada: mér, látott már valaki olyat, aki látott olyat, akit moderna/pfizerrel oltottak? És nem orvos.
MovieCops 82 ÉVES TERENCE HILL 2021.03.29 06:00:00
A Magyarországon különösen népszerű olasz színész, Terence Hill 1939. március 29-én született Velencében. Eredeti neve: Mario Girotti. Édesanyja a német Hildegard Thieme, apja az olasz Girolamo Girotti. 1942 és 1945 között a Girotti család a szászországi Lommatzsch városában élt az anyai…..
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
The Milkman Baj van Dubajban ? 2021.03.18 08:35:06
Kicsit túl van lihegve ez a "neres" repülőgép-saga. Dejszen' ott áll ez a masina, ki lehet bérelni, oszt' huss ! Vihetik a keNERes pajtások, vihetik politikusok, de a nép egyszerű fia is. Legutóbb is ez történt. Én tudom. Itt a hiteles történet és ezután tessék befejezni a rosszindulatú…..
kewcheg 2021.03.19 14:28:24
@MAXVAL birсaman közíró: én se értem ezt a rosszindulatú irigységet.M.L.ötvenhárom éves korára kemény munkával letett valamit az asztalra, szép karriert épitett fel.Most másodszor boldog, szerelmes.Miért bantja az embereket mâsok boldogsága? Kinek ártott ez a szerencsétlen? Épphogy segit, valami kiscsávónak beleadott a vakcinájába pár tiz milliót.Egy külföldi multi mikor adna bele egy magyar kiscsávo oltásába akár csak egy milliot is?? Azok mindet inkabb kiviszik...
kewcheg 2021.03.19 18:12:55
@MAXVAL birсaman közíró: Pontossan...:)
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
kewcheg 2021.03.17 12:04:33
@Glokta: én ezt sose értettem.A szabad világnak mind egy szálig sztalin ellen kellett volna összefogni, felszabaditani a rab népeket a bolsevizmus alol.Utána Németorszag lerendezhető lett volna békés uton is, természetesen nem engedve neki, hogy keleten életteret alakitson ki magának...
Otthonukban látogattuk meg az On the Spot alkotópárosát, Cseke Esztert és S. Takács Andrást, akik nemrég fejezték be első dokumentumfilmjüket, a Born in Auschwitzot. Egy gyors Covid-teszt után megbeszéltünk mindent a születéstől a halálig - ez talán az eddigi leghosszabb és leglazább interjú…..
kewcheg 2021.03.06 09:55:03
@kódex: szerintem itt a nő javára van a hét év....
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
kewcheg 2021.02.27 22:17:27
@MAXVAL birсaman közíró: inkabb mondjunk kétfélét: szovjet és vörös kinai. A nyugatiak a TTT hármasban a megtűrt kategoriát képviselik, ámbár javukra kell írni, hogy nem a tiltottat....
Tóth Martina 2017-ben kezdett dolgozni a Porsche Centrumban, mint értékesítő. Nem volt számára ismeretlen ez a világ, 2013 óta autós berkekben dolgozik, járt a Mercedes-Benznél és a BMW-nél. Nála jobban kevesebben tudják, mire vágynak ma a női autóvásárlók. Erről kérdeztük őt. Milyen szempontokat…..
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
kewcheg 2021.02.23 17:57:07
@'it's cool to know nothing': ezt már meglépték pl.New Yorkban....a legtöbb newyorkernek nincs olyan ertelemben saját kocsija, ahogy mi értjük.Évi fizujabol lehet hogy Maserati Ghiblit tudna venni, és még maradna tepertőre is, de nem vesz, egyszeruen tárolás, költsegek stb.stb.miatt.Aztan vesz,ha kertvárosba megy..lehet bérelni, sofőröset is, barhol az országba a legjobbakat tudja bérelni....meg ugye a plebs metrózik...
kewcheg 2021.02.23 19:21:27
@bontottcsirke: az enyémben 185e. van,tizenkét éves, teljesen okés.Ujkoratol enyém igaz, persze a TMK mindig megvolt, szeretett családtag.Annyi, hogy jobb hatso sarvédöiven van egy körömnyi "patina" hát istenem...japán.El se adjuk, gyereké lesz.Más még túl jól járna vele:)
kewcheg 2021.02.23 19:53:14
@Burgermeister: de az ilyet miért adják el?
