Regisztráció Blogot indítok
Adatok
awking

0 bejegyzést írt és 787 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Vivaldi 3.0 2020.04.22 17:03:28
Arra talán senki sem számított, hogy a Vivaldi egyik napról a másikra ekkorát gurít, aztán az elmúlt héten 12(!) snapshotot és RC-t adtak ki, mert mindenképpen a mai Föld napjára akarták időzíteni a megjelenést. Az asztali összeállítás több nagyobb léptékű fejlesztést is…..
awking 2020.05.25 08:10:29
@Nekomajin: Régebben azt írta is, hogy főverzió váltással fog majd jönni az M3 (nem hinném, hogy egyből jönne a 3.5 vagy a 4.0), ez a "hamarosan" szöveg meg évek óta megy. De legyen igazad, már nagyon várom :)
Magyar Opera Opera 65 2019.11.14 19:27:01
Tegnap megjelent az Opera legújabb stabil kiadása. A hangsúly ezúttal is a meglévő funkciók fejlesztésén volt. A 64-es verzióban a reklámblokkolás mellé bekerült a követők blokkolásának lehetősége is. Ez a felület esett át most bővítésen, ugyanis már a letiltott címeket is mutatja. (Az Opera…..
awking 2019.11.27 15:09:36
@Papajaj: nincs bekapcsolva a VPN?
Magyar Opera A Vivaldi jövője 2019.04.08 17:20:02
Néhány napja a CNET-en jelent meg egy interjú, amiben Jon Von Tetzchner, a Vivaldi egyik alapítója beszélt a rövidtávú tervekről. Konkrét céldátumok nem hangzottak el, de így is érdemes átfutni. Kiderült például, hogy reklámblokkolón jelenleg azért nem dolgoznak, mert a Vivaldi tisztában van azzal,…..
Magyar Opera Opera 58 2019.01.23 16:54:53
Gyakorlatilag a motorváltás óta folyamatosan kért funkció került be a legújabb verzióba: a böngésző bezárásakor felugró megerősítő ablak. A Firefoxhoz hasonlóan csak akkor működik, ha egynél több lap van megnyitva, viszont akit zavar, az kikapcsolhatja. Ezen kívül a fülsávon középső gombbal…..
Magyar Opera Vivaldi 2.2 2018.12.13 18:09:08
A fejlesztők igyekeztek még karácsony előtt kiadni a legújabb verziót, de ez az újdonságok listáján nem fog meglátszani. Sőt! Lapok A 2.2-es verzióban újra a lapkezelés került előtérbe. A lapfülek helyi menüjében mostantól lehetőség van az összes vagy csak a kijelölt lapokat munkamenetként…..
awking 2018.12.15 12:28:22
@p0lip: A címsorba ezt írd be beállátásokhoz: vivaldi://settings/
Letöltésekhez pedig ezt: vivaldi://downloads
Magyar Opera Vivaldi 2.1 2018.10.25 16:05:35
Egy hónappal a sokat csúszó 2.0-s verzió után máris itt van a böngésző következő stabil kiadása. A 2.1-es verzió a gyors parancsokra gyúr rá. Ez az a régi Operás funkció, amit sokan hiányolnak az összes többi böngészőből. Az F2 gomb megnyomása után egy felugró ablakban kulcsszavak segítségével…..
awking 2018.12.11 17:21:44
@Nekomajin: tényleg, bár lehet még korai.

A gyorshívó nálam furin működik, nem mindig lehet megnyitni a könyvjelzőket + több bővítmény nem működik pár hete (ezt jeleztem is a szerény angol tudásommal)
awking 2018.12.11 22:39:52
@Nekomajin: nálam se tegnap, se ma nem lett jó. 2 gyorshívó mappám van, ha a kettő között oda-vissza kattintok, akkor utána a Könyvjelzők nem nyílik meg. Csak akkor lesz jó, ha az előzményekre kattintok és onnan újra a könyvjelzőkre.
Aztán újra, ha oda-vissza kattintok a mappák között, akkor megint nem nyílik meg a könyvjelzők.
Na most ezt magyarul se tudom ennél egyszerűbben leírni :D

