Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovácsági

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár mi itt Aqabában csak álmodozunk a hóról, idén egy fergeteges családi hógolyó csatát rendeztünk, amit megörökitettünk egy JibJab videón is:(Ha nem indulna el a videó, itt a link, ahol szintén megtekinthető)    Szereplők, Jázminon és jómagamon kivül: Anyu, a…..
A mai naprol nagyon roviden tudok csak beszamolni, mert nem sok minden tortent. Konkretan egesz nap doglottunk a parton, ill. leginkabb a vizben hanyodtunk a hullamokban. Nem lehet ezt a helyet megunni. Ha lesz kicsit tobb ido a netezesre, teszek fel kepeket is. Mindig elfelejtek kartyaolvasot…..
Aqabai mindennapok Elnézést... 2009.11.26 14:31:40
.. hogy már több, mint egy hónapja nem irtam új bejegyzést. Nagyon szalad az idő, észre sem vettem, hogy eltelt egy hónap.Mentségemre szóljon, hogy tönkrement a laptopom, 5 és fél év szolgálat után végleg feladta. Most próbálom kimentetni valakivel az adatokat a hard drive-ról,…..
 Na nem kell megijedni, leginkább birka- és kecskevér. (Van egy olyan fényképem, amint egy ház kapuja alatt folyik ki a "patakvér" az utcára, majd ha sikerül lementeni a tönkrement laptomról, akkor berakom ide.) Az Eid Al Adha a legjelentősebb muszlim ünnep, az ún.…..
Múlt éjjel azt álmodtam, hogy Obama egy egyszemélyes kis repülőt vezetve két alkalommal is nekirepült egy sokemeletes lakóháznak - olyasmi ház volt, mint az újpalotai torony-sorházak. Egy szobányi panelkockát sikerült neki kivernie.Ezután heves vita alakult ki a médiában,…..
Aqabai mindennapok Érik a kaka 2009.10.13 17:07:50
Végre itt a szezonja a kedvenc gyümölcsömnek: Hivatalos neve Diospyros kaki, arabul káká - az első szótag a hangsúlyosabb. Magyarul kakiszilvának hívják, de a boltban láttam már hurma és sharon néven is. Japánul kaki, koreaiul kám, angolul persimmon.De a lényeg, hogy nagyon finom!…..
kovácsági 2009.10.17 11:27:09
@baphomet: ne mond ! hol lehet kapni ? megkóstolnám !!?
ha látsz valami multinál szóljál már,bár utálom őket :))
Jázmin legújabb "tudománya", amit Om Ahmed Pókember-rajongó fiaitól tanult el:                Csak a Dédi meg ne lássa.....
Az ünnepek lecsengésével lehet izgulni, hogy vajon a nagy népvándorlással és rokonok ölelgetésével és puszilgatásával járó Eid mennyiben járul(t) hozzá az influenza terjedéséhez.Még a Ramadan vége előtt a vallásügyi minisztérium kiadott egy fatvát, hogy az emberek…..
Tegnap volt az Eid első napja, ami a reggeli imával indul kb. 7 órakor. Előtte már fél órával gyülekeznek a hívek a mecsetben és folyamatosan kórusban kiabálják hogy "Allah akhbar, Allah akhbar, la illaha ill'Allah", ami a bekapcsolt hangszóróknak "hála"…..
Aqabai mindennapok Ramadan 2009.09.11 19:14:00
Már túl vagyunk a Ramadan felén, ezért gondoltam mesélek egy kicsit arról, hogy milyenek az aqabai mindennapok a böjti hónap idején.Röviden összefoglalva: a Ramadan lényege, hogy hajnal hasadtától naplementéig nem lehet enni, inni, dohányozni és szexelni. Helyette minél többet…..
kovácsági 2009.09.17 11:49:42
@Om Yasmeen:
Igen rosszul irtam :)) A Hani Aliban nincs annyi választék mint a piachoz közelesőben.

A Marhabában még nem voltam,azt hiszem pótolni kell eme hiányosságot :))Gondolom ezeket a vizeket belehet kint szerezni, bár itthon is vannak talán.Ez az általalad emlitett Shweikh Mall a Marhaba része vagy mellette van ?
kovácsági 2009.09.21 09:02:20
@ariel21: köszi :))
Üdv Mindenkinek!Két hónap magyarországi nyaralás után egy hete visszatértünk a még igazibb nyárba. Döglesztő a hőség! Kellemes meglepetésként a nappalinkból eltűntek az összeszerelésre váró szekrény lapjai, és a sok kacatot is végre kiselejtezte Khaled, úgyhogy egész…..