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
Péntekre virradóra az idei tél legbarátságtalanabb időjárását tapasztalhatjuk, ugyanis benézett a hőmérő több helyen is minusz húsz alá. Hasonlóan hideg volt '45-ben, amikor is a magyar és német csapatok nekiindultak a budai hegyeknek, hogy Kesztölc mellett elérjék a német vonalakat. A nekiinduló…..
kewcheg 2021.02.13 19:18:17
@birka menet: azonban hogy árnyaljam a képet, azazhogy az emberség mindenhol ott van, még a kommunista vörös hadseregben is, ily modon még van remény: egy -drága anyámékhoz beszállásolt - szovjet katona (valamilyen Anatolij, ennyit jegyzett meg a családi legendárium) nagyikáméknak mézet, kenyeret adott, játszott a páréves kicsikkel "mert neki is ilyen van otthon" jol bánt velük, ember!!! volt, a Jóisten haló porában is áldja meg, ....szoval a kitörésnapi memorial day se lenne, ha mindegyikük ilyen lett volna.Egyébként azért is duplan hülye volt sztalin meg a komisszárjai, mert normalis viselkedéssel még rokonszenvet is tudtak volna ébreszteni maguk iránt, szoval mégcsak okosak se voltak....
kewcheg 2021.02.13 19:24:48
@törökkoppányi: Putyin alatt tényleg megugrott minden Oroszországban, csak egy a baj: a múlttal nem tudnak mit kezdeni, se kiköpni, se lenyelni, kb. 1920 - tol kezdődő 70 évről van szó....és az, hogy "bocsánat" az még csak az előszó lenne, folytatni kene hatodik lenin eltakaritásával, szobrai eltüntetésével, kártéritések, etc.etc...ezt jol latjuk most az USA ban a BLM kapcsán, csak ott valahogy ezt a multtal szembenézést valahogy jobban kezelik...
kewcheg 2021.02.13 20:33:06
@törökkoppányi: az usákok fehér középosztálya,- amibe beletartozik alulrol már egy villanyszerelő v.autoszerelő is, felül pedig kb.stabil praxisú orvosokkal, ügyvédekkel végződik, egyszoval nagyon széles réteg, a mi középosztályunkkal ellentétben- nagyon nagy patriot.Meg van győződve rola hogy hazája a legnagyszerűbb az összrs közül, és megbírkózik ezzel a problemával is.Amúgy meg is fog.Bár most a demek győzelmével a szólasszabadságnak reszeltek.Ezzel egy szintre kerultek Putyinnal.Egál.Egyik helyen se lehet birálni a deep state-et...pofák sulyban...:) Oroszoknak ez könnyen megy, amcsik most tanulják...
Hónapokig kígyózó sorok a Váci utcában, sátorban alvás és pofoncsata Budaörsön. A „hisztériamarketing” a gyakorlatban...
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
Régóta akartam írni egy bejegyzést arról, hogy mik a kedvenc éttermeink, hol lehet finomakat enni, milyenek az igazi helyi éttermek stb. Aztán annyi anyag lett, hogy nem fért bele sehova. Gondoltam rá, hogy esetleg tematikusan csinálom majd: pizzériák, indiai éttermek... azt meg nem találtam eléggé…..
kewcheg 2021.02.05 15:41:00
@Örömhernyó: nem biztos hogy rossz a patkány....valsz.leg nyúlszerű:)
A katonás, a gazdaságosságra fittyet hányó, a nomenklatúrát tejben-vajban fürdető, a vitát és a kompromisszumot vereségként elkönyvelő rendszer, ebben a kelet-európai régióban, „szovjet” jellegűnek mondható. Összeér a két szélsőség: a nem-piaci logikájú feudalizmus meg a szintúgy nem a…..