OneNote Web Clipper és a Checker Plus for Gmail a bibis, mind a kettőnél ugyanaz a probléma, nem tudnak bejelentkezni. A OneNote Web Clipper-nél felugrik a bejelentkező ablak, majd egyből bezárul; a Checker Plus for Gmail-nél végigmegy a bejelentkezés, úgy tűnik minden jó, de a bővítmény megnyitáskor újra bejelentkezést kér.
Magyar Opera Hogyan tovább? 2018.07.12 14:09:58
Ahogy észrevettétek, az elmúlt hónapokban elég kevés új bejegyzés született, és ennek csak az egyik oka az, hogy nem volt túl sok időm ezzel foglalkozni. A másik ok az, hogy az Opera fejlesztése olyan irányt vett, mikor nem nagyon van miről írni. Az új funkciók egyszerűen csak működnek. Nincsenek…..
awking 2018.07.13 22:39:35
@expa: Hónapok óta van szinkronizálás, csak be kell kapcsolni. Még béta, de kezdetektől használom gépek között, és eddig nem volt vele probléma.
awking 2018.07.21 10:24:21
@ZeGa: Először be kell kapcsolni a kísérleti fejlesztések oldalán: vivaldi://experiments/
Utána a beállításokban lehet bejelentkezni: vivaldi://settings/sync/
Az 54-es verzióban a hírolvasó butított változata visszakerült a Kezdőlapra. Az RSS feliratkozások olvasásához továbbra is meg kell nyitni a Hírolvasót. A menübe bekerült egy új, Frissítés és visszaállítás nevű oldal, ahol a nevének megfelelően manuálisan lehet frissítéseket keresni, illetve a…..
Magyar Opera Opera R2 2018.04.24 19:15:57
Jön az R2, bármi is legyen az. Holnap délelőtt tíztől élőben lehet követni a hivatalos bejelentést. Megérkezett Az R2 (Reborn 2?) egy funkciócsomag, ami egy új mobil böngészőt, egy Flow nevű szinkronizációs szolgáltatást és egy új keresőt takar. Az Opera Touch a cég új mobilos böngészője, ami…..
A stabil kiadás előtt elsősorban a magasabb prioritást élvező hibákat semlegesítik. Könnyen elképzelhető, hogy már jövő hét kedden elkészül az 1.0-s verzió, ugyanis a Vivaldi alapítói közül ketten (Jon és Tatsuki) reggelivel összekötött beszélgetésre hívják a nagyérdeműt – az összejövetel Palo…..
awking 2017.08.21 16:35:38
@kaamir: nincs valami kiegészítő telepítve rá ami belassíthatja? Hallottam olyan problémáról, hogy az Operából könyvjelzők/előzmények importálása miatt lassult be, esetleg ha nagyon sok gyorshívó van. Esetleg próbáld ki USB verzióban üres profillal is, hogy azzal gyorsabb-e
Mi az az Opera Max? Egy alkalmazás, aminek segítségével csökkenthető a mobil készülékek adatforgalma. A Max jelenleg csak 4.0-s vagy annál újabb Androidra érhető el, és egyelőre nem is fog megjelenni más rendszerre. A távlati tervekben viszont még az sincs kizárva, hogy akár…..
awking 2017.08.18 11:50:23
@Nekomajin: elsorvad lassan az egész. :( Aki a funkciók miatt szeretett bele az Opera böngészőbe régen az meg már rég Vivaldit használ. Ők a nyári szabadságolás alatt is tudnak mindig valami újdonságot bemutatni.

Talán a blogot is át lehetne állítani a Vivaldira, ott legalább lenne miről írni.
awking 2017.08.18 19:52:09
@Nekomajin: Operából nekem is hiányzik pár fejlesztés, például a videó popup nagyon jó dolog, meg a mobillal szinkronizálás, ami a Vivaldival beláthatatlanul messze van.