Megfogadtuk, hogy kovetve Detty tanacsat, terdig ero romokat nem nezunk meg. Na azert hasonlok majdnem beficcentek. Oszinten szolva ide kell, hogy soroljak olyat, mint Al-Azraq. De a Harranah (nem biztos, hogy igy irjak) se volt egy nagy latvany. Az omajjadok mulatohelye, Quasr Amra erdekes…..
Rengeteg a valtozas, a szaudiak megvettek az aqabai fel tengerpartot kis dubait akarnak felhuzni egy ev alatt. 4 savos ut +kulon ut a kamionoknak a kikotohoz. Pedig a turistak es a forgalom miatt mar most is sok a halott korall. Bar a torvenyek nagyobb szabadsagot engednk meg nekik, mint…..
Sok minden tortent, miota nem jelentkeztem, de egyszeruen alig tudom megszervezni, hogy utogessem a billentyuzetet. Most eppen Cfatbol, a zsido  misztika fovarosabol irok, csupa sulyos arc kozott egy olyan billentyuzeten, ami nem mas, mint egy darab moskos lila szilikonlap egy szinten…..
Nnna, vegre megerkeztunk 4 oras keses utan Ammanba. Ferihegyen csoveztuk vegig a fel ejszakat. Semmit nem kozoltek, csak a tablan tologattak az repulo indulasat es tettek at bennunket kulonbozo kapukhoz. Ebbol kovetkezik, hogy meg aludni se lehetett. Aztan egyszercsak lattuk, hogy titokzatos…..
Két új létesítménnyel gazdagodott a Darna Village: tegnap végre víz került a medencébe és elkészült a beduin sátor. Ezzel egy olcsóbb szállás lehetőség is felkerült a palettára, ugyanis a beduin sátorban aludni is lehet.Ma persze ki is próbáltuk a medansziét - én…..
Frissítve, 2012. febr. 2: Az imént ajánlotta valaki a figyelmembe a CareerJet-et, ami egy álláskereső motor és a világ több mint 70ezer weboldaláról gyűjt be aktuális álláshirdetéseket. Nagyon sok köztük a dubai munkalehetőség, de mindenféle országra rá lehet keresni:…..
kovácsági 2009.06.05 20:06:58
Azt írja az újság, hogy tegnap II. Abdullah jordán király álruhás látogatást tett egy ammani rendelőintézetben, hogy személyes tapasztalatot szerezzen a szolgáltatások minőségéről. Hagyományos fekete ruhában, piros-fehér kendőben, álszakállal és botra támaszkodva kereste…..
kovácsági 2009.06.01 13:36:14
@Om Yasmeen:
Akkor überelik a kinti orvosok az ittenieket :)) sajna :((
Mindig nagyon jól szórakozom, amikor más, jellemzően nem latin ábécével rendelkező népek angol nyelvű cégtábláit, hirdetőtábláit és étlapjait olvasom. A legtöbb vicces elírás abból fakad, ha az adott nép nyelvében nem szerepel bizonyos mássalhangzó: pl. koreaiaknál az F…..
kovácsági 2009.05.18 09:36:22
@baphomet:
Látszik,h régen találkoztunk.Itt értesülök h mentek.Sárgulok !!!!!
Valamelyik este a skypon jó ?
Nézegettem az imént a website statisztikámat, és látom hogy az elmúlt 8 napban ketten is megtalálták a honlapomat a "call girls aqaba" kifejezésre keresve. Nosza, gyorsan beírtam a Google-ba és tényleg: 1-2. helyen szereplek attól függően, hogy melyik Google-ban nézem - .hu…..
kovácsági 2009.05.09 19:46:48
A papagájhal kedves jószág, lehet vele találkozni itt Aqabában is sznorkelezés közben. Így néz ki:                 És így néz ki, vacsorának feltálalva a Darna Village éttermében, egyéb tengeri herkenytűk…..
Aqabai mindennapok Anyák Napjára 2009.05.03 07:46:00
Anyák Napja alkalmából ezzel az aqabai virágzuhataggal köszöntelek Benneteket: Anyut, Mamát, valamint minden kedves anya-társamat!              Jordániában valamikor márciusban volt Anyák Napja, de itt nem csinálnak óvodai…..
Feltétlenül nézzétek meg ezt a videót:     ..