Miután Németország három éven keresztül támogatta - Olaszországgal közösen - a végül győztes oldalnak bizonyuló Franco-párti erőket az 1936 és 1939 közötti spanyol polgárháborúban, Hitler joggal (?) várhatta el, hogy az adott szívességet majd viszonozzák újdonsült ibériai-félszigeti szövetségesei a…..
Kínai vakcinát a koronavírus ellen? Előző gerillamarketing bejegyzésemet azzal kezdtem: kemény fába vágja a fejszéjét a NER vezetése, amikor a kínai vakcinát ajánlja a magyar lakosságnak. Ezt azzal indokoltam, hogy hazánkban nagyon erős előítélet, cselekvést is befolyásoló negatív attitűd a…..
kewcheg 2021.02.01 13:53:36
@Ekrü:
Reméljük...
Mottó: Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.Akkor nemesb-e a lélek, ha tűriBalsorsa minden nyűgét s nyilait;Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,S fegyvert ragadva véget vet neki? A kormány erőset húzott (amúgy semmi extra, újabb unorthodox lépés volt, nincs itt semmi látnivaló): egy…..
Pár hete a Totalcar-on olvastam egy cikket, amiben arra panaszkodott egy levélíró, hogy tavasszal eladta a kocsiját arra számítva, hogy a járvány miatt kialakuló gazdasági krízis miatt majd jól le fognak menni az autó árak, majd most meglepve tapasztalja, hogy ennek éppen az ellenkezője a helyzet. A…..
kewcheg 2021.01.29 11:09:16
Szlovákiára visszatérve: sose voltak dörzsöltek a tótok, ezért is vezették be az eurót.Bár kétségtelen, hogy ezzel a nép jól járt, maga az ország..?? hát többismeretlenes egyenlet.
Mi, magyarok mindig dörzsöltek, ha csúnyán akarnék fogalmazni, romlottabak voltunk, sose volt naív se a nép, se a vezetők.(Ezért van az, hogy az amerikaiak azt mondják: "a magyar mögötted megy be a forgóajtóba, de előtted megy ki.." Hogy ez mennyire rokonszenves? Ki-ki döntse el maga. Az mindenesetre közhely, hogy mi azért élünk meg a jég hátán is- azaz a világon bárhol, mert ilyenek vagyunk, durvábban fogalmazva: átkúrjuk a nálunk sokkal naívabb, hiszékenyebb, mondjam azt, hogy "tisztább" nációkat? pl. egy amerikait ötször körberepülünk, míg ő egyet pislog. Egy még ilyenebb dörzsölt náció van: a székely, ők minket tartanak "táposnak.")
Szóval visszatérve az eredeti témához: a népet jól ismerő vezetők jól tudják a történelmi előzményeket is: Dózsa háborúja óta a nép és a vezetők...ellenségek:((( Ott csapják be egymást, ahol tudják, sajna ötszáz éves története van ennek: ősi mondás "huncut a paraszt, mihelyst egy arasz.." persze a parasztot se kellett félteni, ő is ott csapta be az urat, ahol lehetett. Ebben a gyászos sztoriban az egyedüli vesztes az volt, normálisan, becsületesen, tisztességesen, szerényen akart élni.Ezt két irányból szopatták.Namost az euró bevezetésének csak kb. a száznyolcvanötödik szempontja az, hogy a népnek jó legyen.Ez a nép megszokta a ridegtartást, a cseszegetést, bizalmatlanul, sunyin méregetne minden olyan kezdeményezést, ami úgymond a "javát" akarná. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a gazdaságnak valószínűleg jó az eurótlanság....
kewcheg 2021.01.29 11:19:03
@Örömhernyó: teljesen jogos.Ahhoz első lépés a minőségi!!! tanárok (főleg természettudomány) fizetésének hétszámjegyűvé emelése, hogy a legjobb matematikusok, fizikusok, stb. a gimnáziumokban, egyetemeken legyenek.
És még így is fel kell nőni egy generációnak, hosszú távú befektetés, kb.2050 körül lenne kézzelfogható látszata.
Ennek esélye..????