A GUI tartott vissza engem is sokáig, de már annyira testre lehet szabni a felületet, hogy be tudtam lőni egy számomra elfogadhatót. Amióta meg a gyorshívó képek is könnyen cserélhetőek, azóta szinte minden könyvjelzőnek készítettem már sajátot. :D Ez az ami hiányzott évek óta, hogy minden kis hülyeséget be tudok állítani, hogy újra saját háttérképet készítsek. Számomra ez volt az Opera életérzés :)

Készül a beépített naptár is, amiért régen olyan sokat könyörögtünk. Bár a mai világban már nem feltétlenül az lenne nekem se a legfontosabb, de azt is tudom majd mire használni.
Főbb újdonságok A felajánlott üzenetküldők közé bekerült a Telegram. Windows 7 alatt mókoltak valamit az ablakkerettel és a gombokkal. Még mindig nincs rendes Aero. Windows alatt mostantól minden H.264 videó hardveresen gyorsított lesz. (Eddig csak a streamelt videók voltak, és néhány kiemelt…..
awking 2017.03.15 19:14:35
@éééélllkkk: ma én töröltem a kommentjeidet, szóval ezúttal engem utálj.
Amit ma művelsz azzal csak lejáratod magad mások előtt.
Sajnálom, hogy problémátok van egymással, de legyetek szívesek máshol folytatni, mert ez technikai blog, és baromi unalmas állandóan ezt olvasni.
awking 2017.03.15 19:40:41
@éééélllkkk: Jelenleg mégis Ő az aki veszi a fáradságot, hogy lefordítsa az angol nyelvű szövegeket. Nekem sajna nem menne, legalábbis nem ilyen minőségben.
Te meg ma csináltál 8(?) email címek, aztán indapass-t és miután töröltelek újrakezdted. Ennél nincs jobb dolgod?

De ha írsz saját vélemény cikket az Operáról -normális stílusban, nem ilyen dedóban-, akkor kirakom az oldalra. Ez így okés?
awking 2017.03.15 19:54:51
@éééélllkkk: Akkor most versenyzel vele, hogy ki a tahóbb? Mert ha igen, akkor nyerésre állsz, gratulálok. :/

Nem akarlak törölni, se a hozzászólásaidat, de akkor írj olyan stílusban, hogy ne keljen. Sőt, ha úgy látom, hogy tahó, akkor mostantól neki is mondom itt mindenki előtt nyilvánosan.

Sok szerkesztő volt már itt a blogon, ha Nekomajin is kiszáll, akkor nem lesz többé magyar nyelvű cikk, mert már nem lesz aki átvegye a helyét. Akkor boldog lennél és örülnél, hogy nyertél?
Egy ideje foglalkoztat a dolog, hogy hozzá kéne nyúlni a dizájnhoz. Bár a mostani nekem nagyon tetszik, de van vele egy komoly probléma. A menü manuálisan van összeállítva a forráskódban, aminek két következménye van. Az egyik, hogy túl merev, macerás átalakítani, új kategóriákat bevezetni. A másik,…..
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
awking 2015.02.24 17:23:43
@Mesant: A Vivaldi tud HTML-ből importálni, a legelső verziótól tudja. Ki kell választani a könyvjelzők fülön az impotálást és a felugró ablakban ki lehet választani miből, hogy miből legyen
awking 2015.02.25 18:53:45
@MosoMasa: Kiegészítővel lehet, arra írtam, hogy nekem a legelső verzióban is sikerült már HTML-ből importálni az összes könyvjelzőmet.
Főbb újdonságok A kezdőlap beállítási paneljében ki lehet kapcsolni a gyorshívó + gombját. További újdonságok Végre az összes belső lap dizájnja le lett cserélve. A Bővítmények letöltése menüpont beköltözött a Bővítmények almenübe Jelenleg még láthatatlan fejlesztések A beígért nagy…..
awking 2016.03.09 18:23:29
@Nekomajin: Tudom, utólag könnyű okosnak lenni, de lehetett volna valami verseny arról, hogy ki találja el a meglepit
Az Opera cég hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy aktívan keresnek befektetőket. A most felröppent hír tehát várható volt. Egy kínai cégcsoport tett ajánlatot az Opera részvényeinek 100%-os felvásárlására. Hivatalos bejelentés még nincs, de a jelek arra utalnak, hogy az Opera vezetése hajlik az…..
A béta csatornára átkerült fejlesztések A megújult kezdőlap A Windows 10-es és érintőképernyős felület Az eszköztáron megjelenő bővítmények egy lenyíló listába kerülnek, ha már nem férnek el. (Elvileg már készül az a funkció, amivel ezek a gombok szabadon pakolhatók lesznek.) Ha a program…..
Főbb újdonságok A gyorshívó (újra) komoly változtatásokon esett át. Letisztultabb külső, átalakított navigációs sáv. De amit most láttok, az csak a kezdet. A következő kiadásokban a navigációs sáv felturbózása várható. Többek között ki-be kapcsolható elemekkel.…..
awking 2015.12.11 21:11:50
@Nekomajin: azért gondoltam,h összerakják majd az oldalsávval, mert most -ha az is nyitva van- már lassan nem fér el jobbról tartalom. Így külön-külön nem lenne túl használható.
Régen sokszor bejött amit szerettem volna, hátha most is :)
Nem erről a verzióról fogunk évek múlva ódákat zengeni, mert néhány apróságtól eltekintve csak a motorháztető alatt találhatók fejlesztések. Ezek a fejlesztések viszont koránt sem elhanyagolhatók. A leginkább szembetűnő változás a külsőt érinti. Windows 10 alatt végre…..
awking 2015.11.09 10:03:57
@gyjoci95: és tényleg! Mivel régi a telefon azt hitem az aksi kezd megpusztulni, de jobban belegondolva amióta a Minin bekapcsoltam a Facebook értesítéseket, azóta van ezzel probléma
Főbb újdonságok A címsáv előnézeti képeinél mostantól a leggyakrabban látogatott oldalak jelennek meg, ahogy az eredetileg is tervezve volt. A Mac-es felhasználóknak implementálták az operációs rendszer natív megosztás funkcióját egy gomb formájában az…..
A Chromiumra váltás után a régi felhasználók által leginkább hiányolt funkciók között szerepeltek az oldal specifikus beállítások. Pedig az új Opera ezeket már a kezdetektől fogva tudta, csak el voltak duva a Beállítások oldalon. Évek óta létezik ezen beállítások…..
awking 2015.07.17 10:09:10
@Nekomajin: nekem nem túl egyértelműek az ikonok, és mivel nincs szöveg mellette így mindig fölé kell vinni az egeret ha valamit kapcsolgatni szeretnék.

A teljes képernyő ikonját pölö lecserélném egy ilyenre: cdn1.iconfinder.com/data/icons/mimiGlyphs/16/expand_full_screen.png

Képekhez mondjuk ilyesmi: cdn3.iconfinder.com/data/icons/lightly-icons/30/652848-pictures-120.png

A szürke oldalsáv ikonért nagy köszönet, meg persze az eddigi munkáért is! :)
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Nagy nap ez a mai. Az utóbbi időben már lehetett sejteni, ugyanis a Vivaldi megjelenése jelentősen felkavarta az eddigi állóvizet a böngészőpiacon. Jórészt hasonló fejlesztések jelentek meg mindkét böngészőben, például oldalsáv, fanézetes könyvjelzőkezelő,…..
Főbb újdonságok A könyvjelzők megosztásánál a párbeszédablakban megjelennek az előnézeti képek is. (Oké, oké, tudom, de ez most egy ilyen build.) További újdonságok Kaptunk néhány extra egérmozdulatot. (Egyelőre még engedélyezni kell.) Az új fülön nyitott képek…..
awking 2015.02.18 20:45:49
@- Cseresznye -: ez jó :D

Lassan lehet megtervezni az új Vivaldi logót ide a blogra, ha már ez lett a neve az új Opera böngészőnek.
Jellemző az Opera marketing "képességeire", hogy sikerült azon a napon kiadni a böngésző új verzióját, amikor egy új, ígéretes versenytárs jelent meg a piacon. De ha már így történt, akkor lássuk, milyen újdonságokat tartogat a 27-es verzió! Megújult a navigációs sáv. A…..
awking 2015.01.28 12:30:01
@Bluemotion: Feedly-vel még elég sokan használjuk, kicsit se érzem halottnak az RSS-t